Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
-
radostan dan
#26 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
samo se vi opušĆajte...zna se da svaku idilu kvari neTko treći... 
- Alfons Kauders
#27 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Da.Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Počnite već danas, zaobilazeći Konzum i pažljivo birajući proizvode na policama.
Hrvatska je u proteklim mjesecima, pod dvije razlicite vlade, jasno dala do znanja da BiH ne vidi kao prijateljsku zemlju i da Bošnjake vidi kao najveće neprijatelje, ili barem najveću prijetnju.
Iako volim Hrvatsku, na takve uvrede, prijetnje ratom i pravljene incidenata u BiH treba odgovoriti... Ne istom mjerom, jer nismo primitivci kao Kolinda i njena stranka, već kulturno - novčanikom.
To se naravno neće dogoditi, jer je narod glup.
- arzuhal
#28 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Da se kladim, uvijek bi igrao na ovo, siguran dobitak, makar minimalan.Alfons Kauders wrote:
- GeeTnT
#29 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Radosni....ti znas kako pocinju vijesti na rtrsu....prvo "dobro vece g. Dodik i srpska "
....a onda opletu pricu o vehabijama
....a onda opletu pricu o vehabijama
- nKrkan
#30 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Hrvati su naša braća
u 600+ godina suživota samo jednu godinu smo bili u sukobu , mislim da je to pak malo za ovako teška etiketiranja. 
- Banksy
#31 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Tačno sam znala da će jutros prva reakcija biti bojkot Konzuma...
Kakve veze ima narod s ovim? Totalno pogrešno. Ovo je stvar državnog vrha, a ne stihije, naroda, vila i konopaca i pojedinačnih akcija samospaljivanja. Zato i jesmo u banani, što je sve prepušteno spontanim akcijama ''naroda''... Od prvih barikada, pa sve do danas.
Vrh, državni vrh i državni organi treba da reagiraju. Brzo, jako, bezobrazno i efektno.
Kakve veze ima narod s ovim? Totalno pogrešno. Ovo je stvar državnog vrha, a ne stihije, naroda, vila i konopaca i pojedinačnih akcija samospaljivanja. Zato i jesmo u banani, što je sve prepušteno spontanim akcijama ''naroda''... Od prvih barikada, pa sve do danas.
Vrh, državni vrh i državni organi treba da reagiraju. Brzo, jako, bezobrazno i efektno.
-
palermo
#32 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Historija nas je smjestila na takvo mjesto i dala nam takvu ulogu da mi baš i nemamo prostora za neko veliko preispitivanje stavova. Da ne trunim, treba Kolindi javno odgovoriti, poslati poruku da to što radi nije dobro ni za nas ni za njih, ali sad govoriti o nekoj promjeni stava prema Hrvatskoj je prilično nerealno i mislim neproduktivno. Kolinda će proći, a Hrvatska će ostati tu gdje i jeste. Nama najbliži komšija i mislim i pored svih frustracija koje nam nameću manje zlo od ovih sa istoka
- Streptokok
#33 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
hrvate i hrvatsku nikada nisam smatrao prijateljima. to su klasične hinje, bili i ostali. samo žalim što ovaj stav nismo na vrijeme revidirali, početkom 90ih.
-
emmir1
#34 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Oni jesu krenuli po treći i treba im żesoko odgovorit
Mada mogli su da budu malo inovativni a ne da koriste metode Dodika i Galijaševica
Mada mogli su da budu malo inovativni a ne da koriste metode Dodika i Galijaševica
- nKrkan
#35 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kako možete o cijelom narodu pričati tako nešto 
-
broj dva
#36 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ja sam mislio da je stav o "prijateljskoj Hrvatskoj" pao na ispitu u Dretelju, Gabeli, Heliodromu, Ahimicima, starom mostu...
A ko popusi pricu o prijateljstvu Hrvata prema BiH dobro je glup.
Ne kazem da nema hrvata koji iskreno zele dobro Bosni i Hercegovini ali takvi nisu na vlasti i nisu vecina "pucanstva".
A ko popusi pricu o prijateljstvu Hrvata prema BiH dobro je glup.
Ne kazem da nema hrvata koji iskreno zele dobro Bosni i Hercegovini ali takvi nisu na vlasti i nisu vecina "pucanstva".
-
broj dva
#37 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
---nKrkan wrote:Hrvati su naša braćau 600+ godina suživota samo jednu godinu smo bili u sukobu , mislim da je to pak malo za ovako teška etiketiranja.
Hocemo li vezati zastave ? Ili da nam kupe saksiju, ipak smo mi njihovo cvjece.
- Styling
#38 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Tacno. Nemamo nista protiv Hrvatske drzave ali imamo protiv statova nekih njihovih politicara. Dok Kolinda prodje mi bismo omogli ostati krivih ledja.palermo wrote:Historija nas je smjestila na takvo mjesto i dala nam takvu ulogu da mi baš i nemamo prostora za neko veliko preispitivanje stavova. Da ne trunim, treba Kolindi javno odgovoriti, poslati poruku da to što radi nije dobro ni za nas ni za njih, ali sad govoriti o nekoj promjeni stava prema Hrvatskoj je prilično nerealno i mislim neproduktivno. Kolinda će proći, a Hrvatska će ostati tu gdje i jeste. Nama najbliži komšija i mislim i pored svih frustracija koje nam nameću manje zlo od ovih sa istoka
To sto smatramo Hrvatsku prijateljskom ne znaci da trebamo presutiti neke stvari. Nama na prvom mjestu i prije svega treba da bude zastita interesa i imidza drzave BiH. Ako to znaci zamjeriti se Kolindi i hrvatskom establishmentu zbog tendencioznih izjava, so be it!
- nKrkan
#39 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kako misliš vezati zastave? Što da ne , ne jedu ljude jbtbroj dva wrote:---
Hocemo li vezati zastave ? Ili da nam kupe saksiju, ipak smo mi njihovo cvjece.
- zforumas
#40 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kada dodje ljeto vise Hrvatska treba bosnje nego bosnje Hrvatskugungun wrote:Najsmješnije mi je kako se bošnje uvijek osokole pričati protiv Hrvata kad prođe sezona, a kada dođe ljeto i treba plakat prkno u hrvatskom moru postanu pravi "dobri bošnjani" salalni i slatkoriječivi.
Licemjere par exelance!
- BHCluster
#41 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Alfons Kauders wrote:Da.Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Počnite već danas, zaobilazeći Konzum i pažljivo birajući proizvode na policama.
Hrvatska je u proteklim mjesecima, pod dvije razlicite vlade, jasno dala do znanja da BiH ne vidi kao prijateljsku zemlju i da Bošnjake vidi kao najveće neprijatelje, ili barem najveću prijetnju.
Iako volim Hrvatsku, na takve uvrede, prijetnje ratom i pravljene incidenata u BiH treba odgovoriti... Ne istom mjerom, jer nismo primitivci kao Kolinda i njena stranka, već kulturno - novčanikom.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#42 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
nama je Hrvatska prijatelj ko i rahmetli Gojko ovcama
- pustopoljina
#43 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
stav je oduvijek trebao biti sa osmijehom, ali bez okretanja ledja. ledja zidu.
hrvatska, ne sto ne voli bosnu, nego zato sto je 100% za svoj opstanak i boljitak, nije zemlja uz koju se komsije mogu opustiti.
nasa slaba tacka je islam, tj. islam u ovom trenutku u svijetu...ne moraju se ni truditi da nam zabibere.
slovence deru na drugi nacin.
nije to nista licno, nego kolateralna steta hrvatske borbe za naj hrvatsku ikad. oni samo slijede trendove.
hrvatska, ne sto ne voli bosnu, nego zato sto je 100% za svoj opstanak i boljitak, nije zemlja uz koju se komsije mogu opustiti.
nasa slaba tacka je islam, tj. islam u ovom trenutku u svijetu...ne moraju se ni truditi da nam zabibere.
slovence deru na drugi nacin.
nije to nista licno, nego kolateralna steta hrvatske borbe za naj hrvatsku ikad. oni samo slijede trendove.
- animals
#44 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
E Konzume, kakva god frka na tebi se kola lome 
- O'zone
- Globalni moderator
#45 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Prvo Bošnjaci trebaju preispitati svoj stav o stavu da im je Hrvatska prijateljska zemlja i kako su uopšte došli do toga.
Ja kako god prokontam nikako da nađem jednu jedinu stavku zašto je Hrvatska prijateljska zemlja? Susjedna jeste i imamo najduži granični pojas sa njom. Trebalo bi održavati pozitivne ekonomsko političke odnose sa istom (koliko se može jel?) a ne biti jebena stranka gdje mi uvijek završimo donji i na ekonomskom i političkom planu i to se otprilike svodi na to.
Ja kako god prokontam nikako da nađem jednu jedinu stavku zašto je Hrvatska prijateljska zemlja? Susjedna jeste i imamo najduži granični pojas sa njom. Trebalo bi održavati pozitivne ekonomsko političke odnose sa istom (koliko se može jel?) a ne biti jebena stranka gdje mi uvijek završimo donji i na ekonomskom i političkom planu i to se otprilike svodi na to.
- Alfons Kauders
#46 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Nije bojkot, već slobodan izbor.Banksy wrote:Tačno sam znala da će jutros prva reakcija biti bojkot Konzuma...![]()
Ja biram da kupujem domaće, u domaćem trgovačkom lancu. Ne vidim na koji način to treba da vrijeđa hrvatski narod, jer čini mi se da i oni imaju kampanje koje pozivaju ljude da kupuju domaću robu.
Uostalom, taman i da kupovina bosanskih proizvoda jeste napad na hrvatski narod, državni vrh RH je izabrao taj isti narod. Posljedice fakturisati njima.
- Kolinda
#47 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
A da li se tko zapitao da je Hrvatskoj politici pun kufer majorizacije dijela hrvatskog korpusa a koji povijesno živi na prostoru BH pa su rekli dosta više ,nema više uvijanja nego s neba pa u rebra .
Da ne bi došlo do rasprave o majorizaciji samo pročitajte (nećete naći u proSa medijima tako otiđite na str.Ustavnog suda pa pročitajte ) zadnju odluku US koja to potvrđuje .
Da ne bi došlo do rasprave o majorizaciji samo pročitajte (nećete naći u proSa medijima tako otiđite na str.Ustavnog suda pa pročitajte ) zadnju odluku US koja to potvrđuje .
- Banksy
#48 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ne govorim o hrvatskom narodu, baš me briga, već o bosanskom, od kojeg se očekuje da radi posao za koji već plaća državu i njene organe. Pojedinačne, stihijske akcije naroda nisu nikakav odgovor nikome. Na ovakve stvari treba odgovoriti državni vrh.Alfons Kauders wrote:Nije bojkot, već slobodan izbor.Banksy wrote:Tačno sam znala da će jutros prva reakcija biti bojkot Konzuma...![]()
Ja biram da kupujem domaće, u domaćem trgovačkom lancu. Ne vidim na koji način to treba da vrijeđa hrvatski narod, jer čini mi se da i oni imaju kampanje koje pozivaju ljude da kupuju domaću robu.
Uostalom, taman i da kupovina bosanskih proizvoda jeste napad na hrvatski narod, državni vrh RH je izabrao taj isti narod. Posljedice fakturisati njima.
Sve i da Kolinda nije ništa rekla, u Konzumu ni sama ne kupujem već neko vrijeme, ali zato jer im je ponuda sve slabija, cijene visoke, a odnos prema ovdašnjim kupcima potcjenjivački. Da su uslovi kupnje pogodni, kupovala bih i dalje, bez obzira na Kolindu i njena trabunjanja. Nije moje da radim tuđi posao.
- SEYOboy
#49 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
nema na klixu ni a o odluci ustavnog suda. to je onaj sud koji je protiv referenduma u rsu. ma nije vazno ba ...
- pustopoljina
#50 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
jos ih niko ne majorizira kako su oni u tzv. herceg bosni majorizirali.Kolinda wrote:A da li se tko zapitao da je Hrvatskoj politici pun kufer majorizacije dijela hrvatskog korpusa a koji povijesno živi na prostoru BH pa su rekli dosta više ,nema više uvijanja nego s neba pa u rebra .