Dakle ti ozbiljno mislis da bi neko zrtvovao 7000 ljudi da bi prikazao Srbe kao "genocidan narod" ?!TheGame wrote:Razmisli malo šta bi imalo bolji efekat...ofanziva koje bi se ljudi prisjećali samo na njen datum( polaganje cvijeća i slićne fore...) ili priljepljena etiketa na srpski narod kao genocidan narod koja će ostati priljepljena još bog zna koliko dugo..Alfons Kauders wrote:Dobro sad, imas i ti pravo na svoje misljenje, to sto je to misljenje u najmanju ruku neobicno, e to je druga stvar...
Helem, ako vec muslimani ne vole svoju djecu pa ih salju na klanje, cudi me da nisu slali u smrt i djecu nemuslimana...
Ako su muslimani zrtvovali tolike ljude, vjerovatno su po istoj logici zrtvovali i 11000 sarajlija, lazirali napad na Markale, Vase Miskina, ili tuzlansku Kapiju ?
Ako je Alija bio spreman zrtvovati 10000 ljudi, onako bezzze, za vec izgubljenu bitku, otkud da nije bio spreman zrtvovati isti broj ljudi za neku ofanzivnu akciju ?
Takva odluka, uostalom i nije bila iskljucivo njegova... Ima tu malo vise nivoa vlasti, i civilne i vojne, ukljucujuci i lokalne strukture u samoj Srebrenici...
Stvarno te ne kontam...
Nijedan narod nije genocidan. To je besmislica za sve iole pismene ljude, cuj "genocidan narod"... Skonaj malo kako to cijeli narod moze biti genocidan... Nikako...
Ovako, ukratko - jebem ja vasu srpsku paranoju, pa koji kurac ste to vi, centar svijeta, svi se urotili protiv vas, NATO, SAD, Vatikan, svi, pa eto neki tamo Alija cak napravi od vas "genocidan narod", i to na jedan jako podmukao nacin - natjera vase vojnike da ih zvjerski pogube... Za sve vam neko drugi kriv, imajte malo muda, pa priznajte "jesmo, jeli smo govna, nismo bili u pravu, nece se ponovit..." Al neeee, vama je uvijek neki kurac sa strane kriv, vi ste savrseni ko dragi Bog...
Uostalom cijeli svijet je vidio sta se radilo u ime srpstva, od Vukovara i Dubrovnika, do Sarajeva i Srebrenice, bas bi nekome bilo potrebno jos 7000 mrtvih da vas ocrni, a vi vec najgori...
Ovo je kraj diskusije, sto se tice mene, mozes samo jos prozivke fasovat, price s takvim nema...