OV nakon izbora

MrNobody

#26 Re: OV nakon izbora

Post by MrNobody »

Živinice
Načelnik: SDP Samir Kamenjaković
Predsjedavajuči OV-a: SUND Hamdija Numanović
Zamjenici predsjedavajućeg: SDA Denijal Tulumović i HDZ Božo Antunović
OV većina: SDA (10), SUND (3), SBiH(1), BPS (3) i HDZ (1) plus 2 "nezavisna" koji su istupili iz SBiH :-)
Opozicija: SDP (5), SBB (4) i BOSS (2).

Cirkus je počeo. Ovdje će ubrzo doći do pokušaja izglasavanja nepovjerenja načelniku.
El_comadante

#27 Re: OV nakon izbora

Post by El_comadante »

Intersantna stvar u V. Kladuši
pozicija Laburisti, DF 15
opozicija SDA,DNZ, PK, ASDA i KSPP 13
df izbacuje ova dva člana iz stranke. sada je situacija da jedan član ostao uz laburiste a drugi uz opoziciju tako da imao 14-14 pata karte za sada
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28 Re: OV nakon izbora

Post by sabina1 »

Novo Sarajevo

Načelnik SDA : Nedžad Koldžo
Predsjedavajući/a vijeća Stranka Penzionera : Ana Baltić (visina plate kao 7 prosječnih penzija)

Većina : SDA 9 , SBB 4 , Stranka penzionera 1 , BPS 1 , nezavisni vijećnik Srdić Srđan , nezavisni vijećnik Olovčić Adem oba istupila iz DF-a
Opozicija : Naša Stranka 6 , DF 4 , SDP 3 i GS 1
putokaz1

#29 Re: OV nakon izbora

Post by putokaz1 »

MrNobody wrote:Živinice
OV većina: SDA (10), SUND (3), SBiH(1), BPS (3) i HDZ (1) plus 2 "nezavisna" koji su istupili iz SBiH :-)

Cirkus je počeo. Ovdje će ubrzo doći do pokušaja izglasavanja nepovjerenja načelniku.
Ali Kamenjaković opet pobjeđuje ako budu izbori
MrNobody

#30 Re: OV nakon izbora

Post by MrNobody »

putokaz1 wrote:
MrNobody wrote:Živinice

Ali Kamenjaković opet pobjeđuje ako budu izbori
Naravno da bi pobjedio i to ubjedljivo ako bi bili ponovni izbori.
putokaz1

#31 Re: OV nakon izbora

Post by putokaz1 »

Živinice=Lukavac
Načelnik pokušava nešto,komunicira preko FB s narodom,daje mišljenja,prijedloge,iznosi stavove ali Vijeće bira Stranačke fotelje
Hamolj

#32 Re: OV nakon izbora

Post by Hamolj »

Samo da kažem jednu stvar, međutim, da se prije toga poserem na SDA, da ne bi bilo da ih branim, ali zašto bi njima bilo zabranjeno da opstruiraju rad pojedinih načelnika i općinskih vijeća kad i opozicione stranke u mnogim mjestima rade isto ? Uzet ćemo kao primjer grad Sarajevo gdje je SDA pobjednik u svim općinama izuzev Starog Grada. Znači, osvojili su načelnička mjesta, najveći broj vijećnika i po toj logici pripada im mjesto gradonacelnika. Opozicione stranke, njih četiri, koje su zajedno osvojile onoliko koliko je SDA sama osvojila su ovo mjesto pokušali uzeti za sebe. Kažem još jednom, poserem se na SDA, ali i na opoziciju kojoj bi rješenje bio opet neki parip poput Ive Komšića. Volio bih kada bih mogao zamoliti i jedne i druge da ne daju prijedloge jer mi se gade i jedni i drugi.
purgatorio

#33 Re: OV nakon izbora

Post by purgatorio »

Bužim

Pozicija: Nezavisna lista za bolji Bužim 1/2/3/4/5 (5), ASDA (3), SDP(1), SBiH(1), SBB (1)
Opozicija SDA (6)
Heller

#34 Re: OV nakon izbora

Post by Heller »

Hamolj wrote:Samo da kažem jednu stvar, međutim, da se prije toga poserem na SDA, da ne bi bilo da ih branim, ali zašto bi njima bilo zabranjeno da opstruiraju rad pojedinih načelnika i općinskih vijeća kad i opozicione stranke u mnogim mjestima rade isto ? Uzet ćemo kao primjer grad Sarajevo gdje je SDA pobjednik u svim općinama izuzev Starog Grada. Znači, osvojili su načelnička mjesta, najveći broj vijećnika i po toj logici pripada im mjesto gradonacelnika. Opozicione stranke, njih četiri, koje su zajedno osvojile onoliko koliko je SDA sama osvojila su ovo mjesto pokušali uzeti za sebe. Kažem još jednom, poserem se na SDA, ali i na opoziciju kojoj bi rješenje bio opet neki parip poput Ive Komšića. Volio bih kada bih mogao zamoliti i jedne i druge da ne daju prijedloge jer mi se gade i jedni i drugi.
Vjerovatno zato sto su u Centru uzeli izbore sa 20%, mada nije ni to OK sto im drugi rade, al jebavanje SDA duznosnika se moze tolerisat, jebu oni nas od vajkada.
putokaz1

#35 Re: OV nakon izbora

Post by putokaz1 »

Da li iko može biti protiv smanjenja plaće načelnika Bihaća?
Da li iko može biti protiv grupe na FB načelnika Lukavca?
Da li iko može biti protiv Zabrane bespatne kafe u Zenici?
itd
Hamolj

#36 Re: OV nakon izbora

Post by Hamolj »

Heller wrote:
Hamolj wrote:Samo da kažem jednu stvar, međutim, da se prije toga poserem na SDA, da ne bi bilo da ih branim, ali zašto bi njima bilo zabranjeno da opstruiraju rad pojedinih načelnika i općinskih vijeća kad i opozicione stranke u mnogim mjestima rade isto ? Uzet ćemo kao primjer grad Sarajevo gdje je SDA pobjednik u svim općinama izuzev Starog Grada. Znači, osvojili su načelnička mjesta, najveći broj vijećnika i po toj logici pripada im mjesto gradonacelnika. Opozicione stranke, njih četiri, koje su zajedno osvojile onoliko koliko je SDA sama osvojila su ovo mjesto pokušali uzeti za sebe. Kažem još jednom, poserem se na SDA, ali i na opoziciju kojoj bi rješenje bio opet neki parip poput Ive Komšića. Volio bih kada bih mogao zamoliti i jedne i druge da ne daju prijedloge jer mi se gade i jedni i drugi.
Vjerovatno zato sto su u Centru uzeli izbore sa 20%, mada nije ni to OK sto im drugi rade, al jebavanje SDA duznosnika se moze tolerisat, jebu oni nas od vajkada.
Jebu nas svi drug moj, a jebemo i sami sebe.
Hamolj

#37 Re: OV nakon izbora

Post by Hamolj »

putokaz1 wrote:Da li iko može biti protiv smanjenja plaće načelnika Bihaća?
Da li iko može biti protiv grupe na FB načelnika Lukavca?
Da li iko može biti protiv Zabrane bespatne kafe u Zenici?
itd
Ne može, i svaka im čast na tome ! Ali svaka čast i načelnicima Tešnja, Goražda, Travnika koji su napravili puno veće stvari od fb grupa i ukidanja kafa.
putokaz1

#38 Re: OV nakon izbora

Post by putokaz1 »

Da Tešanj s Jelahom ekstra
Kažu da Goražde napreduje...
Po meni osim sda i njihovih partnera sbih sbb sdp i sl problem je i Narod
jer nemoguće je da 20 godina kaskamo za svijetom i evropom a da svih tih godina 1 načelnik.
Da li će moj Grad da krene jer se promjenio načelnik,došao u posjetu Turski Ambasador te došao naš ''čuveni'' Novalić ko zna...
Potrebno je popravit ekonomiju i uvesti pravnu državnu
Uvesti u Upravu pravnu državu nije teško ali Ekonomiju to je teže
Kako brzo privući investicije,kako propalim firmama oprostiti državni dug da bi se od njihove imovine nešto novo pokrenulo,sve je to Nivo Države a ne lokalni,mogu se smanjiti lokalne takse poput GGZ,gdje postoji,može se jeftinije da zemljište ali treba bit oprezan jer nije privatnik onaj koji ucjenjuje radnike ne plaća doprinose itd taj je kriminalac
Šta se može očekivat od većine u OV sda-sbih+dva ostala+lds ja mislim ništa osim opstrukcije,i foteljaških pozicija DZ ili Komunalnih JP
El_comadante

#39 Re: OV nakon izbora

Post by El_comadante »

OV Donji Vakuf
pozicija SDA, SBB, DF i nacinalne manjine - 13
opozicija SDP, LDS i za BiH - 8
kosponovodjeluje

#40 Re: OV nakon izbora

Post by kosponovodjeluje »

U Općini Centar Sarajevo, koalicija SDA, SBB, tri "papka" izabrana sa liste DF-a + korumpirani Ahmed Gerin (sina Jasmina je bez dana radnog staža za podignutu ruku i tanku većinu u općinskom vijeću nezakonito uhljebio na mjesto savjetnika Nedžad Ajnadžić) nije dugo trajala.

SBB polako otkazuje podršku već ozbiljno kompromitovanom i uzdrmanom načelniku Nedžadu Ajnadžiću (dokazani saradnik zločinačkog KOS-a, protivzakonita imenovanja, afera "Trotoar", "Zlatište"...).

Također, i tri "papka" izabrana sa liste DF-a mogla bi se uskoro distancirati i napustiti tanku većinu ukoliko njihov kandidat ne prođe dobro prilikom izbora za gradonačelnika Sarajeva.

Sve u svemu, zasluženo stižu sve lošiji i gori dani za kompromitovanog Nedžada Ajnadžića u Općini Centar Sarajevo.
putokaz1

#41 Re: OV nakon izbora

Post by putokaz1 »

kosponovodjeluje wrote:U Općini Centar Sarajevo, koalicija SDA, SBB, tri "papka" izabrana sa liste DF-a + korumpirani Ahmed Gerin (sina Jasmina je bez dana radnog staža za podignutu ruku i tanku većinu u općinskom vijeću nezakonito uhljebio na mjesto savjetnika Nedžad Ajnadžić) nije dugo trajala.

SBB polako otkazuje podršku već ozbiljno kompromitovanom i uzdrmanom načelniku Nedžadu Ajnadžiću (dokazani saradnik zločinačkog KOS-a, protivzakonita imenovanja, afera "Trotoar", "Zlatište"...).

Također, i tri "papka" izabrana sa liste DF-a mogla bi se uskoro distancirati i napustiti tanku većinu ukoliko njihov kandidat ne prođe dobro prilikom izbora za gradonačelnika Sarajeva.

Sve u svemu, zasluženo stižu sve lošiji i gori dani za kompromitovanog Nedžada Ajnadžića u Općini Centar Sarajevo.
Bitka za Centar još uvjek traje,zar to nije gotova stvar?
kosponovodjeluje

#42 Re: OV nakon izbora

Post by kosponovodjeluje »

putokaz1 wrote:
kosponovodjeluje wrote:U Općini Centar Sarajevo, koalicija SDA, SBB, tri "papka" izabrana sa liste DF-a + korumpirani Ahmed Gerin (sina Jasmina je bez dana radnog staža za podignutu ruku i tanku većinu u općinskom vijeću nezakonito uhljebio na mjesto savjetnika Nedžad Ajnadžić) nije dugo trajala.

Biće tu još svega i svačega. Pucanjem tanke aktuelne većine u općinskom vijeću koje je više nego izvjesno, Nedžad Ajnadžić i SDA (i unutar SDA postoje podjele i nezadovoljstvo sa aferama uzdrmanim Ajnadžićem) ostaju bez podrške za bilo kakvo normalno političko djelovanje.

Naredni period biće veoma politički turbulentan za Općinu Centar Sarajevo.
putokaz1

#43 Re: OV nakon izbora

Post by putokaz1 »

Što kod mene nije SDA podijeljena
njihovih 12 vijeća čvrsti ko KAMEN
dobili i krivične prijave i opet SDA-istina
ljudi ih pljuju i razbijaju ima auta oni opet SDA(malo pretjerujem ali bit će i toga)
isto važi i za SBIH i ''nezavisne'',ne odstupaju neće da priznaju da su napravili dug,iako je javno objavljen,neće da priznaju da nisu usvojili budžet iako je snimano,neće da priznaju da su foteljaška koalicija,čvrsti ko kamen ne odstupaju ni pedlja.
sabina1

#44 Re: OV nakon izbora

Post by sabina1 »

kosponovodjeluje wrote:
putokaz1 wrote:

Biće tu još svega i svačega. Pucanjem tanke aktuelne većine u općinskom vijeću koje je više nego izvjesno, Nedžad Ajnadžić i SDA (i unutar SDA postoje podjele i nezadovoljstvo sa aferama uzdrmanim Ajnadžićem) ostaju bez podrške za bilo kakvo normalno političko djelovanje.

Naredni period biće veoma politički turbulentan za Općinu Centar Sarajevo.
U Novom Sarajevu od neki dan većina broji 18 (SDA 9 , SBB 4 , ex DF 3 , SP 1 , BPS 1) a opozicija je 13 (NS 6 , DF 3 , SDP 3 , GS 1)
Kako bi se sve radikalno okrenulo i kako bi im prisjela kupovina ex-DF-ovaca kada bi SBB povukao ruke.
putokaz1

#45 Re: OV nakon izbora

Post by putokaz1 »

Svugdje je 18-13
SBB nikad ne možeš vjerovat
EX DF da li će ti glasovi ići Našoj Stranci 2018-e?
sabina1

#46 Re: OV nakon izbora

Post by sabina1 »

putokaz1 wrote:Svugdje je 18-13
SBB nikad ne možeš vjerovat
EX DF da li će ti glasovi ići Našoj Stranci 2018-e?
Tesko , NS i DF bas i nemaju tako slicno biracko tijelo , ipak sve troje ex-DF ovaca dolaze iz strogo urbanih dijelova opcine , misljenja sam da ce njihovi glasaci posto su razocarani jednostavno apstinirati.
putokaz1

#47 Re: OV nakon izbora

Post by putokaz1 »

Kod nas je načelnik inače Crveni objavio da je predhodna vlast dužna 1 500 000 za eko centar,500 000 za volontere itd ...ukupno 4 miliona,a vlast je bila ista kao većina sad zeleno zuta koalicija
međutim OV je jači ,ucjenjuje,ne usvaja budžet,kroji način popunjavanja tih dugova itd
Mnogi su glasali za Načelnika crvenog a ovamo za vijeće NS,penzionere BPS i NK-koji nisu prošli prag ali i dio je glasao za Crvenog načelnika a ovamo za SBIH liberale ili Nezavisno zelene i tako se stvorila pat pozicija.
Ko mene je sdp df ns sdu slično biračko tijelo te SBB do ulaska u koaliciju s sda.
Npr glasači sdp 2010 su bili 2014 DF a 2016 opet sdp.
glasači do ulaska u vlast SBB ovci su bili SBB nakon ulaska u vlast dobar dio je vratio se u neku od crvenih stranaka.
Kod mene je DF ostao uz SDP.
Mi smo jedna od rijetkih Općina gdje niti načelnik niti Predsjednik OV nisu iz reda konstitutivnih naroda
LUKAVAC.
El_comadante

#48 Re: OV nakon izbora

Post by El_comadante »

putokaz1 wrote:Kod nas je načelnik inače Crveni objavio da je predhodna vlast dužna 1 500 000 za eko centar,500 000 za volontere itd ...ukupno 4 miliona,a vlast je bila ista kao većina sad zeleno zuta koalicija
međutim OV je jači ,ucjenjuje,ne usvaja budžet,kroji način popunjavanja tih dugova itd
Mnogi su glasali za Načelnika crvenog a ovamo za vijeće NS,penzionere BPS i NK-koji nisu prošli prag ali i dio je glasao za Crvenog načelnika a ovamo za SBIH liberale ili Nezavisno zelene i tako se stvorila pat pozicija.
Ko mene je sdp df ns sdu slično biračko tijelo te SBB do ulaska u koaliciju s sda.
glasači do ulaska u vlast SBB ovci su bili SBB nakon ulaska u vlast dobar dio je vratio se u neku od crvenih stranaka.
Mi smo jedna od rijetkih Općina gdje niti načelnik niti Predsjednik OV nisu iz reda konstitutivnih naroda
LUKAVAC.
gledam OV Lukavac kad več spominješ :-D vidim da imaju zagarantovana 2 mjesta u OV nacionalne manjine.... to je možda i najveći broj u federaciji a svakako najveći da ja znam... inačo je 0 ili 1. npr u čitavom KS u svim OV nacionalne manjne nemaju niti jedno zagarantovano mjesto u OV.
putokaz1

#49 Re: OV nakon izbora

Post by putokaz1 »

El_comadante wrote:
putokaz1 wrote:Kod nas je načelnik inače Crveni objavio da je predhodna vlast dužna 1 500 000 za eko centar,500 000 za volontere itd ...ukupno 4 miliona,a vlast je bila ista kao većina sad zeleno zuta koalicija
LUKAVAC.
gledam OV Lukavac kad več spominješ :-D vidim da imaju zagarantovana 2 mjesta u OV nacionalne manjine.... to je možda i najveći broj u federaciji a svakako najveći da ja znam... inačo je 0 ili 1. npr u čitavom KS u svim OV nacionalne manjne nemaju niti jedno zagarantovano mjesto u OV.
Da da 2 iz reda nacionalnih manjina al desilo se prošli puta da je jedan naknadno prešao u Bošnjake u toku mandata
a sad nacionalne manjine =sda,iako je sadašnji predsjedavajući bio nekad sdp a drugi rom bio sbb,sad su sda obećano im SVAŠTA
Post Reply