Trebalo je danas slušati E. Konakovića, premijera Kantona na N1 i sramotu od bježanja od svake odgovornosti.
Bilo je maltene ja sam im govorio ili skretao pažnju, ali oni... nisam ja zadužen za ovo ili ono...
A evo kako su ga jadnog natjerali da bude premijer. Citiram (a vidi i dole):
- Znam šta to znači, dugo radim u tom sistemu (?!?) i znam koliko je težak to posao i nemam apsolutno nikakvu želju.
Ukoliko mi to bude obaveza, te trebam obnašati tu funkciju, ne bježim od odgovornosti, ali uz podršku svih političkih subjekata, ne samo SDA, nego bukvalno svih političkih subjekata u KS-u[/b] - poručio je Konaković.
Pa šta da mi očekujemo od njega nego da se svi složimo: čvjeku nabacili obavezu da služi narodu, a on pošteno kaže da nema nikakvog interesa za fotelju.
Potpuno saosjećamo. Naprijed SDA!
Ovo prenosim sa ** No links ** tačka ba:
------------------
Elmedin Dino Konaković, rođen u Sarajevu 3. septembra 1974. godine, završio je Elektrotehničku školu, a kasnije (iznenada) diplomirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, Odsjek menadžment u sportu, u svojim 30-im. Njegov studentski život obilježila je velika afera, jer je, navodno, trogodišnji fakultet uspio završiti za manje od dva mjeseca, međutim, uprkos svemu, index mu krase skoro same desetke.
Prije toga bio je dugogodišnji (neki bi dodali i osrednji) igrač i kapiten KK Bosna, te igrao u timovima u Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji. On je 2003. godine, nakon što se povukao iz profesionalnog sporta zasjeo na čelo ovog kluba i funkciju direktora obavljao do 2008. godine. KK Bosna je završila u dugovima, a mnogi danas smatraju da je upravo Dino Konaković zaslužan za njenu propast i prozivaju ga 'grobarom' ovog kluba.
U to vrijeme, od 2004. do 2006. obavljao je još jednu funkciju - bio je i član Komiteta za sport pri Vijeću Evrope, da bi 2004. bio izabran za vijećnika u Vijeću Općine Centar. Konaković je u svojoj političkoj karijeri išao 'stepenicu po stepenicu', pa je u prošlom mandatu bio je zastupnik kao i šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS. Godine 2008. bio je i kandidat za načelnika Općine Centar Sarajevo, međutim nije uspio dobiti podršku birača.
Sada je, tvrdi, spreman preuzeti 'vrući krompir' u svoje ruke, mada priznaje da 'niko pametan i niko normalan nema želju da bude premijer KS-a':
- Znam šta to znači, dugo radim u tom sistemu i znam koliko je težak to posao i nemam apsolutno nikakvu želju. Ukoliko mi to bude obaveza te trebam obnašati tu funkciju,, ne bježim od odgovornosti, ali uz podršku svih političkih subjekata, ne samo SDA, nego bukvalno svih političkih subjekata u KS-u - poručio je Konaković.
Kako sam tvrdi, odlično govori engleski, italijanski i rumunski jezik - pa zašto mu ne vjerovati?!...
-------------