Sta je jos potrebno da se narod probudi ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ho oponopono

#26 Re: Sta je jos potrebno da se narod probudi ?

Post by ho oponopono »

...izgleda da smo persone do te mjere jebote navikle da u tolikoj mjeri trpimo, da mislimo da je to normalno...odakle to u nama...ne znam...paradoks ili objašnjenje nužnosti...:pusi2:

...vladau-haraju šakali, bunimo se još godina dvjesta...te svaki pokušaj bunta, satanizuje se ...

...neko jebiga zapali i ode, drugi nešto pokušaju svojim malim doprinosom doprinjeti nekoj ko fol promjeni, ostali su pristali na uklapanje...kako, šta i Hamlet bi se zaljuljao na nekoj grani ne bi mogao podnijeti više ovaj pritisak...znam samo da ovo stanje sranje je neodrživo, nedopustivo...:pusi2:
aurora313

#27 Re: Sta je jos potrebno da se narod probudi ?

Post by aurora313 »

Trebalo je danas slušati E. Konakovića, premijera Kantona na N1 i sramotu od bježanja od svake odgovornosti.
Bilo je maltene ja sam im govorio ili skretao pažnju, ali oni... nisam ja zadužen za ovo ili ono...

A evo kako su ga jadnog natjerali da bude premijer. Citiram (a vidi i dole):

- Znam šta to znači, dugo radim u tom sistemu (?!?) i znam koliko je težak to posao i nemam apsolutno nikakvu želju. Ukoliko mi to bude obaveza, te trebam obnašati tu funkciju, ne bježim od odgovornosti, ali uz podršku svih političkih subjekata, ne samo SDA, nego bukvalno svih političkih subjekata u KS-u[/b] - poručio je Konaković.

Pa šta da mi očekujemo od njega nego da se svi složimo: čvjeku nabacili obavezu da služi narodu, a on pošteno kaže da nema nikakvog interesa za fotelju.

Potpuno saosjećamo. Naprijed SDA! :-)

Ovo prenosim sa ** No links ** tačka ba:

------------------
Elmedin Dino Konaković, rođen u Sarajevu 3. septembra 1974. godine, završio je Elektrotehničku školu, a kasnije (iznenada) diplomirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, Odsjek menadžment u sportu, u svojim 30-im. Njegov studentski život obilježila je velika afera, jer je, navodno, trogodišnji fakultet uspio završiti za manje od dva mjeseca, međutim, uprkos svemu, index mu krase skoro same desetke.

Prije toga bio je dugogodišnji (neki bi dodali i osrednji) igrač i kapiten KK Bosna, te igrao u timovima u Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji. On je 2003. godine, nakon što se povukao iz profesionalnog sporta zasjeo na čelo ovog kluba i funkciju direktora obavljao do 2008. godine. KK Bosna je završila u dugovima, a mnogi danas smatraju da je upravo Dino Konaković zaslužan za njenu propast i prozivaju ga 'grobarom' ovog kluba.

U to vrijeme, od 2004. do 2006. obavljao je još jednu funkciju - bio je i član Komiteta za sport pri Vijeću Evrope, da bi 2004. bio izabran za vijećnika u Vijeću Općine Centar. Konaković je u svojoj političkoj karijeri išao 'stepenicu po stepenicu', pa je u prošlom mandatu bio je zastupnik kao i šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS. Godine 2008. bio je i kandidat za načelnika Općine Centar Sarajevo, međutim nije uspio dobiti podršku birača.

Sada je, tvrdi, spreman preuzeti 'vrući krompir' u svoje ruke, mada priznaje da 'niko pametan i niko normalan nema želju da bude premijer KS-a':

- Znam šta to znači, dugo radim u tom sistemu i znam koliko je težak to posao i nemam apsolutno nikakvu želju. Ukoliko mi to bude obaveza te trebam obnašati tu funkciju,, ne bježim od odgovornosti, ali uz podršku svih političkih subjekata, ne samo SDA, nego bukvalno svih političkih subjekata u KS-u - poručio je Konaković.

Kako sam tvrdi, odlično govori engleski, italijanski i rumunski jezik - pa zašto mu ne vjerovati?!...

-------------
hrle1976

#28 Re: Sta je jos potrebno da se narod probudi ?

Post by hrle1976 »

U BiH samo jos prekstiti imena rijeka u Rio Bosna, Rio Miljacka i konje navabiti eto:
KB9

#29 Re: Sta je jos potrebno da se narod probudi ?

Post by KB9 »

sabura samo, ovaj narod ima sabura u neogranicenim kolicinama, zato i jesmo u govnima :bih:
KB9

#30 Re: Sta je jos potrebno da se narod probudi ?

Post by KB9 »

MickeyPierce wrote:Prosjecan bosnjo generalno zivi ko beg ... Ima stan i vikendicu . auto od 7-8 hiljada km... Posao dobar 7-8 stoja plus topli i prevoz ... Sa strane se uvijek nesto namakne .... Obavezno se ljetuje na moru desetak dana godisnje .... Ide se po planinama izletistima ... Hefticnovse zalomi u kafani ili na derneku .... Jede se i meso i voce i povrce ... Pusi se kutija dnevno i popije 3-4 kafe dnevno .... Ide se na koncert ili u kino par puta godisnje .... Ima pun ormar odjece i markiranu obucu .... Itd itd

Zasto da se budi?
kako ce se razbudit kad dodje vakat za eu nije ni svjestan, zamislit ne moze znaci

desit ce se nezapamcena kuknjava nekog naroda :lol:
Post Reply