Hapšenje pripadnika ARBiH

Post Reply
dragan.s

#26 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by dragan.s »

Hamolj wrote:
dragan.s wrote: Izraz "nije-nisu uzimala/i zarobljenike" implicitno znači da ih nisu ostavljali u životu bez obzira da li su se predali.
A kako znati jesu li se predali ili nisu ako nisu nigdje sprovedeni ?
To ne znam, ali očito zna tužilaštvo čim je podiglo optužnicu.
Hamolj

#27 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by Hamolj »

dragan.s wrote:
Hamolj wrote:
dragan.s wrote: Izraz "nije-nisu uzimala/i zarobljenike" implicitno znači da ih nisu ostavljali u životu bez obzira da li su se predali.
A kako znati jesu li se predali ili nisu ako nisu nigdje sprovedeni ?
To ne znam, ali očito zna tužilaštvo čim je podiglo optužnicu.
Očito tužilastvo buba k'o Maxim po diviziji.
dragan.s

#28 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by dragan.s »

Hamolj wrote:
dragan.s wrote: To ne znam, ali očito zna tužilaštvo čim je podiglo optužnicu.
Očito tužilastvo buba k'o Maxim po diviziji.
Nije očito pošto optužnica još nije poznata javnosti tako da ni ja ni ti ne znamo kakve tužilaštvo ima dokaze.
Vidjet ćemo na suđenju.
General War

#29 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by General War »

Hamolj wrote:
insomnia78 wrote:Mislim, a onaj tekst sa Dudakom na Klixu navodi nesto slicno, da je njih "povalio" neko iz njihove jedinice u zamjenu za nesto

PS: od ubijanja zarobljenika jedino je gore ubijanje civila. Pa po cemu se onda razlikujes od cetnika majku mu? Na kraju krajeva ako vec "ne jebes" taj neki humanitarni aspekt imaj u vidu da si za tog zarobljenog razmjenom mog'o golgote spasiti nekog naseg jadnika
Očigledno ne znaš jednu stvar, a to je da :shock: 505. nikad nije uzimala zarobljenike.
:?
I ti se onda nesto pitas,sto zasto... :-) Ubijanje zarobljenika, ili civila, je kaznjivo djelo...kako onome koji ti je dosao tako i tebi kad se branis.
Hamolj

#30 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by Hamolj »

General War wrote:
Hamolj wrote:
insomnia78 wrote:Mislim, a onaj tekst sa Dudakom na Klixu navodi nesto slicno, da je njih "povalio" neko iz njihove jedinice u zamjenu za nesto

PS: od ubijanja zarobljenika jedino je gore ubijanje civila. Pa po cemu se onda razlikujes od cetnika majku mu? Na kraju krajeva ako vec "ne jebes" taj neki humanitarni aspekt imaj u vidu da si za tog zarobljenog razmjenom mog'o golgote spasiti nekog naseg jadnika
Očigledno ne znaš jednu stvar, a to je da :shock: 505. nikad nije uzimala zarobljenike.
:?
I ti se onda nesto pitas,sto zasto... :-) Ubijanje zarobljenika, ili civila, je kaznjivo djelo...kako onome koji ti je dosao tako i tebi kad se branis.
Objasnio sam već u prethodnim postovima. Nemam namjeru opet.
General War

#31 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by General War »

Hamolj wrote: Očito tužilastvo buba k'o Maxim po diviziji.
Ocito ne, kako ti lijepo opisa...ovi kazu da su zarobljenici ubijeni...ti kazes da nisu ni uzimali zarobljenike znaci 2+2=4
Hamolj

#32 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by Hamolj »

General War wrote:
Ocito ne, kako ti lijepo opisa...ovi kazu da su zarobljenici ubijeni...ti kazes da nisu ni uzimali zarobljenike znaci 2+2=4
Pa ako ih nisu imali znači nisu ih ni mogli ubiti, to je =4. :lol:
General War

#33 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by General War »

Hamolj wrote: I ti se onda nesto pitas,sto zasto... :-) Ubijanje zarobljenika, ili civila, je kaznjivo djelo...kako onome koji ti je dosao tako i tebi kad se branis.
Objasnio sam već u prethodnim postovima. Nemam namjeru opet.
Nemoras meni...tebi neko treba objasnit kako stavri rade u ratu.
Hamolj

#34 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by Hamolj »

Važno je znati razlikovati agresora i branioca.
General War

#35 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by General War »

Hamolj wrote:
General War wrote:
Pa ako ih nisu imali znači nisu ih ni mogli ubiti, to je =4. :lol:
...i nekaze se ukrao vec, otudjio :D
insomnia78

#36 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by insomnia78 »

Ma ovo je kljuc te optuznice
Image
Naravno, moguce je da ljudi nemaju nikakve veze sa zlocinima i da cetnici laziraju optuznice. Ne bi bilo prvi put
General War

#37 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by General War »

Hamolj wrote:Važno je znati razlikovati agresora i branioca.
Kad ga Alija nije identifikovao kao i SDA na celu evo dvajst i kusur godina...tesko da ce to tebi poc za rukom. :roll:
Hamolj

#38 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by Hamolj »

General War wrote: ...i nekaze se ukrao vec, otudjio :D
A i ne piše se nekaže. :D
Hamolj

#39 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by Hamolj »

General War wrote:
Kad ga Alija nije identifikovao kao i SDA na celu evo dvajst i kusur godina...tesko da ce to tebi poc za rukom. :roll:
Alija ga je identifikovao samo što je pokušao nekakvim zaobilaznim putem da se obračuna s njim.
General War

#40 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by General War »

Hamolj wrote:
General War wrote:
Alija ga je identifikovao samo što je pokušao nekakvim zaobilaznim putem da se obračuna s njim.
Ajde.?..tako sto mu je dao vise od pola bosne, a evo ti i ovaj drugi opet vlada kladusom...jesi li siguran u tu definicju agresora da ce tu dvojicu odbraniti?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#41 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by JoseMujica »

Hamolj wrote:
General War wrote:

misliš razdruži?

taj se obračunavao sam s pretedentima za fotelju
Hamolj

#42 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by Hamolj »

General War wrote: Ajde.?..tako sto mu je dao vise od pola bosne, a evo ti i ovaj drugi opet vlada kladusom...jesi li siguran u tu definicju agresora da ce tu dvojicu odbraniti?
Volio bi i Alija da je bio predsjednik Amerike pa da je iza njega stajao cijeli svijet, a ne predsjednik Bosne u kojoj je imao podršku dva miliona ljudi, a protiv sebe cijeli svijet. Što se Babe tiče, za njegovu rehabilitaciju se možemo zahvaliti našim komšijama Hrvatima koji ga ne htjedoše izručiti 95. nego ga osudiše na smiješnu zatvorsku kaznu i kao slobodnog čovjeka poslaše nazad u BiH. Znale su komšije da će izazvati novi haos ako preživi zatvor pa su odlučile da nam ga zabibere.
General War

#43 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by General War »

Hamolj wrote:
General War wrote: Ajde.?..tako sto mu je dao vise od pola bosne, a evo ti i ovaj drugi opet vlada kladusom...jesi li siguran u tu definicju agresora da ce tu dvojicu odbraniti?
Volio bi i Alija da je bio predsjednik Amerike pa da je iza njega stajao cijeli svijet, a ne predsjednik Bosne u kojoj je imao podršku dva miliona ljudi, a protiv sebe cijeli svijet. Što se Babe tiče, za njegovu rehabilitaciju se možemo zahvaliti našim komšijama Hrvatima koji ga ne htjedoše izručiti 95. nego ga osudiše na smiješnu zatvorsku kaznu i kao slobodnog čovjeka poslaše nazad u BiH. Znale su komšije da će izazvati novi haos ako preživi zatvor pa su odlučile da nam ga zabibere.
Svetska zavera bre...to ti ja kazem.

Ok uredu.
Hamolj

#44 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by Hamolj »

General War wrote:
Hamolj wrote:
Svetska zavera bre...to ti ja kazem.

Ok uredu.
NATO i Amerika su 95. zaustavile rat, a mogle su ga zaustaviti tri godine prije. Je li tako ? Zašto 92. odmah nisu povukle crtu i rekle Jugoslaviji STOP, BiH je nezavisna i suverena država ?
supercali

#45 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by supercali »

A franuskaa engleska i njeemacka se nista ne pita na tlu europe tj u svojoj avliji?
Hamolj

#46 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by Hamolj »

supercali wrote:A franuskaa engleska i njeemacka se nista ne pita na tlu europe tj u svojoj avliji?
Pa rekao sam NATO da ih ne nabrajam sve redom, a Ameriku kao kolovođu treba uvijek posebno spomenuti.
Bosanski_kralj

#47 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by Bosanski_kralj »

Žao mi je tih momaka. Ono što je 505. učinila za odbranu Bosne je nemjerljivo.

Rade rakonjac koji je bio zajedno sa Arkanom na Bihaćkom ratištu, hvali Izeta Nanića i 505. ne spominje zločine.

Gojko Kličković isto ima samo pohvale i za Izeta Nanića i 505. i još naglašava da nekih posebnih zločina nije bilo.

Strašno me zanima šta se ovoj dvojici stavlja na teret.
insomnia78

#48 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by insomnia78 »

To nema nikakve veze sa tim sto je lola, ako je, odlucio streljati dva-tri zarobljenika
Bosanski_kralj

#49 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by Bosanski_kralj »

insomnia78 wrote:To nema nikakve veze sa tim sto je lola, ako je, odlucio streljati dva-tri zarobljenika
Ima veze.

Čovjek ti dođe iz Beograda, hoće da te kolje, ubija i ti ga moraš gladiti po glavi kad ti dopadne šaka. Sva ova priča o pravima zarobljenika i ženevskim konvencijama je za nas bijedu. Volio bih vidjeti postupanje Amerikanca, Francuza...da mu neko dođe na kućni prag i radi to što su nama radili.
mzungu

#50 Re: Hapšenje pripadnika ARBiH

Post by mzungu »

kako nepotrebna tema
Post Reply