Čitaj, demonstracija sile na dogovoreno zapišanoj teritoriji, s pokojim tobožnjim ''protestom'' ovih drugih, da se kao stekne dojam da to sve baš i nije tako dogovoreno i da neko mari, lafo...Fudo387 wrote: Pa sta ce tamo?
Tradiconalno okupljanje u organizaciji crkve, misa zaduznica za pokoj dusi Katarini. Citaj, mlacenje prazne slame.
Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
- Banksy
#26 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
znači manjinadječak sa šibicama wrote:Meniscini da se Lovrenovic izjasnjava kao Bosanac.
popišaše ga na popisu
-
Fudo387
#28 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Ma koga briga,Banksy wrote:Čitaj, demonstracija sile na dogovoreno zapišanoj teritoriji, s pokojim tobožnjim ''protestom'' ovih drugih, da se kao stekne dojam da to sve baš i nije tako dogovoreno i da neko mari, lafo...Fudo387 wrote: Pa sta ce tamo?
Tradiconalno okupljanje u organizaciji crkve, misa zaduznica za pokoj dusi Katarini. Citaj, mlacenje prazne slame.
Zivis u demokratiji, pusti svijetinu da uziva u svojim cirkusima.
- Banksy
#29 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Drugo mi ne preostaje, i da hoću.Fudo387 wrote:Ma koga briga,Banksy wrote:Čitaj, demonstracija sile na dogovoreno zapišanoj teritoriji, s pokojim tobožnjim ''protestom'' ovih drugih, da se kao stekne dojam da to sve baš i nije tako dogovoreno i da neko mari, lafo...Fudo387 wrote: Pa sta ce tamo?
Zivis u demokratiji, pusti svijetinu da uziva u svojim cirkusima.
- tandmand
#30 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Mogao je vala i Reis kakav mevlud na Bobovcu organizovati. Princeza Katarina - Majka bosanskih muslimana, Bošnjaka.
Njezinu djecu Šimuna i Katarinu su oteli Turci i prisilno ih poturčili. Prema sultanovoj naredbi, poslani su u Carigrad na njegov dvor. Katarina je umrla prirodnim putem i pokopana je po islamskom obredu u Skoplju, gdje joj se i danas nalazi turbe koje je podigao utemeljitelj Sarajeva Isa-beg Isaković (jedna od rijetkih žena u čiju je čast sagrađena ovakva vrsta mauzoleja). U turskim izvorima princeza Katarina se spominje kao Tahiri Hanuma. Šimun je na sultanovom dvoru preodgojen u duhu islama i kasnije je ostvario važnu vojnu karijeru u Osmanskom Carstvu. U povijesti je ostao zabilježen kao Ishak-beg Kraljević od Karasija.
-
Hafis
#31 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Prekucali malog Šimuna 
-
Fudo387
#32 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Hajde sto Simuna, njemu je sablja visila nad glavom.Hafis wrote:Prekucali malog Šimuna
Al' sta tebi bi?
Zarad lakseg trabunjanja na nekom "balijskom" forumu, ti, ni manje ni vise vec Hafis.
- Banksy
#33 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Fudo387 wrote:Hajde sto Simuna, njemu je sablja visila nad glavom.Hafis wrote:Prekucali malog Šimuna
Al' sta tebi bi?
Zarad lakseg trabunjanja na nekom "balijskom" forumu, ti, ni manje ni vise vec Hafis.
-
Hafis
#34 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Ovaj vam je pravo intelegentanFudo387 wrote:Hajde sto Simuna, njemu je sablja visila nad glavom.Hafis wrote:Prekucali malog Šimuna
Al' sta tebi bi?
Pa hvala Bogu. Ljudi su masovno prelazili na islam da bi im lakše bilo opstati, a kud ne bih ja uzeo barem nick.
Ali malog Šimuna su nazor prekucali
-
Fudo387
#35 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Domisljato, nema sta.Hafis wrote:Pa hvala Bogu. Ljudi su masovno prelazili na islam da bi im lakše bilo opstati, a kud ne bih ja uzeo barem nick.
Svaka ti cast, genijalna ideja.
-
Hafis
#36 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Ma da ti ne govorim svoje jade i što me je natjeralo na taj očajnički korak.Fudo387 wrote:Domisljato, nema sta.Hafis wrote:Pa hvala Bogu. Ljudi su masovno prelazili na islam da bi im lakše bilo opstati, a kud ne bih ja uzeo barem nick.
S tim, moram se pohvaliti: od prvog svog posta sam naznačio da sam ujo, hercegovac, majorizirani, hadezejac i katotaliban. Znači, nisam nikada nikoga htio dovesti u zabludu svojim nickom.
- Toffee karamela
#37 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Nikakav Shimun nije prekucavan nego Sigismund, jb te ni ime ne mogu potrefiti pisci kojekakvih clanaka i hronologija, a ovo blebetanje oko Katarine kao posljednje kraljice vuce se jos od srednjeg vijeka mislim, nju su katolici uzdigli na pijedestal i njihova mantra posljednja, posljednja usla je tako u politicko-medijski mainstream, tek prije par godina neko se sjetio konsultovati historijske cinjenice.Hafis wrote:
Ali malog Šimuna su nazor prekucali
Slicno kao i oko Katarine, tako je dozvoljeno da se i vladarska dinastija i sve vezano za bosanske regalije pohrvati, valjda im je bio dovoljan jedan kralj koji je primio krunu od Vatikana da mu retrogradno onda i pretke proglase katolicima i Hrvatima. Nesto slicno Kusturici i njegovim precima.
Protiv ovakvih mistifikacija, dopustanja da usmena predaja nepismenog naroda kroji oficijelnu historiju jedne zemlje treba ustajati na svakom koraku.
Last edited by Toffee karamela on 27/10/2016 15:46, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#38 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Kakvi jadi?Hafis wrote:Ma da ti ne govorim svoje jade i što me je natjeralo na taj očajnički korak.Fudo387 wrote:Domisljato, nema sta.Hafis wrote:Pa hvala Bogu. Ljudi su masovno prelazili na islam da bi im lakše bilo opstati, a kud ne bih ja uzeo barem nick.
S tim, moram se pohvaliti: od prvog svog posta sam naznačio da sam ujo, hercegovac, majorizirani, hadezejac i katotaliban. Znači, nisam nikada nikoga htio dovesti u zabludu svojim nickom.
Moze li se sta pomoci, pa zemljaci smo majka mu stara, ko ce koga ako nece svog svoga?
- tandmand
#39 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Šemsudin Muhamed Širazi, poznatiji je po svom nadimku Hafiz. 
- Truba
#40 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
zaboraviio siHafis wrote:Ma da ti ne govorim svoje jade i što me je natjeralo na taj očajnički korak.Fudo387 wrote:Domisljato, nema sta.Hafis wrote:Pa hvala Bogu. Ljudi su masovno prelazili na islam da bi im lakše bilo opstati, a kud ne bih ja uzeo barem nick.
klerofašist i šovinista
- spreca
#41 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
pa nije krv vodaFudo387 wrote:Hajde sto Simuna, njemu je sablja visila nad glavom.Hafis wrote:Prekucali malog Šimuna
Al' sta tebi bi?
- Sanjarko
#42 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Pa prepisala je Bosnu Vatikanu il grijesim.
Ah ta Aristokratija komplet Narod i Drzavu perom prepisu drugome.
Sad kad malo razmislim nije ni cudo sto svaki papa Bosnu skoro pohodi.
- Truba
#43 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
na kojeg od dvojice misliš?
-
Budjav_lebac
#44 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Na Katarininom grobu pise kraljica Bosnjaka, Vatikan ni tad, a ni do dan danas nije cuo za Hrvatsku i Hrvate. Kad su Bosnjaci historiju pisali Hrvati su vec bili madjarske sluge.Vizionar 1985 wrote:Pa prepisala je Bosnu Vatikanu il grijesim.
- spreca
#45 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
ako Covic i HDZ kazu da je Katarina kraljica rvata , ko si ti da to osporavas......kao da je vazno sto pise na gorbu doticne.....kao da bakir nije mogao poslati nekog radikalnog bosnjaka tamo da to napise i zajebe rvateBudjav_lebac wrote:Na Katarininom grobu pise kraljica Bosnjaka, Vatikan ni tad, a ni do dan danas nije cuo za Hrvatsku i Hrvate. Kad su Bosnjaci historiju pisali Hrvati su vec bili madjarske sluge.Vizionar 1985 wrote:Pa prepisala je Bosnu Vatikanu il grijesim.
- Progressive House
#46 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
da smo se okupili u hrvatskom kraljevskom gradu Bobovcu
niđe hrvata, hrvatske...
Last edited by Progressive House on 27/10/2016 17:18, edited 1 time in total.
-
Budjav_lebac
#47 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
Treba Fatmira poslati da kaze Katarina je za javnost bila katolkinja, ali je u dusi uvijek nosila islam i tajno ga ispovijedala.spreca wrote:ako Covic i HDZ kazu da je Katarina kraljica rvata , ko si ti da to osporavas......kao da je vazno sto pise na gorbu doticne.....kao da bakir nije mogao poslati nekog radikalnog bosnjaka tamo da to napise i zajebe rvateBudjav_lebac wrote:Na Katarininom grobu pise kraljica Bosnjaka, Vatikan ni tad, a ni do dan danas nije cuo za Hrvatsku i Hrvate. Kad su Bosnjaci historiju pisali Hrvati su vec bili madjarske sluge.Vizionar 1985 wrote:Pa prepisala je Bosnu Vatikanu il grijesim.
- spreca
#48 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
ali poslati ga pravo Puljicu na mustulukBudjav_lebac wrote: Treba Fatmira poslati da kaze Katarina je za javnost bila katolkinja, ali je u dusi uvijek nosila islam i tajno ga ispovijedala.
Last edited by spreca on 27/10/2016 17:21, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#49 Re: Vinko Puljić posvađan sa historijom, domovinom, samim sobom
spreca wrote:ako Covic i HDZ kazu da je Katarina kraljica rvata , ko si ti da to osporavas......kao da je vazno sto pise na gorbu doticne.....kao da bakir nije mogao poslati nekog radikalnog bosnjaka tamo da to napise i zajebe rvateBudjav_lebac wrote:Na Katarininom grobu pise kraljica Bosnjaka, Vatikan ni tad, a ni do dan danas nije cuo za Hrvatsku i Hrvate. Kad su Bosnjaci historiju pisali Hrvati su vec bili madjarske sluge.Vizionar 1985 wrote:Pa prepisala je Bosnu Vatikanu il grijesim.
Vehbiju nekog garant.
- Progressive House