Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post Reply
Ludzak

#26 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Ludzak »

GeeTnT wrote:
Ludzak wrote:Kojoj patriotskoj stranci?
Sunce mu yebem ako je SDA patriotska stranka odrežite mi ruke...
A to što lahko prodaju svoje ublehe glupim Bošnjama ne znači da je patriotska stranka.
..bolje bit glup nego lud....salu na stranu, ludjak ali pripazi malo sa tim generaliziranjem Bosnjaka, jer nije ti olaksavajuca okolnost to sto si sebi dao takav nick...
Rekao sam o onim Bošnjama koje padaju na ovakve stvari i ublehaše. A te Bošnje sigurno nisu intelektualno zreli. Bošnje koje se daju manipulisati od ovakvih jesu glupi.
Ne znam zbog čega se pronalazite u mojoj rečenici ?
SemaSemir

#27 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturima

Post by SemaSemir »

hAZNADAR wrote:
emmir1 wrote:Čim počne u komunikaciji koristit termine munafik, kjafir...odmah bih ja to natjerao.

Da se razumijemo, musliman sam i vjernik, no nismo mi navikli na to ajmo reći uvozno i agresivno tumačenje Islama.

Ima Islam ovdje svoju tradiciju koju su gajili i naše dede i nene.

Pazi ovog Zahiragica, i kada sam bio u školi i na fakultetu uvijek sam išao na dzumu i nikada mi niko branio nije.

Sada taj klen nekim populističkim idejama nastoji skrenuti pažnju na sebe.

Odvratno zaista
Malo sam mu pregledao profil(link u pocetnom postu).

Nebih bas rekao pravi osvjedoceni vehbos. Lik je samo negativna manifestacija naseg mentaliteta.

Nabusan, umisljen, ogranicen, ohol i misli da sve zna i nafuran da je prevednik. Takav ti moze pun samopouzdanja stati pred bilo koga, lupati najvece gluposti i opet imati samopouzdanje i pobjednicki kez. Jer ne konta a sve zna. Takvi imaju stavove i o stvarima o kojima nisu procitali nista.

Ali takvi i uspijevaju u politici, takvi profili postaju sefovi, takvi dobijaju cinove u vojsci, takvi naprave karijeru. Problem je samo u sistemu. Nekada u komunizmu su takvi u politici mogli samo djelovati u postavljenom okviru i napraviti ogranicenu stetu. Danas u SDA neogranicenu.
Pa, slazem da nije neki intelektualac. Da Berlinski zid nije pao sad bi mahao zastavama Sovjeta i prijetio svima kojim su za federalizaciju Juge. Ali to ne mjena cinjenicu da radi za njihovu stvar, da ima iste ciljeve i da vodi politiku vehabizacije. Dovoljno je pogledati ko ga sve podrzava, i koga on podrzava. Sve od nepismenih vehbosa do tkz. sejkova i doktora s saudijski univerziteta. Sve nasi ljudi. Eldar Tutnic na primjer. Prije politicke karijere su Ferhadijom zajedno dijelili vehabijsku literaturu.

Evo frisak primjer Bakirova posjeta Iranu i reakcije. Mi kao mala nemocna drzava moramo imati odlicne odnose sa svima. Tu braca Zahiragic i ostali vehbosi u SDA nisu nista rekli, prisutili su samo zato sto jos nisu dovoljno jaki. Mi jedva cekamo da Bakir ode jer je nesposobam i uz to kriminalac, ali sta kada nestanu Konakovic, Mehmedovic i ostali? Sta kad ministar Adi Zahiragic obrusi ministra vansjkih poslova Irana? Sta kada Eldar Tutnic ambasadoru Francuske izvali da je Francuska vlada izvela napade u Parizu 2015?
GeeTnT

#28 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by GeeTnT »

Ludzak wrote:
GeeTnT wrote:
Ludzak wrote:Kojoj patriotskoj stranci?
Sunce mu yebem ako je SDA patriotska stranka odrežite mi ruke...
A to što lahko prodaju svoje ublehe glupim Bošnjama ne znači da je patriotska stranka.
..bolje bit glup nego lud....salu na stranu, ludjak ali pripazi malo sa tim generaliziranjem Bosnjaka, jer nije ti olaksavajuca okolnost to sto si sebi dao takav nick...
Rekao sam o onim Bošnjama koje padaju na ovakve stvari i ublehaše. A te Bošnje sigurno nisu intelektualno zreli. Bošnje koje se daju manipulisati od ovakvih jesu glupi.
Ne znam zbog čega se pronalazite u mojoj rečenici ?
...u recenici koju si napisao nasao sam tvoj nick....nastoj da smiris strasti, nije ti ovo kladionica, a svaki sledeci post u kojem vrijedjas bice prijavljen..
Inception1

#29 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Inception1 »

Vama ne odgovara niti jedan, jal on bio Haris, jal on bio Adi, jal on bio Bakir (sufija).
Vama profinjenim Bošnjacima (a ako niste Bošnjaci onda vas ove stvari i ne bi trebale tangirati već bi naglasak trebao biti na ratnim zločincima u srpskim/hrvatskim vladajućim strukturama i entitetskim i državnim ministarstvima) odgovaraju jedino ljudi koji se zovu Muhammed Grackhmkhmmmm... pardon. Denis Gratz. Europejski, nema šta.
ernestalic

#30 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by ernestalic »

Interesantno da ovi malo radikalniji islamisti, mladi jurišnici SDA stranke, često govore i pišu kako se prošla vremena kad su im, kao zabranjivali vjeru itd, itd.. Ali, pri tome zaboravljaju na dvije bitne stvari: 1. Teritorija na kojoj se oni junače, da ne kažem kurče je otprilike 24% Bosne i Hercegovine. Nema ih u Banja Luci, a strašno su ponosni na svoju hrabrost u Sarajevu. 2. Upravo tih 24% Bosne i Hercegovine, odbranili smo mi borci Armije BiH koji smo se zlopatili skoro četiri godine po rovovima i zemunicama. Među nama nije bilo tih novopečenih islamista, a sa bradom i skraćenim pantolonama niti jedan.Mi smo se nadali da će naša patnja na kraju kao rezultat imati jedinstvenu, građansku i sekularnu državu. Ma ni u snu nisam sanjao da mi se danas prijeti uvođenjem šerijata i nekakve islamske države na ovom komadu Bosne za koju sam i krv prolio.
Sve je to jedan projekt vrlo opasan za Bošnjake, a finansiran od Saudi Arabije i drugih kojima je u interesu da na ovih 24% Bosne naprave bazu za evropski dzihad. Nije ni pravno sumnjivo naseljavanje Arapa u Sarajevu slučajno iako zemlju prodaju Srbi. Ozbiljna vlast bi se dobro zamislila zbog mogućih posljedica po svoj narod. Ali, ova vlast nije ni ozbiljna ni pametna. Ove pojave za sada nemaju karakter masovnosti. Ipak, ugroženi svi normalni i pošteni, tj. oni koji religiju smatraju privatnom stvari svakog čovjeka. Religija i jeste unutarnji, duhovni osjećaj i sav se naježim kad čujem ove mladomuslimanske usijane glave kako galame i deru se, citirajući rečenice iz Kurana. Pri tome nemaju pameti da primjete kako od Allaha preuzimaju odlučivanje i presudjivanje.
Drvosjeca iz Dejcica

#31 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

SemaSemir wrote:Da citiram Adija Zahiragica, direktno iz vehabijske dzamije onog Kralja iz Saudijske Arabije:
Danas, džuma. Gle čuda, puna Bošnjaka džamija. Puna profesora, učenika, studenata, inženjera, doktora, tehničara, vozača, pravnika, ekonomista, portira...
Hem što je puna Bošnjaka, hem što je to "ona" džamija. Dvije propagande su srušene. Bošnjaci se hvala Gospodaru vraćaju lagano svojoj vjeri, iako određenim centrima (ne)moći nije po volji, i sve čine da nas što više u kufr u kojem su oni pozovu. Nenadi, Kazazi, Tunje, Vukovi, filozofi, ublehe, kvaziakademici, lopovi, beskičmenjaci, priključite se karavani spasa, ili samo gledajte i plačite. Allahove odredbe ne možete promijeniti..
Adi Zahiragic, brat poznatog borca za ljudska prava Harisa Zahiragica. Obojica mladi asovi SDA, Adi bio kandidat broj 25. SDA u izborima 2016. Prosao glat.

Jel normalno da u patriotskoj stranci SDA imamo kandidata koji rade za neprijateljsku drzavu Saudijsku Arabiju?

https://www.facebook.com/ADI.ZAHIRAGIC

Jel mi Bosnjaci imamo buducnost ako ce nam ovaki krojiti buducnost? Jesul nam dekokratija i nauka toliki neprijatelji da se okrecemo Saudijskoj?
Problem s vehabijama imamo vec odavno, ali nisam znao da su se vec uvukli i u politicke stranke.
A vidi, od 1992. godine na ovim prostorima su u vladajuće strukture i stranke općenito ušli određeni ne sekularni elementi i to na sve tri strane. Ne pravdam nikoga već samo konstatujem da ta pojava nije samo izražena kod Bošnjake već i kod ostala dva naroda. Danas u BiH praktično niti jedan politički događaj ne može bez sveštenika, nekad da osveti svetom vodicom stranački ured, nekad da drže istorijske pridike o katoličkom naslijeđu bosanske dinastije a nekad na džumi da uputi na pravi put. Do duše meni je mnogo gore kada osuđeni i presuđeni ratni zločinac Tihomir Blaškić po crkvama drži predavanje, da ne kažem vodi mise i misne govore nego kada za mene anonimus Adi Zahiragić (?) drži govor na džumi. :roll:
Ludzak

#32 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Ludzak »

Inception1 wrote:Vama ne odgovara niti jedan, jal on bio Haris, jal on bio Adi, jal on bio Bakir (sufija).
Vama profinjenim Bošnjacima (a ako niste Bošnjaci onda vas ove stvari i ne bi trebale tangirati već bi naglasak trebao biti na ratnim zločincima u srpskim/hrvatskim vladajućim strukturama i entitetskim i državnim ministarstvima) odgovaraju jedino ljudi koji se zovu Muhammed Grackhmkhmmmm... pardon. Denis Gratz. Europejski, nema šta.
Jesi li to ti Harise ??
animals

#33 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by animals »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
SemaSemir wrote:Da citiram Adija Zahiragica, direktno iz vehabijske dzamije onog Kralja iz Saudijske Arabije:
Danas, džuma. Gle čuda, puna Bošnjaka džamija. Puna profesora, učenika, studenata, inženjera, doktora, tehničara, vozača, pravnika, ekonomista, portira...
Hem što je puna Bošnjaka, hem što je to "ona" džamija. Dvije propagande su srušene. Bošnjaci se hvala Gospodaru vraćaju lagano svojoj vjeri, iako određenim centrima (ne)moći nije po volji, i sve čine da nas što više u kufr u kojem su oni pozovu. Nenadi, Kazazi, Tunje, Vukovi, filozofi, ublehe, kvaziakademici, lopovi, beskičmenjaci, priključite se karavani spasa, ili samo gledajte i plačite. Allahove odredbe ne možete promijeniti..
Adi Zahiragic, brat poznatog borca za ljudska prava Harisa Zahiragica. Obojica mladi asovi SDA, Adi bio kandidat broj 25. SDA u izborima 2016. Prosao glat.

Jel normalno da u patriotskoj stranci SDA imamo kandidata koji rade za neprijateljsku drzavu Saudijsku Arabiju?

https://www.facebook.com/ADI.ZAHIRAGIC

Jel mi Bosnjaci imamo buducnost ako ce nam ovaki krojiti buducnost? Jesul nam dekokratija i nauka toliki neprijatelji da se okrecemo Saudijskoj?
Problem s vehabijama imamo vec odavno, ali nisam znao da su se vec uvukli i u politicke stranke.
A vidi, od 1992. godine na ovim prostorima su u vladajuće strukture i stranke općenito ušli određeni ne sekularni elementi i to na sve tri strane. Ne pravdam nikoga već samo konstatujem da ta pojava nije samo izražena kod Bošnjake već i kod ostala dva naroda. Danas u BiH praktično niti jedan politički događaj ne može bez sveštenika, nekad da osveti svetom vodicom stranački ured, nekad da drže istorijske pridike o katoličkom naslijeđu bosanske dinastije a nekad na džumi da uputi na pravi put. Do duše meni je mnogo gore kada osuđeni i presuđeni ratni zločinac Tihomir Blaškić po crkvama drži predavanje, da ne kažem vodi mise i misne govore nego kada za mene anonimus Adi Zahiragić (?) drži govor na džumi. :roll:
Mise moze voditi svatko..
zato ja i ne idem u crkvu..
Ludzak

#34 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Ludzak »

i kažete nije valjao TITO.
Tito je bog bio ovih prostora.
ušće

#35 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by ušće »

@ SemaSemir

Teško Bošnjacima ako ikada tipovi kao Zahiragić budu odlučivali o njihovoj sudbini ....Ali ako tipovi kao ti ikad dođu u priliku da im kroje sudbinu ,bolje da se svi oni koji su ikad prošli pored džamije i slučajno pogledali u nju i ako su ikada spomenuli da su Islamske vjere, odmah koletivno ubiju ...jebote te hljeb nadrkana, odakle izlačiš toliku mržnju .
Last edited by ušće on 30/10/2016 21:12, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#36 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Mohamad Sissoko »

Ludzak wrote:i kažete nije valjao TITO.
Sjeverna Koreja place za tobom. :D
hAZNADAR

#37 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturima

Post by hAZNADAR »

SemaSemir wrote:
Pa, slazem da nije neki intelektualac. Da Berlinski zid nije pao sad bi mahao zastavama Sovjeta i prijetio svima kojim su za federalizaciju Juge. Ali to ne mjena cinjenicu da radi za njihovu stvar, da ima iste ciljeve i da vodi politiku vehabizacije. Dovoljno je pogledati ko ga sve podrzava, i koga on podrzava. Sve od nepismenih vehbosa do tkz. sejkova i doktora s saudijski univerziteta. Sve nasi ljudi. Eldar Tutnic na primjer. Prije politicke karijere su Ferhadijom zajedno dijelili vehabijsku literaturu.

Evo frisak primjer Bakirova posjeta Iranu i reakcije. Mi kao mala nemocna drzava moramo imati odlicne odnose sa svima. Tu braca Zahiragic i ostali vehbosi u SDA nisu nista rekli, prisutili su samo zato sto jos nisu dovoljno jaki. Mi jedva cekamo da Bakir ode jer je nesposobam i uz to kriminalac, ali sta kada nestanu Konakovic, Mehmedovic i ostali? Sta kad ministar Adi Zahiragic obrusi ministra vansjkih poslova Irana? Sta kada Eldar Tutnic ambasadoru Francuske izvali da je Francuska vlada izvela napade u Parizu 2015?
Znaci do naroda je. Dokle god SDA bude jedna od jacih stranaka koja uzima izbore - sve je moguce.

A poslije upoznavanja javnosti sa profilom nacelnika Ilidze - jasno je da narod nema vise kriterij ni pamet da prosudi. Bojim se da ce SDA ostati stranka koja okuplja vjernike bez obzira ko tu bude glavni.

Problem nije Zahiragic i slicni, takvih uvijek bilo. Problem je narod koji moze saznati sve negativnosti o kandidatima, kada se svaka budala razotkrije - a narod opet glasa za takve. Pa nije bolje ni zasluzio. A i Bosna kao drzava ne treba da postoji ako je pola stanovnika ne zeli nikako a druga polovina dopusta da postane baza i podruznica radikalnih ideologija destrukcije i totalitarizma.

Kako se boriti. Ako je moguce dokazati vehabijske kontakte Zahiragica i djelatnost, profil koji aludira na opasnost - zasto pricu o njemu ograniciti na temu jednog foruma? Postoji li sansa malo bolje reklamirati ovo. Gazi zmiju dok je jos ko glista. Poslije neces moci.
Drvosjeca iz Dejcica

#38 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

animals wrote:
Pa i džuma je vjerski obred pa tako nekakav Zahiragić može vaziti na istoj. :oops: Samo on za razliku od nekih drugih nije presuđeni pa čak ni osumljičen za ratni zločin. Ne idem ni ja na džume, samo pomalo je radikalno i rigidno da presuđeni ratni zločinac drži govore ili predavanja. To ga dođe k'o neka kršćanska verzija kalifata. :roll:
Inception1

#39 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Inception1 »

Ludzak wrote:
Inception1 wrote:Vama ne odgovara niti jedan, jal on bio Haris, jal on bio Adi, jal on bio Bakir (sufija).
Jesi li to ti Harise ??
Ijao kako me provali. :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#40 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Penicilin, penicilin je bio J.B. Tito. Samo ja lično ne mogu sitno rendanih kora od onih koji zagovaraju sekularizam i demokratiju samo na potezu Sarajevo-Zenica-Tuzla. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 30/10/2016 20:55, edited 1 time in total.
animals

#41 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by animals »

animals wrote:
Pa i džuma je vjerski obred pa tako nekakav Zahiragić može vaziti na istoj. :oops: Samo on za razliku od nekih drugih nije presuđeni pa čak ni osumljičen za ratni zločin. Ne idem ni ja na džume, samo pomalo je radikalno i rigidno da presuđeni ratni zločinac drži govore ili predavanja. To ga dođe k'o neka kršćanska verzija kalifata. :roll:
Tu se mogu sloziti sa tobom..
religijske zajednice na ovim prostorima, ponekad okupljaju najveci sljam..
Inception1

#42 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Inception1 »

Penicilin, penicilin je bio J.B. Tito.
Jes, aha. Samo je narod alergičan na pencilin, i smrt te fata poslije njega.
Drvosjeca iz Dejcica

#43 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

animals wrote:
animals wrote:
Tu se mogu sloziti sa tobom..
religijske zajednice na ovim prostorima, ponekad okupljaju najveci sljam..
Tako nekako, mada ne možeš reći za sve ljude koji idu u crkvu ili džamiju da su takvi. Vjerujem da se mnogi ne slažu sa onim što čuju u džamiji ili crkvi ali takvi ljudi su cijeli život "trenirani" da se ne odupiru već da vjeruju svešteniku/popu/hodži na onome što kaže i ne propituju puno. :roll:
hAZNADAR

#44 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by hAZNADAR »

animals wrote:
Onog momenta kada si spomenuo Blaskica, fratre i mise,. - ti si Zahiragica opravdao i za danas i za ubuduce.

I stvorio atmosferu gdje ako nastavis kritikovati Zahiragica - ne smeta ti Blaskic.

Koliko puta smo ovdje culi teoriju kako nam smeta ezan a ne smeta zvono. Svaki put do toga dodje kada ista kazes protiv nasih radikala.
Drvosjeca iz Dejcica

#45 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Inception1 wrote:
Penicilin, penicilin je bio J.B. Tito.
Jes, aha. Samo je narod alergičan na pencilin, i smrt te fata poslije njega.
Istina, samo za one alergične na penicilin ima i zamjena za isti. Problem je što mnogi ne žele ozdravljenje već su se uživjeli u toj svojoj bolešćuri što nose sa sobom pa jedni drugima tepaju.
It_is_a_Leclerc

#46 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by It_is_a_Leclerc »

Bošnjaci nisu sekularan narod, ne razumiju pojmove države, naroda, nacije i vjere. Bošnjački identitet je jedan Gordijev čvor svih tih elemenata, povezan kompleksima i kolektivnim traumama. Bošnjaci su najneskularniji narod u bližem okruženju, narod kojem je gotovo jedina bitna elementarna karakteristika - vjera. I sve to generiše, podržava i sistemski uzdiže i kao model promoviše - SDA.

Teško nama sa nama.
animals

#47 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by animals »

Tako nekako, mada ne možeš reći za sve ljude koji idu u crkvu ili džamiju da su takvi. Vjerujem da se mnogi ne slažu sa onim što čuju u džamiji ili crkvi ali takvi ljudi su cijeli život "trenirani" da se ne odupiru već da vjeruju svešteniku/popu/hodži na onome što kaže i ne propituju puno. :roll:
Vecina ljudi jeste ok..
ali strah od zivota, ljude tjera u ruke manipulatorima..
Inception1

#48 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Inception1 »

Istina, samo za one alergične na penicilin ima i zamjena za isti. Problem je što mnogi ne žele ozdravljenje već su se uživjeli u toj svojoj bolešćuri što nose sa sobom pa jedni drugima tepaju.
Ali znači u suštini tebi kao pojedincu i vama sličnima koji ste otvorili ovu temu ustvari smeta njihov privatni život, privatni stavovi i poimanje i praktikovanje vjere? Znači uredu je biti ateista i uredu je minuta šutnje, ali nije kada se uči fatiha? Ako vam smeta to onda nešto nije ok sa vama, ukoliko mrzite ljude zbog drugačijih uvjerenja i stavova problem je u vama, a ne u njima. Ljudi rade u OV, ministarstvima itd a ne u saboru IZ, niti rukovode šerijatskom državu. Zašto ste onda prozvani i zašto morate reagovati i "udarati zmiju dok je glista"?
Ludzak

#49 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Ludzak »

Mohamad Sissoko wrote:
Sjeverna Koreja place za tobom. :D
Kakav intelektualac moraš biti da porediš Sjevernu Koreju i Tita. :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#50 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

hAZNADAR wrote:
animals wrote:
Onog momenta kada si spomenuo Blaskica, fratre i mise,. - ti si Zahiragica opravdao i za danas i za ubuduce.

I stvorio atmosferu gdje ako nastavis kritikovati Zahiragica - ne smeta ti Blaskic.

Koliko puta smo ovdje culi teoriju kako nam smeta ezan a ne smeta zvono. Svaki put do toga dodje kada ista kazes protiv nasih radikala.
Prvo ko je Zahiragić? Opet kažem anonimus...niko i ništa. Ima li Zahiragić pravo da govori i da se poziva na slobodu govora iako nam se ne sviđa to što govori? Ima, apsolutno isto kao i svi ostali. Jbg, demokratija. Ja da se pitam ne bi Blaškić do sudnjeg dana izašao iz zatvora ali ni Zahiragić prdio i srao to što misli već bi imao radnu obavezu. Kako živimo u liberalno-demokratskom društvu, tako mu tepaju, onda do daljnjeg Zahiragić kao i ostali mogu srati to što seru. Meni smetaju obojica ali ne podržavam politiku sekularnosti i demokratije samo u Sarajevu, to sam već rek'o.
Post Reply