Novinari sute ko picke najvece. Od ovih elitica nista i ne ocekujem, njima ovo i odgovara. Sto manje normalnih ljudi, to bolje za njih. A turkofilija je itekako zavladala medju omladinom, vjerujem da im je i drago kad se ovako nesto desi. Dovoljno vidjeti komentare po bh mrezama na fejsbuku, samo jos cekam da pocnu svrsavati na erdogana i bakira.mousstapha wrote:Meni je ovo i dalje nevjerovatno kako se šuti o ovom slučaju. Zar je moguće da studenti i učenici ne mogu napraviti neki protest i dići svoj glas protiv ovako sramotne odluke.
Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
- jasko_ba
#26 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
- apsidejzi
#27 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
Sute novinari, sute politicari, sute ucenici, sutis ti, sutim ja. Sta nas briga. Jel sad ja trebam napravit facebook grupu i pisat tamo par dana slati raji da se procuje, pa onda organizovati neke proteste pa valja sve to. Mrsko mi. Ovako je najbolje izbacit koji negativan komentar na kliksu i to je moj doprinos tematici. Nek neko drugi protestuje pa kad protesti postanu popularni ja cu onda biti protiv toga jer je oponiranje moja hrana. Nije bitno cemu, bitno je oponirat. Da je obrnuto i ja bih obrnuto.jasko_ba wrote:Novinari sute ko picke najvece. Od ovih elitica nista i ne ocekujem, njima ovo i odgovara. Sto manje normalnih ljudi, to bolje za njih. A turkofilija je itekako zavladala medju omladinom, vjerujem da im je i drago kad se ovako nesto desi. Dovoljno vidjeti komentare po bh mrezama na fejsbuku, samo jos cekam da pocnu svrsavati na erdogana i bakira.mousstapha wrote:Meni je ovo i dalje nevjerovatno kako se šuti o ovom slučaju. Zar je moguće da studenti i učenici ne mogu napraviti neki protest i dići svoj glas protiv ovako sramotne odluke.
Nisam budala organizovat nesto a kamo li ici i protestvovat za nekog tamo...
- JThomas
#28 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
šta bi bilo da sutra erdogan kaže skinite bakira? 
- stakasa
#29 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
Goli otok vol.2. Dislocirali bi zitelje Maoce i tu bi Erdoganovce opasali zicomJThomas wrote:šta bi bilo da sutra erdogan kaže skinite bakira?
- O'zone
- Globalni moderator
#30 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
Vidi ovog luzera nake mrvice gleda i on našao jednoj ministrici da govori šta da radi
http://www.klix.ba/vijesti/bih/jedan-od ... /161205067
http://www.klix.ba/vijesti/bih/jedan-od ... /161205067
NaspramGreljo je jedan od studenata koji je za tri godine uspio završiti studiji koji traje četiri godine na UNSA te upisati i završiti doktorske studije u polju teorijske fizike elementarnih čestica.
U pismu je naveo da je postdoktorski istraživač iz oblasti fizike na Univerzitetu u Cirihu te docent na Odsjeku za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu sa objavljenih osamnaest naučnih radova u prestižnim svjetskim žurnalima citiranih više od sedam stotina puta.
Dilberović je završila je Gimnaziju u Mostaru. Diplomirala je 2002. godine na Fakultetu humanističkih nauka na Odsjeku za bosanski jezik i književnost Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.
Postdiplomske studije je završila 2007. godine na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Kolegij za lingvistiku, te na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, Kolegij za lingvistiku.
Odbranila je doktorsku disertaciju pod naslovom Jezičko-stilske osobitosti političkog diskursa (na primjeru printanih medija u BiH 1992-1995).
Od 2002. do 2004. godine radila kao profesorica bosanskog jezika i književnosti u Gimnaziji Mostar.
Profesorica je na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru, te vanjski saradnik na Univerzitetu u Zenici. Ovlaštena je profesorica bosanskoga jezika za diplomatski nivo.
Članica Upravnog odbora Vijeća bošnjačkih intelektualaca (VKBI) u Mostaru.
Kao autorica i lektorica učestvovala je u više izdavačkih projekata iz područja religije, kulture, historije i sociologije. Recenzirala je više udžbenika i naučnih knjiga, te promovirala više naučnih i književnih djela.
Aktivno se služi švedskim i engleskim jezikom.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
O'zone wrote:
nek se đeca strpe evo naš lokalni vazal Don Neonko je ošo na konsultacije u sultana Grand Brke koga če upoznati sa vašijem nedačama...... sultan je vazdi bijo milostiv prema nama Prošnjacima, koji imamo posebno mjesto u njegovom srcu...Allah ga nagradijo
- Tito_i_Partija
#32 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
JThomas wrote:šta bi bilo da sutra erdogan kaže skinite bakira?
- ultima_palabra
#33 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
Nije frka, ali Turci nisu veliki. Veliki su Amerikanci i donekle Rusi.Streptokok wrote:Sudbina malih je da se uvlace u guzicu velikim, i to onima koji nam to dozvole. Prema tome, sve je pod kontrolom.
- JThomas
#34 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
ne znam vala. ovo nije država ni vlast od istorijskih "ne", više od "da"...stakasa wrote:Goli otok vol.2. Dislocirali bi zitelje Maoce i tu bi Erdoganovce opasali zicomJThomas wrote:šta bi bilo da sutra erdogan kaže skinite bakira?
-
Bušman
#35 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
BIH riskira da dobije nogom u dupe ko i Turska od strane EP-a. Iskreno, najbolje je ovaj slucaj uputiti EP, EK i OHR-u pa nek nam fino zaustave pristupne pregovore sa EU. Pa eto nam Turska, sta ce nam EU koja nam je u dometu pišanja, draza nam je dva-sata-leta udaljena Turska. I onda se smijemo nesta Srbima, a mi smo i gori. Govorim za nas koji gravitiramo pod utjecajem Bakirove politike, as opposed to Dodik and Covic (sto je politicki realitet).
Jebo nas, bolje nismo ni zasluzili.
Jebo nas, bolje nismo ni zasluzili.
- Banksy
#36 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
Abdullah Gül, živ i zdrav, otvara muzej i biblioteku nazvane po njegovom imenu... Baš glupo.

Svečanom otvaranju biblioteke i muzeja 'Abdullah Gül' koje je održano u turskom gradu Kayseriju prisustvovao je državni vrh Turske, ali i brojni zvaničnici i gosti,
U kompleksu Univerziteta 'Abdullah Gül' u Kayseriju otvoren je muzej i biblioteka koji su također dobili ime po bivšem predsjedniku Republike Turske (2007-2014).
Svečanosti otvarenja prisustvovali turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, njegov prethodnik Gül, turski premijer Binali Yildirim...
- JThomas
#37 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
možda je to išaret da neće još dugo biti živ i zdrav
gledajući oko sebe u turskoj - meni to bi palo na pamet
- Banksy
#38 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
Možda
Pamtim, Gul je, u svoje vrijeme, bio vrlo naklonjen Bosni, ali je, za razliku od ove nesreće, bio pozitivan lik, puno pristojniji, pozitivniji i umjereniji, ili mi se učinilo...
Pamtim, Gul je, u svoje vrijeme, bio vrlo naklonjen Bosni, ali je, za razliku od ove nesreće, bio pozitivan lik, puno pristojniji, pozitivniji i umjereniji, ili mi se učinilo...
- ultima_palabra
#39 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
Prije će biti da je preselio iz svijeta ljudi u svijet fikusaJThomas wrote:možda je to išaret da neće još dugo biti živ i zdrav![]()
- Banksy
- KB9
#41 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
erdogane trebamo li palit nase marke da oslabimo dolar, reci nam ako boga znas?????
- apsidejzi
#42 Re: Učenici osvojili svjetske medalje, a ostali bez priznanja jer pohađaju škole Bosna Sema
Amerikanci, pored toga sto su veliki uz to su jos i pametni pa ove srednje (poput Turske) koriste da kontrolisu male (nas)ultima_palabra wrote:Nije frka, ali Turci nisu veliki. Veliki su Amerikanci i donekle Rusi.Streptokok wrote:Sudbina malih je da se uvlace u guzicu velikim, i to onima koji nam to dozvole. Prema tome, sve je pod kontrolom.