mislim da smo jači u BiH nego oni u CGdezurni_ucenik wrote:U tom slucaju ide referendum i mogu biti 100% siguran da ce 2/3 nadglasiti rusofile. Da ce biti problema, hoce. To me i zabrinjava. Kad vidim na sta su bili spremni u CG da urade, mozemo zamisljati sta ce kod nas tek da rade sto se budemo vise priblizavali NATO-u i EU.
NATO...DA ili NE
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: NATO...DA ili NE
-
dezurni_ucenik
#27 Re: NATO...DA ili NE
.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/12/2016 00:20, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#28 Re: NATO...DA ili NE
Dok je RS, Dodika, Ivanica, uz snaznu podrsku iz Srbije mi necemo u NATO !
Jedino ako Bakri i Dragan imaju imalo mozga pa da preglasaju srpskog clana predsjednistva sto je itekako moguce i prihvatljivo u ovakvoj situaciji.
Jedino ako Bakri i Dragan imaju imalo mozga pa da preglasaju srpskog clana predsjednistva sto je itekako moguce i prihvatljivo u ovakvoj situaciji.
- GeeTnT
#29 Re: NATO...DA ili NE
Da se pitam....nikad ne bih dozvolio ulazak Srbiji i BIH ulazak u neku zajednicku organizaciju...pa bila ona NATO, EU, udruzenje ribara, pcelara....jok....
Prvo se izrokajte, pa ko zabode svoju zastavu onda neka dodje za sto da pregovaramo....
Nesto slicno kao u pitanju Hrvatske!
Prvo se izrokajte, pa ko zabode svoju zastavu onda neka dodje za sto da pregovaramo....
-
dezurni_ucenik
#30 Re: NATO...DA ili NE
.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/12/2016 00:19, edited 1 time in total.
- Lincoln-Burrows
#31 Re: NATO...DA ili NE
Zadnji referendum je bio onaj prije rata, ne znam kakav
bi ovaj novi mogao uopće biti. Možda sistemom elektora.
bi ovaj novi mogao uopće biti. Možda sistemom elektora.
- GeeTnT
#32 Re: NATO...DA ili NE
...bili su casni i posteni...nazalost nisu vise medju zivima..dezurni_ucenik wrote:GeeTnT wrote:Da se pitam....nikad ne bih dozvolio ulazak Srbiji i BIH ulazak u neku zajednicku organizaciju...pa bila ona NATO, EU, udruzenje ribara, pcelara....jok....
Ciji si ti tako pametan
- Altsa
#33 Re: NATO...DA ili NE
Uze mi rijec iz usta.dezurni_ucenik wrote:GeeTnT wrote:Da se pitam....nikad ne bih dozvolio ulazak Srbiji i BIH ulazak u neku zajednicku organizaciju...pa bila ona NATO, EU, udruzenje ribara, pcelara....jok....
Ciji si ti tako pametan
- GeeTnT
#34 Re: NATO...DA ili NE
Ljudi ba....jeli vi znate kako bi izgledalo zasjedanje neke skupstine EU, ili okruglog stola NATO-a gdje bi zajedno sjedili predstavnici Srbije i bilo koje exyu republike....daaajte ba dozovite se pameti....
- dulekrele
#35 Re: NATO...DA ili NE
o kakvoj ti Srbiji govoris sta bulaznis covjece. Srbija nece nikad uci u NATO a bih ako bude pameti hoce, a i sta nas boli neka stvar za srbiju. Ona ce da igra kako NATO clanovi sviraju ako ikad i ude u NATO kao i mi sto cemo isto.GeeTnT wrote:Ljudi ba....jeli vi znate kako bi izgledalo zasjedanje neke skupstine EU, ili okruglog stola NATO-a gdje bi zajedno sjedili predstavnici Srbije i bilo koje exyu republike....daaajte ba dozovite se pameti....
- GeeTnT
#36 Re: NATO...DA ili NE
..paaaa ako nisi znao pregovori za ulazak u NATO su prije poceli sa Srbijom, nego sa BiH...kao i za EU....blizi su nego BiH.dulekrele wrote:o kakvoj ti Srbiji govoris sta bulaznis covjece. Srbija nece nikad uci u NATO a bih ako bude pameti hoce, a i sta nas boli neka stvar za srbiju. Ona ce da igra kako NATO clanovi sviraju ako ikad i ude u NATO kao i mi sto cemo isto.GeeTnT wrote:Ljudi ba....jeli vi znate kako bi izgledalo zasjedanje neke skupstine EU, ili okruglog stola NATO-a gdje bi zajedno sjedili predstavnici Srbije i bilo koje exyu republike....daaajte ba dozovite se pameti....
- dulekrele
#37 Re: NATO...DA ili NE
Srbija ne vrsi nikakve pregovore o ulasku u NATO jer njihova je politika NE Nato-u. Imaju saradnju ali o pregovorima se nikakvim ne radi. 90% stanovnistva srbije je protiv NATO-a a sve i da hoce ne mogu jer im je rusija za vratom. I za EU nisi u pravu. BiH je bila daleko vise odmakla od Srbije prije 8 godina dok nas nije zadesila elementarna naepogoda zvana laktasenko i stopiranje svega zivog.
- GeeTnT
#38 Re: NATO...DA ili NE
Evo i Kolinda im je izrazila dobrodoslicu....zapravo, ti pises ono sto bih ja volio da bude...medjutim, nekad je politika vrlo zahebana pogotovo kad su interesi u pitanju..dulekrele wrote:Srbija ne vrsi nikakve pregovore o ulasku u NATO jer njihova je politika NE Nato-u. Imaju saradnju ali o pregovorima se nikakvim ne radi. 90% stanovnistva srbije je protiv NATO-a a sve i da hoce ne mogu jer im je rusija za vratom. I za EU nisi u pravu. BiH je bila daleko vise odmakla od Srbije prije 8 godina dok nas nije zadesila elementarna naepogoda zvana laktasenko i stopiranje svega zivog.
- Danguba
-
statixx
#40 Re: NATO...DA ili NE
To neki referendum sa gradjanima kao nosiocima suvereniteta, kao onaj u RS-u, zanimljiva ideja.Black swan wrote:mislim da smo jači u BiH nego oni u CGdezurni_ucenik wrote:U tom slucaju ide referendum i mogu biti 100% siguran da ce 2/3 nadglasiti rusofile. Da ce biti problema, hoce. To me i zabrinjava. Kad vidim na sta su bili spremni u CG da urade, mozemo zamisljati sta ce kod nas tek da rade sto se budemo vise priblizavali NATO-u i EU.
- Truba
#41 Re: NATO...DA ili NE
sumnjam da će ijedan srpski političar ovo potpisati jer će za vijek vjekova biti razumljivo
treba naći nekoga bez roda i djece a da ima 99 godina
i nek potpiše
i nek potpiše
- GeeTnT
#42 Re: NATO...DA ili NE
Ratko Mladic moze komotno potpisati....Black swan wrote:sumnjam da će ijedan srpski političar ovo potpisati jer će za vijek vjekova biti razumljivo
i nek potpiše
- Truba
#43 Re: NATO...DA ili NE
fali mi razumljivo izdajnik 
- BHCluster
#44 Re: NATO...DA ili NE
PotpisaoBlack swan wrote:sumnjam da će ijedan srpski političar ovo potpisati jer će za vijek vjekova biti razumljivo
i nek potpiše

Last edited by BHCluster on 24/11/2016 16:24, edited 1 time in total.
- seln
#45 Re: NATO...DA ili NE
Milijun i pol, sudeci po popisu.Black swan wrote:
da... imaš milijun "budala" u državi
-
DonieBrasco
#46 Re: NATO...DA ili NE
Treba Dodiku kontru opucati i na nivou cijele BiH referendum sa pitanjem: "Da li ste za ulazak BiH u NATO alijansu?" , ovi bi poludili u RS, vjerovatno bi u startu pokusali blokirati referendum sto bi polalo jasnu poruku ko je kocnica.
- Point.
#47 Re: NATO...DA ili NE
Naravno u NATO. Redferendum na cijeloj teritoriji BiH, pa da bude dan demokratije u citavoj BiH, ne samo u boljem dijelu. Samo anti rusko i anti velikosrpsko.
- Lincoln-Burrows
#48 Re: NATO...DA ili NE
Referendum na cijeloj teritoriji BiH jedan čovjek jedan glas i nakon toga šta...opet rat.
Ljudi moji ne zazivajte vraga već je to jednom bilo.
- Acid25
#49 Re: NATO...DA ili NE
Neće biti ništa bolje ako se samo u RS-u održi referendum. Pa ako će već biti u jednom dijelu BiH, zašto da ne bude i u ostatku.Lincoln-Burrows wrote:Referendum na cijeloj teritoriji BiH jedan čovjek jedan glas i nakon toga šta...opet rat.
Kako mi to zazivamo vraga ako se Dodiku digne i raspiše referendum o ulasku u NATO?
- Lincoln-Burrows
#50 Re: NATO...DA ili NE
To što pišeš nije ono o čemu ja pričam, ja pričam o jedan čovjek jedan glas to bi bilo pogubno i već je bilo.Acid25 wrote:Neće biti ništa bolje ako se samo u RS-u održi referendum. Pa ako će već biti u jednom dijelu BiH, zašto da ne bude i u ostatku.Lincoln-Burrows wrote:Referendum na cijeloj teritoriji BiH jedan čovjek jedan glas i nakon toga šta...opet rat.
Kako mi to zazivamo vraga ako se Dodiku digne i raspiše referendum o ulasku u NATO?
A ako Dodik raspiše referendum o ulasku u NATO to mora bit potvrđeno i referendumom u FBIH dok smo
formalno i pravno ista država. BiH je država protektorat i nema se tu šta oštriti šiljak, jedino ako se dogovorimo
jednog dana i ako se pomirimo jednog dana.