George Michael 1963 - 2016
Moderator: _BataZiv_0809
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26 Re: George Michael 1963 - 2016
Za ovu sam emotivno vezan. Lijepe uspomene budi
- amar1994
#27 Re: George Michael 1963 - 2016
ova 2016 nije normalna
Last edited by amar1994 on 26/12/2016 11:18, edited 1 time in total.
- insomnia78
#28 Re: George Michael 1963 - 2016
Kazu crnac ga prekin'o?
- mayab
#29 Re: George Michael 1963 - 2016
Šta crnac?
- insomnia78
#30 Re: George Michael 1963 - 2016
Suti, bolje da ne znas
- tranquil
#31 Re: George Michael 1963 - 2016
Nije mi bio među omiljenim pjevačima, iako sam ga uvijek smatrao za moćan glas, ali iz nekog razloga ova pjesma mi je bila vrh, nekad prije 20-ak godina kada sam je otkrio hipnotički sam je slušao, svirao, kupio čitav album samo zbog nje
a što se tiče 2016., nije to do 2016., nego se polako navikavajte. Sve je više celebrity-a, i ove starije generacije polako dolaze u "vrijeme je da se krene" fazu, zato će ovoga biti sve više i više. Prije 30 godina celebrity je mogao umrijeti samo od alkohola i droge, 2030. će ovakve vijesti biti stalna rubrika, kao vremenska prognoza.
a što se tiče 2016., nije to do 2016., nego se polako navikavajte. Sve je više celebrity-a, i ove starije generacije polako dolaze u "vrijeme je da se krene" fazu, zato će ovoga biti sve više i više. Prije 30 godina celebrity je mogao umrijeti samo od alkohola i droge, 2030. će ovakve vijesti biti stalna rubrika, kao vremenska prognoza.
- Toffee karamela
- Better Man
#33 Re: George Michael 1963 - 2016
Počela je tužno ova godina, a evo i završava se tužno. Otišla je još jedna istinska muzička legenda. Iako nije bio moj fah, ne može mu se osporiti kvalitet i genijalnost.
Evo njegovih par besmrtnih pjesama. Jedino prva nije njegova, ali ju je maestralno obradio.
Evo njegovih par besmrtnih pjesama. Jedino prva nije njegova, ali ju je maestralno obradio.
- cLo
#34 Re: George Michael 1963 - 2016
Nije ni meni, ali shin otvorio temu, pa ae reko' da se upišem, da ne propadne.tranquil wrote:Nije mi bio među omiljenim pjevačima
Super je bio Džoodž!
Neka mu je laka zemlja..
-
Naslovnica
#36 Re: George Michael 1963 - 2016
Menu je ovo njegov najdraži spot, pored Freedom-a.
RIP lafčino
- Ommadawn
#37 Re: George Michael 1963 - 2016
Pocivaj u miru!
Iz vremena Wham!: Club Tropicana - svaki put kad krenem na godisnji odmor slusam ovu.
Kao solo pjevac: Freedom. Sjecam se kad mamin rodjak spuca u ogradu s Pezejcom a ova pjesma grmi u autu do daske
Otisao Michael. Doci ce neko novi.
Iz vremena Wham!: Club Tropicana - svaki put kad krenem na godisnji odmor slusam ovu.
Kao solo pjevac: Freedom. Sjecam se kad mamin rodjak spuca u ogradu s Pezejcom a ova pjesma grmi u autu do daske
Otisao Michael. Doci ce neko novi.
- cLo
#38 Re: George Michael 1963 - 2016
Ommadawn wrote: Kao solo pjevac: Freedom. Sjecam se kad mamin rodjak spuca u ogradu s Pezejcom a ova pjesma grmi u autu do daske![]()
- graue_maus
#39 Re: George Michael 1963 - 2016

nekad u 80-tim nije bilo mobilnih ,da se na brzinu uslika nesto i pokaze nekom .........tako je bilo sa ovom frizurom na slici, trajalo je dugo dok sam nasla sliku da pokazem frizerki ,da mi napravi pramenove .........
RIP ........
-
deyan
#40 Re: George Michael 1963 - 2016
https://www.youtube.com/watch?v=sKWeUyjcINs&t=2234s
Funk, jazz, deep house, bossa nova, pop-jazz...sve na jednom mestu.
Izuzetne vokalne sposobnosti, odlicna produkcija, savrseni aranzmani, dobri tekstovi i sve to njegovih ruku delo.
Masterpiece koji se vise nikad nece ponoviti i za mene najbolji album svih vremena.
Poseban akcenat na "The Strangest Thing", "Older" i "Spinning The Wheel", koje su muzicki savrsene.
Kada sam krajem juna pricao sa David Austin-om (najbolji George-ov prijatelj) i njegovom prijateljicom, uveravali su me da oporavak ide u dobrom smeru i da sprema novi materijal za 2017 ali da sporo ide jer je veliki perfekcionista.
Kad ono...
Koliko je covek bio dobar, skroman i koliko je pomagao (drzeci sve u strogoj tajnosti) malo ljudi zna. Lafcina, u pravom smislu te reci.
Imajuci u vidu sve njegove porive, za sebe je ocigledno bio prilicno los.
Smrt majke nikad nije definitivno preboleo, veliki deo svog zivota depresivan, po sebe prilicno destruktivan i uglavnom nesrecan.
Svaka njegova pesma, svaki njegov album je obelezio jedan deo mog zivota, kako lepe, tako i one ruzne trenutke.
Asocijacije, na mesta, ljude, gradove je previse.
Skrhan sam i jos uvek ne mogu da verujem.
Potajno sam se nadao da ce ovaj demo nekad odraditi ali se ipak prica zavrsava epilogom jebi ga.
[url]http://www.tudou.com...ew/R5fY3jSh1eE/[/url]
Pocivaj u miru care...
https://www.youtube.com/watch?v=rsZDzD1EnNw
PS. 2016, nadam se da ces sada kvalitetno da odjebes!
Izuzetne vokalne sposobnosti, odlicna produkcija, savrseni aranzmani, dobri tekstovi i sve to njegovih ruku delo.
Masterpiece koji se vise nikad nece ponoviti i za mene najbolji album svih vremena.
Poseban akcenat na "The Strangest Thing", "Older" i "Spinning The Wheel", koje su muzicki savrsene.
Kada sam krajem juna pricao sa David Austin-om (najbolji George-ov prijatelj) i njegovom prijateljicom, uveravali su me da oporavak ide u dobrom smeru i da sprema novi materijal za 2017 ali da sporo ide jer je veliki perfekcionista.
Kad ono...
Koliko je covek bio dobar, skroman i koliko je pomagao (drzeci sve u strogoj tajnosti) malo ljudi zna. Lafcina, u pravom smislu te reci.
Smrt majke nikad nije definitivno preboleo, veliki deo svog zivota depresivan, po sebe prilicno destruktivan i uglavnom nesrecan.
Svaka njegova pesma, svaki njegov album je obelezio jedan deo mog zivota, kako lepe, tako i one ruzne trenutke.
Skrhan sam i jos uvek ne mogu da verujem.
Potajno sam se nadao da ce ovaj demo nekad odraditi ali se ipak prica zavrsava epilogom jebi ga.
Pocivaj u miru care...
-
deyan
#41 Re: George Michael 1963 - 2016
Savrseno je evoluirao.ultima_palabra wrote:A inače je frajer snimao underground pjesme za svoju dušu?_BataZiv_0809 wrote:Jedan od mojih omiljenih pjevaca![]()
Nevjerovatan saldo 2016 se nastavlja![]()
Koja zivotna ironija da umre na BozicIako je nepravedno njegovu sjajnu karijeru svoditi na megapopularnu bozicnu pop uspjesnicu.
Rest in Peace![]()
Imao je nekih ok pjesama, ali ne može mi ga biti žao kao Bowiea i Cohena recimo.
Iz sladunjavog teenage pop-a ("Wake me up before you go-go") je majstorski slkiznuo u nesto mnogo ozbiljnije.
Preslusaj "Listen Without Prejudice, Vol. 1" (sve, sem komercijala), "Older" i "Symphonica-u".
Vokal u "Soul Free-u", "Crazyman Dance" i "This Kind Of Love" je impresivan.
https://www.youtube.com/watch?v=e2Rgy5_pzY8
https://www.youtube.com/watch?v=abgLZ_osUtk
https://www.youtube.com/watch?v=LBNIonebbUs
@tranquil
Covek je imao 53, mislim da to jos uvek ne spada u starije generacije.
-
julisiz es grant
#42 Re: George Michael 1963 - 2016
Carrie Fisherradostan dan wrote:u 100 marke da će još jedan na plovidbu u ovih 5 preostalih dana...
- listopad
#43 Re: George Michael 1963 - 2016
Kada se okrenuo malo ozbiljnijoj muzici, prestao je imati hitove, iako je upravo u tom periodu, pocevsi sa Listening Without Predujice Vol. 1, snimio najbolje pjesme. I Faith je naravno dobar album, ali striktno u okvirima pop muzike. No hitove je imao uglavnom dok se prodavao kao seks simbol i dok je na binama svijeta vrtio guzicom. Da li to vise govori o muzickoj industriji ili publici? George Michael je uglavnom tezio za statusom ozbiljnog kantautora i mislim da zasluzuje to priznanje. Poredjenje sa Bowieom i Cohenom ne stoji, jer isti su poceli kao autenticni umjetnici, da bi kasnije otisli u komercijalu (Bowie 80ih). Iza njih su stajale velike korporacije kao Sony/Columbia, Virgin, EMI etc. Dakle nisu oni bili nikakvi "underground" pjevaci. Kod Georgea Michaela je situacija malo obrnuta, s tim da je on poceo kao teen pop zvijezda, ali na kraju su svi oni ostali u granicama korporativne muzicke industrije. George Michael se godinama tuzio sa Sony-em, optuzujuci ih za nedovoljnu potporu zbog cega se Listening Without Predujice slabo prodavao.
- Banksy
#44 Re: George Michael 1963 - 2016
+1,tranquil wrote:
Nije mi bio među omiljenim pjevačima, iako sam ga uvijek smatrao za moćan glas, ali iz nekog razloga ova pjesma mi je bila vrh, nekad prije 20-ak godina kada sam je otkrio hipnotički sam je slušao, svirao, kupio čitav album samo zbog nje
kako je to moćan album, čudo, slušala sam ga do iznemoglosti, i produkcijski je vrh tog vremena... 5X
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#45 Re: George Michael 1963 - 2016
meni je bio ok s tim hitovima
4-5 svevremenskih
moj zanr
4-5 svevremenskih
moj zanr
- forest gump
#46 Re: George Michael 1963 - 2016
deyan wrote:https://www.youtube.com/watch?v=sKWeUyjcINs&t=2234s
Kad ono...
Skrhan sam i jos uvek ne mogu da verujem.![]()
Pocivaj u miru care...
Ne zaboraviti i To be forgiven sa istog albuma.
Older je definitivno vanvremensko remek djelo.
- forest gump
#47 Re: George Michael 1963 - 2016
Niko ne spominje "Songs from the last century". Album obrada svjetskih evergreena koji se također može svrstati u remek djela.
- dale cooper
#48 Re: George Michael 1963 - 2016
George je uradio sasvim prirodno izveden prelaz iz teen pop zvijezde u adult pop pjevača.
Ali nije teško uživati ni u jednoj fazi njegove karijere. Njegova snaga po meni leži ne toliko u albumima
koliko u pojedinačnim pjesmama i singlovima kao i prilično dobroj sposobnosti obrade tuđih pjesama
i stavljanja sopstvenog pečata na njih.
Ali nije teško uživati ni u jednoj fazi njegove karijere. Njegova snaga po meni leži ne toliko u albumima
koliko u pojedinačnim pjesmama i singlovima kao i prilično dobroj sposobnosti obrade tuđih pjesama
i stavljanja sopstvenog pečata na njih.
- ultima_palabra
#49 Re: George Michael 1963 - 2016
Death makes angels of us all...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu