VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bach

#26 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by bach »

vješalica wrote:
bach wrote:Sanjin Sefić vozio je golfa...Članovi njegove porodice voze golfove...Porodica Sefić može se svrstati u nekakv sarajevski polusvijet, u bošnjački "white trash"...Ovdašnjeg papka poznat ćeš po tom da lik vozi golfa. Uvijek vozi golfa. Eventulno neki VW proizvod. Rashodovani Audi 80 ili džetu ili "napucanu" fabiju ili passat pijačar

Prateći crne hronike nije teško zaključiti da su največešći junaci crnih hronika upravo vozači VW vozila i njihove makine. Neko će reći da je njih najviše na našim cestama, ali to je je možda bilo nekada...Danas na cestama ima i renaulta i volvoa i fiata i novijih toyota i raznorazne automobilske egzotike...Ipak, golfovi se i dalje masovno sudaraju i gaze ljude...Golf na cesti je opasna po život i za život njegovog vozača i za život drugih vozača na cesti i za život pješaka...Porodice ove dvije djevojčice koje je sanjin sefić ubio znaju sada da je tako.

Zašto je Golf nagazna mina na četiri točka? Ima i snažnijih i bržih auta na tržištu jeftinjaka i polovanjaka...Razne Honde, Mitsubishi Eclipse, ima nekih starijih mercedesa sa 5.0 motorim, swiftova, saabova, lancera...

Jok, domaći džiberi obožavaju golfa...Golf je zakon, golf je tito, golf je beton, golf je do jaja, golf je avion, golf je zmaj...Prosječan vozač golfa je uvjeren da vozi najbolji, najposebniji, najzaebaniji auto na svijetu...

Zaboravljaju da voze auto niže klase koje nije posebno po bilo čemu...osim da je statusni simbol u ovom šupku svijeta i da go vole ovdašnje kockaste glave i seljoberi svih vrsta...

Zbog čega je to tako?
zbog čega su tvoja poimanja događaja jednostavno oganičena ?
vw industrija je po toj tvojoj analogiji industrija polusvijeta,sileđija i papaka...
ti si jednostavno čovjek sa dubokim komplexima i krivicu tražiš u vozilima a ne u papcima,polusvijetu i ostalim pobrojanim
vozila se sama ne voze i sama ne učestvuju u cestovnim katastrofama poput ubistava
prosječan vozač šta god da vozi ili je odlučio da vozi je vrjeovatno zadovoljan svojim vozilom koje odgovara njegovim potrebama i normalnoj upotrebi,a ne nekim šupačkim poimanjima i kvalifikacijama osoba koje kad pričaju o autima kao super zvjerkama ne znaju zapravno ništa o njima
statusni simbol nije i niti će biti,to ga samo pojedinci po svom ličnom nahođenju prave simbolom,a firma vw i bilo koja marka vozila nemaju veze sa tim...
osim toga gomila sileđija i bahatih ljaksafona vozaju auta visoke klase (da ne nabrajam da ne bi kogod osmislio diskusiju) i prave papanluke neviđenih razmjera...nevažno da li su ta vozila super skupa i prave bjesnulje pod haubom ili su neka family/pensioner varijanta
Ja koliko znam da je VW osnvao Adolf Hitler..Siledžija i papak sa dna kace...
wolfie

#27 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by wolfie »

Tema puna predrasuda, no sve tacno. Meni se VW ogadio davno, a Rastoder i Sefic samo potvrdjuju zasto ga mrzim.
condy

#28 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by condy »

Ja od sad izbjegava taxi golfove sto rizikovati :-)
amar1994

#29 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by amar1994 »

bach wrote:
amar1994 wrote:@bach ga zabiberi uvijek , hahah [emoji38]
Sa zadovoljstvom...
:mrgreen: :mrgreen:
530i

#30 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by 530i »

bach, svaka ti je ka Njegoševa :mrgreen:
amar1994

#31 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by amar1994 »

bach wrote:
vješalica wrote:
bach wrote:Sanjin Sefić vozio je golfa...Članovi njegove porodice voze golfove...Porodica Sefić može se svrstati u nekakv sarajevski polusvijet, u bošnjački "white trash"...Ovdašnjeg papka poznat ćeš po tom da lik vozi golfa. Uvijek vozi golfa. Eventulno neki VW proizvod. Rashodovani Audi 80 ili džetu ili "napucanu" fabiju ili passat pijačar

Prateći crne hronike nije teško zaključiti da su največešći junaci crnih hronika upravo vozači VW vozila i njihove makine. Neko će reći da je njih najviše na našim cestama, ali to je je možda bilo nekada...Danas na cestama ima i renaulta i volvoa i fiata i novijih toyota i raznorazne automobilske egzotike...Ipak, golfovi se i dalje masovno sudaraju i gaze ljude...Golf na cesti je opasna po život i za život njegovog vozača i za život drugih vozača na cesti i za život pješaka...Porodice ove dvije djevojčice koje je sanjin sefić ubio znaju sada da je tako.

Zašto je Golf nagazna mina na četiri točka? Ima i snažnijih i bržih auta na tržištu jeftinjaka i polovanjaka...Razne Honde, Mitsubishi Eclipse, ima nekih starijih mercedesa sa 5.0 motorim, swiftova, saabova, lancera...

Jok, domaći džiberi obožavaju golfa...Golf je zakon, golf je tito, golf je beton, golf je do jaja, golf je avion, golf je zmaj...Prosječan vozač golfa je uvjeren da vozi najbolji, najposebniji, najzaebaniji auto na svijetu...

Zaboravljaju da voze auto niže klase koje nije posebno po bilo čemu...osim da je statusni simbol u ovom šupku svijeta i da go vole ovdašnje kockaste glave i seljoberi svih vrsta...

Zbog čega je to tako?
zbog čega su tvoja poimanja događaja jednostavno oganičena ?
vw industrija je po toj tvojoj analogiji industrija polusvijeta,sileđija i papaka...
ti si jednostavno čovjek sa dubokim komplexima i krivicu tražiš u vozilima a ne u papcima,polusvijetu i ostalim pobrojanim
vozila se sama ne voze i sama ne učestvuju u cestovnim katastrofama poput ubistava
prosječan vozač šta god da vozi ili je odlučio da vozi je vrjeovatno zadovoljan svojim vozilom koje odgovara njegovim potrebama i normalnoj upotrebi,a ne nekim šupačkim poimanjima i kvalifikacijama osoba koje kad pričaju o autima kao super zvjerkama ne znaju zapravno ništa o njima
statusni simbol nije i niti će biti,to ga samo pojedinci po svom ličnom nahođenju prave simbolom,a firma vw i bilo koja marka vozila nemaju veze sa tim...
osim toga gomila sileđija i bahatih ljaksafona vozaju auta visoke klase (da ne nabrajam da ne bi kogod osmislio diskusiju) i prave papanluke neviđenih razmjera...nevažno da li su ta vozila super skupa i prave bjesnulje pod haubom ili su neka family/pensioner varijanta
:evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bach

#32 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by bach »

Obucem se ko papak
imam prolaza kod svake cure
nabacim chinchla
jedan detalj iz kulture
pred kucom startujem
svoj GTI 16V
obrve, maskice, pragovi, savovi
moje duboke karambolke
alu felge sa sest kraka
jarane, vizuelna lekcija
za pravog djaka
kralj svakog sam traka
shishtim od meraka
na svakom semaforu
uzmem levata
a svaki se lozi
u nocnoj voznji
oznake sam skino
niko ne zna sta vozim
a svi znaju ko sam
trazim najuzi prolaz
vozam, kruzam, basna je mjuza

ref: Ja kruzam...
i svaki prolaz je uzan
proletim sa strane
malo pridjem ti s guza
ma kruzam...
daleko cuje se mjuza
brz sam kao metak
ne trudi se buraz...

Oko Vijecnice ulijecem
oca`m` s osam banki
kad imam prednost
dreknem se halo ba stani ti!
zajeban sam pravo jarane
ne mere mi niko nista
kad mi uzmu vozacku
ja cu opet povazdan shishtat
na Marijindvoru stanem
da vidim ima l` mi raje
u medjuvremenu se zabavim
i nekim sitnim belajem
sta`s jebiga mora se
nekad i nasut goriva
nije do mene Allaha m` jarane
taka masina..

i kruzam...

Ref.

Al ovi iz dijaspore
stvaraju mi nocne more
i sto je najgore
prosipaju nake fore
fol, kako to vozis
fol, dje ti je registracija?
ma mrs u picku mater`nu
i ti i cijela Federacija
sto hladi muda u dijaspori
i jos za prava se bori
ma jebo li te babo
taj sto ti je auto to kupio
jebo ti svaki drot mater
taj sto si ga potkupio
razumijes jarane...
Drvosjeca iz Dejcica

#33 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

530i wrote:bach, svaka ti je ka Njegoševa :mrgreen:
:lol:
preludezalude

#34 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by preludezalude »

Ako se malo obrati paznja na druge ucesnike u saobracaju, definitivno se dolazi do zakljucka da su wv vozaci najgori na cesti. Ne postuju saobracajne propise, zmigavac je nepoznanica, jure najvise i sto je zanimljivo...definitivno ne vole da ima neko drugo auto ispred njih.
vješalica

#35 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by vješalica »

bach wrote:
hitler je biće sa mnogo komplexa
i zbog tog svog jada i neshvaćenosti je postao takav kakav jeste
a ti sa svojim komplexima ćeš otići u krajnost i na stranputicu
dgL_

#36 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by dgL_ »

bach wrote:
dgL_ wrote:Bez uvrede, ne vozim ni golfa ni vw-a ali je tema glupa da gluplja ne moze... Generalizirati stvari na ovom principu je smijesno...
Sanjin Sefić likes this...
Sve ove klase ljudi sto si naveo gore vise vidjam u nekim bogato opremljenim bmwovim ili mercovim Crossovima ili autima "vise klase" nego u golfovima... Doticni Sefic apsolutno nema veze... Moga je voziti i bmw e46... Igrom slucaja... Slucajnost...

Zakljucak.

Papci ne biraju klasu auta... :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#37 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by bitanga_sa_otesa »

dgL_ wrote: Papci ne biraju klasu auta... :)
golfa ili pasata pitanje je sad :lol: :lol: :lol:
vješalica

#38 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by vješalica »

svjesno preskače činjenicu da i druge marke prave sranja,a video zapisa kamara ima kao dokaz tome,to je dokaz da nije do marke auta,već do paralelopipeda koji ga vozi
dgL_

#39 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
Ajkula im vise lezi...
amar1994

#40 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by amar1994 »

bach wrote:

Obucem se ko papak
imam prolaza kod svake cure
nabacim chinchla
jedan detalj iz kulture
pred kucom startujem
svoj GTI 16V
obrve, maskice, pragovi, savovi
moje duboke karambolke
alu felge sa sest kraka
jarane, vizuelna lekcija
za pravog djaka
kralj svakog sam traka
shishtim od meraka
na svakom semaforu
uzmem levata
a svaki se lozi
u nocnoj voznji
oznake sam skino
niko ne zna sta vozim
a svi znaju ko sam
trazim najuzi prolaz
vozam, kruzam, basna je mjuza

ref: Ja kruzam...
i svaki prolaz je uzan
proletim sa strane
malo pridjem ti s guza
ma kruzam...
daleko cuje se mjuza
brz sam kao metak
ne trudi se buraz...

Oko Vijecnice ulijecem
oca`m` s osam banki
kad imam prednost
dreknem se halo ba stani ti!
zajeban sam pravo jarane
ne mere mi niko nista
kad mi uzmu vozacku
ja cu opet povazdan shishtat
na Marijindvoru stanem
da vidim ima l` mi raje
u medjuvremenu se zabavim
i nekim sitnim belajem
sta`s jebiga mora se
nekad i nasut goriva
nije do mene Allaha m` jarane
taka masina..

i kruzam...

Ref.

Al ovi iz dijaspore
stvaraju mi nocne more
i sto je najgore
prosipaju nake fore
fol, kako to vozis
fol, dje ti je registracija?
ma mrs u picku mater`nu
i ti i cijela Federacija
sto hladi muda u dijaspori
i jos za prava se bori
ma jebo li te babo
taj sto ti je auto to kupio
jebo ti svaki drot mater
taj sto si ga potkupio
razumijes jarane...
umirem hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :pisnuo:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#41 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by bitanga_sa_otesa »

dgL_ wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Ajkula im vise lezi...
ajkule su sve istruHle ko i stojadini i fiati 132 :D
amar1994

#42 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
:lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#43 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

vješalica wrote:svjesno preskače činjenicu da i druge marke prave sranja,a video zapisa kamara ima kao dokaz tome,to je dokaz da nije do marke auta,već do paralelopipeda koji ga vozi
Prave ljudi, vozila ništa ne prave, sve je do ljudi i onoga šta je u njihovim glavama. U BiH društvu postoji ta neka čudna koincidencija između određenih marki vozila i kockastih glava, zašto je to tako moža struka jednom da odgovor.
bach

#44 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by bach »

crna dvojka, garava djevojka

dok je meni dvjke vozat ću djevojke

turbo dizel mjenjač pet brzina, osamdeset deveta godinaaaaa

Last edited by bach on 18/10/2016 23:07, edited 1 time in total.
vješalica

#47 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by vješalica »

bach wrote:crna dvojka, garava djevojka

Dope_Man

#48 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by Dope_Man »

vješalica wrote:svjesno preskače činjenicu da i druge marke prave sranja,a video zapisa kamara ima kao dokaz tome,to je dokaz da nije do marke auta,već do paralelopipeda koji ga vozi
''Obicne'' sudare prave svi, to je tacno. Ali isto tako je i realnost da ''face'' poput Sefica uglavnom vozaju VW/BMW/Audi. Par tih glavonja sam, ne svojim izborom, znao, a jos vise vidim po gradu, i 95% ih je u jednom od ova tri brenda. Ima ih sa Mercedesima, ali njih izgleda malo pripaze, dal' zato sto su skupi il sta, ali nisam primjetio qurcenje na putu sa njima, dok me na svakom putovanju ova tri redovno prestizu, uzimaju citave kolone itd.

Dakle, mogli bi reci: Nije svaki vozac VW/BMW/AUDI-a papak, ali (skoro) svaki papak vozi VW/BMW/AUDI.

A zasto je tako.. pa vjerovatno ta neka historijska ''veza'' sa Njemackom, cijenjenje njihovih proizvoda itd.
Last edited by Dope_Man on 18/10/2016 23:11, edited 1 time in total.
vješalica

#49 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

Post by vješalica »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prave ljudi, vozila ništa ne prave, sve je do ljudi i onoga šta je u njihovim glavama. U BiH društvu postoji ta neka čudna koincidencija između određenih marki vozila i kockastih glava, zašto je to tako moža struka jednom da odgovor.
hvala ti na korekciji,htjedoh napisati prave paralelopipedi u drugim markama vozila
struka može dati odgovor zašto je vw kod nas rasprostranjeno vozilo,njegov servis,ponuda,cijena dijelova,majstori i sl...i zašto se ljudi odlučuju na tu marku vozila
i također šta to drugi ponuđači nemaju u smislu servisa,dijelova cijene i sl.
ako razumiješ :)
Drvosjeca iz Dejcica

#50 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta

vješalica wrote:
bach wrote:crna dvojka, garava djevojka

Da ne bude samo VW, evo jedna i za Volvo. :mrgreen: :lol:

Post Reply