Kupovina novog auta u D-segmentu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Seawolf

#26 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

mali_milojica wrote:Passat B8 2.0 TDI sa 190 KS DSG (znam da je manje od 150kw).
Highline se dobije za 67k.
Argument? VW,mislim da dalje ne trebam objasnjavati :D
Ozbiljno,relativno ce imati mozda i najmanji pad vrijednosti,prostran,ne izgleda lose (barem kad je R Line).
Preporucio bih Giuliu,ali nema SW :mrgreen:
Ili neki premijum,ali tesko za te pare.
Jel moze neki SUV ?
Hvala lijepo. Može i SUV, ali teško da se odgovarajuće opremljen SUV, baziran na platformi iz D-segmenta (zbog prostora) može kupiti za iznos novca blizak navedenom.
Seawolf

#27 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

Bakir1 wrote:hm, benzinski motor 150 kw i pad vrijednosti? :-D
na prvu insignia, ali postar model, na drugu superB?
Može Insignia, ali da se prijatelj prijavi kao Rent-A-Car :D .

Ako bi bila Insignia, sačekat će se izlazak druge generacije, nije žurba.
Bakir1

#28 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Bakir1 »

a superb karavan?
2,0 tfsi?
Seawolf

#29 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Za te pare Volvo V60 ili čak XC60.
V60 je generalno dobar auto, ali ima baš malešan prtljažnik.
Seawolf

#30 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

Bakir1 wrote:a superb karavan?
2,0 tfsi?
Na taj auto nemam nekih zamjerki, ići će u uži izbor.
Seawolf

#31 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

ElRe wrote:
UterivacDugoga wrote:
Lave sta rece,pa ostade ziv? :lol:
Ne znam sta je cudno??? Roditelji i dvoje maloljetne djece bez problem ce se smjestiti u BMW 3 karavanu. Zapremina prtljaznika 480 litara, prostora pozadi dovoljno (naravno manje od Pasata).
Da nema finansijskih ograničenja, samo bi izbor između dva automobila dolazio u obzir: BMW 330i Touring ili Mercedes-Benz C 300 T-Modell 9G-TRONIC. Ali, nema se para za takve automobile.
amar1994

#32 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by amar1994 »

Seawolf wrote: Da nema finansijskih ograničenja, samo bi izbor između dva automobila dolazio u obzir: BMW 330i Touring ili Mercedes-Benz C 300 T-Modell 9G-TRONIC. Ali, nema se para za takve automobile.
M6 :D , potrosnja je mizerna za velicinu i 175ks 8)

522l gepeka 8-) i dizajn kojeg se i skuplja auta mogu postiditi :thumbup:

prostora ima i naprijed i nazad , barem za covjeka moje visine od 191cm :thumbup:
Seawolf

#33 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:
Seawolf wrote: Da nema finansijskih ograničenja, samo bi izbor između dva automobila dolazio u obzir: BMW 330i Touring ili Mercedes-Benz C 300 T-Modell 9G-TRONIC. Ali, nema se para za takve automobile.

prostora ima i naprijed i nazad , barem za covjeka moje visine od 191cm :thumbup:
Koji automatski mjenjač ide sada u Mazdu 6 Kombi SKYACTIV-G 192 141 kW i SKYACTIV-D 175 129 kW?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#34 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by mali_milojica »

Njihova kucna radinost. SkyActiv cudo neko :D .
Postujem da zeli ici na novo,ali moze li se neki godisnjak uklopiti u cijenu i ici na zeljeni 330i Touring ili C300 T
amar1994

#35 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by amar1994 »

Seawolf wrote:
amar1994 wrote:

Koji automatski mjenjač ide sada u Mazdu 6 Kombi SKYACTIV-G 192 141 kW i SKYACTIV-D 175 129 kW?
Duplo kvacilo , slatanje brzina je ne osjetno i brzo , sest brzina je svaki :thumbup: , ljudi ne vjeruju kako malo trose sa automatikom , citiram post sa mazda foruma :)
"sto se utisaka tiče, kao dugogodišnjeg vozača američkih automatika, dopalo mi se:

- na auto se navikavate odmah, nema traženja bilo čega, sve je nekako na svom mestu, auto napravljen oko vozača
- automatik je odličan, motor je dobar (mada bi mu V6 stajao još bolje :) )
- kvalitet izrade unutrašnjosti na osetno višem nivou nego bilo šta drugo u ovom cenovnom rangu
- Upravljanje i ogibljenje! Perfekcija, auto ide kao na šinama. Što se tvrdoće tiče, recimo da je nešto mekši od prosečnog švabe, i nešto tvrđi od prosečnog francuza ili amerikanca. Taman.
Potrošnja meni za prvih 400km je 8.9 ali isključivo i samo po gradu, vrlo sam zadovoljan obzirom da je prethodni trošio 13. Na auto putu pada ispod 6 (do 100kmh)

Što se tiče toga šta mi se ne sviđa, recimo da je sam kvalitet zvuka za nijansu slabiji od onoga na šta sam navikao, ali je sistem inače odličan, i lako se koristi (MZD connect)
"

2.0 benzin AT, 165ks :run:
Image
basicm

#36 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by basicm »

Moze li se passat alčak (alltrack) dobiti za ove pare?

Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
Seawolf

#37 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

Evo posložio sam jednu 6-icu:

https://mme.burrows.biz/summarypdf/pdf/ ... ummary.pdf

Mazda 6 Wagon Revolution Top G192 2WD AT 6-speed

Čini se da u Hirošimi nisu čuli za autonomno grijanje unutrašnjosti. Inače, ne čini se loš auto. Pitanje je koliko bi koštao u Connecti.
amar1994

#38 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by amar1994 »

Seawolf wrote:Evo posložio sam jednu 6-icu:

Čini se da u Hirošimi nisu čuli za autonomno grijanje unutrašnjosti. Inače, ne čini se loš auto. Pitanje je koliko bi koštao u Connecti.
:thumbup:

ne kontam :? , webasto , ja msilim da ima ako je to , e jbg sad vala :mrgreen: , ima grijanja i prednja izadnja sjedista :izet: 8-)

http://www.mazda.ba/Portals/23/SharedFi ... 016_v3.pdf

pise 65380KM :)

najoblje mu je da vidi , proba i pita za cijenu , narucuje se sigurno i Made in Japan je :izet: :thumbup:
Seawolf

#39 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:

ne kontam :? , webasto , ja msilim da ima ako je to , e jbg sad vala :mrgreen: , ima grijanja i prednja izadnja sjedista :izet: 8-)

najoblje mu je da vidi , proba i pita za cijenu , narucuje se sigurno i Made in Japan je :izet: :thumbup:
Plus 1.020 KM za metalik boju, ukupno 66.400 KM. Interesantno, identične su cijene za limuzinu i wagon. Izgleda pristupačno, pogotovu s obzirom na to da je u toj cijeni i 15% carine.
NediM17

#40 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by NediM17 »

Ja da imam 75 hiljda budzeta za auto ne bih nikada na ovom forumu pitao koji auto da kupim. Kad bih znao namaknuti tih 75 milja, znao bih i koji bih auto.
Seawolf

#41 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

NediM17 wrote:Ja da imam 75 hiljda budzeta za auto ne bih nikada na ovom forumu pitao koji auto da kupim. Kad bih znao namaknuti tih 75 milja, znao bih i koji bih auto.
Kredit je u pitanju. A zašto ne pitati, pokazalo se da ovdje ima ljudi koji znaju dati koristan savjet.
amar1994

#42 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by amar1994 »

Seawolf wrote:
amar1994 wrote:

Plus 1.020 KM za metalik boju, ukupno 66.400 KM. Interesantno, identične su cijene za limuzinu i wagon. Izgleda pristupačno, pogotovu s obzirom na to da je u toj cijeni i 15% carine.
pa da , ko god kaze da je preskupa, ovako treba samo Image :D

uglavnom nek proba i vidi , mozda mu legne mozda ne :thumbup:
Seawolf

#43 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:
Seawolf wrote: Plus 1.020 KM za metalik boju, ukupno 66.400 KM. Interesantno, identične su cijene za limuzinu i wagon. Izgleda pristupačno, pogotovu s obzirom na to da je u toj cijeni i 15% carine.

Ne kontam šta je ovo: Inteligentni sustav automatskog kočenja u gradu (SCBS) - straga

Je li ovo sistem da naglo zakoči kada senzori registruju da se neko približava otpozadi, da se bolje zabije u stražnji dio Mazde?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#44 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by mali_milojica »

amar1994 wrote:
Seawolf wrote: Koji automatski mjenjač ide sada u Mazdu 6 Kombi SKYACTIV-G 192 141 kW i SKYACTIV-D 175 129 kW?
Duplo kvacilo , slatanje brzina je ne osjetno i brzo , sest brzina je svaki :thumbup: , ljudi ne vjeruju kako malo trose sa automatikom , citiram post sa mazda foruma :)
"sto se utisaka tiče, kao dugogodišnjeg vozača američkih automatika, dopalo mi se:

- na auto se navikavate odmah, nema traženja bilo čega, sve je nekako na svom mestu, auto napravljen oko vozača
- kvalitet izrade unutrašnjosti na osetno višem nivou nego bilo šta drugo u ovom cenovnom rangu
- Upravljanje i ogibljenje! Perfekcija, auto ide kao na šinama. Što se tvrdoće tiče, recimo da je nešto mekši od prosečnog švabe, i nešto tvrđi od prosečnog francuza ili amerikanca. Taman.
Potrošnja meni za prvih 400km je 8.9 ali isključivo i samo po gradu, vrlo sam zadovoljan obzirom da je prethodni trošio 13. Na auto putu pada ispod 6 (do 100kmh)

Što se tiče toga šta mi se ne sviđa, recimo da je sam kvalitet zvuka za nijansu slabiji od onoga na šta sam navikao, ali je sistem inače odličan, i lako se koristi (MZD connect)
"

Image
Mislim da nije,ali ti bolje znas,pa cu ti vjerovati :D
amar1994

#45 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by amar1994 »

mali_milojica wrote:
amar1994 wrote:
Seawolf wrote: Koji automatski mjenjač ide sada u Mazdu 6 Kombi SKYACTIV-G 192 141 kW i SKYACTIV-D 175 129 kW?

"

Image
nisam ni ja 100% siguran ,a ni valsnici istih. Jebe lud zbunjenog da izvines, u objasnjenju skyactive mjenjaca :-) :D
Seawolf

#46 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

mali_milojica wrote:
amar1994 wrote:

"

Image
Sad sam provjerio svoje čitabe iz nekih bivših vremena. Nije mjenjač sa duplim kvačilom nego je klasični automatik sa sklopovima planetarnih zupčanika i hidrodinamičkim vandlerom (zbog komfora šaltanja), u kojemu je integrisano višelamelno kvačilo za premoštavanje pumpe i turbine vandlera (zbog smanjenja gubitaka i poboljšanja ekonomičnosti i čistoće izduva).
amar1994

#47 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by amar1994 »

Seawolf wrote:
amar1994 wrote:
Seawolf wrote: Plus 1.020 KM za metalik boju, ukupno 66.400 KM. Interesantno, identične su cijene za limuzinu i wagon. Izgleda pristupačno, pogotovu s obzirom na to da je u toj cijeni i 15% carine.

Ne kontam šta je ovo: Inteligentni sustav automatskog kočenja u gradu (SCBS) - straga

Je li ovo sistem da naglo zakoči kada senzori registruju da se neko približava otpozadi, da se bolje zabije u stražnji dio Mazde?
ne ne :D , samo kada se ubaci u rikverc i ide unazad :thumbup: , nekim vozacima su ocigledno malo i senzori za parkiranje :-) :)
amar1994

#48 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by amar1994 »

Seawolf wrote: Sad sam provjerio svoje čitabe iz nekih bivših vremena. Nije mjenjač sa duplim kvačilom nego je klasični automatik sa sklopovima planetarnih zupčanika i hidrodinamičkim vandlerom (zbog komfora šaltanja), u kojemu je integrisano višelamelno kvačilo za premoštavanje pumpe i turbine vandlera (zbog smanjenja gubitaka i poboljšanja ekonomičnosti i čistoće izduva).
eh et , hebo ih opis njihov , opet ne kontam , neka prevedu sa iznizinjerskog na nas jezik :zoka: :lol:
Seawolf

#49 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:
Seawolf wrote: Sad sam provjerio svoje čitabe iz nekih bivših vremena. Nije mjenjač sa duplim kvačilom nego je klasični automatik sa sklopovima planetarnih zupčanika i hidrodinamičkim vandlerom (zbog komfora šaltanja), u kojemu je integrisano višelamelno kvačilo za premoštavanje pumpe i turbine vandlera (zbog smanjenja gubitaka i poboljšanja ekonomičnosti i čistoće izduva).
eh et , hebo ih opis njihov , opet ne kontam , neka prevedu sa iznizinjerskog na nas jezik :zoka: :lol:
Ukratko, jedinstvena konstrukcija, koja bi trebala da objedini prednosti klasičnog automatika sa hidrodinamičkim vandlerom (komfor šaltanja) sa prednostima DSG-a (ekonomičnost i ekologija).

Mercedes-Benz je sa svojim 9G-TRONIC-om dokazao da se i sa klasičnim automatikom može dostići (i prestići) ekonomičnost i ekologičnost DSG-a.
amar1994

#50 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu

Post by amar1994 »

Seawolf wrote:
amar1994 wrote:
Ukratko, jedinstvena konstrukcija, koja bi trebala da objedini prednosti klasičnog automatika sa hidrodinamičkim vandlerom (komfor šaltanja) sa prednostima DSG-a (ekonomičnost i ekologija).

Mercedes-Benz je sa svojim 9G-TRONIC-om dokazao da se i sa klasičnim automatikom može dostići (i prestići) ekonomičnost i ekologičnost DSG-a.

ma kazem ja, ai @Jefferson ce potvrditi da mazda napreduje strahovito otkako su se od forda odvojili :)

vidi potrosnje , manje nego vecina dizela ove snage :run:

https://www.spritmonitor.de/en/detail/725444.html

nije ovo jedina , ima ih dosta sa ovom potrosnjom 8)
Post Reply