je l ti guz u dobrom stanjusupercali wrote:Ovako da pocnem
Posto sam sa subote na nedjelju zavrsio na kosevu na ispumpavanju od prevelike doze alkohola zelio bih da prenesem iskustvo
Rekao sam sebi nikad vise alkohol nece u moja usta
Odmah po dolasku pretjerao sam sa absintom
Samo sam zatvorio oci i probudio se u bolnici (lazu o svjetlu na kraju tunela ili nasi nisu upalili)
Receno mi je da nekih 10 minuta nisam disao i da su me jedva ozivili
Budjenjem u bolnici osjecao sam se fuj toliko da sam sebe mrzio
Bez mobitela novcanika i kljuceva od auta
Kasnije tokom dana saznajem da novcanik i kljuc je uzeo moj prijatelj da mi cuva mobitel pojma nemam
Da skratim pricu
Koliko god mozete nemojte piti alkohol a ako vec pijete nemojte u velikim kolicinama jer ce vam se zgaditi zivot
Sad me je i stid sto sam to sve prosao al na kraju ako pomognem jednoj osobi da izbjegne ovo sve to ce biti moj uspjeh
alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
- commendatore
#26 Re: alkohol
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27 Re: alkohol
jes... ne mogu primirisati štokabroj dva wrote:Nekad rani 90-i, tamo negdje u prvom ili drugom srednje htjeo se malo kurcit pred nekim trebama i skrho 14 dupli vodki. Nisam na ispiranju zavrsio ali se ne sjecam kako sam dospio kuci. A sjecam se sta mi je stari radio kad sam se otrjeznio..ali poenta je da i dan danas, preko 20 godina kasnije, zna mi se desit da me miris vodke na mucninu tjera...Nisam od tada kapi vodke popio i mislim da za zivota necu...
a budući da sam pio štok kolu
- JThomas
#28 Re: alkohol
to je iz vrlo jednostavnog razloga što to nije predviđeno da se tako pije... 
- supercali
#29 Re: alkohol
Ne znam ne osjecam nistacommendatore wrote:je l ti guz u dobrom stanjusupercali wrote:Ovako da pocnem
Posto sam sa subote na nedjelju zavrsio na kosevu na ispumpavanju od prevelike doze alkohola zelio bih da prenesem iskustvo
Rekao sam sebi nikad vise alkohol nece u moja usta
Odmah po dolasku pretjerao sam sa absintom
Samo sam zatvorio oci i probudio se u bolnici (lazu o svjetlu na kraju tunela ili nasi nisu upalili)
Receno mi je da nekih 10 minuta nisam disao i da su me jedva ozivili
Budjenjem u bolnici osjecao sam se fuj toliko da sam sebe mrzio
Bez mobitela novcanika i kljuceva od auta
Kasnije tokom dana saznajem da novcanik i kljuc je uzeo moj prijatelj da mi cuva mobitel pojma nemam
Da skratim pricu
Koliko god mozete nemojte piti alkohol a ako vec pijete nemojte u velikim kolicinama jer ce vam se zgaditi zivot
Sad me je i stid sto sam to sve prosao al na kraju ako pomognem jednoj osobi da izbjegne ovo sve to ce biti moj uspjeh
- supercali
#30 Re: alkohol
Najgore je sto ja znam kako se pije al jok ja kreten daj da nagnem i onda malo u mrakJThomas wrote:to je iz vrlo jednostavnog razloga što to nije predviđeno da se tako pije...
- commendatore
#31 Re: alkohol
ma ima onaj vic "od karlovacke me supak boli" pa rekoh da se nasalim
ne zamjeri moro sam 
- nadžak
#32 Re: alkohol
supercali wrote:E ja sam sa tom naukom prestaoJThomas wrote:alkohol je nauka. a ne naljevati u sebe.
- O'zone
- Globalni moderator
#33 Re: alkohol
Jbga ja sam se tako nalijevao davno u srednjoj pa sam mješao čašu od dec, pola votka pola konjak i exirao i tako jedno tri komada pa onda popio ukuhano vino, nageo onako iz šerpe i pio slatko majku mu ko sok, spustio šerpu i onesvjestio sesupercali wrote:Jbg ozone niko nije savrsen
Problem je sto sam ja taj absint pio ko vodu pa sam u subotu nageo iz flase kao ono ma mogu ja to nece mi nista biti
Prije sam dozirano pio pomalo
I onda blackout sto bi rekli englezi amerikanci a bogami i kenguri
Na stol bio naslonjen i povracao dok ljudi nisu skontali da nesto nije uredu
Onda me iznijeli poljevali valjda vodom dok nije dosla hitna
Sad je ona stara mudra: piće ako je onda je samo jedno. Ako će se pit onda se noći gdje se pije, mora biti mezeta
- supercali
#34 Re: alkohol
Nemam sta zamjeraticommendatore wrote:ma ima onaj vic "od karlovacke me supak boli" pa rekoh da se nasalimne zamjeri moro sam
Sto kazu sam pao sam se ubio
Temu sam postavio da bude lekcija za nekoga i da ne dozivi isto kao i ja ili mozda i gore
Da pokazem koliki je alkohol ustvari problem iako ga svi uzimamo zdravo za gotovo
- KB9
#35 Re: alkohol
pa kolko si to popio absinta bolan ne bio, sta su ti rekli? 
- KB9
#37 Re: alkohol
teorije nema, to ti lazu budi uvjeren
da si pipio flasu absinta umro bi instant
- JThomas
#38 Re: alkohol
rijetki su ljudi koji stvarno, ne po kazivanju mogu popiti flašu žestokog, i među ozbiljnim cugerima. ne ono ja dvije pa ti jednu, pa ja kažem da sam popio flašu. baš rijetki.
- O'zone
- Globalni moderator
#39 Re: alkohol
Sad vidim da se Apsint pravi od Pelina. Ubio te Pelinkovac moj Respo
Nego nađoh ovo dalje
Nego nađoh ovo dalje
Ti odmah preskočio do ovoga "prekrasne , neopisive stvari" Jel medicinska sestra izgledala ko anđeo?(Oscar Wilde), jedan od uživalaca ovog neobičnog pića, jednom je napisao: "Prvi stupanj opijanja apsintom nije ništa posebno, u drugom vam se počinju priviđati čudovišne i okrutne stvari, ali ako izdržite, na kraju ćete doći do završnog stupnja i tada ćete vidjeti stvari koje želite vidjeti - prekrasne, neopisive stvari ".
- supercali
#40 Re: alkohol
Ja sam ranije pio flasu al to se pilo casica pa onda nesto pojesti pa onda kisele i to pa onda odmor pa flasa ode za citavu nocKB9 wrote:teorije nema, to ti lazu budi uvjeren
A sada sam za neka 2 sata tu flasu zato sam i zavrsio u bolnici
I zasto bih umro instant?
0.7 je flasa sa 55% alkohola
Ajde recimo da je ostalo u flasi i dam popio pola litra sasvim izgledno da mi se desi sta mi se desilo
- supercali
#41 Re: alkohol
Ja sam zapeo na drugom stupnjuO'zone wrote:Sad vidim da se Apsint pravi od Pelina. Ubio te Pelinkovac moj Respo![]()
![]()
Nego nađoh ovo dalje
Ti odmah preskočio do ovoga "prekrasne , neopisive stvari" Jel medicinska sestra izgledala ko anđeo?(Oscar Wilde), jedan od uživalaca ovog neobičnog pića, jednom je napisao: "Prvi stupanj opijanja apsintom nije ništa posebno, u drugom vam se počinju priviđati čudovišne i okrutne stvari, ali ako izdržite, na kraju ćete doći do završnog stupnja i tada ćete vidjeti stvari koje želite vidjeti - prekrasne, neopisive stvari ".
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42 Re: alkohol
Popio sam jednom flasu nekog uzasno loseg viskija iz ljutnje. Ima 10-ak godina. I to za 15-ak minuta.
Poslije toga sam gledao blesavo u ogledalo i cerekao se sam sebi. A poslije toga sam povracao, umalo i dusu ne povratih.
I poslije mi je zlo bilo i od samog mirisa tog viskija
Ode nam respo u hodze

Poslije toga sam gledao blesavo u ogledalo i cerekao se sam sebi. A poslije toga sam povracao, umalo i dusu ne povratih.
I poslije mi je zlo bilo i od samog mirisa tog viskija
Ode nam respo u hodze
- supercali
#43 Re: alkohol
Elhamdulilah i pomoz bogTomahawk11 wrote:Popio sam jednom flasu nekog uzasno loseg viskija iz ljutnje. Ima 10-ak godina. I to za 15-ak minuta.
I poslije mi je zlo bilo i od samog mirisa tog viskija![]()
Ode nam respo u hodze![]()
- Matzan
#44 Re: alkohol
Pa čovječe jesi li ti normalan?!
Mogao si na forumu haos napraviti!
Ko bi one forumašice željne akcije i uzbuđenja na kafu izvodio?
c..c...c
Mogao si na forumu haos napraviti!
Ko bi one forumašice željne akcije i uzbuđenja na kafu izvodio?
c..c...c
- supercali
#45 Re: alkohol
Sad se prepustam kafi i zenskom dijelu publike samo bez alkohola bez zajebancija
Moj porok od sada su samo zene
Moj porok od sada su samo zene
- Danguba
#46 Re: alkohol
Da taj Absint nije bio pokvaren?
Ja sam se neki dan olesio. Popio jednu tuzlansku iz limenke(da ne ispadnem ''paksu'' kada su svi uzeli). Cetiri dana nisam smio dalje 20 m od solje. Na kraju zavrsio u apoteci.
Da je dobra ne bi je pakovali u limenku.
Ja sam se neki dan olesio. Popio jednu tuzlansku iz limenke(da ne ispadnem ''paksu'' kada su svi uzeli). Cetiri dana nisam smio dalje 20 m od solje. Na kraju zavrsio u apoteci.
Da je dobra ne bi je pakovali u limenku.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#47 Re: alkohol
ja imam 100 kila...
imao sam prakse sa vodkom u slozi godinama
i onda mi niko ne vjeruje da sam popio flašu štoka za jednu svadbu... jede se pije skače pleše opet pije...
ostalo je možda 1/9 štoka... pri dnu...
ti kad prvi put povratiš ti si izbacio dosta viška
još kad ti daju slane vode
ma možeš do sutra

imao sam prakse sa vodkom u slozi godinama
i onda mi niko ne vjeruje da sam popio flašu štoka za jednu svadbu... jede se pije skače pleše opet pije...
ostalo je možda 1/9 štoka... pri dnu...
ti kad prvi put povratiš ti si izbacio dosta viška
- Not My Idea
#48 Re: alkohol
Dragi respo, ti ko dijete kad tek krene pit.
A otkako te znam spominjes apsint...ne zove se on dzaba tako..
Dobro si prosao! U pamet
Dobro si prosao! U pamet
- supercali
#49 Re: alkohol
Ajmo na kafu pa me cmokniNot My Idea wrote:Dragi respo, ti ko dijete kad tek krene pit.
Dobro si prosao! U pamet
- lijek-za-sve
#50 Re: alkohol
Hocemo li mu halaliti