Izdavanje stana
Moderator: anex
-
sarajlija1971
#26 Re: Izdavanje stana
Pozdrav svima,
evo mi smo u iznajmljenom stanu. Imamo ugovor sa stanodavcem, potpisan i ovjeren u Opstini. Stanodavac placa porez na iznos mjesecne kirije.
U ugovoru su regulisane neke stvari, koliki je otkazni rok, odobrenje za uvodjenje kablovske TV, obaveze da se odnosimo prema stanu kao prema svom, bla, bla, bla...
Mi redovno izmirujemo svoje obaveze tako sto covjeku saljemo pare preko banke na njegov racun, a on iz inostranstva uplacuje preko interneta. Nama dobro jer ne moramo cekati u redu da platimo racune, njemu dobro jer zna da necemo ostati duzni.
Da imam svoj stan, uvijek bih se upustio u izdavanje, prethodno potpisavsi ugovor sa stanarima u kojem bi bilo sve regulisano.
evo mi smo u iznajmljenom stanu. Imamo ugovor sa stanodavcem, potpisan i ovjeren u Opstini. Stanodavac placa porez na iznos mjesecne kirije.
U ugovoru su regulisane neke stvari, koliki je otkazni rok, odobrenje za uvodjenje kablovske TV, obaveze da se odnosimo prema stanu kao prema svom, bla, bla, bla...
Mi redovno izmirujemo svoje obaveze tako sto covjeku saljemo pare preko banke na njegov racun, a on iz inostranstva uplacuje preko interneta. Nama dobro jer ne moramo cekati u redu da platimo racune, njemu dobro jer zna da necemo ostati duzni.
Da imam svoj stan, uvijek bih se upustio u izdavanje, prethodno potpisavsi ugovor sa stanarima u kojem bi bilo sve regulisano.
-
Dr Baltazar
#27 Re: Izdavanje stana
I uvjerenje o završenoj srednjoj školi sa odličnim uspjehom i primjernim vladanjem.Black swan wrote:Najbolji savjetLulzSec wrote:Ako želiš da iznajmiš stan, obavezno tražiti platne liste na uvid i kreditno zaduženje, preferirat isplatu 12 mjeseci unaprijed ili putem trajnog naloga preko banke na mjesečnoj osnovi, tako barem pokriješ kiriju.modem33 wrote:
Sve istina, cak dosta prevaranata se uvlace pod fintom "studentice , mladi bracni parovi". Meni jedan dosao sa fintom kako je radio "u Afganistanu" .... asocirajuci da ce probuditi u meni osjecaj "kao da je covjek zaradio brdo para u Afganu" .... ja se samo nasmija na te fazone.
Plus kaucija
Izdat ćete ga tako - nikad
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28 Re: Izdavanje stana
bolje nikad nego da te glava boli
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29 Re: Izdavanje stana
Ma nece te ni ugovor spasiti ako imas posla sa budalama. A hvala bogu takvih ne nedostaje kod nas. I stas ne mozes ga izbaciti ako nece da izadje, drzava ti nece pomoci. Sve je to kocka ako ne znas sa kim imas posla. A obicno nemas.
-
LulzSec
#30 Re: Izdavanje stana
Koga ne možeš izbacit, da vidiš kada platiš 1000 maraka nekome da ne pišem svašta, ne samo da ih izbace iz stana već i iz grada._BataZiv_0809 wrote: I stas ne mozes ga izbaciti ako nece da izadje, drzava ti nece pomoci. Sve je to kocka ako ne znas sa kim imas posla. A obicno nemas.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31 Re: Izdavanje stana
To je vec druga stvar.LulzSec wrote:Koga ne možeš izbacit, da vidiš kada platiš 1000 maraka nekome da ne pišem svašta, ne samo da ih izbace iz stana već i iz grada._BataZiv_0809 wrote: I stas ne mozes ga izbaciti ako nece da izadje, drzava ti nece pomoci. Sve je to kocka ako ne znas sa kim imas posla. A obicno nemas.
-
modem33
#32 Re: Izdavanje stana
LulzSec wrote:Koga ne možeš izbacit, da vidiš kada platiš 1000 maraka nekome da ne pišem svašta, ne samo da ih izbace iz stana već i iz grada._BataZiv_0809 wrote: I stas ne mozes ga izbaciti ako nece da izadje, drzava ti nece pomoci. Sve je to kocka ako ne znas sa kim imas posla. A obicno nemas.
Sve se moze kad zestoko razljutite "pogresnu osobu"
-
LulzSec
#33 Re: Izdavanje stana
Ma burazeru ko god dozvoli da se neko kurči na tvojoj muci/nekretnini koju si pošteno zaradio nek se odmah rokne, to se rješava odmah bez priče, tersanja, sikterisanja, svađe
samo pošalješ treću stranu koja to riješi za sekundu.Sreća pa nemam posla sa lokalcima/našim ljudima koje maksimalno izbjegavam, ali ako već do toga dođe obavezan si da mu provjeriš background od dana kada se rodio pa nadalje.
- Gargi
#34 Re: Izdavanje stana
Prvenstveno me zanimalo ovo oko ugovora gdje, kako. Uveo bih samo nekoga na preporuku od pouzdane osobe, naravno uz potvrdu da su zaposleni (izvod tri zadnje plate), najmanje tri mjesečne rente unaprijed uz obavezu da svakog mjeseca pokažu plaćene račune za režije i sl.
Ne brinem se oko toga da ih ne bih mogao izbaciti ukoliko prekrše ugovor jer uvijek ima načina.
Ne brinem se oko toga da ih ne bih mogao izbaciti ukoliko prekrše ugovor jer uvijek ima načina.
-
Dr Baltazar
#35 Re: Izdavanje stana
Lakše ak47 uvesti nego izdati stan kod pojedinih.
Pogleda - svidi mu se, cijena ti je tolika - odgovara. Depozit i kopija lične karte meni. Upadaj i uživaj.
Što ga više uslovljavate, samo gori može biti.
Pogleda - svidi mu se, cijena ti je tolika - odgovara. Depozit i kopija lične karte meni. Upadaj i uživaj.
Što ga više uslovljavate, samo gori može biti.
- seoBIH
#36 Re: Izdavanje stana
Dopusta zakon. Mozes ti primijeniti neku silu, ali ako je budala i ako nema sta izgubiti, neces ga silom istjerati, a zakon ce te izjebati.LulzSec wrote:Ma burazeru ko god dozvoli da se neko kurči na tvojoj muci/nekretnini koju si pošteno zaradio nek se odmah rokne, to se rješava odmah bez priče, tersanja, sikterisanja, svađesamo pošalješ treću stranu koja to riješi za sekundu.Sreća pa nemam posla sa lokalcima/našim ljudima koje maksimalno izbjegavam, ali ako već do toga dođe obavezan si da mu provjeriš background od dana kada se rodio pa nadalje.
- P308
#37 Re: Izdavanje stana
Moja sestra je izdavala garsonjeru dvije godine jednoj djevojci i nismo mogli vjerovati u kakvom je stanju ostavila stan. Sve ocisceno, stan mirise, namjestaj ocuvan, ko nov
Kao da niko nikad nije stanovao tu
Eto, imala je srece jer smo se naslusali svega i svacega i to od bliskih prijatelja, da su morali mijenjati i renovirati kompletan stan u kakvom je stanju zatecen i slicno.
-
kox
#38 Re: Izdavanje stana
Super je ako nadješ ovakve, manja je šansa da te glava zaboli ali prema mom iskustvu teško da svaki put uspiješ. A što se ugovora tiče raspitaj se još malo. Kako meni svojevremeno rekoše, ugovor je dobar zbog eventualnih problema ako te neko od komšija, PEV i sl. prijavi da izdaješ stan ali da je čak otežavajući faktor ako naletiš na podstanara koji prestane da plaća a ostane u stanu.Gargi wrote:Prvenstveno me zanimalo ovo oko ugovora gdje, kako. Uveo bih samo nekoga na preporuku od pouzdane osobe, naravno uz potvrdu da su zaposleni (izvod tri zadnje plate), najmanje tri mjesečne rente unaprijed uz obavezu da svakog mjeseca pokažu plaćene račune za režije i sl.
-
LulzSec
#39 Re: Izdavanje stana
Zakon dopušta svašta nešto samo ako si glup, kada unajmiš treću stranu da riješi probleme nema tu nikakvog zakona više.seoBIH wrote:Dopusta zakon. Mozes ti primijeniti neku silu, ali ako je budala i ako nema sta izgubiti, neces ga silom istjerati, a zakon ce te izjebati.LulzSec wrote:Ma burazeru ko god dozvoli da se neko kurči na tvojoj muci/nekretnini koju si pošteno zaradio nek se odmah rokne, to se rješava odmah bez priče, tersanja, sikterisanja, svađesamo pošalješ treću stranu koja to riješi za sekundu.Sreća pa nemam posla sa lokalcima/našim ljudima koje maksimalno izbjegavam, ali ako već do toga dođe obavezan si da mu provjeriš background od dana kada se rodio pa nadalje.
-
LulzSec
#40 Re: Izdavanje stana
Evo jedna anegdota, tako je kod mene jedan prijatelj izdavao mansardu studentici, bila cura tu 3 godine nije se živa čula, sve kao što si ti opisao, očuvano, očišćeno kad je izašla itdP308 wrote:Moja sestra je izdavala garsonjeru dvije godine jednoj djevojci i nismo mogli vjerovati u kakvom je stanju ostavila stan. Sve ocisceno, stan mirise, namjestaj ocuvan, ko novKao da niko nikad nije stanovao tu
Eto, imala je srece jer smo se naslusali svega i svacega i to od bliskih prijatelja, da su morali mijenjati i renovirati kompletan stan u kakvom je stanju zatecen i slicno.
- pustopoljina
#41 Re: Izdavanje stana
sto ti je muski mozak.LulzSec wrote:Evo jedna anegdota, tako je kod mene jedan prijatelj izdavao mansardu studentici, bila cura tu 3 godine nije se živa čula, sve kao što si ti opisao, očuvano, očišćeno kad je izašla itdP308 wrote:Moja sestra je izdavala garsonjeru dvije godine jednoj djevojci i nismo mogli vjerovati u kakvom je stanju ostavila stan. Sve ocisceno, stan mirise, namjestaj ocuvan, ko novKao da niko nikad nije stanovao tu
ali ovome neda đavo mira i zove mene kaže hajde da vidiš nešto, ja došo pogasi sva svjetla čovjek zamrači, spusti roletne, kontam šta mu je jel dobar, a on vidi ovo svuda se guzila majku joj
upalio onu UV Lampu
mala se prašila i po plafonu
udri krečenje i mjenjaj namještaj al golim okom sve ok
guzila se na plafonu.
mozda da razmisli/sazna sta jos svijetli pod uv svjetlom?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#42 Re: Izdavanje stana
mtv room raiders 
- HAVANA
#43 Re: Izdavanje stana
Naime,sve se zene guze.I mama mu se guzila,sestra,zena...ne znam sta je cudno.Osim plafona.Ja bi volio probat, al ne umijem jebat na plafonu.I ja izdajem stan,ja im i svijece ostavim.Nek se ba ljudi guze,bolje da se guze.LulzSec wrote:Evo jedna anegdota, tako je kod mene jedan prijatelj izdavao mansardu studentici, bila cura tu 3 godine nije se živa čula, sve kao što si ti opisao, očuvano, očišćeno kad je izašla itdP308 wrote:Moja sestra je izdavala garsonjeru dvije godine jednoj djevojci i nismo mogli vjerovati u kakvom je stanju ostavila stan. Sve ocisceno, stan mirise, namjestaj ocuvan, ko novKao da niko nikad nije stanovao tu
ali ovome neda đavo mira i zove mene kaže hajde da vidiš nešto, ja došo pogasi sva svjetla čovjek zamrači, spusti roletne, kontam šta mu je jel dobar, a on vidi ovo svuda se guzila majku joj
upalio onu UV Lampu
mala se prašila i po plafonu
udri krečenje i mjenjaj namještaj al golim okom sve ok
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#44 Re: Izdavanje stana
možda se kačila za luster
pa swingala 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#46 Re: Izdavanje stana
ha čuj, možda ima duge nokte.
- Banksy
#47 Re: Izdavanje stana
Gori je taj, čuj UV lampa, šta čovjeku neće pasti na pamet...
Ja sam probala izdavati, par godina, al' ne bih tog trvora nikad više, nevjerovatno je kakvog svijeta ima i kakvih je doživljaja bilo, i to što su veće hadžije, to je veća stoka
prijatelj, u stvari poznanik, vrlo, vrlo situiran, falsificirao račune za režije, nisam skontala dok nisu došli da iskljujučuju
i to fina gracka raja 
Ja sam probala izdavati, par godina, al' ne bih tog trvora nikad više, nevjerovatno je kakvog svijeta ima i kakvih je doživljaja bilo, i to što su veće hadžije, to je veća stoka
prijatelj, u stvari poznanik, vrlo, vrlo situiran, falsificirao račune za režije, nisam skontala dok nisu došli da iskljujučuju
-
LulzSec
#48 Re: Izdavanje stana
Saznalo se da je mala bila kraljica Squirting_a imala jake orgazme, kad zapiša ko vatrogasnim šmrkomChmoljo wrote:možda se kačila za lusterpa swingala
-
akcija007
#49 Re: Izdavanje stana
Tesko je s podstanarima. Mislim da su studenti gori od zaposlenih.