Ljubomora

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

supercali

#26 Re: Ljubomora

Post by supercali »

Sadija ako nema kakav fakultet razvest ce se a na koga je ljubomorna ne znam
supercali

#27 Re: Ljubomora

Post by supercali »

sadie_forever wrote:
Bobi wrote:Jel ima taj turčin radnu dozvolu :D ?

Radi u instituciji koja daje te dozvole :D
Covjek pita za radnu dozvolu u bih ne u turskoj
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#28 Re: Ljubomora

Post by Bobi »

sadie_forever wrote:
Bobi wrote:Jel ima taj turčin radnu dozvolu :D ?

Radi u instituciji koja daje te dozvole :D
wow...radi u KZZZ :D, jel SDA kadar :D ili je reciprocitet sa RT :D?
VladaFBiH

#29 Re: Ljubomora

Post by VladaFBiH »

palermo wrote:Ljubomora je uvijek izraz nedostatka samopouzdanja, nezrelosti. U svom ekstremnom izdanju jedna od najgorih ljudskih osobina. Nažalost i osobina koja se jako teško mijenja

Kćerki sam rekao, primijetiš li ljubomoru kod momka, odmah ga ostavljaj....nadam se da je razumjela.
:thumbup: a najgore je što nekad postane i bolesna - tu tek nastaju problemi
ma_zdra'o

#30 Re: Ljubomora

Post by ma_zdra'o »

kod Turaka ako nisi ljubomoran , nisi normalan odnosno ne voliš tu osobu :-D

ljubav = ljubomora
S4mpion

#31 Re: Ljubomora

Post by S4mpion »

Ljubomora je sasvim uobičajena pojava kod ljudskih bića, iako se mnogi slomiše da sebe predstave kao robota kojem se ljubomora ne može desiti.

Ta pojava može prerasti u poremećaj, ali nije poremećaj u opštem slučaju. Baš kao što postoji neopravdana ljubomora, tako postoji i neopravdano samopouzdanje i povjerenje.

Mnogi se pozivaju na samopouzdanje, ali samopouzdanje će prije postat poremećaj nego ljubomora. Postoje ljudi koji imaju samopouzdanje, sigurni su u sebe, ali ih žene varaju, prave rogonje od njih i takvi ljudi, od pretjerane samouvjerenosti, su totalno nesposobni sagledati realno stanje, jer samo za svoje znaju. Takvi će se sutra busati u prsa i kritikovati tuđu ljubomoru, bila opravdana ili ne.

Uglavnom se krivica svaljuje na onog ko je ljubomoran, ali ljubomora može biti sasvim opravdana.
prog321

#32 Re: Ljubomora

Post by prog321 »

palermo wrote:
prog321 wrote:Bio sam u situaciji kad me bolio kurac sta djevojka radi a bio sam i ljubomoran.
Samo u slucaju ljubomore sam je volio :-D
:D mah, neko zrnce ljubomore je ok, ono tek toliko da pokažeš da ti nije svejedno. Ali prava ljubomora čini od veze, braka pakao.

Znam žene koje ni nakon dvadeset godina braka ne smiju otići na seminar i noćiti negdje bez muža. Imao sam prijatelja koga je žena zvala u kafanu i onda smo se i mi morali javljati na telefon da se ona uvjeri da je on sa nama. Ljubomora je u svom pravom izdanju zapravo bolest.
Gdje ces ba udatu zenu slati na seminar ?
Ta je rijec sifra za grupni seks.
Da znas koje redaljke se tamo prave. :-D
S4mpion

#33 Re: Ljubomora

Post by S4mpion »

palermo wrote:
prog321 wrote:Realno ako ga boli briga sta ti kcerka radi onda je nece ni voljeti :-D
Ne pkazuješ ljubomorom brigu za nekoga. Pokazuješ samo svoju nesigurnost i svoj jad. Pokatkad se partneri ljubomornih tješe da je to izraz ljubavi prema njima. Samo tješe.
Kralj životinja-mislim da ne postoji životinja sa izraženijom ljubomorom.
Image

Baš nekako djeluje jadan i nesiguran?
avetinja

#34 Re: Ljubomora

Post by avetinja »

Gdje će Turkinju. Nema tvrdoglavijih i ljubomornijih osoba uz Arape. Bila situacija u komšiliku baš oko Turčina i Bosanke. Ona pristaša modernog života i shvatanja, a on pravi Turčin. Apsolutna kontrola, ljubomora ako krivo kihne, a da pogleda nekog drugog dok šetaju Ferhadijom - ni čut'. :mrgreen:

Ljubomora je sasvim normalna pojava kod ljudi, ako je u umjerenoj količini.
MikroBelaj

#35 Re: Ljubomora

Post by MikroBelaj »

S4mpion wrote:Ljubomora je sasvim uobičajena pojava kod ljudskih bića, iako se mnogi slomiše da sebe predstave kao robota kojem se ljubomora ne može desiti.

Ta pojava može prerasti u poremećaj, ali nije poremećaj u opštem slučaju. Baš kao što postoji neopravdana ljubomora, tako postoji i neopravdano samopouzdanje i povjerenje.

Mnogi se pozivaju na samopouzdanje, ali samopouzdanje će prije postat poremećaj nego ljubomora. Postoje ljudi koji imaju samopouzdanje, sigurni su u sebe, ali ih žene varaju, prave rogonje od njih i takvi ljudi, od pretjerane samouvjerenosti, su totalno nesposobni sagledati realno stanje, jer samo za svoje znaju. Takvi će se sutra busati u prsa i kritikovati tuđu ljubomoru, bila opravdana ili ne.

Uglavnom se krivica svaljuje na onog ko je ljubomoran, ali ljubomora može biti sasvim opravdana.
Tacno tako :thumbup:
palermo

#36 Re: Ljubomora

Post by palermo »

S4mpion wrote:Ljubomora je sasvim uobičajena pojava kod ljudskih bića, iako se mnogi slomiše da sebe predstave kao robota kojem se ljubomora ne može desiti.

:D .....ne može ljubomora biti opravdana.....ljubomora je stanje duha, to da li te žena ili muž, djevjoka ili momak varaju nema veze sa ljubomorom....neće ti ništa manje varati bio ili ne bio ljubomoran.....

Jedino što se može desiti je da prave i zdrave ljude otjeraš od sebe ili im uništiš život, ili da sam sebi zajebeš život..
Bodkin

#37 Re: Ljubomora

Post by Bodkin »

palermo wrote:Ljubomora je uvijek izraz nedostatka samopouzdanja, nezrelosti. U svom ekstremnom izdanju jedna od najgorih ljudskih osobina. Nažalost i osobina koja se jako teško mijenja

Kćerki sam rekao, primijetiš li ljubomoru kod momka, odmah ga ostavljaj....nadam se da je razumjela.
Ne bih se bas slozio. Mao ljubomore je ok. Ne moze ti biti svejedno oko osobe koja nesto znaci.
Ima neka fina granica nakon koje to postaje kompleks
palermo

#38 Re: Ljubomora

Post by palermo »

Bodkin wrote:
Ne bih se bas slozio. Mao ljubomore je ok. Ne moze ti biti svejedno oko osobe koja nesto znaci.
pa ako ti godi sujeti onda je ok.....ali ja stvarno ne vidim nikakvu korist ni u toj maloj dozi ljubomore.......ne biti svejedno i ljubomora su dva totalno različita pojma....kao što već rekoh, nije zar da kroz ljubomoru pokazuješ osobi da ti nije svejedno
Bodkin

#39 Re: Ljubomora

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
pa ako ti godi sujeti onda je ok.....ali ja stvarno ne vidim nikakvu korist ni u toj maloj dozi ljubomore.......ne biti svejedno i ljubomora su dva totalno različita pojma....kao što već rekoh, nije zar da kroz ljubomoru pokazuješ osobi da ti nije svejedno
Bio sa curom u klubu i nekom ekipom. U neko doba joj prilazi nekakav i pocne bacati bombe. E sad, mogu se ili praviti samopouzdan i reci da znam da on nema sanse i da me boli kurko ili mogu prici i objasniti mu kako stoje stvari :-D
palermo

#40 Re: Ljubomora

Post by palermo »

Bodkin wrote:
Bio sa curom u klubu i nekom ekipom. U neko doba joj prilazi nekakav i pocne bacati bombe. E sad, mogu se ili praviti samopouzdan i reci da znam da on nema sanse i da me boli kurko ili mogu prici i objasniti mu kako stoje stvari :-D
pa pustiš čojeka da sam vidi da nema šanse......ako je pristojan

ako on počne dosađivati mladoj i provocirati,onda priskočiš...... al to onda nije priča o ljubomori.....
Connaisseur Karlin

#41 Re: Ljubomora

Post by Connaisseur Karlin »

Bodkin wrote:
palermo wrote:
Bodkin wrote:
Bodkin :thumbup: za ljubav se uvijek treba boriti :-D
prog321

#42 Re: Ljubomora

Post by prog321 »

Ako ona šalje signale svakom kuronji u klubu samo budala bi stao u njenu odbranu.
Alfa mejl my ass.
Još popiješ batina zbog takvih rospija :-D
avetinja

#43 Re: Ljubomora

Post by avetinja »

prog321 wrote:Ako ona šalje signale svakom kuronji u klubu samo budala bi stao u njenu odbranu.
Alfa mejl my ass.
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#44 Re: Ljubomora

prog321 wrote:Ako ona šalje signale svakom kuronji u klubu samo budala bi stao u njenu odbranu.
Alfa mejl my ass.
aha,a vi nikad ne prilazite,ako zena ne salje signale :D
supercali

#45 Re: Ljubomora

Post by supercali »

Connaisseur Karlin wrote:
Alfa mejl my ass.
Pa valjda ne prilazis ako su i muskarci tu s njom i ako vidis da je jedan od njih eventualno njen decko
prog321

#46 Re: Ljubomora

Post by prog321 »

Ako mi baca poglede, smješka se ,slučajno me dodirne onda ću joj prići i da je US Army pored nje :-D
radiša

#47 Re: Ljubomora

Post by radiša »

Bodkin wrote: Bio sa curom u klubu i nekom ekipom. U neko doba joj prilazi nekakav i pocne bacati bombe. E sad, mogu se ili praviti samopouzdan i reci da znam da on nema sanse i da me boli kurko ili mogu prici i objasniti mu kako stoje stvari :-D
A vidi nesto da mu nije davala povoda nebi joj ni prisao a sve da joj je prisao bez povoda da ona nece nista odjebala bi ga bez tvoje pomoci,prema tome zene kroje sebi kako hoce,nema potrebe da ljubomorises,da sam na tvom mjestu ako je dopustila tom da joj se udvara imala bi od mene mahanje.Za takve se ne isplati boriti.
Connaisseur Karlin

#48 Re: Ljubomora

supercali wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Alfa mejl my ass.
Pa valjda ne prilazis ako su i muskarci tu s njom i ako vidis da je jedan od njih eventualno njen decko
aha,nikad ne prilazite ako je vise muskaraca sa njom :D seriously :lol:

ako je sa jednim,to razumijem :)
Connaisseur Karlin

#49 Re: Ljubomora

radiša wrote:
Bodkin wrote: Bio sa curom u klubu i nekom ekipom. U neko doba joj prilazi nekakav i pocne bacati bombe. E sad, mogu se ili praviti samopouzdan i reci da znam da on nema sanse i da me boli kurko ili mogu prici i objasniti mu kako stoje stvari :-D
A vidi nesto da mu nije davala povoda nebi joj ni prisao a sve da joj je prisao bez povoda da ona nece nista odjebala bi ga bez tvoje pomoci,prema tome zene kroje sebi kako hoce,nema potrebe da ljubomorises,da sam na tvom mjestu ako je dopustila tom da joj se udvara imala bi od mene mahanje.Za takve se ne isplati boriti.
ne mora mu dati povoda,mozda mu se samo ljubazno osmjehula,i tip je to "procitao" kao sansu za flert :D hajde priznajte,i vi imati naviku da citate signale pogresno :D
supercali

#50 Re: Ljubomora

Post by supercali »

Pa procitaj sta pise ako daje signale pridjes ako ne daje ne prilazis
Ako nema muskaraca prilazis davala ne davala jer moze kao ti biti sama od stoljeca sedmog
Post Reply