Vozio....prvi izbor poslije BMW-aamar1994 wrote:lijepa moja mazda![]()
, neki dan vidim sesticu sa full led farovima, u crnoj boji
, kakav stroj i trenutno sa talismanom najbolji dizajn ubjedljivo
![]()
Napucana je do balcaka
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Vozio....prvi izbor poslije BMW-aamar1994 wrote:lijepa moja mazda![]()
![]()
Svaki cigo svog konja hvaliamar1994 wrote:lijepa moja mazda![]()
![]()
zforumas wrote:Vozio....prvi izbor poslije BMW-aamar1994 wrote:lijepa moja mazda![]()
![]()
![]()
Napucana je do balcaka
daTomahawk11 wrote:Svaki cigo svog konja hvaliamar1994 wrote:lijepa moja mazda![]()
![]()
![]()
Mazda bila partner i sluzbeno auto Microsoftove partnerske konferencije i moglo se izabrati da se provoza jedan od modela. Ja bezbeli 6 izabrao. Bili su i MX i CX modeli. CX me nesto ne privlace a za MX bih trebao cekati 3 dana da dodjem na redamar1994 wrote:zforumas wrote:Vozio....prvi izbor poslije BMW-aamar1994 wrote:lijepa moja mazda![]()
![]()
![]()
Napucana je do balcaka![]()
![]()
mogu li ja provozat kako
dogovori ba sta za mx-5 , pa zovizforumas wrote:
Mazda bila partner i sluzbeno auto Microsoftove partnerske konferencije i moglo se izabrati da se provoza jedan od modela. Ja bezbeli 6 izabrao. Bili su i MX i CX modeli. CX me nesto ne privlace a za MX bih trebao cekati 3 dana da dodjem na red
Sorry za OT.
Ho's na plinamar1994 wrote:dogovori ba sta za mx-5 , pa zovizforumas wrote:
Mazda bila partner i sluzbeno auto Microsoftove partnerske konferencije i moglo se izabrati da se provoza jedan od modela. Ja bezbeli 6 izabrao. Bili su i MX i CX modeli. CX me nesto ne privlace a za MX bih trebao cekati 3 dana da dodjem na red
Sorry za OT.![]()
salim se![]()
Mislim da je u pitanju koristenje drugacijih materijala, prije svega aluminija.madner wrote:Ne svidja mi se ovo sto stede na tezini, predimenzioniranje elementa je osnovna stvar za dugotrajnost automobila.
Inace, problem Opel je Cadilac, ne smije Buick ugroziti istog.
Mislim da to svaki proizvodjac tvrdi.jefferson wrote:Mislim da je u pitanju koristenje drugacijih materijala, prije svega aluminija.madner wrote:Ne svidja mi se ovo sto stede na tezini, predimenzioniranje elementa je osnovna stvar za dugotrajnost automobila.
Znam, ali u zadnjih 10-15 godina u ovom segmentu ovjesi su relativno jaki.madner wrote:Mislim da to svaki proizvodjac tvrdi.jefferson wrote:Mislim da je u pitanju koristenje drugacijih materijala, prije svega aluminija.madner wrote:Ne svidja mi se ovo sto stede na tezini, predimenzioniranje elementa je osnovna stvar za dugotrajnost automobila.
madner wrote:Glavna usteda je u manjem motoru.
BMW je na 7ici ustedio oko 45 kila na strukturi, ali je i smanjio dimenzije ovjesa.
Nisam bas siguran. BMW glavnu sutedu ima od CLAR tehnologije i povratku na aluminiji. Prosla sedmica i petica su imale celicne ovjese da bi se pomjerilo teziste prema dole sto vise. medjutim nije bas najbolje uspjelo jer se dobilo previse na tezini.madner wrote:Glavna usteda je u manjem motoru.
BMW je na 7ici ustedio oko 45 kila na strukturi, ali je i smanjio dimenzije ovjesa.
jefferson wrote:Nisam bas siguran. BMW glavnu sutedu ima od CLAR tehnologije i povratku na aluminiji. Prosla sedmica i petica su imale celicne ovjese da bi se pomjerilo teziste prema dole sto vise. medjutim nije bas najbolje uspjelo jer se dobilo previse na tezini.madner wrote:Glavna usteda je u manjem motoru.
Ma alu je prisutan tu 40 godina ako ne i vise.amar1994 wrote:jefferson wrote:Nisam bas siguran. BMW glavnu sutedu ima od CLAR tehnologije i povratku na aluminiji. Prosla sedmica i petica su imale celicne ovjese da bi se pomjerilo teziste prema dole sto vise. medjutim nije bas najbolje uspjelo jer se dobilo previse na tezini.madner wrote:Glavna usteda je u manjem motoru.
BMW je na 7ici ustedio oko 45 kila na strukturi, ali je i smanjio dimenzije ovjesa.![]()
ma samo ti novi materijali su efikasni , tipa alu, carbona, titaniuma , samo sto to dize cijenu proizvodnje , a samim tim i cijene auta
Ne postoji legura čelika. Čelik je legura (gvožđa).amar1994 wrote:![]()
eh da ali ga vrlo malo proizvodjaca koristi , skuplja mu legura , nego legura celika
Seawolf wrote:Ne postoji legura čelika. Čelik je legura (gvožđa).amar1994 wrote:![]()
eh da ali ga vrlo malo proizvodjaca koristi , skuplja mu legura , nego legura celika