ako cemo u smislu Zenice pricati o tome to jeste interesantna prica. prosli nacelnik (Smajlovic) je takodjer bio iz redova SDA, ali je dosta radio kontra istih. cak je to i sam povremeno isticao. sada imamo opet drugog koji je, opet, iz redova SDA i kaze da ce raditi protiv istih...i prodje. jeste malo za zapitati se o cemu ti ljudi (glasaci) razmisljaju. no, zasigurno je (vec nekoliko mandata) da glasaju za onog ko se usprotivi SDA, ali samo ako je iz tih istih redova... eto, samo jedan izborni ciklus prije se isto desilo na stranackom nivou (SBB). definitivno interesantno za promatranje. jer, svako normalan bi rekao - pa koji hlinac ovi glasaci zele?JThomas wrote:mi smo došli u situaciju da je najkonkretnija opozicija sda njen vlastiti kadar nezadovoljan raspodjelom izbornog plijena. ljudi koji su mislili da im pripada ministarska fotelja, a istu nisu dobili i sad kao "nezavisni" pljuju po staroj bazi. ovo orvel i haksli zajedno ne bi smislili, ovu distopiju i soft diktaturu, potpuno mirnim sredstvima...
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
-
belfy
#26 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
- Dr. Kuca
#27 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Vjerovatno mu nisu dali nesto sto je trazio i sad opleo.
-
Hamolj
#28 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Trazio je da bude kandidat za gradonacelnika.Dr. Kuca wrote:Vjerovatno mu nisu dali nesto sto je trazio i sad opleo.
- Dr. Kuca
#29 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Ne kontam? bio nezavisni kandidat?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#30 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Da ali zelio je da bude kandidat SDA da bude nasljednik Smajlovica sa kojim je bio dobar prijatelj. Ovi se popisali po njemu i stavili nekog anonimusa sa kojim bi mogli upravljati. Par mjeseci kasnije istim ljudima je svrsio po faci, yebe ih i ne vadi.Dr. Kuca wrote:Ne kontam? bio nezavisni kandidat?
Zasad u Zenici ima nevjerovatnu podrsku, SDA majoriziran
Mada doFu je namazan svim bojama, vidjet cemo sta ce biti na kraju.
- Dr. Kuca
#31 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Jimmy McNulty wrote:Da ali zelio je da bude kandidat SDA da bude nasljednik Smajlovica sa kojim je bio dobar prijatelj. Ovi se popisali po njemu i stavili nekog anonimusa sa kojim bi mogli upravljati. Par mjeseci kasnije istim ljudima je svrsio po faci, yebe ih i ne vadi.Dr. Kuca wrote:Ne kontam? bio nezavisni kandidat?
Zasad u Zenici ima nevjerovatnu podrsku, SDA majoriziran![]()
Aha, ja mislio on ispred sda ppobjedio. Neka, makar je poceo pricati i to je nesto.
- It_is_a_Leclerc
#32 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Fuad Kasumović zapravo je uvijek bio opozicija unutar same SDA. Još otkako je bio zamjenik Nikoli Špiriću kojeg je stalno otvoreno optuživao za kriminal, unatoč "ne talasaj" politici zvaničnih organa stranke. On je jedan od Tihićevih ljudi koji su sistematično uklonjeni iz svake pore SDA. Na vrijeme je shvatio da nema šta tu da radi, i okrenuo se pametnijem poslu. Da su barem Šepić, Mehmedović i ostali pametni, pa da i oni krenu njegovim stopama...
Uglavnom, ja mu želim puno uspjeha.
Uglavnom, ja mu želim puno uspjeha.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#33 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Huso je bio duplo jaci od stranke po brojkama. Za njega su glasali i oni koji mrze SDA. Fudo je tacno preuzeo njihove glasove.belfy wrote: ako cemo u smislu Zenice pricati o tome to jeste interesantna prica. prosli nacelnik (Smajlovic) je takodjer bio iz redova SDA, ali je dosta radio kontra istih. cak je to i sam povremeno isticao. sada imamo opet drugog koji je, opet, iz redova SDA i kaze da ce raditi protiv istih...i prodje. jeste malo za zapitati se o cemu ti ljudi (glasaci) razmisljaju. no, zasigurno je (vec nekoliko mandata) da glasaju za onog ko se usprotivi SDA, ali samo ako je iz tih istih redova... eto, samo jedan izborni ciklus prije se isto desilo na stranackom nivou (SBB). definitivno interesantno za promatranje. jer, svako normalan bi rekao - pa koji hlinac ovi glasaci zele?
- Njanjavi
#34 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Sve je ovo mrtvi populizam, sve dok ne rascisti sa gradjevinskom almy mafijom i slicnim zenickim profiterima i petokolonasima.
Sve dok te parazite ne pozatvara a kolko vidim i on se sa njima lize kao i prosla ekipica na vlasti.
Moze on pricat za neuki populus i skevcat ko ker, a iza vrata radit isto cak i gore kao i prosli kokosari.
Cujem skevce nesta i za mucke u celiku a frajer bio u upravi u doba kad se napravilo bruka dugova.
Kasumovici, begici, kurcevi palcevi, sve ista gamad, i ne ocekujem da ce se ista promjeniti bitnije.
Samo eto, bosnjo mutavi je vazda dobro reagovao na ove lajavce koji odaju privid promjena.
Podsjeca me na sefera, koji je decenijama sutio kad je bio u talovima, tek kad je ispo iz sheme onda se prolajo o muckama i sranjima.
Isto govno ako ne i gore
Sve dok te parazite ne pozatvara a kolko vidim i on se sa njima lize kao i prosla ekipica na vlasti.
Moze on pricat za neuki populus i skevcat ko ker, a iza vrata radit isto cak i gore kao i prosli kokosari.
Cujem skevce nesta i za mucke u celiku a frajer bio u upravi u doba kad se napravilo bruka dugova.
Kasumovici, begici, kurcevi palcevi, sve ista gamad, i ne ocekujem da ce se ista promjeniti bitnije.
Samo eto, bosnjo mutavi je vazda dobro reagovao na ove lajavce koji odaju privid promjena.
Podsjeca me na sefera, koji je decenijama sutio kad je bio u talovima, tek kad je ispo iz sheme onda se prolajo o muckama i sranjima.
Isto govno ako ne i gore
-
aratet
#35 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Cek, dati mu priliku, obećavao je neka orpustanja, ima vremena, vidje ćemo hoće li Šta uraditi?Njanjavi wrote:Sve je ovo mrtvi populizam, sve dok ne rascisti sa gradjevinskom almy mafijom i slicnim zenickim profiterima i petokolonasima.
Isto govno ako ne i gore
- Banksy
#36 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Tačno.Njanjavi wrote:Sve je ovo mrtvi populizam, sve dok ne rascisti sa gradjevinskom almy mafijom i slicnim zenickim profiterima i petokolonasima.
Isto govno ako ne i gore
I u Zenici i bilo gdje, glasali za SDA ili za ''odmetnike'', opet su to sve SDA glasači i SDA glasovi koji se ljuljaju i prelijevaju i koji će se opet, na koncu, uliti u SDA. Ne vidim nijedan osnov po kojem bi to bio napredak kojeg, kao, treba pozdraviti. Sve je to obično unutarstranačko razračunavanje i borba oko plijena.
-
Hamolj
#37 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Nije loša SDA nego joj je loš kadar, kao što nije loš ni SDP ni NS i ostali. Ideja SDA je ideja koju bih uvijek podržao jer sam desničar, ali s ovim ljudima ona je neostvariva. Kamo sreće da Fudo šljam protjera, ali kao što već rekoh i on se tek nakon 20 godina sjetio.Banksy wrote:Tačno.Njanjavi wrote:Sve je ovo mrtvi populizam, sve dok ne rascisti sa gradjevinskom almy mafijom i slicnim zenickim profiterima i petokolonasima.
Isto govno ako ne i gore
I u Zenici i bilo gdje, glasali za SDA ili za ''odmetnike'', opet su to sve SDA glasači i SDA glasovi koji se ljuljaju i prelijevaju i koji će se opet, na koncu, uliti u SDA. Ne vidim nijedan osnov po kojem bi to bio napredak kojeg, kao, treba pozdraviti. Sve je to obično unutarstranačko razračunavanje i borba oko plijena.
- Banksy
#38 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Ja više ne znam ni šta im je ideja, ako su je, od silnog lopovluka i kriminala, ikad i imali... Znaš li ti?Hamolj wrote:
Nije loša SDA nego joj je loš kadar, kao što nije loš ni SDP ni NS i ostali. Ideja SDA je ideja koju bih uvijek podržao jer sam desničar, ali s ovim ljudima ona je neostvariva. Kamo sreće da Fudo šljam protjera, ali kao što već rekoh i on se tek nakon 20 godina sjetio.
-
Hamolj
#39 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Ako ti kažem bojim se da ćemo se posvađati.Banksy wrote:Ja više ne znam ni šta im je ideja, ako su je, od silnog lopovluka i kriminala, ikad i imali... Znaš li ti?Hamolj wrote:
Nije loša SDA nego joj je loš kadar, kao što nije loš ni SDP ni NS i ostali. Ideja SDA je ideja koju bih uvijek podržao jer sam desničar, ali s ovim ljudima ona je neostvariva. Kamo sreće da Fudo šljam protjera, ali kao što već rekoh i on se tek nakon 20 godina sjetio.
- Banksy
#40 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Onda ništa...Hamolj wrote:Ako ti kažem bojim se da ćemo se posvađati.Banksy wrote:Ja više ne znam ni šta im je ideja, ako su je, od silnog lopovluka i kriminala, ikad i imali... Znaš li ti?Hamolj wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#41 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Zapravo bas i nisu to sve SDA glasaci bacimo li pogled na matematiku.Banksy wrote: Tačno.
Vec sam pisao, ali evo ponovicu. Raniji gradonacelnik je bio skoro 2,5 puta jaci od stranke.
Stranka je dobijala 7-8 hiljada glasova, on preko 20. Oni koji su glasali i za njega i za stranku su, logicno, vjerni glasaci i stalna baza uhljebljenih i njihovih porodica.
Ovih drugih desetak hiljada su oni koji ni u ludilu ne bi glasali za SDA, pa su u vijecu tradicioalno rasprsili svoje glasove na vise stranaka, a za gradonacelnika nisu imali alternativu.
Sad je Fudo listom privukao ove druge, jer Anonimus je dobio tacno onoliko koliko se moze iscrpiti iz njihove baze i to je to. Razlika u broju glasova nije bila velika, uz opravdanu sumnju na pljacku glasova od strane vladajuce stranke.
- ExNihilo
#42 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Vala ja sam lupao i protiv SDA i protiv Huse. 
-
belfy
#43 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
mozda je bio duplo jaci nakon prvog mandata. nisam bas siguran da je tako bilo u prvom. zato tako mislim i da se sa Fudom moze desiti ako bude radio na slican nacin, tj. da ne zasere nesto vece..._BataZiv_0809 wrote:Huso je bio duplo jaci od stranke po brojkama. Za njega su glasali i oni koji mrze SDA. Fudo je tacno preuzeo njihove glasove.belfy wrote: ako cemo u smislu Zenice pricati o tome to jeste interesantna prica. prosli nacelnik (Smajlovic) je takodjer bio iz redova SDA, ali je dosta radio kontra istih. cak je to i sam povremeno isticao. sada imamo opet drugog koji je, opet, iz redova SDA i kaze da ce raditi protiv istih...i prodje. jeste malo za zapitati se o cemu ti ljudi (glasaci) razmisljaju. no, zasigurno je (vec nekoliko mandata) da glasaju za onog ko se usprotivi SDA, ali samo ako je iz tih istih redova... eto, samo jedan izborni ciklus prije se isto desilo na stranackom nivou (SBB). definitivno interesantno za promatranje. jer, svako normalan bi rekao - pa koji hlinac ovi glasaci zele?
-
Haman2
#44 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Pa i red je da neko pocne.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#45 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
mozda je bio duplo jaci nakon prvog mandata. nisam bas siguran da je tako bilo u prvom. zato tako mislim i da se sa Fudom moze desiti ako bude radio na slican nacin, tj. da ne zasere nesto vece...[/quote]belfy wrote: Huso je bio duplo jaci od stranke po brojkama. Za njega su glasali i oni koji mrze SDA. Fudo je tacno preuzeo njihove glasove.
Pa dobro od Husine prve pobjede je proslo 12 dugih godina.
-
Hamolj
#46 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Huso je bio jedan od boljih načelnika u BiH, pozitivna ličnost.
-
belfy
#47 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
kakve ima veze koliko je proslo. ja samo kazem da mi se cini (koliko se mogu sjetiti) da nije toliko odskakao od uobicajenog u svom prvom mandatu. zato mislim da ti ono gore poredjenje nije ok. i ispravi kvotanje, jer sve ispade nakaradno u ovom tvom zadnjem postu..._BataZiv_0809 wrote: Pa dobro od Husine prve pobjede je proslo 12 dugih godina.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#48 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Poredim prosle izbore sa ovim jer ih smatram referentnijim od onih od prije 12 godina. Morel' vako?belfy wrote: kakve ima veze koliko je proslo. ja samo kazem da mi se cini (koliko se mogu sjetiti) da nije toliko odskakao od uobicajenog u svom prvom mandatu. zato mislim da ti ono gore poredjenje nije ok. i ispravi kvotanje, jer sve ispade nakaradno u ovom tvom zadnjem postu...
- Casual's
#49 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Nije on htio da bude. On je gurao Helega jer ga je gurao rahmetli Huso, čak se i na našoj temi pisalo o tome prije predstavljanja onog levata.Jimmy McNulty wrote:Da ali zelio je da bude kandidat SDA da bude nasljednik Smajlovica sa kojim je bio dobar prijatelj. Ovi se popisali po njemu i stavili nekog anonimusa sa kojim bi mogli upravljati. Par mjeseci kasnije istim ljudima je svrsio po faci, yebe ih i ne vadi.Dr. Kuca wrote:Ne kontam? bio nezavisni kandidat?
Zasad u Zenici ima nevjerovatnu podrsku, SDA majoriziran![]()
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#50 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!
Jest al' u qurcu.Hamolj wrote:Huso je bio jedan od boljih načelnika u BiH, pozitivna ličnost.
Ma to je to.Casual's wrote: Nije on htio da bude. On je gurao Helega jer ga je gurao rahmetli Huso, čak se i na našoj temi pisalo o tome prije predstavljanja onog levata.