Čestit Božić
- piupiu
#26 Re: Čestit Božić
Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam. 
-
kerima1
#27 Re: Čestit Božić
Kod mene to znaci sretan Bozic katolicima jer trenutno oni slave.i naravno da ja koja nisam krscanka ga ne slavim niti neko od pravoslavaca.piupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
E, mene zanima sto se ne cestita hanuka jevrejima koliko sam vidila slave i oni ovih dana?
- insomnia78
#28 Re: Čestit Božić
Cuj sto [emoji4]
A vidi je

A vidi je

- arzuhal
#29 Re: Čestit Božić
Ah...Čudni su putevi Gospodnji, kao da svi moramo sve znat...Sjedi, oguli mandarinu, ne gunđaj na blagdane, polahkE...piupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
Sretan ti Božić i današnji dan 'nako
- Gojeni H
#30 Re: Čestit Božić
piupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
E, bas zato ...
- fatamorgana
#31 Re: Čestit Božić
Božić je po svom duhu, barem onom kakav bi trebao biti univerzalni blagdan mira i dobre volje i upućen je svim ljudima a ne ekskluzivno onima koji su katolici ili "koji slave".piupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
O tome govori i fra Mirko Majdanđić:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/fra-mir ... /161225023
" Župnik župe svetog Mihovila Arkanđela u Varešu fra Mirko Majdandžić u Božićnoj poruci za naš portal je istakao da Božić nije došao ukoliko njegovu blagost ne osjete i drugi ljudi"
"Ako je uz mene sretan Safet, Mirsad ili Rajko, ako i oni osjete da je u Božićnom vremenu ljepše ozračje i da imamo osjećaja za druge, onda je Bog došao. Ako toga nema, onda imamo folklor, kino, proslavu, pojede se bolje, nakiti se, trgovci zarade i to je promašaj."
- nasa
#32 Re: Čestit Božić
ja uvijek kontam sta da odgovorim kad mi cestita neko ko ne slavipiupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
i uvijek smuckam neki bezveze odgovor
glupo da kazes samo eto hvala
inace je sve to postalo
na poslu pojma nemam ko slavi pravoslavni ko katolicki, ko ne slavi nikako ali ako ne cestitam kontam neko ce se naljutiti
isto i s bajramom, kako da znam ko je ateista
a sreca pa nismo uvrijedljivi ljudi
tako da ima smisla to svima koji slave, vjeruj mi
-
kerima1
#33 Re: Čestit Božić
Jel' isto vrijedi i za praznike drugih konfesije?fatamorgana wrote:Božić je po svom duhu, barem onom kakav bi trebao biti univerzalni blagdan mira i dobre volje i upućen je svim ljudima a ne ekskluzivno onima koji su katolici ili "koji slave".piupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
" Župnik župe svetog Mihovila Arkanđela u Varešu fra Mirko Majdandžić u Božićnoj poruci za naš portal je istakao da Božić nije došao ukoliko njegovu blagost ne osjete i drugi ljudi"
"Ako je uz mene sretan Safet, Mirsad ili Rajko, ako i oni osjete da je u Božićnom vremenu ljepše ozračje i da imamo osjećaja za druge, onda je Bog došao. Ako toga nema, onda imamo folklor, kino, proslavu, pojede se bolje, nakiti se, trgovci zarade i to je promašaj."
Last edited by kerima1 on 27/12/2016 15:04, edited 1 time in total.
- piupiu
#34 Re: Čestit Božić
Ih, brate, jest' sve postalo komplikovano.nasa wrote:ja uvijek kontam sta da odgovorim kad mi cestita neko ko ne slavipiupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
inace je sve to postalo![]()
na poslu pojma nemam ko slavi pravoslavni ko katolicki, ko ne slavi nikako ali ako ne cestitam kontam neko ce se naljutiti
Meni, ateisti, je drago kad mi neko čestita vjerski praznik ili me pozove da učestvujem u obilježavanju tog praznika, jer mi to znači da me taj neko prihvata kao svoju, kao dio kruga ljudi koje voli, koji su dio njegove ljudske porodice. Čestitam sve praznike za koje znam i rado učestvujem u svim praznovanjima, jer svi su ti praznici valjda praznici ljubavi i jedinstva medju ljudima. Nema ništa ljepše nego kad se ljudi zajedno raduju i slave. Kad su drugi radosni, i ja sam radosna, tako je malo potrebno da ljudima uljepšaš dan, da im pokažeš da ti je stalo do njihove radosti, do stvari koje su im važne i da nam svima skupa bude lijepo. Samo jedna rečenica, bez kvalifikacija, zadrške, razmišljanja... onako, od srca. Eto, zato sam pitala.
- piupiu
#35 Re: Čestit Božić
Gundj, gundj...arzuhal wrote:Ah...Čudni su putevi Gospodnji, kao da svi moramo sve znat...Sjedi, oguli mandarinu, ne gunđaj na blagdane, polahkE...piupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.![]()
![]()
Sretan ti Božić i današnji dan 'nako
Sretan i tebi, i današnji i sutrašnji i svaki drugi.
- piupiu
#36 Re: Čestit Božić
Znala sam.Gojeni H wrote:piupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.![]()
E, bas zato ...
Last edited by piupiu on 27/12/2016 13:15, edited 1 time in total.
- piupiu
#37 Re: Čestit Božić
Lijepo rečeno.fatamorgana wrote:"Ako je uz mene sretan Safet, Mirsad ili Rajko, ako i oni osjete da je u Božićnom vremenu ljepše ozračje i da imamo osjećaja za druge, onda je Bog došao."
- piupiu
#38 Re: Čestit Božić
Pa, čestitalo se, doduše, na Forumu se nismo sjetili. Oslabio nam je onaj lijepi dječiji duh, ono kad se djeca svemu raduju i grle koga stignu, vremena su blesava.kerima1 wrote:Kod mene to znaci sretan Bozic katolicima jer trenutno oni slave.i naravno da ja koja nisam krscanka ga ne slavim niti neko od pravoslavaca. E, mene zanima sto se ne cestita hanuka jevrejima koliko sam vidila slave i oni ovih dana?
- arzuhal
#39 Re: Čestit Božić
Sretan nama dvoma i svima koji slave!piupiu wrote:Gundj, gundj...arzuhal wrote:Ah...Čudni su putevi Gospodnji, kao da svi moramo sve znat...Sjedi, oguli mandarinu, ne gunđaj na blagdane, polahkE...piupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.![]()
![]()
Sretan ti Božić i današnji dan 'nako![]()
Sretan i tebi, i današnji i sutrašnji i svaki drugi.
-
kerima1
#40 Re: Čestit Božić
Dobro receno, slazem sepiupiu wrote:Ih, brate, jest' sve postalo komplikovano.nasa wrote:ja uvijek kontam sta da odgovorim kad mi cestita neko ko ne slavipiupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
Meni, ateisti, je drago kad mi neko čestita vjerski praznik ili me pozove da učestvujem u obilježavanju tog praznika, jer mi to znači da me taj neko prihvata kao svoju, kao dio kruga ljudi koje voli, koji su dio njegove ljudske porodice. Čestitam sve praznike za koje znam i rado učestvujem u svim praznovanjima, jer svi su ti praznici valjda praznici ljubavi i jedinstva medju ljudima. Nema ništa ljepše nego kad se ljudi zajedno raduju i slave. Kad su drugi radosni, i ja sam radosna, tako je malo potrebno da ljudima uljepšaš dan, da im pokažeš da ti je stalo do njihove radosti, do stvari koje su im važne i da nam svima skupa bude lijepo. Samo jedna rečenica, bez kvalifikacija, zadrške, razmišljanja... onako, od srca. Eto, zato sam pitala.
Kada bi ljudi samo na jedan dan zaboravili koje su vjere, nacije...bilo bi vise
- Krokodajl
#41 Re: Čestit Božić
Samo Ašura i ništa više nam ne treba

- insomnia78
#42 Re: Čestit Božić
I ono đe se tuču mačevima po po Pčela
- piupiu
#43 Re: Čestit Božić
Vidi ove dvojice Gargamela. Narašće vam bradavice na nosu jer ste zločesti. 
- nasa
#44 Re: Čestit Božić
istopiupiu wrote:Ih, brate, jest' sve postalo komplikovano.nasa wrote:ja uvijek kontam sta da odgovorim kad mi cestita neko ko ne slavipiupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
nimalo mi ne smeta kad mi neko cestita
ime mi je onako svestrano
- fatamorgana
#45 Re: Čestit Božić
To pitaj njiha!kerima1 wrote:Jel' isto vrijedi i za praznike drugih konfesije?fatamorgana wrote:Božić je po svom duhu, barem onom kakav bi trebao biti univerzalni blagdan mira i dobre volje i upućen je svim ljudima a ne ekskluzivno onima koji su katolici ili "koji slave".piupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
- fatamorgana
#46 Re: Čestit Božić
Ima smisla kod onih koji se trpe a ne vole da ne kažem šta gore!nasa wrote:ja uvijek kontam sta da odgovorim kad mi cestita neko ko ne slavipiupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
- fatamorgana
#47 Re: Čestit Božić
Jašta su , a što su tek čudni putevi vjernika to još ni sam Bog nije shvatio ...arzuhal wrote:Ah...Čudni su putevi Gospodnji ....piupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
- nasa
#48 Re: Čestit Božić
kako ti cestitas svojim kolegamafatamorgana wrote:Ima smisla kod onih koji se trpe a ne vole da ne kažem šta gore!nasa wrote:ja uvijek kontam sta da odgovorim kad mi cestita neko ko ne slavipiupiu wrote:Šta znači ova kvalifikacija "svima koji slave"? Zar nije dovoljno reći: "Sretan (ukucaj praznik)"? Onima koji ne slave nek bude nesretan? Da se zna da "želitelj sreće" ne slavi? Da se neko ne naljuti što ste mu "greškom" poželjeli sreću? Ne kontam.
i ti nekad imas komentare ko da na marsu zivis
- arzuhal
#50 Re: Čestit Božić
Valjda zna razliku jelke i fikusa, inače...