Alfons Kauders wrote:Novak20 wrote:Alfons Kauders wrote:
Bojkot izbora jednostavno nema smisla osim što olakšava posao onima koji su svakako na vlasti.
Zavisi da li gledas kratkorocno ili dugorocno.
Kratkorocno - naravno da nema smisla, jer ce dati cistu vecinu SDA i njenim trabantima.
Dugorocno - bojkot ili ozbiljna prijetnja istim, mogu natjerati opoziciju da dodje pameti (ako hoce da cekaju jos koju deceniju, bujrum - zaboli me kurac sto ce im pola glasaca pocrkati od gladi ili ispaliti za Norvesku, to nije moj problem vec njihov)
Ja gledam na probleme BiH i kratkoročno i dugoročno a ti gledaš pojednostavljeno i na kraju krajeva tačno onako kako naše nesposobne vlasti žele da bi održale status quo.
Jbg. mi moramo shvatiti da opozicija nije Nermin, Peđa, Raguž, Čavić i šta ti ja znam nego mi svi koji nismo zadovoljni stanjem u našoj državi. Ako je nama već mrsko da se bavimo politikom jer ne očekujemo direktnu korist samo za sebe ne treba nam biti mrsko svima da izađemo na izbore pa da mijenjamo profesionalne političare dok nam se ne posreći da ubodemo pravog.
U pitanju je naša egzistencija, školovanje, zdravlje, standard, kvalitet života...budućnost u ovome svijetu.
Ja sam se za navedeno pobrinuo i od drzave mi ne treba nista. Odavno. I opet se trudim da budem informisan i donekle aktivan, i da pomazem ljudima...
S druge strane, ljudi koji nisu rijesili nista od navedenog bi valjda trebali biti prvi koji traze promjene? A po tebi ispade da ih kao ne trebaju traziti, jer to ide na ruku vladajucim?[/quote]
Pa slušaj...ni meni od države ne treba ništa ali niko od nas ne živi sam za sebe. Za razliku od tebe, meni je dobro kad je većini dobro. A većini, priznaj, ipak nije dobro. Uređena, pravna država je ono čemu trebamo težiti ako želimo normalan život i sigurnu starost + da nešto ostane za potomstvo koje će sutra očuvati i voditi ovu državu. Nas(BHSO) je tako malo da nas sutra bez problema sve mogu zamijeniti neki drugi nevoljnici ali onda nema BiH ili ima ali to više nije naša nego tuđa država.
Ne pravdam nikoga. Moja generacija je zakazala jer promjene od političara traži kao što od roditelja tražiš đeparac pa ako ti ga neko da. Ovde se promjene moraju izboriti a to ne ide bez vlastitog učešća, rada i znoja. Bojkotom nikako.