onda se više neće imati kome prigovarati ni pljuvati petriča ni međunarodnu zajednicu ni dejton ni aliju ni bakira
slično govorim i za 3. tojest prvi hrvatski TV kanal
dopustite... bankrotirat će za 2 mjeseca
Alfons Kauders wrote:Nije nikakav problem. Samo da se prije toga odlucimo da li smo za:Black swan wrote:činjenica je da je nepravdeno
treba to riješiti po najboljim demokratskim primjerima iz svijeta
problem je jednostavan
riješiti na najbolji mogući način
- gradjanski sistem
- etnicki sistem
- nesto trece
Rjesenje se da naci za tren, ali samo ukoliko se prethodno usaglasimo po ovom pitanju.
Valja. Neka se dogovore kako ce to rijesiti izmedju Sarajeva i Mostara. Kada se dogovorite, onda skupa dodjite u Tuzlu, da vidimo da li cemo vas podrzati, jer vidim da si za dogovor hrvatskih i bosnjackih lidera, koji ne predstavljaju Tuzlu.Black swan wrote:samo da se dogovore hrvatski političari s bošnjačkim bez nametanja
Ovo nece pomoci i sam si svjestan toga, jer ce Hrvatima i dalje biti krivo Sarajevo i Tuzla... Za nesto... Naci ce se razlog.onda se više neće imati kome prigovarati ni pljuvati petriča ni međunarodnu zajednicu ni dejton ni aliju ni bakira![]()
Ne. Ne dam pare. Nema, ne dam, tacka.slično govorim i za 3. tojest prvi hrvatski TV kanal
Svi problemi u sudskom sistemu BiH krecu od ovog legla politickih ovisnika gdje svako vuce na svoju stranu citaj stranacku. Prvi je predsjednik dodikov igrac.Black swan wrote:nedavno čujem na radiju
da je VSTV... visoka stoka iz tužilačkog vijjeća postavila neke članove nečega za nešto u čitluku u kantonu/općini koja ima 20 000 ljudi
od toga 19 919 hrvata... xy srba i zy bošnjaka
2 bošnjaka
1 srbin
i
1 hrvat
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ovo je u rangu s onim da posavina daje 1 hrvata
a goražde... koje ima 7 hrvata daju
pazi sad
jednog (1) hrvata
u federalni parlament dom naroda ili gdje već
Ako uspjeh i kvalitet kanala bude zavisio od toga koliko procentualno koji narod novcano doprinosi "svom" kanalu, to bi znacilo da ce kvalitet hrvatskog kanala biti jednak sadasnjem kvalitetu TVZE ili TV Slon a od bosnjackog kanala bismo napravili drugi CNNAlfons Kauders wrote:Valja. Neka se dogovore kako ce to rijesiti izmedju Sarajeva i Mostara. Kada se dogovorite, onda skupa dodjite u Tuzlu, da vidimo da li cemo vas podrzati, jer vidim da si za dogovor hrvatskih i bosnjackih lidera, koji ne predstavljaju Tuzlu.Black swan wrote:samo da se dogovore hrvatski političari s bošnjačkim bez nametanja![]()
Ovo nece pomoci i sam si svjestan toga, jer ce Hrvatima i dalje biti krivo Sarajevo i Tuzla... Za nesto... Naci ce se razlog.onda se više neće imati kome prigovarati ni pljuvati petriča ni međunarodnu zajednicu ni dejton ni aliju ni bakira![]()
Ne. Ne dam pare. Nema, ne dam, tacka.slično govorim i za 3. tojest prvi hrvatski TV kanal
Neka se Covic igra urednika svojim novcem. Neka naprave kanal koji ce se finansirati sredstvima koja se prikupe u vecinski hrvatskim krajevima, a ne mojim novcem. Cetvrtina tog novca ce ici za 3. kanal, umjesto FTV, a za FTV neka ide lova prikupljena u vecinski bosnjackim krajevima. Sve posteno, cist racun, duga ljubav - neka svako placa svoje.
Nemam nikakav problem s tim. To je i ponudjeno prije 8 godina, pa je HDZ glat odbio... Jer hoce haman pola para koje idu FTV-u. Opet, nemam namjeru ozbiljno raspravljati o neozbiljnim prijedlozima.
Zato je HDZ i odbio taj prijedlog, i sljedecih osam godina kukao o TV kanalu. Nece oni kanal na hrvatskom jeziku, vec bosnjacke pare, i to je manje-vise uzrok cijelog problema. Da im je da im mi finansiramo stranacku televiziju.Styling wrote:
Ako uspjeh i kvalitet kanala bude zavisio od toga koliko procentualno koji narod novcano doprinosi "svom" kanalu, to bi znacilo da ce kvalitet hrvatskog kanala biti jednak sadasnjem kvalitetu TVZE ili TV Slon a od bosnjackog kanala bismo napravili drugi CNN
Onda uvodimo opasan presedan, da se pare dijele po politickom, odnosno etnickom principu.Black swan wrote:pare će otići ionako i ovako
Zbog toga bi im ja pustila i treci da organizuju pa da vidim kako bi se finansirali. Tada bi se malo drugacije pare dijelile i refenale p b i i taj pokusaj propao i prije nego sto bi zazivio.Alfons Kauders wrote:Zato je HDZ i odbio taj prijedlog, i sljedecih osam godina kukao o TV kanalu. Nece oni kanal na hrvatskom jeziku, vec bosnjacke pare, i to je manje-vise uzrok cijelog problema. Da im je da im mi finansiramo stranacku televiziju.Styling wrote:
Ako uspjeh i kvalitet kanala bude zavisio od toga koliko procentualno koji narod novcano doprinosi "svom" kanalu, to bi znacilo da ce kvalitet hrvatskog kanala biti jednak sadasnjem kvalitetu TVZE ili TV Slon a od bosnjackog kanala bismo napravili drugi CNN
Uostalom sve sto su imali elektronskih medija otislo u kurac kada je pao Sanader i kada je presahnula pipa. Pa bi sad da namaknu te pare iz Tuzle, Zenice itd.
E pa necemo se tako igrati. Cist racun, svakom svoje... A s lovom koju uberu, mogu pokrenuti jedino YouTube kanal, ne TV kanal. Zato Jelka daje lovu za Livanjske Dane Kosidbe, a ne za medije na hrvatskom jeziku u BiH - jer racuna da ce ih finansirati neko drugi. E pa nece.
Swan kaze da ih pustimo da naprave, pa da propadnu... Zvuci primamljivo, ali opet bi ulupali milione u glupost samo da bi dokazali kako ce propasti? Imam ja bolje rjesenje - digitron i matematika za 7mi osnovne. Sasvim dovoljno da se skonta da ce propasti, a novac mozemo iskoristiti na nesto pametnije (bukvalno bilo sta drugo je pametnije od ovoga, osim da taj novac lozimo u toplanama)
Imaju Poskok, dosta im je.
I moja.Black swan wrote:bojim se da se ne razumijemo
svaki građanin federacije će uplaćivati pretplatu ili u bošnjačku ili u hrvatsku tv tojest kanal
očito ne znate čitati moje misli
to je moja najpravičnija verzija za hrvatski kanal
= BANKROT
Pa bila je Hercegovacka televizija, nisu ni dan danas isplatili potrazivanja prema zaposlenimaAlfons Kauders wrote:I moja.Black swan wrote:bojim se da se ne razumijemo
svaki građanin federacije će uplaćivati pretplatu ili u bošnjačku ili u hrvatsku tv tojest kanal
očito ne znate čitati moje misli
to je moja najpravičnija verzija za hrvatski kanal
= BANKROT
To je HDZ-u ponudjeno 2007.
Odbili su, trazili su vise, i mogu traziti dok se boje ne rastope sto se mene tice.
Dace im Bakir nece te ni pitatAlfons Kauders wrote:Zato je HDZ i odbio taj prijedlog, i sljedecih osam godina kukao o TV kanalu. Nece oni kanal na hrvatskom jeziku, vec bosnjacke pare, i to je manje-vise uzrok cijelog problema. Da im je da im mi finansiramo stranacku televiziju.Styling wrote:
Uostalom sve sto su imali elektronskih medija otislo u kurac kada je pao Sanader i kada je presahnula pipa. Pa bi sad da namaknu te pare iz Tuzle, Zenice itd.
E pa necemo se tako igrati. Cist racun, svakom svoje... A s lovom koju uberu, mogu pokrenuti jedino YouTube kanal, ne TV kanal. Zato Jelka daje lovu za Livanjske Dane Kosidbe, a ne za medije na hrvatskom jeziku u BiH - jer racuna da ce ih finansirati neko drugi. E pa nece.
Swan kaze da ih pustimo da naprave, pa da propadnu... Zvuci primamljivo, ali opet bi ulupali milione u glupost samo da bi dokazali kako ce propasti? Imam ja bolje rjesenje - digitron i matematika za 7mi osnovne. Sasvim dovoljno da se skonta da ce propasti, a novac mozemo iskoristiti na nesto pametnije (bukvalno bilo sta drugo je pametnije od ovoga, osim da taj novac lozimo u toplanama)
Može ali nije ni on sveta krava, mladi lavovi iz SDA su se uveliko okuražili.stakasa wrote:Dace im Bakir nece te ni pitatAlfons Kauders wrote:Zato je HDZ i odbio taj prijedlog, i sljedecih osam godina kukao o TV kanalu. Nece oni kanal na hrvatskom jeziku, vec bosnjacke pare, i to je manje-vise uzrok cijelog problema. Da im je da im mi finansiramo stranacku televiziju.Styling wrote:
Najveći je problem kad ti o ustavnoj strukturi hoće pričati neko kome je to najveČi problem.Kolinda wrote:Kad je vlada fBiH u pitanju pa u ustavu stoji da je omjer 8—5—3 tako da je izlišno pričati o tome da nebi trebala oslikavati nacionalnu strukturu . Dom naroda ima klub Sr.Hr.Bo.Ostalih i opet oslikava volju konst.naroda ili bi pak trebao oslikavati .Haris.ba wrote:Ne postoje legitimni izaslanici (ili delegati).Kolinda wrote:Pa upravo bi Dom naroda trebao u pravom smislu riječi oslikati KONSTITUTIVNOST naroda u BiH ali na način kako je do sad bilo je sušta suprotnost istog .
Zašto ? Pa zato jer daje mogučnost da netko nekome bira legitimne izaslanike .
Demokratičnost DA ali obzirom da je BiH specifična država ,država tri konst.naroda onda je u prvom redu bitna zaštita prava istih jer ako toga nema nema ni države kakva je zamišljena ...Barem ne postoji ta ni zakonska ni ustavna kategorija.
Ponavljam. Nije Ustavni sud našao da je problem u članovima zakona zbog konstitutivnosti. Već zbog demokratičnosti. A sačekaćemo da dođe pismeni otpravak odluke - pa ćemo moći i čitati detaljno.
I da se shvati. Ne može samo konstitutivnost ili demokratičnost ili ljudska prava. Već i jedno i drugo i treće.![]()
I da se opet shvati. Spominje se Vlada FBiH. U načelu je to organ koji ne bi trebao da ima uopće nacionalnu strukturu određenu. Ali, treba shvatiti i monent i zazloge zašto je Visoki predstavnik donio tu odluku. Da li će to u budućnosti biti neka paritetna struktura ili u skladu sa političkom snagom - teško je reći. A to treba Ustav FBiH da da odgovor. I sada ta podjela nema veze sa brojčanim stanjem stanovništva.
Po meni je največi problem u tome zašto bilo kome smeta to da Bošnjaci biraju Bošnjake ,Hrvati — Hrvate ... BiH nije država po uzoru na npr.Francusku nego jedan kompromis npr.po uzoru na Belgiju i kao i Belgija bi morala garantirati da saatavnice iste moraju biti zadovoljene da bi država funcionirala (primjer Valonci i Flamanci )
Nicija nije do zore...stakasa wrote:Dace im Bakir nece te ni pitat
Trenutno radi sta hoceAlfons Kauders wrote:Nicija nije do zore...stakasa wrote:Dace im Bakir nece te ni pitat![]()
Neka radi sta hoce, ali neka ne place kada NVZ dodje na vlast i kada bude prvi u safu za strijeljanje.
Nakon ovoga treba zakljucati temu jer se doslo do sustine.Alfons Kauders wrote: HDZ bi da se poziva na konstitutivnost i etnicko uredjenje kada ih je manje, a da primjenjuju gradjanski model kada su u vecini.
Radili su Causesku i hanuma mu isto tako do jednog lijepog dana 1989te...stakasa wrote:Trenutno radi sta hoceAlfons Kauders wrote:Nicija nije do zore...stakasa wrote:Dace im Bakir nece te ni pitat![]()
Neka radi sta hoce, ali neka ne place kada NVZ dodje na vlast i kada bude prvi u safu za strijeljanje.
To znaju svi, ponajprije HDZ.Mirza007 wrote:Nakon ovoga treba zakljucati temu jer se doslo do sustine.Alfons Kauders wrote: HDZ bi da se poziva na konstitutivnost i etnicko uredjenje kada ih je manje, a da primjenjuju gradjanski model kada su u vecini.
Na lokalnom nivou majoriziramo i to je ok i demokratski na na federalnom i drzavnom smo majonezirani.
Svako rjesenje koje bude diskriminiralo gradjane i njihova osnovna demokratska i ljudska prava (da biraju i budu birani) ce oboriti ako ne domace pravosudje onda medjunarodne pravne instance (Sejdic-Finci). Slicno je i sa rjesenjima kojima ce glasovi jednih biti vrijedniji od glasova drugih.
Ja to govorim godinama, još od kada je Čović rekao da je RS bolji dio BiH. Pa hajmo onda taj "bolji" dio kopirati i iskopirati u F.BiH i na državni nivo.Mirza007 wrote:"Presjednica" se raspisala a ni slova o izbornom sistemu u PC. Tamo je izgleda sve ok. Ja bih onda sva ta rjesenja prekopirao u federaciji.
HDZ ima plebiscitarnu podrsku tako da je to manje vise istoAlfons Kauders wrote:To znaju svi, ponajprije HDZ.Mirza007 wrote:Nakon ovoga treba zakljucati temu jer se doslo do sustine.Alfons Kauders wrote: HDZ bi da se poziva na konstitutivnost i etnicko uredjenje kada ih je manje, a da primjenjuju gradjanski model kada su u vecini.
Na lokalnom nivou majoriziramo i to je ok i demokratski na na federalnom i drzavnom smo majonezirani.
Svako rjesenje koje bude diskriminiralo gradjane i njihova osnovna demokratska i ljudska prava (da biraju i budu birani) ce oboriti ako ne domace pravosudje onda medjunarodne pravne instance (Sejdic-Finci). Slicno je i sa rjesenjima kojima ce glasovi jednih biti vrijedniji od glasova drugih.
Zato i guraju neozbiljne prijedloge, da svore privid nemogucnosti postizanja rjesenja, i da to koriste kao argument za formiranje nekih izbornih jedinica i sl.
To vec nema veze sa sustinom problema, odnosno s pravima Hrvata u BiH, vec sa interesima HDZ-a.