BMW e46 320 2.0 2004
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lavic
#26 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Kao I svako drugo polovno auto, moras ga dobro pregledat kod nekog ko zna taj auto I njegove slabosti.
Za turbine I dizne ne mozes znati u kakom su stanju, ako pali, radi normanlo I vuce to je OK ali isto je I kod auta manje kilomeraze.
U principu provjeri ovjes, nosace motora I mjenjaca, nazad diferencijal I da nije udaran.
Ako ti se bas da detaljisati mozes I kompresiju izmjeriti I to ti moze biti pokazatelj stanja kilometara.
Sto se tice klapni na usisnoj grani ako kupis auto to odmah provjeri I izvadi ako vec nisu ranije skinute.
Da li je puno para za to auto ili nije to ti znas, meni nije jer volim to auto I nacin na koji se vozi.
Osalo je sve subjektivno, neko ga ne bi nikad kupio, a neko ne bi drugo ni besplatno, sa srecom sta god odlucis.
Za turbine I dizne ne mozes znati u kakom su stanju, ako pali, radi normanlo I vuce to je OK ali isto je I kod auta manje kilomeraze.
U principu provjeri ovjes, nosace motora I mjenjaca, nazad diferencijal I da nije udaran.
Ako ti se bas da detaljisati mozes I kompresiju izmjeriti I to ti moze biti pokazatelj stanja kilometara.
Sto se tice klapni na usisnoj grani ako kupis auto to odmah provjeri I izvadi ako vec nisu ranije skinute.
Da li je puno para za to auto ili nije to ti znas, meni nije jer volim to auto I nacin na koji se vozi.
Osalo je sve subjektivno, neko ga ne bi nikad kupio, a neko ne bi drugo ni besplatno, sa srecom sta god odlucis.
-
carpics
#27 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Pretpostavljam da si iz BL. U kojem smislu mislis da od Tomica ne ocekujem puno. Zar kao servis se bi trebali biti u mogucnosti da mi daju najvaznije informacije vezane za stanje motora, tipa turbine, set kvacila, zamajac i tako. Ili mislis da nisu pouzdani bas?ranger wrote:carpics wrote:od tomica ne ocekuj puno, narocito za kilometrazu.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#28 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Niko nema rendgenski vid. Sto je danas dobro,za mjesec moze biti za mjenjanja. Moze ti reci,auto ne dimi,motor dobro vuce,turbina se ne cuje,zamajac ne lupa. I to je ok,jer je sve ispravno. Za mjesec zamajac i lamela mogu biti za mjenjati.carpics wrote:Pretpostavljam da si iz BL. U kojem smislu mislis da od Tomica ne ocekujem puno. Zar kao servis se bi trebali biti u mogucnosti da mi daju najvaznije informacije vezane za stanje motora, tipa turbine, set kvacila, zamajac i tako. Ili mislis da nisu pouzdani bas?ranger wrote:carpics wrote:od tomica ne ocekuj puno, narocito za kilometrazu.
-
ado-šampion
#29 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Ovo sestak vs 4 cilindra se vise odnosi na benzince nego na dizele. Za dizele OK je i 318d, 320d bio vec bio pun pogodak. Naravno 330d je STRASAN motor ali ces tesko naci i jako je skup za odrzavanje. Nedavno jaran prodao takvog.
Benzinci su vrlo tanki za to godiste, od 4 cilindrasa jedino 318i moze proci i to mozda. Vec 320i je redni sestak i ima dovoljno upotrebljive snage, ali je isto tako jako tesko naci, jer za razliku od javnog misljenja vecina BMWa trica sto se prodalo su maksimalno 320i/d, bez obzira na generaciju.
Ovo auto na slikama izgleda ko bombona, samo se pazi ovih stvari koji su drugi forumasi vec naveli. Svaki problem ti je 2 stoje minimalno. Pumpa goriva, trafo xsenona (ako ima), senzor zakreta volana (jako cest kvar). Po meni, ne bih da se poserem nekom u cejf ali bolje traziti drugo auto za te pare.
Benzinci su vrlo tanki za to godiste, od 4 cilindrasa jedino 318i moze proci i to mozda. Vec 320i je redni sestak i ima dovoljno upotrebljive snage, ali je isto tako jako tesko naci, jer za razliku od javnog misljenja vecina BMWa trica sto se prodalo su maksimalno 320i/d, bez obzira na generaciju.
Ovo auto na slikama izgleda ko bombona, samo se pazi ovih stvari koji su drugi forumasi vec naveli. Svaki problem ti je 2 stoje minimalno. Pumpa goriva, trafo xsenona (ako ima), senzor zakreta volana (jako cest kvar). Po meni, ne bih da se poserem nekom u cejf ali bolje traziti drugo auto za te pare.
- ranger
#30 Re: BMW e46 320 2.0 2004
otprilike ovo sto ti miloica rece..carpics wrote:Pretpostavljam da si iz BL. U kojem smislu mislis da od Tomica ne ocekujem puno. Zar kao servis se bi trebali biti u mogucnosti da mi daju najvaznije informacije vezane za stanje motora, tipa turbine, set kvacila, zamajac i tako. Ili mislis da nisu pouzdani bas?ranger wrote:carpics wrote:od tomica ne ocekuj puno, narocito za kilometrazu.
a sto se km tice, oni uzmu kljuc ubace u neki hepek i kazu to je ta kilometraza. a to nije tacno znam iz vlastitih iskustava...
sve u svemu bolje ti je povest nekog ko ima iskustva s e46 nego ici u tomic, po mom misljenju.
-
ado-šampion
#31 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Ja bih se slozio za Tomica. Napisao sam vec, provjeru s kljuca zaboravi, to se vrlo lako koriguje. Tesko da ces kupiti to auta da je na tabli jedna kilometraza a na kljucu druga.
Jedino historija servisa ali to je suludo ocekivati za auto 13 godina staro.
Otprilike po cijenama u Njemackoj da on to auto uveze od tamo, tebi proda za 9 k, i zaradi, kilometraza treba biti oko 400 k.
Otprilike po cijenama u Njemackoj da on to auto uveze od tamo, tebi proda za 9 k, i zaradi, kilometraza treba biti oko 400 k.
- zforumas
#32 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Vozio 320i sa 2.2 benzincem, 125kW, 2001. godiste. Bezbeli da zahtijeva odrzavanje, pouzdanog majstora i paznju. Ali zato to vrati voznjom i jednostavnim osmijehom od uha do uha.
Da sam slusao svacije misljenje i dan danas bih pjese hodao. Ne moze sve u zivotu ici potaman, mora se covjek nekada i zafrkati. Ako imas pare kupi, probaj, vidi kako je....samo bogati nemoj postati bruda
Da sam slusao svacije misljenje i dan danas bih pjese hodao. Ne moze sve u zivotu ici potaman, mora se covjek nekada i zafrkati. Ako imas pare kupi, probaj, vidi kako je....samo bogati nemoj postati bruda
-
condy
#33 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Jel kupljen
Gledam u Ze, jedan taksista vozi ovu zadnju peticu 530d...a kakve samo felge ima! Pa jebo te život nema smisla. Od muke mu neću sjest u auto
Gledam u Ze, jedan taksista vozi ovu zadnju peticu 530d...a kakve samo felge ima! Pa jebo te život nema smisla. Od muke mu neću sjest u auto
-
carpics
#34 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Dobio sam broj sasije motor je sledeci:

¸
Idem ja njega pogledat sutra prekosutra, lik tvrdi da je odrzavan i sve uredno. Jbga pregledat na servisu sta se moze pregledat i pa valja i rizikovat nekad.
Jbga ipak smatram da je bolje uzeti ovo auto neko Passata 5 recimo, koji se sad prodaju na kilu, i ljudi uvaljuju sve i svasta, BMW bi ipak trebao da bude kvalitetnije vozilo sto mi je i jedini cilj a ne da postanem "Bruda" kao sto neko rece.
Hvala svima na komentarima, javim u ovih par dana jesam li pazario

¸Idem ja njega pogledat sutra prekosutra, lik tvrdi da je odrzavan i sve uredno. Jbga pregledat na servisu sta se moze pregledat i pa valja i rizikovat nekad.
Jbga ipak smatram da je bolje uzeti ovo auto neko Passata 5 recimo, koji se sad prodaju na kilu, i ljudi uvaljuju sve i svasta, BMW bi ipak trebao da bude kvalitetnije vozilo sto mi je i jedini cilj a ne da postanem "Bruda" kao sto neko rece.
-
autoskolee
#35 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Ma koje god da kupujes moras rizikovat ali eto odvezes nek se pregleda bice uredu nadam se, sretno. I probaj tu cijenj spustit malo je puno ovocarpics wrote:Dobio sam broj sasije motor je sledeci:
¸
Idem ja njega pogledat sutra prekosutra, lik tvrdi da je odrzavan i sve uredno. Jbga pregledat na servisu sta se moze pregledat i pa valja i rizikovat nekad.
- mali_milojica
#36 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Digni auto,znam da je e46 imao problem sa zadnjim mostom koji se odvoji od sasije. Taj motor koji gledas i nije bog zna sta jak,ali pregledaj za svaki slucaj.
Ne znam da li je taj tip motora imao problem sa lancem,ali raspitaj i to jel mjenjan
Sretno
Ne znam da li je taj tip motora imao problem sa lancem,ali raspitaj i to jel mjenjan
Sretno
-
carpics
#37 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Spustio je cijenu 400KM, mislim da ce on jos malo dole barem 100-200KM kad odem tamo. Tako da mislim da bi bila prihvatljiva cijena. Hvalaautoskolee wrote:Ma koje god da kupujes moras rizikovat ali eto odvezes nek se pregleda bice uredu nadam se, sretno. I probaj tu cijenj spustit malo je puno ovo
- mali_milojica
#38 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Ja bih da sam na tvom mjestu (ako placas kesom auto) isao dzonom i ponudio nesto sitno ispod 8500 pa krenuo u pregovore,pa gdje se nadjetecarpics wrote:Spustio je cijenu 400KM, mislim da ce on jos malo dole barem 100-200KM kad odem tamo. Tako da mislim da bi bila prihvatljiva cijena. Hvalaautoskolee wrote:Ma koje god da kupujes moras rizikovat ali eto odvezes nek se pregleda bice uredu nadam se, sretno. I probaj tu cijenj spustit malo je puno ovo
Ali prije toga moras pripremiti teren pricom o nekim vidljivim ulaganjima (ako ih ima) a i skrivenim (ako ne zna nista za lanac). Nista te ne kosta.
Nadam se da prodavac ne cita klix
-
condy
#39 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Vidćeš kad mu prodavac kaže na prvu, vidljivih i nevidljivih ulaganja nema
Il, kad mu neko sa klixa pazari ovo auto prije njega
Il, kad mu neko sa klixa pazari ovo auto prije njega
-
junior3
#40 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Nisu imali problema sa lancem, a i lakše je opet naći dobar 318d nego 320.
Šta kaže rendžer, krkani obožavaju ovaj auto, nisi ga džabe ti imao a ja imam još.
Šta kaže rendžer, krkani obožavaju ovaj auto, nisi ga džabe ti imao a ja imam još.
-
UterivacDugoga
#41 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Ne znam ni frajera ni auto ,ali kako te ba nije stid i sram napisati da je kilometraza lazna? Da li bi se ti smio zakleti da je lazna?Slo Burner wrote:Nema ga od 120 kw, taj i trebalo da je 110. Na redizajniranom modelu poslije 2001 su isli ovi CR umjesto Bos pumpe. Vidi da nije udaran, da je motor turbina zamajac, injektori ispravni, to se da donekle primjetiti. Kilometraza je svejedno lazna da te to ne buni, ali moze on preci koliko hoces
Kad procitam takve komentare najradije bih povratio na tebe da ikako mogu.
Mozes dati svoje misljenje o vozilu sta ti se dopada ili ne,da li bi ti kupio ili ne,ali konstatacije tipa lazna kilometraza,svijetli lampica...nidje veze...
Sta ako bih ti ja rekao da imam vozilo u porodici 2003 godina proizvodnje,80 hiljada preslo? Jel kilometraza lazna?
Svasta
-
dado_
#42 Re: BMW e46 320 2.0 2004
http://www.olx.ba/artikal/23805551/bmw- ... ek-uvezen/
ako vec e46 ja bih prije ovako nesto, jeftiniji za odrzavat, mislim da je dosta provjeren motor, dobro ocuvan (bar djeluje), u startu povoljniji dosta, a moze se i ovo skinut sigurno 2-3 stoje... za razliku u cijeni ima godinu dzaba da se vozas
ako vec e46 ja bih prije ovako nesto, jeftiniji za odrzavat, mislim da je dosta provjeren motor, dobro ocuvan (bar djeluje), u startu povoljniji dosta, a moze se i ovo skinut sigurno 2-3 stoje... za razliku u cijeni ima godinu dzaba da se vozas
- ranger
#43 Re: BMW e46 320 2.0 2004
prika moj N42 je sve samo ne provjeren...dado_ wrote:http://www.olx.ba/artikal/23805551/bmw- ... ek-uvezen/
- ranger
#44 Re: BMW e46 320 2.0 2004
zadnji most su odvaljivali jaci motori ali prije facelfita a ovaj to nije...mali_milojica wrote:Digni auto,znam da je e46 imao problem sa zadnjim mostom koji se odvoji od sasije. Taj motor koji gledas i nije bog zna sta jak,ali pregledaj za svaki slucaj.
Sretno
lanac je uslovno problematican u N47 motorima od 2007.
ali svakako bi bilo dobro dici ga pa pregledat, prednje lafete i selene, zadnje, selen differencijala, remenicu radilice, kardan i diferencjial... ovi seleni nisu nesto skupi al ako je sve tip top ko sto ovaj tvrdi onda i oni moraju biti - tip top
-
dado_
#45 Re: BMW e46 320 2.0 2004
neko ga vec preporuci, a i mislim da sam negdje citao da su ok motori, sad ne znam da li ovaj ili preFL. Nisam neki veliki poznavalac tih bmw-ovih motora, ali auto ovog godista da ne znam nista o njemu bih uvijek prije uzeo benzinca nego dizela, jer u svakom slucaju glava manje boli...ranger wrote:prika moj N42 je sve samo ne provjeren...dado_ wrote:http://www.olx.ba/artikal/23805551/bmw- ... ek-uvezen/
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#46 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Citajuci ovdje potencijalne kvarove i mane bmw-a E46, covjek bi pomislio da se radi o citroenu?![emoji1]
Sent from my C6603 using Tapatalk
- amar1994
#47 Re: BMW e46 320 2.0 2004
konektovan wrote:Citajuci ovdje potencijalne kvarove i mane bmw-a E46, covjek bi pomislio da se radi o citroenu?![emoji1]
- ranger
#48 Re: BMW e46 320 2.0 2004
strasne su to masine ali nakon 15 godina tesko je naci dobrog....
-
lavic
#49 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Ja bih ovoga prije uzeo bez ikakvog razmisljanja.dado_ wrote:http://www.olx.ba/artikal/23805551/bmw- ... ek-uvezen/
Ovaj auto je imao samo problem sa bobinama I to je BMW mjenjao o svom trosku jer su napravili opoziv bobina od jednog doavljaca.
Valvetronik je jako rijetko imao problema I to ne treba da ga brine.
Nema kao dizel, dizne, turbine,klapne na usisu,kvailo bez problema,remenicu radilice ...itd
Potrosnja je skromna oko 10.5 po gradu I oko 7 na otvorenom, 'ebo te nafta.
-
ado-šampion
#50 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Meni je E46 i dalje bombona, zapravo tesko mi je sjetiti se auta ciji je dizajn tako dobro ostario i koje je dizajnirano prije vise od 20 godina a danas izgleda tako dobro. Auto koje voznim karakteristikama i kvalitetom izrade moze drzati lekcije vecini auta te klase koja su generaciju novija. Kakvo je to auto pokazuje koliko ga danas na cesti ima, pa jbt haman da ih ima ko Golfova cetvorki.
Medjutim problem je sto je najnoviji 12 godina star. Drugi problem je sto je auto toliko popularno da on uglavnom za tih 12 godina promijeni 4-5 ruku.
Evo jedan model benzinac srednje cijene u Njemackoj:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=3
Lako je izracunati koliko bi ovo auto minimalno trebalo da kosta kod nas da bi se isplatilo uvesti prodati. Ovaj konkretno ako nema Eur1 na cesti u Bosni je 12-13 hiljada s povratom PDVa.
Medjutim problem je sto je najnoviji 12 godina star. Drugi problem je sto je auto toliko popularno da on uglavnom za tih 12 godina promijeni 4-5 ruku.
Evo jedan model benzinac srednje cijene u Njemackoj:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=3
Lako je izracunati koliko bi ovo auto minimalno trebalo da kosta kod nas da bi se isplatilo uvesti prodati. Ovaj konkretno ako nema Eur1 na cesti u Bosni je 12-13 hiljada s povratom PDVa.