Izdavanje stana

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sarajlija1971

#26 Re: Izdavanje stana

Post by sarajlija1971 »

Pozdrav svima,

evo mi smo u iznajmljenom stanu. Imamo ugovor sa stanodavcem, potpisan i ovjeren u Opstini. Stanodavac placa porez na iznos mjesecne kirije.

U ugovoru su regulisane neke stvari, koliki je otkazni rok, odobrenje za uvodjenje kablovske TV, obaveze da se odnosimo prema stanu kao prema svom, bla, bla, bla...

Mi redovno izmirujemo svoje obaveze tako sto covjeku saljemo pare preko banke na njegov racun, a on iz inostranstva uplacuje preko interneta. Nama dobro jer ne moramo cekati u redu da platimo racune, njemu dobro jer zna da necemo ostati duzni.

Da imam svoj stan, uvijek bih se upustio u izdavanje, prethodno potpisavsi ugovor sa stanarima u kojem bi bilo sve regulisano.
Dr Baltazar

#27 Re: Izdavanje stana

Post by Dr Baltazar »

Black swan wrote:
LulzSec wrote:
modem33 wrote:

Sve istina, cak dosta prevaranata se uvlace pod fintom "studentice , mladi bracni parovi". Meni jedan dosao sa fintom kako je radio "u Afganistanu" .... asocirajuci da ce probuditi u meni osjecaj "kao da je covjek zaradio brdo para u Afganu" .... ja se samo nasmija na te fazone. 8-)
Ako želiš da iznajmiš stan, obavezno tražiti platne liste na uvid i kreditno zaduženje, preferirat isplatu 12 mjeseci unaprijed ili putem trajnog naloga preko banke na mjesečnoj osnovi, tako barem pokriješ kiriju.
Najbolji savjet
Plus kaucija
I uvjerenje o završenoj srednjoj školi sa odličnim uspjehom i primjernim vladanjem.

Izdat ćete ga tako - nikad :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28 Re: Izdavanje stana

Post by Truba »

bolje nikad nego da te glava boli
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29 Re: Izdavanje stana

Post by _BataZiv_0809 »

Ma nece te ni ugovor spasiti ako imas posla sa budalama. A hvala bogu takvih ne nedostaje kod nas. I stas ne mozes ga izbaciti ako nece da izadje, drzava ti nece pomoci. Sve je to kocka ako ne znas sa kim imas posla. A obicno nemas.
LulzSec

#30 Re: Izdavanje stana

Post by LulzSec »

_BataZiv_0809 wrote: I stas ne mozes ga izbaciti ako nece da izadje, drzava ti nece pomoci. Sve je to kocka ako ne znas sa kim imas posla. A obicno nemas.
Koga ne možeš izbacit, da vidiš kada platiš 1000 maraka nekome da ne pišem svašta, ne samo da ih izbace iz stana već i iz grada.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31 Re: Izdavanje stana

Post by _BataZiv_0809 »

LulzSec wrote:
_BataZiv_0809 wrote: I stas ne mozes ga izbaciti ako nece da izadje, drzava ti nece pomoci. Sve je to kocka ako ne znas sa kim imas posla. A obicno nemas.
Koga ne možeš izbacit, da vidiš kada platiš 1000 maraka nekome da ne pišem svašta, ne samo da ih izbace iz stana već i iz grada.
To je vec druga stvar. :wink:
modem33

#32 Re: Izdavanje stana

Post by modem33 »

LulzSec wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:D :D :D :D

Sve se moze kad zestoko razljutite "pogresnu osobu" 8-)
LulzSec

#33 Re: Izdavanje stana

Post by LulzSec »

Ma burazeru ko god dozvoli da se neko kurči na tvojoj muci/nekretnini koju si pošteno zaradio nek se odmah rokne, to se rješava odmah bez priče, tersanja, sikterisanja, svađe :D samo pošalješ treću stranu koja to riješi za sekundu.Sreća pa nemam posla sa lokalcima/našim ljudima koje maksimalno izbjegavam, ali ako već do toga dođe obavezan si da mu provjeriš background od dana kada se rodio pa nadalje.
Gargi

#34 Re: Izdavanje stana

Post by Gargi »

Prvenstveno me zanimalo ovo oko ugovora gdje, kako. Uveo bih samo nekoga na preporuku od pouzdane osobe, naravno uz potvrdu da su zaposleni (izvod tri zadnje plate), najmanje tri mjesečne rente unaprijed uz obavezu da svakog mjeseca pokažu plaćene račune za režije i sl.
Ne brinem se oko toga da ih ne bih mogao izbaciti ukoliko prekrše ugovor jer uvijek ima načina.
Dr Baltazar

#35 Re: Izdavanje stana

Post by Dr Baltazar »

Lakše ak47 uvesti nego izdati stan kod pojedinih.

Pogleda - svidi mu se, cijena ti je tolika - odgovara. Depozit i kopija lične karte meni. Upadaj i uživaj.

Što ga više uslovljavate, samo gori može biti.
seoBIH

#36 Re: Izdavanje stana

Post by seoBIH »

LulzSec wrote:Ma burazeru ko god dozvoli da se neko kurči na tvojoj muci/nekretnini koju si pošteno zaradio nek se odmah rokne, to se rješava odmah bez priče, tersanja, sikterisanja, svađe :D samo pošalješ treću stranu koja to riješi za sekundu.Sreća pa nemam posla sa lokalcima/našim ljudima koje maksimalno izbjegavam, ali ako već do toga dođe obavezan si da mu provjeriš background od dana kada se rodio pa nadalje.
Dopusta zakon. Mozes ti primijeniti neku silu, ali ako je budala i ako nema sta izgubiti, neces ga silom istjerati, a zakon ce te izjebati.
P308

#37 Re: Izdavanje stana

Post by P308 »

Moja sestra je izdavala garsonjeru dvije godine jednoj djevojci i nismo mogli vjerovati u kakvom je stanju ostavila stan. Sve ocisceno, stan mirise, namjestaj ocuvan, ko nov :shock: Kao da niko nikad nije stanovao tu :D Eto, imala je srece jer smo se naslusali svega i svacega i to od bliskih prijatelja, da su morali mijenjati i renovirati kompletan stan u kakvom je stanju zatecen i slicno.
kox

#38 Re: Izdavanje stana

Post by kox »

Gargi wrote:Prvenstveno me zanimalo ovo oko ugovora gdje, kako. Uveo bih samo nekoga na preporuku od pouzdane osobe, naravno uz potvrdu da su zaposleni (izvod tri zadnje plate), najmanje tri mjesečne rente unaprijed uz obavezu da svakog mjeseca pokažu plaćene račune za režije i sl.
Ne brinem se oko toga da ih ne bih mogao izbaciti ukoliko prekrše ugovor jer uvijek ima načina.
Super je ako nadješ ovakve, manja je šansa da te glava zaboli ali prema mom iskustvu teško da svaki put uspiješ. A što se ugovora tiče raspitaj se još malo. Kako meni svojevremeno rekoše, ugovor je dobar zbog eventualnih problema ako te neko od komšija, PEV i sl. prijavi da izdaješ stan ali da je čak otežavajući faktor ako naletiš na podstanara koji prestane da plaća a ostane u stanu.
LulzSec

#39 Re: Izdavanje stana

Post by LulzSec »

seoBIH wrote:
LulzSec wrote:Ma burazeru ko god dozvoli da se neko kurči na tvojoj muci/nekretnini koju si pošteno zaradio nek se odmah rokne, to se rješava odmah bez priče, tersanja, sikterisanja, svađe :D samo pošalješ treću stranu koja to riješi za sekundu.Sreća pa nemam posla sa lokalcima/našim ljudima koje maksimalno izbjegavam, ali ako već do toga dođe obavezan si da mu provjeriš background od dana kada se rodio pa nadalje.
Dopusta zakon. Mozes ti primijeniti neku silu, ali ako je budala i ako nema sta izgubiti, neces ga silom istjerati, a zakon ce te izjebati.
Zakon dopušta svašta nešto samo ako si glup, kada unajmiš treću stranu da riješi probleme nema tu nikakvog zakona više.
LulzSec

#40 Re: Izdavanje stana

Post by LulzSec »

P308 wrote:Moja sestra je izdavala garsonjeru dvije godine jednoj djevojci i nismo mogli vjerovati u kakvom je stanju ostavila stan. Sve ocisceno, stan mirise, namjestaj ocuvan, ko nov :shock: Kao da niko nikad nije stanovao tu :D Eto, imala je srece jer smo se naslusali svega i svacega i to od bliskih prijatelja, da su morali mijenjati i renovirati kompletan stan u kakvom je stanju zatecen i slicno.
Evo jedna anegdota, tako je kod mene jedan prijatelj izdavao mansardu studentici, bila cura tu 3 godine nije se živa čula, sve kao što si ti opisao, očuvano, očišćeno kad je izašla itd :lol: ali ovome neda đavo mira i zove mene kaže hajde da vidiš nešto, ja došo pogasi sva svjetla čovjek zamrači, spusti roletne, kontam šta mu je jel dobar, a on vidi ovo svuda se guzila majku joj :lol: upalio onu UV Lampu :lol: mala se prašila i po plafonu :lol: udri krečenje i mjenjaj namještaj al golim okom sve ok :lol:
pustopoljina

#41 Re: Izdavanje stana

Post by pustopoljina »

LulzSec wrote:
P308 wrote:Moja sestra je izdavala garsonjeru dvije godine jednoj djevojci i nismo mogli vjerovati u kakvom je stanju ostavila stan. Sve ocisceno, stan mirise, namjestaj ocuvan, ko nov :shock: Kao da niko nikad nije stanovao tu :D Eto, imala je srece jer smo se naslusali svega i svacega i to od bliskih prijatelja, da su morali mijenjati i renovirati kompletan stan u kakvom je stanju zatecen i slicno.
Evo jedna anegdota, tako je kod mene jedan prijatelj izdavao mansardu studentici, bila cura tu 3 godine nije se živa čula, sve kao što si ti opisao, očuvano, očišćeno kad je izašla itd :lol: ali ovome neda đavo mira i zove mene kaže hajde da vidiš nešto, ja došo pogasi sva svjetla čovjek zamrači, spusti roletne, kontam šta mu je jel dobar, a on vidi ovo svuda se guzila majku joj :lol: upalio onu UV Lampu :lol: mala se prašila i po plafonu :lol: udri krečenje i mjenjaj namještaj al golim okom sve ok :lol:
sto ti je muski mozak. :facepalm:
guzila se na plafonu. :zrikav:
mozda da razmisli/sazna sta jos svijetli pod uv svjetlom?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#42 Re: Izdavanje stana

Post by Truba »

mtv room raiders :D
HAVANA

#43 Re: Izdavanje stana

Post by HAVANA »

LulzSec wrote:
Naime,sve se zene guze.I mama mu se guzila,sestra,zena...ne znam sta je cudno.Osim plafona.Ja bi volio probat, al ne umijem jebat na plafonu.I ja izdajem stan,ja im i svijece ostavim.Nek se ba ljudi guze,bolje da se guze.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44 Re: Izdavanje stana

Post by Chmoljo »

možda se kačila za luster :lol: pa swingala :lol:
HAVANA

#45 Re: Izdavanje stana

Post by HAVANA »

Kod mene plafonjera :cry:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46 Re: Izdavanje stana

Post by Chmoljo »

ha čuj, možda ima duge nokte.
Banksy

#47 Re: Izdavanje stana

Post by Banksy »

Gori je taj, čuj UV lampa, šta čovjeku neće pasti na pamet...
Ja sam probala izdavati, par godina, al' ne bih tog trvora nikad više, nevjerovatno je kakvog svijeta ima i kakvih je doživljaja bilo, i to što su veće hadžije, to je veća stoka :mrgreen:
prijatelj, u stvari poznanik, vrlo, vrlo situiran, falsificirao račune za režije, nisam skontala dok nisu došli da iskljujučuju :lol: i to fina gracka raja :lol:
LulzSec

#48 Re: Izdavanje stana

Post by LulzSec »

Chmoljo wrote:možda se kačila za luster :lol: pa swingala :lol:
Saznalo se da je mala bila kraljica Squirting_a imala jake orgazme, kad zapiša ko vatrogasnim šmrkom :D
akcija007

#49 Re: Izdavanje stana

Post by akcija007 »

Tesko je s podstanarima. Mislim da su studenti gori od zaposlenih.
Dr.medicine

#50 Re: Izdavanje stana

Post by Dr.medicine »

.
Post Reply