Bojkot Izbora 2018

Smatrate li da izbore 2018 treba bojktovati ukoliko se opozicija ne ujedini?

Da
27
39%
Ne
43
61%

Total votes: 70

Logovan

#26 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Logovan »

Alfons Kauders wrote:
Logovan wrote:Kako će bojkotom biti bolje?

Bojkotujem, ne izađem i šta onda? Šta će biti?
Nista.

Isto ti dodje ha glasao za ovakvu opoziciju ili nikako ne glasao. :D
Pa što onda predlažeš bojkot? :mrgreen:

Ako nas već guze, onda to neće biti sa bojkotom. :D
Alfons Kauders

#27 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:Svi koji godinama ne izlaze na izbore ih bojkotuju ali 100% bojkota jednostavno nema niti će ga biti zbog interesnih grupa i glasača koji će sigurno glasati za nekoga očekujući sasvim opipljivu korist u vidu paketića, koje pare ili funkcije.

Bojkot izbora jednostavno nema smisla osim što olakšava posao onima koji su svakako na vlasti.
Zavisi da li gledas kratkorocno ili dugorocno.

Kratkorocno - naravno da nema smisla, jer ce dati cistu vecinu SDA i njenim trabantima.

Dugorocno - bojkot ili ozbiljna prijetnja istim, mogu natjerati opoziciju da dodje pameti (ako hoce da cekaju jos koju deceniju, bujrum - zaboli me kurac sto ce im pola glasaca pocrkati od gladi ili ispaliti za Norvesku, to nije moj problem vec njihov)
Alfons Kauders

#28 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

Logovan wrote:
Alfons Kauders wrote:
Logovan wrote:Kako će bojkotom biti bolje?

Bojkotujem, ne izađem i šta onda? Šta će biti?
Nista.

Isto ti dodje ha glasao za ovakvu opoziciju ili nikako ne glasao. :D
Pa što onda predlažeš bojkot? :mrgreen:

Ako nas već guze, onda to neće biti sa bojkotom. :D
Zato jer smatram da je to efikasan nacin da "ovakvu opoziciju" pretvorimo u zdraviju i ozbiljniju opoziciju.

Inace se nikad nece promijeniti i 2022 cemo opet pricati o opoziciji u rasulu, pa onda 2026, pa 2030... Dalje necu ni da racunam jer do tad me vjerovatno nece biti medju zivima.
dezurni_ucenik

#29 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by dezurni_ucenik »

Dozer wrote:
Drugim rijecima, sve dok na izbore ne izadje bar jos 20% dosadasnjih apstinenata, koji su duboko razocarani i ne glasaju jer "nemaju za koga", stanje ovdje se nece i ne moze promijeniti.

A, kada bi apstinenti shvatili da je smrdljive carape dobro promijeniti i obuci nove, pa ma kakve da su, i da zaista ne mogu znati kako je u tim carapama ako ih malo ne pronosaju... nista od sve ove price.

Smrdljive carape su bile zamjenjene 2010. godine na izborima. Znamo ishod vladavine SDP-a. Jednom su me zajebali nece vise nikad. Od mene bojkot izbora.
Alfons Kauders

#30 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

dezurni_ucenik wrote:
Dozer wrote:
Drugim rijecima, sve dok na izbore ne izadje bar jos 20% dosadasnjih apstinenata, koji su duboko razocarani i ne glasaju jer "nemaju za koga", stanje ovdje se nece i ne moze promijeniti.

A, kada bi apstinenti shvatili da je smrdljive carape dobro promijeniti i obuci nove, pa ma kakve da su, i da zaista ne mogu znati kako je u tim carapama ako ih malo ne pronosaju... nista od sve ove price.

Smrdljive carape su bile zamjenjene 2010. godine na izborima. Znamo ishod vladavine SDP-a. Jednom su me zajebali nece vise nikad. Od mene bojkot izbora.
:thumbup:

Dok god opoziciju sacinjava tuce malo vecih i pedesetak privatnih stranaka, ja cu braniti one koji kazu da "nemaju za koga"...

Ja imam, ali necu iz principa. Radije bi da SDA pomete sljedece izbore i osigura vecinu bez koalicije, a da se do 2022 resetuje opozicija i da krenemo od nule - jer ovo sto sad imamo na strani opozicije nije nula, vec debeli minus.

Bolje je izgubiti 4 godine nego 4 decenije.
Last edited by Alfons Kauders on 02/11/2016 12:24, edited 1 time in total.
Logovan

#31 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Logovan »

Alfons Kauders wrote: Zato jer smatram da je to efikasan nacin da "ovakvu opoziciju" pretvorimo u zdraviju i ozbiljniju opoziciju.

Inace se nikad nece promijeniti i 2022 cemo opet pricati o opoziciji u rasulu, pa onda 2026, pa 2030... Dalje necu ni da racunam jer do tad me vjerovatno nece biti medju zivima.
Samo je stvar što neće biti puno naroda koji će bojkotovati izbore 2018. godine. Ništa se neće dobiti.

Koliko će godina proći da taj bojkot postane toliko jak da natjera opoziciju da dođe sebi? :-)
Last edited by Logovan on 02/11/2016 12:25, edited 1 time in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#32 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by un1ted »

Ja sam bojktovao prosle, ali sam na ove izasao i glasao za SDA, a aBd i naredne izbore glas ide SDA. Kada ljudi zele u propast, omoguci im to, dok se ne izvrsi filtriranje.

Vec sam uspio pridobiti 4 osobe da daju glas SDA. Vjerujem da ce do izbora biti 20tak sigurnih glasova. :bih:
Alfons Kauders

#33 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

Logovan wrote:
Alfons Kauders wrote: Zato jer smatram da je to efikasan nacin da "ovakvu opoziciju" pretvorimo u zdraviju i ozbiljniju opoziciju.

Samo je stvar što neće biti puno naroda koji će bojkotovati izbore 2018. godine. Ništa se neće dobiti.

Koliko će godina proći da taj bojkot postane toliko jak da natjera opoziciju da dođe sebi? :-)
Zaboli me kurac, to je njihova stvar. Ako im ne smeta, sto se mene tice, onda ne moraju nikad ni doci tobe. Meni svejedno.

Vece je pitanje koliko ce godina proci dok ovakva opozicija svojim nejedinstvom garantuje vladavinu SDA.
Dozer

#34 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Dozer »

Povrsno gledanje....

Zauzeti gornje pozicije ne znaci ama bas nista ako se nisu zauzele i donje. Ne branim SDP, samo kazem kako jeste. Dzaba ti ako si premijer i predsjednik drzave ili entiteta kad te premijeri kantona i nacelnici opstina je yebu ni 2% i ne rade ono sto si ti zamislio da treba da rade.

Shvatite da je nas izborni sistem vrhunska nakarada, i koji naprosto nikome na dozvoljava da pravi sustinske promjene bilo cega.
Nase izbore treba spojiti i svesti u jedne izbore u 4 godine, kako je i u ostalim normalnim drzavama. Sve dok su posebno lokalni, a posebno opsti, mi se jednostavno ne mozemo maci s mjesta, jer takav sistem omogucava maksimalne opstrukcije i malverzacije politickih stakeholdera.

Onog momenta kada ti izbori postanu 1, tj. kada budu samo opsti izbori i kada pobjednici budu postavljali i nize nivoe vlasti, tek tada mozemo poceti pricati o bilo kakvim promjenama, ali i realno kvantificirati i kvalificirati rad neke politicke opcije.

Do tada - rahat patnja.
Alfons Kauders

#35 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

un1ted wrote:Ja sam bojktovao prosle, ali sam na ove izasao i glasao za SDA, a aBd i naredne izbore glas ide SDA. Kada ljudi zele u propast, omoguci im to, dok se ne izvrsi filtriranje.

Vec sam uspio pridobiti 4 osobe da daju glas SDA. Vjerujem da ce do izbora biti 20tak sigurnih glasova. :bih:
I meni je nesto slicno palo na pamet, ali me strah da mi se ruka ne osusi dok budem ispunjavao listic.

I vjeruj mi, nas dvojica nismo jedini. Cuo sam vec slicnih prica od raje, nevezano za forum, i od par forumasa.

Kad narod i opozicija sami hoce u provaliju, red je da ih komsijski poguramo.
dezurni_ucenik

#36 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by dezurni_ucenik »

Alfons Kauders wrote:
:thumbup:

Dok god opoziciju sacinjava tuce malo vecih i pedesetak privatnih stranaka, ja cu braniti one koji kazu da "nemaju za koga"...

Ja imam, ali necu iz principa. Radije bi da SDA pomete sljedece izbore i osigura vecinu bez koalicije, a da se do 2022 resetuje opozicija i da krenemo od nule - jer ovo sto sad imamo na strani opozicije nije nula, vec debeli minus.

Bolje je izgubiti 4 godine nego 4 decenije.

A drugi put me naguzise kad sam glasao za DF i Emira Suljagica. I haj nakon svega budi normalan pa izadji na sljedece izbore. Ja necu.
dezurni_ucenik

#37 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by dezurni_ucenik »

un1ted wrote:Ja sam bojktovao prosle, ali sam na ove izasao i glasao za SDA, a aBd i naredne izbore glas ide SDA. Kada ljudi zele u propast, omoguci im to, dok se ne izvrsi filtriranje.

:lol:
Alfons Kauders

#38 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote:Povrsno gledanje....

Zauzeti gornje pozicije ne znaci ama bas nista ako se nisu zauzele i donje. Ne branim SDP, samo kazem kako jeste. Dzaba ti ako si premijer i predsjednik drzave ili entiteta kad te premijeri kantona i nacelnici opstina je yebu ni 2% i ne rade ono sto si ti zamislio da treba da rade.

Shvatite da je nas izborni sistem vrhunska nakarada, i koji naprosto nikome na dozvoljava da pravi sustinske promjene bilo cega.
Nase izbore treba spojiti i svesti u jedne izbore u 4 godine, kako je i u ostalim normalnim drzavama. Sve dok su posebno lokalni, a posebno opsti, mi se jednostavno ne mozemo maci s mjesta, jer takav sistem omogucava maksimalne opstrukcije i malverzacije politickih stakeholdera.

Onog momenta kada ti izbori postanu 1, tj. kada budu samo opsti izbori i kada pobjednici budu postavljali i nize nivoe vlasti, tek tada mozemo poceti pricati o bilo kakvim promjenama, ali i realno kvantificirati i kvalificirati rad neke politicke opcije.

Do tada - rahat patnja.
Zagovara li to opozicija? Nisam siguran, barem nisam cuo dosta takvih prijedloga... Ali zato podrzava Covic - i covjek ima pravo, jer bezveze gubimo pare i vrijeme na izbore svake dvije godine. Toliko o opoziciji kada je jedan Covic progresivniji po ovom pitanju.

Takodjer, zasto bi morali odrzavati izbore u isto vrijeme u RS i u FBiH? Samo da jedni guraju druge nacionalistickom retorikom...
daddy-kool

#39 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by daddy-kool »

Prije na vojnim vježbama bili su crveni i plavi.
Tako i ovo, ujedinjeni ili razjedinjeni, suština je ista.
muha_sa

#40 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by muha_sa »

bavljenje politikom kod nas je unosan biznis---udješ kokuz izadješ pun ko brod :D

kad to bude posAo kao i ostali poslovi tad se može neki napredak ocekivat a to ce se desit za jeNNo 150 godina :(
Novak20

#41 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:Svi koji godinama ne izlaze na izbore ih bojkotuju ali 100% bojkota jednostavno nema niti će ga biti zbog interesnih grupa i glasača koji će sigurno glasati za nekoga očekujući sasvim opipljivu korist u vidu paketića, koje pare ili funkcije.

Bojkot izbora jednostavno nema smisla osim što olakšava posao onima koji su svakako na vlasti.

Kratkorocno - naravno da nema smisla, jer ce dati cistu vecinu SDA i njenim trabantima.

Dugorocno - bojkot ili ozbiljna prijetnja istim, mogu natjerati opoziciju da dodje pameti (ako hoce da cekaju jos koju deceniju, bujrum - zaboli me kurac sto ce im pola glasaca pocrkati od gladi ili ispaliti za Norvesku, to nije moj problem vec njihov)
Ja gledam na probleme BiH i kratkoročno i dugoročno a ti gledaš pojednostavljeno i na kraju krajeva tačno onako kako naše nesposobne vlasti žele da bi održale status quo.

Jbg. mi moramo shvatiti da opozicija nije Nermin, Peđa, Raguž, Čavić i šta ti ja znam nego mi svi koji nismo zadovoljni stanjem u našoj državi. Ako je nama već mrsko da se bavimo politikom jer ne očekujemo direktnu korist samo za sebe ne treba nam biti mrsko svima da izađemo na izbore pa da mijenjamo profesionalne političare dok nam se ne posreći da ubodemo pravog.

U pitanju je naša egzistencija, školovanje, zdravlje, standard, kvalitet života...budućnost u ovome svijetu.
Alfons Kauders

#42 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:bavljenje politikom kod nas je unosan biznis---udješ kokuz izadješ pun ko brod :D

kad to bude posAo kao i ostali poslovi tad se može neki napredak ocekivat a to ce se desit za jeNNo 150 godina :(
Ok, razlog vise za bojkot... Koji kurac gubiti sat vremena na glasanje kada se mozemo razgacit ispred TVa ili racunara? :D
muha_sa

#43 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by muha_sa »

Alfons Kauders wrote:
muha_sa wrote:bavljenje politikom kod nas je unosan biznis---udješ kokuz izadješ pun ko brod :D

Ok, razlog vise za bojkot... Koji kurac gubiti sat vremena na glasanje kada se mozemo razgacit ispred TVa ili racunara? :D
Bojkot ni pod razno
Alfons Kauders

#44 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ja gledam na probleme BiH i kratkoročno i dugoročno a ti gledaš pojednostavljeno i na kraju krajeva tačno onako kako naše nesposobne vlasti žele da bi održale status quo.

Jbg. mi moramo shvatiti da opozicija nije Nermin, Peđa, Raguž, Čavić i šta ti ja znam nego mi svi koji nismo zadovoljni stanjem u našoj državi. Ako je nama već mrsko da se bavimo politikom jer ne očekujemo direktnu korist samo za sebe ne treba nam biti mrsko svima da izađemo na izbore pa da mijenjamo profesionalne političare dok nam se ne posreći da ubodemo pravog.

U pitanju je naša egzistencija, školovanje, zdravlje, standard, kvalitet života...budućnost u ovome svijetu.
Ja sam se za navedeno pobrinuo i od drzave mi ne treba nista. Odavno. I opet se trudim da budem informisan i donekle aktivan, i da pomazem ljudima...

S druge strane, ljudi koji nisu rijesili nista od navedenog bi valjda trebali biti prvi koji traze promjene? A po tebi ispade da ih kao ne trebaju traziti, jer to ide na ruku vladajucim?
dezurni_ucenik

#45 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by dezurni_ucenik »

Steta sto je anarhija utopisticka ideja.
Dozer

#46 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Dozer »

@Alfonse
Pobrinuo sam se i ja, licno i sam i bez drzave. Ali, sta ostaje djeci..?
Alfons Kauders

#47 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote:@Alfonse
Pobrinuo sam se i ja, licno i sam i bez drzave. Ali, sta ostaje djeci..?
Jesi li gledao film Profesionalac?

Kada Teji govore da ne proziva Slobu u kafani i ne narucuje "Pada Vlada" jer muzicari "imaju dece" a u kafani ima policije...

A on pocne urlati:

"Pa majku mu, ja ovo i radim radi vase dece!!!"

E pa tako i ja.
PM72

#48 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by PM72 »

Izbore ionako bojkotuje više od pola države.Ta polovina i jeste najveće sranje u državi,oni bi mogli prevagnuti sve u svoju korist.
dezurni_ucenik

#49 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by dezurni_ucenik »

Pa dajte prijedloge, za koga glasati?

Sad kad krenu glasaci nase stranke da pisu :lol:
Novak20

#50 Re: Bojkot Izbora 2018

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ja sam se za navedeno pobrinuo i od drzave mi ne treba nista. Odavno. I opet se trudim da budem informisan i donekle aktivan, i da pomazem ljudima...

S druge strane, ljudi koji nisu rijesili nista od navedenog bi valjda trebali biti prvi koji traze promjene? A po tebi ispade da ih kao ne trebaju traziti, jer to ide na ruku vladajucim?[/quote]

Pa slušaj...ni meni od države ne treba ništa ali niko od nas ne živi sam za sebe. Za razliku od tebe, meni je dobro kad je većini dobro. A većini, priznaj, ipak nije dobro. Uređena, pravna država je ono čemu trebamo težiti ako želimo normalan život i sigurnu starost + da nešto ostane za potomstvo koje će sutra očuvati i voditi ovu državu. Nas(BHSO) je tako malo da nas sutra bez problema sve mogu zamijeniti neki drugi nevoljnici ali onda nema BiH ili ima ali to više nije naša nego tuđa država.

Ne pravdam nikoga. Moja generacija je zakazala jer promjene od političara traži kao što od roditelja tražiš đeparac pa ako ti ga neko da. Ovde se promjene moraju izboriti a to ne ide bez vlastitog učešća, rada i znoja. Bojkotom nikako.
Post Reply