Buduci ratovi?

hrle1976

#26 Re: Buduci ratovi?

Post by hrle1976 »

155_mm wrote:
hrle1976 wrote:Lupetas. Kartko i jasno. Nece niko niti jedne niti druga da sta pita. Pito bi te ja kad bi vele sila zakucala na vrata i reka ti - dosta je. Bil se kurcijo. Pogledaj samo sto su za pet minuta ucinili od Libije. Bosna se cuva u rezevri, ako nebude isla ekonomija kako treba, da se gdje napravi ekonomska kolonizacija. Nebude li to islo, dijele BiH u dva i nece niko pitati niti Dodu ili Baketa za misljenje. Nemoj zaboraviti jaci kaci, a BiH i sl. njoj zemlje su nebitne za opstanak svojeta, to su obicni poligoni za proxy ratove i sl. BiH je na toj listi, a i brojne druge zemljice u tom okruzenju.
kolega hrle uz sav respekt ali ovi tvoji postovi spadaju u kategoriju vlazni snovi.

cuj ovo "ako ne bude isla ekonomija dijeli se". ovo veca glupost od one da je navodno u dnu dejtona pisalo evo vam 30 godina da se razidjete. :lol:
pa koji penis onda namecanje dokumenata, tablica, monete, OS BiH, distrikta brcko i masu drugih stvari koje otezavaju taj razlaz.

kolega hrle moram te razocarati ali granica na drini je politicka konstanta veoma uticajnih centara moci na zapadu stara 200 godina. i to nema veze ni sa srbima, ni sa bosnjacima, ni sa hrvatima. za razliku od tebe, srpski vozdovi veoma dobro znaju. jasno su im rekli sta ih ceka ako pokusaju da ugroze taj interes.
Prije su se vrsile kolonizacije iz razloga ljudske snage, resursa i prostranstva. Danas se to radi ekonomskim nacinom. BiH je stabilna ko camac u Tihom okeanu. U BiH niko ozbiljan ne ulaze, a sjetite se samo kako je glasnogovornik IKEJE u dvije recenice na kulturan nacin opisao stanje u BiH. BiH je sve pa cak i drzava na papiru, ali u relaitetu nije nista. Pa sad ti vidi ko ima vlazne snove. Ti ili ja. Ja sigurno ne, jer pojam logika meni nije strani. Da budemo nacisto BiH fukcionise na entitetskom nivou koliko toliko, na drzavnom nikako. A vec je de jure pa cak i de fakto podjeljena, pa ti meni sad reci koji su to argumenti ili indicije na suprotno od onih cca. 30 godina poslje Deytona. Koji? Ja bih za 10 maks 15 godina vidim precvikanu u dvije drzave ondnosno bice isto kao i sa Kosovom. Ta gore karta je samo validna za vremensku prognozu i topografske atlase. Moj otac kad je 1990 mlataro da ce BiH biti podjeljena na slovo S svak mu se ziv smijamo, pa de sad malo uzmi tu entitetsku liniju pa ti meni reci jel to nekako ima nalika na neko slovce s. Moj otac je vidio 80ih, tj tamo 1983, da ce doci do rata. On je uvijek samo govorio da ce samo Makedonija i Slovenija proci bez sranja. Nije tu bio skroz u pravu ali za ostalo je 100% Rekao je 1990, odnosno prognoziro je, da ce doci do podjele BiH, Njegova ucrtana granica u atlas jedan stari sko imam je skoro identicna sa ovom sto je danas. A tad je jos bila SFRJ. Zasto je mogao predvidit, zato sto je vidio mnogo dalje od nosa. I rekao je, doce do zvanicne podjele cca. 30 godina poslje rata. Pa prije se raspada Juge, pricalo o veliko-sprskim akademija i ono vazno je biti etnicki srbin i sl. tako i kod hrvata, pa vidis da i ovo sa bosnjacima je etnicki, pa da se prosiri na Sandzak. Kao etnicki bosnjaci i sl. Mozda jesu granice dosle izmedju Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH ali se i dalje razmislja kao da su 80te i te granice su jako nevidljive. Ja opet nevrjerujem u rat, jer to nije u interesu brojnih ali da je da tu nastane sto ivise mini drzavica jest. Tu ima jos dosta ne podjeljenih torova.
Moenx

#27 Re: Buduci ratovi?

Post by Moenx »

Prije svega dajte da govorimo o faktima ako uopste zelimo sta izustiti
U svezisvihrazloga desavanja u ovoj drzavi moramo poznavati neke cinjenicne postavke
Ova zemlja nije podijeljena nije ni precvikana
Ona je ujednom polumracnom teroristickom periodu bila raskomodana odzvijeri
I niko bez te preptpostavke nema prava na bilo koji nacin komunicirati sa gradjanima ove zemlje niti sta insuinirati
Nadalje misim da BiH treba gadti svoj indentitet u nekoj samoobnovi ,obnovi vljastitih moralnih vrijednosti
Iako evrospka , BiH je drzava koja se bitno razlikuje od drugih evroskih, i imamo specificnu multikulturalnu povijest
Mozda bi dabi odahnui od tumorne evropske povijesti koja nalaze nacionalisticke drzave umanjoj ili vecoj trebali se mali ugledati na USA
Primjerice svaki americki film se sastoji u tome da ljudi azlicitih rasa komuniciraju i saradjuju
Nijedan lik Holivuda nema neku istoriju iza sebe njega ne odredjuje istorija nego pogled u buducnost-- tipican primjer takve gradnje ika jesu Zvjezdane staze
bierkof

#28 Re: Buduci ratovi?

Post by bierkof »

Mislim da su sanse male za otvoreni konflikt u smislu pravog formalnog rata dvaju drzava.
Ustvari ratovi koje vodimo danas ce da se nastave u beskonacnosti. Mogu da zamislim da rat, ili povremene borbe, u iraku i afganistanu pa i siriji traju pa i sljedecih 10 godina.
U palestini ce uvjek biti rat, i sanse su uzasno male da ce postati priznata drzava takodjer sljedecih 10 godina.

Ratovi u koje je umjesana amerika se ne zavrsavaju, i americki narod je vise umoran od sve te price, a svima je jasno u drzavi, da vise ne mogu priustiti novi konflikt poput Iraka. Ratni profiteri su stvorili situaciju gdje ovi zapoceti ratovi garantuju siguran prihod, pa im nisu u interesu nove eskalacije a ni zavrsavanje posla. Na zalost bliski istok ce jos dugo biti shitshow. Irak, afganistan, sirija, pakistan, jemen, lebanon ce imati redovne periodicne eskalacije, gdje ce ameri dobiti priliku da potrose taj skupo placeni arsenal.

Sa druge strane postoji realan strah od novog hladnog rata rusije i amerike, a to bi moglo biti pogodno za nas.

Neko spomenu vietnam kao opciju buduceg rata.
Ja mislim da je to nerelano. Vietnam je drustvo koje prolazi kroz veliki tehnoloski napredak, i postaje progresivno kapitalisticko... Nije to vise onaj vijetnam koji je prikazan u filmovima iz 60tih i 70tih. Mi mozemo samo da im se naklonimo ili nadam se ucimo od njih. Vietnam je jedna od najbrzih rastucih ekonomija na svijetu sa realnom industrijskom bazom, i vrlo visoko obrazovanom populacijom, i rastom od 10% godisnje. Sve statistike pokazuju da ce u sljedecih 10-20 godina Vietnam postati jedna od najbogatijih zemalja na svijetu, cak predvidjaju da ce prestici norvesku do 2050te.
Takodjer nalaze se u kineskoj interesnoj sferi.

Vece su sanse da ce biti rata na Tailandu. Tailand se godinama nalazi u politickim previranjima, i zemlja je potpuno polarizovana. Ako neki americki ratni profiter vidi otvorenu priliku na tailandu, on bi lako mogao goriti. Pogotovo sto sada postoji power vacuum nakon smrti kralja Bhumibol-a.

Sanse za rat u iranu su se smanjile, iran se takodjer naoruzava ruskim oruzijem. Medjutim njihovi problemi su unutrasnje prirode.
Zelim im da sto bezbolnije predju is ove katastrofalne teokratije, u demokratsku republiku. Medjutim u neku ruku me strah da to saudisko-americki strvinari ne vide kao priliku i napadnu zemlju u trenutku slabosti.

Od juznoamerickih zemalja Venezuela i Ecuador su uvjek na meti, tu osjetim da je skoro samo pitanje vremena i trenutka slabosti.

I na kraju, Kina. Od svih zemalja, kina me najvise plasi. Ne u smislu da ce zaratiti sa nekim ili poceti veliki rat, nego da ce implodirati iznutra.
Kineska komunisticka vladajuca elita je korumpirana do kosti, i imaju sve simptome kasne jugoslavije 80tih.
Ekonomija je na rubu kolapsa. Vlada ima samo jedan alat kojim rijesava probleme i to je sila. Svaki pokusaj demokratije su ubili. Cenzura pod kojom se nalaze ima sve manje ucinka, a odnosi sa Hong Kong-om nikad nisu bili gori.
Ponavljaju sve greske koje je uradila Juga i SSSR. Ignorisu realnost zarad ideologije.
Kao sto mi nikad vise necemo imati Tita, oni nece vise nikad imati Deng Xiaoping-a. Sanse su male da ce problemi u kini prerasti u vanjski rat, ali kada komunizam u kini padne, mislim da bi moglo biti krvi do koljena. A to bi moglo biti uskoro, zbog uzasnih ekonomski odluka vladajuce elite.

Sanse za rat u Bosni su sada male. I dijeca znaju da su price od prije 2 mjeseca bile predizborna propaganda. Izlazile su svako 2-3 dana neke price o novom ratu i ugrozavanju RS-a, referendumu itd itd...
Nisu politicari u RSu jedini krivi, slicna propaganda izlazi i iz SDA kuhinje pred izbore, a svako 4 godine se i HDZ sjeti da su hrvatski "vitalni nacionalni interesi" konstantno ugrozeni od strane bosanske Al-Kaide i Al-Jazeera-e.
KB9

#29 Re: Buduci ratovi?

Post by KB9 »

hocemo demokratiju na islandu
Moenx

#30 Re: Buduci ratovi?

Post by Moenx »

bierkof wrote:Mislim da su sanse male za otvoreni konflikt u smislu pravog formalnog rata dvaju drzava.
Ustvari ratovi koje vodimo danas ce da se nastave u beskonacnosti. Mogu da zamislim da rat, ili povremene borbe, u iraku i afganistanu pa i siriji traju pa i sljedecih 10 godina.
U palestini ce uvjek biti rat, i sanse su uzasno male da ce postati priznata drzava takodjer sljedecih 10 godina.

Ratovi u koje je umjesana amerika se ne zavrsavaju, i americki narod je vise umoran od sve te price, a svima je jasno u drzavi, da vise ne mogu priustiti novi konflikt poput Iraka. Ratni profiteri su stvorili situaciju gdje ovi zapoceti ratovi garantuju siguran prihod, pa im nisu u interesu nove eskalacije a ni zavrsavanje posla. Na zalost bliski istok ce jos dugo biti shitshow. Irak, afganistan, sirija, pakistan, jemen, lebanon ce imati redovne periodicne eskalacije, gdje ce ameri dobiti priliku da potrose taj skupo placeni arsenal.

Sa druge strane postoji realan strah od novog hladnog rata rusije i amerike, a to bi moglo biti pogodno za nas.

Neko spomenu vietnam kao opciju buduceg rata.
Ja mislim da je to nerelano. Vietnam je drustvo koje prolazi kroz veliki tehnoloski napredak, i postaje progresivno kapitalisticko... Nije to vise onaj vijetnam koji je prikazan u filmovima iz 60tih i 70tih. Mi mozemo samo da im se naklonimo ili nadam se ucimo od njih. Vietnam je jedna od najbrzih rastucih ekonomija na svijetu sa realnom industrijskom bazom, i vrlo visoko obrazovanom populacijom, i rastom od 10% godisnje. Sve statistike pokazuju da ce u sljedecih 10-20 godina Vietnam postati jedna od najbogatijih zemalja na svijetu, cak predvidjaju da ce prestici norvesku do 2050te.

Vece su sanse da ce biti rata na Tailandu. Tailand se godinama nalazi u politickim previranjima, i zemlja je potpuno polarizovana. Ako neki americki ratni profiter vidi otvorenu priliku na tailandu, on bi lako mogao goriti. Pogotovo sto sada postoji power vacuum nakon smrti kralja Bhumibol-a.

Sanse za rat u iranu su se smanjile, iran se takodjer naoruzava ruskim oruzijem. Medjutim njihovi problemi su unutrasnje prirode.
Zelim im da sto bezbolnije predju is ove katastrofalne teokratije, u demokratsku republiku. Medjutim u neku ruku me strah da to saudisko-americki strvinari ne vide kao priliku i napadnu zemlju u trenutku slabosti.

Od juznoamerickih zemalja Venezuela i Ecuador su uvjek na meti, tu osjetim da je skoro samo pitanje vremena i trenutka slabosti.

I na kraju, Kina. Od svih zemalja, kina me najvise plasi. Ne u smislu da ce zaratiti sa nekim ili poceti veliki rat, nego da ce implodirati iznutra.
Kineska komunisticka vladajuca elita je korumpirana do kosti, i imaju sve simptome kasne jugoslavije 80tih.
Ekonomija je na rubu kolapsa. Vlada ima samo jedan alat kojim rijesava probleme i to je sila. Svaki pokusaj demokratije su ubili. Cenzura pod kojom se nalaze ima sve manje ucinka, a odnosi sa Hong Kong-om nikad nisu bili gori.
Ponavljaju sve greske koje je uradila Juga i SSSR. Ignorisu realnost zarad ideologije.
Kao sto mi nikad vise necemo imati Tita, oni nece vise nikad imati Deng Xiaoping-a. Sanse su male da ce problemi u kini prerasti u vanjski rat, ali kada komunizam u kini padne, mislim da bi moglo biti krvi do koljena. A to bi moglo biti uskoro, zbog uzasnih ekonomski odluka vladajuce elite.

Sanse za rat u Bosni su sada male. I dijeca znaju da su price od prije 2 mjeseca bile predizborna propaganda. Izlazile su svako 2-3 dana neke price o novom ratu i ugrozavanju RS-a, referendumu itd itd...
Nisu politicari u RSu jedini krivi, slicna propaganda izlazi i iz SDA kuhinje pred izbore, a svako 4 godine se i HDZ sjeti da su hrvatski "vitalni nacionalni interesi" konstantno ugrozeni od strane bosanske Al-Kaide i Al-Jazeera-e.
Ovdje imamo niz interesantnih cijenica pogleda i sagledavanja buducih desavanja
Poznata je izreka Alberta Ajnstajna Cetvrti sv rat ce se voditi lukom i strijelom
Tu tezu bi trebalo shvatiti sasvim drugacije
Mislim da su te teze svi na zapadnoj hemisferi i tekako svijesni zato i ne dopistaju ratove u svom dvoristu
Dakle ne radi se tu o nuklearnom oruzju koliko o danasnjem orzju uopste
Jednom evropljninu amerikancu na pameti ekoomija a rat predstavlja urusavanje vec postignutog sistema
Hocu reci da govoreci o bojazni ratova mi zapravo propustamo da shvatimo da smo napravili nevidljive zidove oko sebe zidove po kojim je rat moguc samo na istoku a ne na zapadu
Kao da je rat rijeka sa kontrlisanim tokom
To je fakat i realnost
Mr Majestic

#31 Re: Buduci ratovi?

Post by Mr Majestic »

hrle1976 wrote:
Mr Majestic wrote:
hrle1976 wrote:Lupetas. Kartko i jasno. Nece niko niti jedne niti druga da sta pita. Pito bi te ja kad bi vele sila zakucala na vrata i reka ti - dosta je. Bil se kurcijo. Pogledaj samo sto su za pet minuta ucinili od Libije. Bosna se cuva u rezevri, ako nebude isla ekonomija kako treba, da se gdje napravi ekonomska kolonizacija. Nebude li to islo, dijele BiH u dva i nece niko pitati niti Dodu ili Baketa za misljenje. Nemoj zaboraviti jaci kaci, a BiH i sl. njoj zemlje su nebitne za opstanak svojeta, to su obicni poligoni za proxy ratove i sl. BiH je na toj listi, a i brojne druge zemljice u tom okruzenju.
I ti isto lupetas kratko i jasno . Jednom sam samom sebi postavio pitanje kad je ta MZ tako jaka sto onda ne napravi od BiH nacionalnu drzavu Bosnjaka kao sto imaju svi narodi svijeta pa bi na ovom prostoru za buducih hiljadu godina vladao mir . Odgovor je da sve i kad bi htjela tzv MZ nema snage da to ucini jedino to mogu uciniti sami Bosnjaci . Ali to nije sve sto sam se pitao jer sam jos kao dijete pomislio kako oni stari Grci mogu prije vise od 2000 godina vjerovati da su na Olimpu zivjeli tzv Bogovi , a sad poslije toliko godina ima ljudi ovdje koji vjeruju da u Briselu zasjedaju ti isti tzv Bogovi koji se pitaju za sve i svasta . Ti si jednostavno proizvod srbo-komunistickog rezima koji je vladao ovim prostorima nekoliko desetljecja . Tad je najveci zlocin bio misliti svojom glavom . Kako kaze Miroljub Petrovic postoje dva rezima rada mozga alfa i beta . U alfa rezimu covjek slusa vjesti i ostalo i informacije uzima ih zdravo za gotovo bez ikakve kriticke samosvjesti , dok u beta rezimu covjek slusa vjesti i informacije ali se kriticki odnosi prema njima, ne vjeruje u svaku informaciju . Ali na ovom prostoru preovladava podanicka svijest sto kao proizvod drusva sto iz neznanja i neobrazovanja i cekaju da im stranci naprave drzavu , odgajaju djecu ili oplode zenu :) .
Ovo potamljeno, kako je to moguce kad cca. 55-60% stanovnistva BiH nisu "bosnjaci" odnosno Bosanci muslimani? Sta sa Bosancima romima, Bosancima katolicima, Bosancima pravoslavcima, Bosancima protestantima, Bosancima zidovima itd. To o cemu ti pricas je rat. I znas sta bi poslje bilo, podjela. Sam bi sebi puco u nogu. :skoljka:
Zna li iko na ovom forumu da mi pojasni sta je pisac htio da kaze ? Od navedenih insinuacia i neistina do prijetnje podjelom i ratom . Ja kad bi ovako mislio i pisao ispucao bi sebi nekoliko zanzera ne u nogu nego u glavu . By the way sta ces sa Bosancima marsovcima ? :-) :lol:
Sanjarko

#32 Re: Buduci ratovi?

Post by Sanjarko »

bierkof wrote: Sve statistike pokazuju da ce u sljedecih 10-20 godina Vietnam postati jedna od najbogatijih zemalja na svijetu, cak predvidjaju da ce prestici norvesku do 2050te.
:lol:

Vijetnam u Kineskoj sferi.
Bas se ni ne podnose toliko. Tolerisu al ne podnose.

U interesnoj sferi Amerike je, ne Kine. ;-)
Sanjarko

#33 Re: Buduci ratovi?

Post by Sanjarko »

Mr Majestic wrote: Zna li iko na ovom forumu da mi pojasni sta je pisac htio da kaze ? Od navedenih insinuacia i neistina do prijetnje podjelom i ratom . Ja kad bi ovako mislio i pisao ispucao bi sebi nekoliko zanzera ne u nogu nego u glavu . By the way sta ces sa Bosancima marsovcima ? :-) :lol:
I dzedzajima.
Dzedzaje je zaboravio, i Indijance.
Zela se ko Indijanac izjasnio, barem na seriji.
eltroxin

#34 Re: Buduci ratovi?

Post by eltroxin »

KB9 wrote:hocemo demokratiju na islandu
Jebo demokratiju kada nemaju McDonalds!
155_mm

#35 Re: Buduci ratovi?

Post by 155_mm »

hrle1976 wrote:
155_mm wrote:
kolega hrle uz sav respekt ali ovi tvoji postovi spadaju u kategoriju vlazni snovi.

cuj ovo "ako ne bude isla ekonomija dijeli se". ovo veca glupost od one da je navodno u dnu dejtona pisalo evo vam 30 godina da se razidjete. :lol:
pa koji penis onda namecanje dokumenata, tablica, monete, OS BiH, distrikta brcko i masu drugih stvari koje otezavaju taj razlaz.

kolega hrle moram te razocarati ali granica na drini je politicka konstanta veoma uticajnih centara moci na zapadu stara 200 godina. i to nema veze ni sa srbima, ni sa bosnjacima, ni sa hrvatima. za razliku od tebe, srpski vozdovi veoma dobro znaju. jasno su im rekli sta ih ceka ako pokusaju da ugroze taj interes.
Prije su se vrsile kolonizacije iz razloga ljudske snage, resursa i prostranstva. Danas se to radi ekonomskim nacinom. BiH je stabilna ko camac u Tihom okeanu. U BiH niko ozbiljan ne ulaze, a sjetite se samo kako je glasnogovornik IKEJE u dvije recenice na kulturan nacin opisao stanje u BiH. BiH je sve pa cak i drzava na papiru, ali u relaitetu nije nista. Pa sad ti vidi ko ima vlazne snove. Ti ili ja. Ja sigurno ne, jer pojam logika meni nije strani. Da budemo nacisto BiH fukcionise na entitetskom nivou koliko toliko, na drzavnom nikako. A vec je de jure pa cak i de fakto podjeljena, pa ti meni sad reci koji su to argumenti ili indicije na suprotno od onih cca. 30 godina poslje Deytona. Koji? Ja bih za 10 maks 15 godina vidim precvikanu u dvije drzave ondnosno bice isto kao i sa Kosovom. Ta gore karta je samo validna za vremensku prognozu i topografske atlase. Moj otac kad je 1990 mlataro da ce BiH biti podjeljena na slovo S svak mu se ziv smijamo, pa de sad malo uzmi tu entitetsku liniju pa ti meni reci jel to nekako ima nalika na neko slovce s. Moj otac je vidio 80ih, tj tamo 1983, da ce doci do rata. On je uvijek samo govorio da ce samo Makedonija i Slovenija proci bez sranja. Nije tu bio skroz u pravu ali za ostalo je 100% Rekao je 1990, odnosno prognoziro je, da ce doci do podjele BiH, Njegova ucrtana granica u atlas jedan stari sko imam je skoro identicna sa ovom sto je danas. A tad je jos bila SFRJ. Zasto je mogao predvidit, zato sto je vidio mnogo dalje od nosa. I rekao je, doce do zvanicne podjele cca. 30 godina poslje rata. Pa prije se raspada Juge, pricalo o veliko-sprskim akademija i ono vazno je biti etnicki srbin i sl. tako i kod hrvata, pa vidis da i ovo sa bosnjacima je etnicki, pa da se prosiri na Sandzak. Kao etnicki bosnjaci i sl. Mozda jesu granice dosle izmedju Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH ali se i dalje razmislja kao da su 80te i te granice su jako nevidljive. Ja opet nevrjerujem u rat, jer to nije u interesu brojnih ali da je da tu nastane sto ivise mini drzavica jest. Tu ima jos dosta ne podjeljenih torova.
nisko si spao kad ti argument postaje izjava nekog proizvodjaca namjestaja.

BiH je stabilnija od srbije jer je za razliku od srbije devedesete prezivjela bez gubitka teritorije.
1995: na linijama raspada BiH stotine hiljada vojnika spremnih za realizaciju podjele i ona se svim sredstvima sprijecava.

u medju vremenu radi se ogroman broj stvari koje otezavaju raspad BiH. bosanski srbi nisu ni blijeda sjena onoga sto su bili 1995 ni vojno, ni ekonomski ni demografski i onda dolazi ta sudbonosna 2025. godina i stize naredba e sad se morate razici. kako znate i umijete. :lol:

predvidjanje raspada SFRJ stvarno nije nikakvo umijece. to je bilo svima jasno koji su barem malo poznavali proslost ovih krajeva. kao sto danas nije nikakvo umijece predvidjeti da ce srpska politika ponovo pokusati da prosiri srbiju zapadno od drine.
Ripicipi

#36 Re: Buduci ratovi?

Post by Ripicipi »

155_mm wrote:
salik79 wrote:
Image
ovo je bila saradnja na visokom nivou i djelovalo je obecavajuce. sljedeci sastanak je trebao biti bez zastave BiH koja se i ovdje jedva da uociti ali izgleda da je pukla tikva. ne znam je su li bili oni sto su trebali pokazivati miloradovim poljoprivrednicima kako se navodnjava njiva.
Klasicno pretjerivanje, 2 drzavne zastave su tu, jedna iza Dodika, jedna na stolu.
Pa i da je Bakir tu, ne bi ih bilo vise, niti bi bile uocljivije.
Ja sam cak i iznenadjen brojem drzavnih zastava, sto sigurno nije bilo po dodikovoj volji
ljevoruki

#37 Re: Buduci ratovi?

Post by ljevoruki »

Jedina konstanta ratova u svijetu je da ce se nastaviti marisana medju (polu)divljim arapskim plemenima.
Predvidjam rat u Saudi Arabiji, gdje ce vehabijski rezim i kraljevska porodica visiti na banderama.
Dodijali su cijelom svijetu i neko ce im :izet: mater.
Moenx

#38 Re: Buduci ratovi?

Post by Moenx »

Vizionar 1985 wrote:
bierkof wrote: Sve statistike pokazuju da ce u sljedecih 10-20 godina Vietnam postati jedna od najbogatijih zemalja na svijetu, cak predvidjaju da ce prestici norvesku do 2050te.

I Japan je dole jak isto.
MikroBelaj

#39 Re: Buduci ratovi?

Post by MikroBelaj »

Ratuje se non stop,nek mi neko navede neku pauzu od 1939?
MikroBelaj

#40 Re: Buduci ratovi?

Post by MikroBelaj »

ljevoruki wrote:Jedina konstanta ratova u svijetu je da ce se nastaviti marisana medju (polu)divljim arapskim plemenima.
Predvidjam rat u Saudi Arabiji, gdje ce vehabijski rezim i kraljevska porodica visiti na banderama.

Kad nestane nafte,do tada nista...
ljevoruki

#41 Re: Buduci ratovi?

Post by ljevoruki »

MikroBelaj wrote:
ljevoruki wrote:Jedina konstanta ratova u svijetu je da ce se nastaviti marisana medju (polu)divljim arapskim plemenima.

Bice to i prije nego nafte nestane, tamo je pravi problem cijelog islamskog svijeta i morace se to rijesiti u bliskoj buducnosti.
MikroBelaj

#42 Re: Buduci ratovi?

Post by MikroBelaj »

ljevoruki wrote:
MikroBelaj wrote:

Bice to i prije nego nafte nestane, tamo je pravi problem cijelog islamskog svijeta i morace se to rijesiti u bliskoj buducnosti.
Image
Image
Image
Image

Tesko ,jako tesko :D
Sanjarko

#43 Re: Buduci ratovi?

Post by Sanjarko »

Moenx wrote:
Vizionar 1985 wrote: :lol:

I Japan je dole jak isto.
Ma ne podnose Kineze pravo, tolerisu al ne podnose.
Sanjarko

#44 Re: Buduci ratovi?

Post by Sanjarko »

A sta su oni uradili.
9/11 jeltek srusili i zabili u wtc i u pentagon avione.
I 'mrska dzubrad' imaju vise stranaca i migranata po glavi stanovnika nego Merika i EU i Rusija.
'Mrska dzubrab' i oni i ostali 'Arapi' dole od UAE pa nadalje.

Treba im :izet: mater i mom komsiji vehabiji i njegovoj braci koji su racun za struju komsiji krscanskog porijekla platili u iznosu od 75 km.
Treba i mojim tim vehabijama komsijama :izet: mater.
'Dzubrad pokvarena i mrska' nasli oni krscaninu placat racun za struju.
hrle1976

#45 Re: Buduci ratovi?

Post by hrle1976 »

155_mm wrote:
nisko si spao kad ti argument postaje izjava nekog proizvodjaca namjestaja.

BiH je stabilnija od srbije jer je za razliku od srbije devedesete prezivjela bez gubitka teritorije.
1995: na linijama raspada BiH stotine hiljada vojnika spremnih za realizaciju podjele i ona se svim sredstvima sprijecava.

u medju vremenu radi se ogroman broj stvari koje otezavaju raspad BiH. bosanski srbi nisu ni blijeda sjena onoga sto su bili 1995 ni vojno, ni ekonomski ni demografski i onda dolazi ta sudbonosna 2025. godina i stize naredba e sad se morate razici. kako znate i umijete. :lol:

predvidjanje raspada SFRJ stvarno nije nikakvo umijece. to je bilo svima jasno koji su barem malo poznavali proslost ovih krajeva. kao sto danas nije nikakvo umijece predvidjeti da ce srpska politika ponovo pokusati da prosiri srbiju zapadno od drine.

BiH ce se rasuti na fin nacin tj. diplomatijom a vec je. Ikeja ima vise para nego BiH sva skupa. Toliko o namjestaju :wink: Nece tebe moj Tarzane niko pitati, a ti i dalje mastaj o kaoje kakvim vojnim i sl. Jedino ignorant covjek moze tvrditi da BiH nije vec podjeljenja. I opet ponavljam na entitetskom nivou sve radi, na drzavnom nista, pa ti sad vidi.

Hajde bolan, u RS vecina Bosanaca muslimana, koji su davnih dana zbrisali su i sve sto imaju prodali, pogotovo oni po Banja Luci i tako tim gradovima. Uzeli lovu i kako ko, nego vani gdje zivi unovcio za kucu, a neko na moru. Poznam jedno manje brdasce takvih. Isto i na suprotnoj strani, ko je sta imao citavo poslje rata u SA taj je svoje prodao. Nisu svi ali vecina Bosanski pravoslavaca je prodalo svoje po SA.

Baketu nije prijalo da nema na popisu dovoljno "Bosnjaka" u BL, a Dodi nije takodje prijalo da nema dovoljno "Srba" u SA. Samo obojica su toliko glupa, da dalje od nosa nevide, i nemogu da skontaju kako obicna raja je vec uzela lovu i otisla svojim putem. :oops: U BiH podjela kasni samo u politickim krugovima, dok narod je se vec davnih dana podjelio. Pa nece Stojan ici u Visoko da zivi, ili Semsudin u Bijeljinu, ili mozda da Tomislav ode u jedan od ta dva ili da neko od te dvojice ode u Tomislavgrad.
stari grad Visegrad

#46 Re: Buduci ratovi?

Post by stari grad Visegrad »

Nemam predrasuda te bih mogao odseliti u svako mjesto u BiH. Ali se ne bih nikada preselio u Srbiju i Hrvtasku. Medjutim ima drugih faktora zbog kojih ne mogu sada da selim.
Sta bi mi falilo zivjeti npr. u Gorazdu, Brckom, Bijeljini, Mostaru, Konjicu itd? Tu gdje bih dosao to bi mjesto procvjetalo jer imam masu ideja o ekonomskom razvoju.
Zivot treba biti slobodan i lijep.
bierkof

#47 Re: Buduci ratovi?

Post by bierkof »

Vizionar 1985 wrote:

Ne znam sta je smijesno, Vietnam dijeli granicu sa kinom, i kina ima velike pretenzije da uspostavi kontrolu na teritoriji azije i juzne azije.
Trgovinska razmjena raste i konflikti koje imaju u vezi nekih malih otoka u south china sea nece prerasti u otvoreni sukob.
Vizionar 1985 wrote:
A sta su oni uradili.
I 'mrska dzubrad' imaju vise stranaca i migranata po glavi stanovnika nego Merika i EU i Rusija.

Treba im :izet: mater i mom komsiji vehabiji i njegovoj braci koji su racun za struju komsiji krscanskog porijekla platili u iznosu od 75 km.
To sto pricas nema nikakvog smisla, kakve veze ima neki 75KM racun za struju sa saudijskom arabijom?

Saudijska arabija je uz USA najveci finasijer ekstremnih teroristickih grupa koje rade na podrivanju drzavnosti svih drzava i sistema koje imaju bilo kakve simpatije prema Iranu.
Ustvari, prije par godina su izasli izvjestaji kako je saudijska monarhija, skupa sa njihovim "navodno" najvecim neprijateljom Izraelom aktivno lobirala da uvuce USA u otvoreni rat sa Iranom. Bahrejn drze kao taoce vec 60godina.
Zemlja u totalnom kolapsu, hiljade doktora, novinara, medicinskih sestara, i svakoga ko bilo sta napise na internetu uhapse, ljudi lezi u zatvorima u bahrejnu i saudijskoj arabiji.
Kada u naciji od 1 milion ljudi, 600.000 izadje na proteste zahtjevajuci demokratiju i reformu ustava, saudijska arabija posalje tenkove i vojsku da nasilno ugasi proteste. Poslije toga krenu da upadaju po bolnicama i palicama udaraju po doktorima i sestrama sto pruzaju usluge protestantima.

Sada trenutno u Jemenu bombarduju nenaoruzanu populaciju i siguran sam da ce broj mrtvih civila opet biti petocifren.

Pricas o strancima u UAE, a ne pricas da su ti stranci doslovno robovi koji nemaju nikakva prava. Rasizam u UAE je gori sada nego u doba Jim Crow u americi. Ustvari kada je amerika vodila kampanje 60tih da se crnci integrisu, jos uvjek su u UAE bile prodavnice gdje si mogao uci i kupiti roba.
Saudijski ambasador je pobjegao prije par godina iz USA zato sto se otkrilo da drzi dvije filipinke kao robove protiv njihove volje.
Uzasno nazadno i pogano drustvo, koje kulturno i tehnoloski nije maklo od doba Muhameda. Jos uvjek zive u plemenskim zajednicama.
Sanjarko

#48 Re: Buduci ratovi?

Post by Sanjarko »

bierkof wrote:.
Ne znam sta je smijesno, Vietnam dijeli granicu sa kinom, i kina ima velike pretenzije da uspostavi kontrolu na teritoriji azije i juzne azije.
Trgovinska razmjena raste i konflikti koje imaju u vezi nekih malih otoka u south china sea nece prerasti u otvoreni sukob.
Pa bas moguc rat Vijetnama i Kine, jos Merika naoruzava malo po malo Vijetnam.
Nepodnose se toliko zbog Kineskih pretenzija na Vijetnam i sferu Vijetnamskog uticaja u Jugoistocnom dijelu Azije. Bas gdje je Vijetnam itd.

To sto pricas nema nikakvog smisla, kakve veze ima neki 75KM racun za struju sa saudijskom arabijom?
Kak nema ljudi Vehabije ak su toliko kak se govori losi sto su svom komsiji Krscaninu platili racun za struju od 75 km, znas li ti koliko je to para na danasnjem vaktu u vecini Bosne.
Ljudi se ubise od rada za tri joje.
Saudijska arabija je uz USA najveci finasijer ekstremnih teroristickih grupa koje rade na podrivanju drzavnosti svih drzava i sistema koje imaju bilo kakve simpatije prema Iranu.
Kak to znas, sto je neko reko, ti vjerujes u sve sto ti se kaze, servira.
Zato te pitam jel vjerujes u ovo.
Vizionar 1985 wrote:

A sta su oni uradili.

Ustvari, prije par godina su izasli izvjestaji kako je saudijska monarhija, skupa sa njihovim "navodno" najvecim neprijateljom Izraelom aktivno lobirala da uvuce USA u otvoreni rat sa Iranom. Bahrejn drze kao taoce vec 60godina.
Ja ba, a niko nikog drugi ne drzi za taoca, samo :evil: Arapi.
Zemlja u totalnom kolapsu, hiljade doktora, novinara, medicinskih sestara, i svakoga ko bilo sta napise na internetu uhapse, ljudi lezi u zatvorima u bahrejnu i saudijskoj arabiji.
Kada u naciji od 1 milion ljudi, 600.000 izadje na proteste zahtjevajuci demokratiju i reformu ustava, saudijska arabija posalje tenkove i vojsku da nasilno ugasi proteste. Poslije toga krenu da upadaju po bolnicama i palicama udaraju po doktorima i sestrama sto pruzaju usluge protestantima.
To ne radi niko drugi pa ni Iran itd.
Sada trenutno u Jemenu bombarduju nenaoruzanu populaciju i siguran sam da ce broj mrtvih civila opet biti petocifren.

Jemen odmah poslije Merike najnaoruzanija drzava na svijetu.
Pricas o strancima u UAE, a ne pricas da su ti stranci doslovno robovi koji nemaju nikakva prava. Rasizam u UAE je gori sada nego u doba Jim Crow u americi. Ustvari kada je amerika vodila kampanje 60tih da se crnci integrisu, jos uvjek su u UAE bile prodavnice gdje si mogao uci i kupiti roba.
Pa da im nevalja ne bi dolazili i otisli bi odavno ili bi se pobunili, njih stranaca u UAE 8 miliona naspram manje od 2 milona Emiracana, sta bi mogli uradit Emiracani da zaustave toliku masu ljudi, kad bi se pokrenula.

Da im je ista bolje u njihovim maticnim drzavama ne bi u UAE i Saudijsku Arabiju dolazili da rade, a i da je toliko lose tamo radit naspram njihovih maticnih drzava. Zar ne.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... cking.html

Ovaj dnevni mejl uopste ne uzimam kao relevantan izvor, ljudi skoro otvoreni fasisti, ksenofobi, sovinisti itd.
Saudijski ambasador je pobjegao prije par godina iz USA zato sto se otkrilo da drzi dvije filipinke kao robove protiv njihove volje.[/url]
Ne znam za ovo tak da cune ni komentirat, izvor nije bas pouzdan.
A robova danas ima i po Italiji itd. od plantaza do prostitucije i drugoga.
Uzasno nazadno i pogano drustvo, koje kulturno i tehnoloski nije maklo od doba Muhameda. Jos uvjek zive u plemenskim zajednicama.
Ja ba 'pogan zesca'. Nisu napredovali nista, 'Zlo samo' itd.

PS. Ni Ja bas ne volim njihovo sto sta, od politike pa nadalje. ;-)
PPS. Mnogo toga. ;-)
Last edited by Sanjarko on 02/11/2016 02:01, edited 2 times in total.
united bosnae

#49 Re: Buduci ratovi?

Post by united bosnae »

hrle1976 wrote:
BiH ce se rasuti na fin nacin tj. diplomatijom a vec je. Ikeja ima vise para nego BiH sva skupa. Toliko o namjestaju :wink: Nece tebe moj Tarzane niko pitati, a ti i dalje mastaj o kaoje kakvim vojnim i sl. Jedino ignorant covjek moze tvrditi da BiH nije vec podjeljenja. I opet ponavljam na entitetskom nivou sve radi, na drzavnom nista, pa ti sad vidi.
Na zalost dali zbog zle sudbine ili zbog svog vlastitog samo-destruktivnog karaktera mislim da ce srbi i u Srbiji i na trenutno okupiranim teritorijama BiH izgubiti i ono sto trenutno imaju. Ne mislim da ce to biti rezultat nekih novih ratova vec cisto njihova potreba za self-destruction.
Vojvodina ce se vjerovatno osamostaliti i konacno pribliziti Madjarskoj gdje joj realno i jeste mjesto. ERS (Entitet RS) ce se vremenom sam urusiti usljed unutarnjih sukoba i lose ekonomske situacije ERS ce se sam ugasiti i podijeliti na tri cijeline koje ce se uklopiti sa ostatkom kantona u BiH.
Sanjarko

#50 Re: Buduci ratovi?

Post by Sanjarko »

Possible Human Trafficking Investigated at Saudi Diplomatic Compound in Virginia

Izvor nbc.

http://www.nbcwashington.com/news/local ... 53811.html

Ima li kakav podatak kak je ovo rijeseno.
Plus ne znam kak su im u diplomatsko predstavnistvo uopste mogli upast.
Po zakonima UN-a to se ne moze uradit, jer diplomatski teren je pod imunitetom i zasticen kao strani teritorij.
Ne kazem da odobravam ja ovo al da je bas sve tako kak se misli o njima i nije.
Ima puno lazi i propagande.
Post Reply