i bezbeli kockoDr.medicine wrote:Kome sjevne jeep od 100 000?
Ja znam kako sam i koliko dugo svoje auto od 15 milja otplacivao,razlog???? živio od plate i bio u kreditu.
Valjda sam tako odgojen, da živim pošteno od svoje plate! A svi znamo za onu: " Seljak bi i mater svoju prodao" a takvih je puno zdravstvo .....
Kad mi kažete imate dežure. Pa Vi ne možete docekati 16h, da pobjegnete s posla, a zamislite kako je biti na poslu 24h. Volio bi baš ove što pricaju: imate dežure, da ih stavim npr. u KUM 24h. I onda opet nakon dva dana i tako stalno.
To ima itekakav odraz na zdravlje covjeka, metabolizam, hormonalnu harmoniju itd, itd, itd.
eto te ko policija. i oni kad obračunaju osnovnu platu čovjek bi se rasplakao nad njihovom sudbinom, a u stvarnosti plata dva puta veća.Dr.medicine wrote:Osnovna plata ljekara specijaliste je 1400 maraka.I to je to. naravno da ako ima dežure da ce nagurati na 2000. ali 100% njih ne bi radilo te dežure da ne moraju. O ovim seljacima s pocetka price necu da komentarisem
u zemlji dembeliji, i tim zemljama gdje ste se ispalili, al u bosni nište baš tako okretni.Dr.medicine wrote:Da li znate da u telecomu, elektroprivredi imaju on call dežurni majstori ako se nešto pokvari????????? ne, ne znate. ako nazovete u ponoc i kažete da vam ne radi telefon, niko vam nece doci u ponoc napraviti to, a uredno dobiva novac za pripravnost i spava kuci. a doktor, koji je pripravan, a vas spuca infarkt, "leti" po kiši, snijegu, suncu da Vam uradi kateterizaciju i stentira.
iznesi čitavu cifru koju naplati pa ćemo diskutovati. no u principu se slažem da su vam plate mizerne, ali ne toliko koliko vi tvrdite.Dr.medicine wrote:I da li je ralno da takav specijalac ima oko 1500 maraka koji riješava zacepljene krvnog suda srca u roku sat vremena, i da teta koja ovjerava knjižice u zavodu ima 1300?????
kažem možda ali u dembeliji, ili eventualno u bosni ako je u pitanju kakav političar ili bogataš. za obični narod NIKAD.Dr.medicine wrote:Primjera radi ako vam se na vrijeme ne "propuše" taj krvni sud, imate ostecenje misica srca, smanjenje negove snage, funkcije, itd itd. bolovanje mjesecima, fojnicu kao rehabilitaciju, i ostatak života prilagođen lošoj fizickoj aktivnosti. Ovako doca iz posteljine doleti, "propuše" tu arteriju i vi nakon 24 ko novi. Nema bolovanja, nema umanjene plate, nema lijekova, nema ovog ostalog. To je ogroman doprinos zajednici, nije samo spašavanje života (možda jedinog financijera neka porodice) već i smanjenje bolovanja, invalida rada.........
ima nas dvoje i oboje izdvajamo. doktoru nisam otišao ima barem 5g i kukam. čak šta više ogorčen sam. gdje god sam išao mito je bilo neizostavno.Dr.medicine wrote:I uglavnom kukaju ovi što su na birou i ništa ne izdvajaju za zdravstvo, ili oni koji kažu meni se izdvaja za zdravstvo, a u kuci imaju troje koji nigdje ne rade i osigurani su preko njega.
nismo ni mi baš tako blesavi pa da ne vidimo.Dr.medicine wrote:Otišao sam malo uširinu, al cisto da objasnim neke stvari koje slijepe osobe ne vide.
taj kaptalizam će doći i u druge struke, pa ti nećeš imati para da platiš advokata ili bilo kakvu drugu uslugu. lako je cijene nabiti do nebesa.Dr.medicine wrote:Doci ce vrijeme, kad kapitalizam uđe u zdravstvo. A onda će svi ovi koji kukaju na državno zdravstvo, gledaju s nostalgijom na isto, jer nece imati love da plate pregled grla od 100 markica.
sa ovim se slažem.Dr.medicine wrote:Zato kolega završi fax, i odmah noga.