Grčka - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- spree
#26 Re: Grčka - BiH
Hajmo jedan eksperiment sa dva zadnja vezna i jednim napadacem, mada sumnjam da ce mesa bez dva napadaca ikada igrati, jer on gaji moderan napadacki fudbal [emoji38]. Jos ako plavo oko bude u formi [emoji57]
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#27 Re: Grčka - BiH
Samo se nadam da ce staviti TSS i Cimirota mjesto Mede i naravno sa jednim napadacem.
Begovic
Kolasinac-Spahic-Sunjic-Vranjes
Cimirot - Pjanic
TSS
Visca - Lulic/Hajrovic
Dzeko
Begovic
Kolasinac-Spahic-Sunjic-Vranjes
Cimirot - Pjanic
TSS
Visca - Lulic/Hajrovic
Dzeko
- cyprus
#28 Re: Grčka - BiH
Dakle, sastav za Grčku bi trebao izgledati ovako:
ΜΠΕΓΚΟΒΙΤΣ
ΒΡΑΝΙΕΣ
ΣΠΑΧΙΤΣ
ΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ
ΚΟΛΑΣΙΝΑΤΣ
ΤΣΙΜΙΡΟΤ
ΠΙΑΝΙΤΣ
ΣΟΥΣΙΤΣ
ΧΑΙΡΟΒΙΤΣ
ΛΟΥΛΙΤΣ
ΤΖΕΚΟ

ΜΠΕΓΚΟΒΙΤΣ
ΒΡΑΝΙΕΣ
ΣΠΑΧΙΤΣ
ΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ
ΚΟΛΑΣΙΝΑΤΣ
ΤΣΙΜΙΡΟΤ
ΠΙΑΝΙΤΣ
ΣΟΥΣΙΤΣ
ΧΑΙΡΟΒΙΤΣ
ΛΟΥΛΙΤΣ
ΤΖΕΚΟ
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#29 Re: Grčka - BiH
cyprus wrote:Dakle, sastav za Grčku bi trebao izgledati ovako:
ΜΠΕΓΚΟΒΙΤΣ
ΒΡΑΝΙΕΣ
ΣΠΑΧΙΤΣ
ΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ
ΚΟΛΑΣΙΝΑΤΣ
ΤΣΙΜΙΡΟΤ
ΠΙΑΝΙΤΣ
ΣΟΥΣΙΤΣ
ΧΑΙΡΟΒΙΤΣ
ΛΟΥΛΙΤΣ
ΤΖΕΚΟ
- hrasno38
#30 Re: Grčka - BiH
hahahahacyprus wrote:Dakle, sastav za Grčku bi trebao izgledati ovako:
ΜΠΕΓΚΟΒΙΤΣ
ΒΡΑΝΙΕΣ
ΣΠΑΧΙΤΣ
ΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ
ΚΟΛΑΣΙΝΑΤΣ
ΤΣΙΜΙΡΟΤ
ΠΙΑΝΙΤΣ
ΣΟΥΣΙΤΣ
ΧΑΙΡΟΒΙΤΣ
ΛΟΥΛΙΤΣ
ΤΖΕΚΟ
- hrle1976
#31 Re: Grčka - BiH
BiH u Grckoj igra za drugo mjesto, jer da bi parirala Belgiji, mora je savladati 5-0 na domacem. Prvo mjesto 80% ide Belgiji, Grci, se mogu minimalno boriti za prvo, najvjerovatnije ce sa BiH za drugo se boriti. Znaci ako BiH popusi u Grckoj, 90% su sanse da ce zavrsiti treci ili nize, sve onda zavisi od morala i sl. BiH samo prija pobejeda, jer nerijeseno je kao i poraz, jer ovo ce biti grupa sa jako malo nerijesenih utakmica. Sto znaci ako Grci i Belgijanci podjele po 3 boda i da se uzme u obzir da ce sve ostalo satrati. BiH mimo ostali da satere, mora na domacem satrati Grcku i Belgiju. Vec u trecem kolu je ova grupa razigrana do petg ce se znati ko je prvi 100%
Belgija prva 80% druga 20%
Grcka prva 20% druga 50%
BiH prva 0% druga 30%
BiH mora igrati 100% na pobjedu.
Nista 4 5 1, vec 4 3 3 ili 3 4 3
Grcka prva 20% druga 50%
BiH prva 0% druga 30%
-
Itsoktobealone
#32 Re: Grčka - BiH
Sta sve napisa braco mojahrle1976 wrote:BiH u Grckoj igra za drugo mjesto, jer da bi parirala Belgiji, mora je savladati 5-0 na domacem. Prvo mjesto 80% ide Belgiji, Grci, se mogu minimalno boriti za prvo, najvjerovatnije ce sa BiH za drugo se boriti. Znaci ako BiH popusi u Grckoj, 90% su sanse da ce zavrsiti treci ili nize, sve onda zavisi od morala i sl. BiH samo prija pobejeda, jer nerijeseno je kao i poraz, jer ovo ce biti grupa sa jako malo nerijesenih utakmica. Sto znaci ako Grci i Belgijanci podjele po 3 boda i da se uzme u obzir da ce sve ostalo satrati. BiH mimo ostali da satere, mora na domacem satrati Grcku i Belgiju. Vec u trecem kolu je ova grupa razigrana do petg ce se znati ko je prvi 100%
Grcka prva 20% druga 50%
BiH prva 0% druga 30%
Prva stvar, Belgija ce ogaditi Grcki fudbal i u gostima i kuci. Ovi igraju sporo do bola, ne mogu oni pokriti nit zabiti vise od 1 gola Belgiji tacno da Ronaldo igra za njih. Druga stvar, slazem se da trebamo ici na pobjedu u Grckoj ali da je bod u gostima ravan porazu = HELL NO. Bod u gostima i pobjeda kuci dovodi do 2og mjesta pa cak i ako izgubimo od Belgije u Zenici (sa predpostavkom da dobijemo sve ostale ekipe koje su ostale).
Znaci bod tamo i tri boda kuci sa pobjedama protiv svih ostalih ekipa (moze poraz od Belgije) je 22 boda i to je vise nego dovoljno za drugo mjesto. Mozda cak bude dovoljno i za najbolju drugoplasiranu ekipu sa 22 boda.
- hrasno38
#33 Re: Grčka - BiH
Ovaj proracun bi mogao vrijediti kad se odigra recimo kompletan prvi krug tj. svako sa svakim a ovako ovo sto si ti napisao je SF. Nama i bod protiv Grka sa pobjedom kuci isto tako moze obezbjediti 2 mjesto uz naravno njihov poraz protiv Belgije. A sta ako Grci dobiju Belgiju....mi dobijemo i Grcku i Belgiju??? Dakle stvarno prognoze nidje veze sa vezom a nisam siguran da se ne gleda i gol razlika koja se nabija na Gibraltaru i Estoniji. Mi smo jedne preslusali sa 5:0 a sa drugima nismo igrali a Grci i Belgijanci jesu....ma ima tu jos 1000 kombinacija i nesto sada tvrditi je totalno nidje veze.hrle1976 wrote:BiH u Grckoj igra za drugo mjesto, jer da bi parirala Belgiji, mora je savladati 5-0 na domacem. Prvo mjesto 80% ide Belgiji, Grci, se mogu minimalno boriti za prvo, najvjerovatnije ce sa BiH za drugo se boriti. Znaci ako BiH popusi u Grckoj, 90% su sanse da ce zavrsiti treci ili nize, sve onda zavisi od morala i sl. BiH samo prija pobejeda, jer nerijeseno je kao i poraz, jer ovo ce biti grupa sa jako malo nerijesenih utakmica. Sto znaci ako Grci i Belgijanci podjele po 3 boda i da se uzme u obzir da ce sve ostalo satrati. BiH mimo ostali da satere, mora na domacem satrati Grcku i Belgiju. Vec u trecem kolu je ova grupa razigrana do petg ce se znati ko je prvi 100%
Grcka prva 20% druga 50%
BiH prva 0% druga 30%
- luckylaka
#34 Re: Grčka - BiH
Jebo te nakon tri kola mi vec pravimo kombinacije kako do baraza.To se znalo prije izvlacenja parova da moras sto vise pobjedjivati il ima neka druga varijanta kako do S.P.
Ako kipar izvuce bod Grcima,ako Grci izvuku bod Belgiji,ako Giblartar nekoga iznenadi,ako ovaj ako onaj.Igraj i pobijedi Sa ovakvim pristupom igri,taktikom,zalaganjem... mi nemamo sta traziti dalje u kvalifikacijama.Kako sve ovo promijeniti trebaju smisliti genijalci tipa Mesha,onaj francuz koji me sve vise podsjeca na visokog predstavnika(tu je samo da uzme pare) i strucni stab
Ako kipar izvuce bod Grcima,ako Grci izvuku bod Belgiji,ako Giblartar nekoga iznenadi,ako ovaj ako onaj.Igraj i pobijedi Sa ovakvim pristupom igri,taktikom,zalaganjem... mi nemamo sta traziti dalje u kvalifikacijama.Kako sve ovo promijeniti trebaju smisliti genijalci tipa Mesha,onaj francuz koji me sve vise podsjeca na visokog predstavnika(tu je samo da uzme pare) i strucni stab
- hrle1976
#35 Re: Grčka - BiH
Neka sve utakmice ostale dobiju BiH, Belgija i Grcka. Izkljucimo utakmice koje jos imaju ove tri da igrau medjusobno.hrasno38 wrote:Ovaj proracun bi mogao vrijediti kad se odigra recimo kompletan prvi krug tj. svako sa svakim a ovako ovo sto si ti napisao je SF. Nama i bod protiv Grka sa pobjedom kuci isto tako moze obezbjediti 2 mjesto uz naravno njihov poraz protiv Belgije. A sta ako Grci dobiju Belgiju....mi dobijemo i Grcku i Belgiju??? Dakle stvarno prognoze nidje veze sa vezom a nisam siguran da se ne gleda i gol razlika koja se nabija na Gibraltaru i Estoniji. Mi smo jedne preslusali sa 5:0 a sa drugima nismo igrali a Grci i Belgijanci jesu....ma ima tu jos 1000 kombinacija i nesto sada tvrditi je totalno nidje veze.hrle1976 wrote:BiH u Grckoj igra za drugo mjesto, jer da bi parirala Belgiji, mora je savladati 5-0 na domacem. Prvo mjesto 80% ide Belgiji, Grci, se mogu minimalno boriti za prvo, najvjerovatnije ce sa BiH za drugo se boriti. Znaci ako BiH popusi u Grckoj, 90% su sanse da ce zavrsiti treci ili nize, sve onda zavisi od morala i sl. BiH samo prija pobejeda, jer nerijeseno je kao i poraz, jer ovo ce biti grupa sa jako malo nerijesenih utakmica. Sto znaci ako Grci i Belgijanci podjele po 3 boda i da se uzme u obzir da ce sve ostalo satrati. BiH mimo ostali da satere, mora na domacem satrati Grcku i Belgiju. Vec u trecem kolu je ova grupa razigrana do petg ce se znati ko je prvi 100%
Grcka prva 20% druga 50%
BiH prva 0% druga 30%
Belgija bi imala 21 bod, Bih i Grcka po 18 stim sto BiH bi najvjerovatnije imala bolju gol razliku tj. + vise bi imala.
Ostaje onda
Grcka - Belgija koj djednih i drugih
Grcka - BiH itso dvije
te BiH i Belgija u BiH.
Da bi BiH imala ikakve koristi u duelu sa Belgijom mora da pobjedi 5-0 sto mozemo otpisati.
Recimo neka BiH tu dobije 2-0
Znaci Belgija i BiH sa 21 bod po 8 utakmica
Grcka sa 18 po 6 utkamica
Recimo neka Grcka i BiH podjele po tri boda. 1-0 i 0-1
BiH 10 utakmica 24
Grcka i Belgija po 21 8 utakmica
recimo neka i ovi medjusobno podjele po 3 boda
Belgija prva 24 jer je jaca od BiH medjusobno
BiH druga jer bi po svakoj vjerovatnoci imala bolju gol razliku
Grcka treca zbog slabije gol razlike
znaci neka BiH u medjusobnom bude slabija od grcke reimo 2-1 sa po 3 boda svak Grcka dva.
Poslje treceg kola se moze izracunati mnogo sta, jer sve je prosto ako se uzme vjerovatnoca.
E sada racunati da ce drugi bacati bodove protiv estonije i kipa, a reci BiH nece, a obe te utakmice ima u gostima, je malo sasavo.
BiH igra za drugo mjesto sa Grckom koja ima tu prednost, jer igra protiv BiH prvu kod kuce. BiH trebala protestirati kad je znala da igra dvije vazne u gostima kao prve. Jer se zna da ce odluciti medjusobno dvoboji od ove tri a ne ostalo. Da su to ucinili, onda bi islo na bubanj izvacenje. Ovo izvlacenje redova utakmica je bio medjusoni dogovor, e sad mene zanima koja budaletina je pristala da igra prve protiv Grcke i Belgije u gostima. BiH ce opusiti obe sam rekao prije pocetka, cak sam ono sa Belgijom tipo najmanje tri razlike za Belgiju. I kazem opet BiH gubi u Grckoj 100% tu nema dileme. Dzaba nada, dzaba sve, bice na tenane ono najvjerovatnije 1-0 za grke, ali ce uzeti tri boda.
- BarbaDue
#36 Re: Grčka - BiH
@hrle1976
Ti na kladari uzimaš svaki dan, jel tako!?
Poslje treceg kola se moze izracunati mnogo sta, jer sve je prosto ako se uzme vjerovatnoca
Ti na kladari uzimaš svaki dan, jel tako!?
- Point.
#37 Re: Grčka - BiH
Otvorim temu, pobjedimo. Sad necemo uzeti grke.mO k3 wrote:Point. wrote:Sto otvori ovu temu, bas me je dobro krenulo.sta te krenulo??
- Logovan
#38 Re: Grčka - BiH
Otvori i ti temu, ako je već takva situacija, šta fali da dvije imamo.Point. wrote:Otvorim temu, pobjedimo. Sad necemo uzeti grke.mO k3 wrote:Point. wrote:Sto otvori ovu temu, bas me je dobro krenulo.sta te krenulo??
- hrasno38
#39 Re: Grčka - BiH
Ama jarane ako treba za pobjedu otvorit cemo 20 tema i uci u direktan rat sa moderatorimaPoint. wrote:Otvorim temu, pobjedimo. Sad necemo uzeti grke.mO k3 wrote:Point. wrote:Sto otvori ovu temu, bas me je dobro krenulo.sta te krenulo??
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#40 Re: Grčka - BiH
hrle, mani se fudbala.
Cuj trebamo dobiti Belgiju 5-0
Nema to nikakve veze. Nije ovo knock out. Bodovi se skupljaju. Ko ima vise, to je bitno.
Cuj trebamo dobiti Belgiju 5-0
Nema to nikakve veze. Nije ovo knock out. Bodovi se skupljaju. Ko ima vise, to je bitno.
- wickerman
#41 Re: Grčka - BiH
Sve je to dobro dok ne pocnemo prognozirati da ce se BelgijGrcka okliznut protiv Estonije, po cuvenoj narodnoj lopta je okrugla i svako danas igra fudbal 
- hrasno38
#42 Re: Grčka - BiH
Mi ne trebamo gledati gdje ce se okliznuti i da li ce se okliznuti nasi protivnici mi trebamo dobiti aposlutno sve utakmice protiv ovih kao "losijih reprezentacija" i domacinski sacekati kuci i Belgiju i Grcku za koje sam 1000% siguran da u Zenici mozemo dobiti ako naravno bude sve kako treba sa sastavom. Za mene licno jos uvijek nije izgubljena ni trka za prvo mjesto sve dok je ovoliki broj bodova u igri. Naravno isto tako mozemo biti i 3-4 ....wickerman wrote:Sve je to dobro dok ne pocnemo prognozirati da ce se BelgijGrcka okliznut protiv Estonije, po cuvenoj narodnoj lopta je okrugla i svako danas igra fudbal
- dulekrele
#43 Re: Grčka - BiH
Gledam sada snimak grka i estonaca i ovi mi grci ne izgledaju nista posebno. Ako mi odigramo perfektno grci nemaju sta traziti. Ali s obzirom da mi od svicaraca nismo odigrali cestito onda je sve moguce.
-
Itsoktobealone
#44 Re: Grčka - BiH
Hrle drug fakat omanuo ovaj put. Neka zivota ti 
- vicious
#45 Re: Grčka - BiH
Ama tu utakmicu sa svicom moramo već jednom izbaciti iz svih priča i poređenja, jer je to bila prijateljska utakmica i više je nećemo ponoviti. Meša je sam rekao poslije te tekme da rezultat nije bio u prvom planu i da smo išli da se nadigravamo, i tu je sva mudrost naše dobre igre. Svaki put kad je kao išao na rezultat postavio je igru, formaciju i sastav za kurac.
Sve utakmice za bodove su bile patnja, tako da sumnjam da će se za ovih mjesec dana nešto promijeniti.
Sve utakmice za bodove su bile patnja, tako da sumnjam da će se za ovih mjesec dana nešto promijeniti.
- hrle1976
#46 Re: Grčka - BiH
Tomahawk11 wrote:hrle, mani se fudbala.
Cuj trebamo dobiti Belgiju 5-0![]()
Nije, ali u slucaju jednako bodova se racuna medjusobni dvoboj. Ja se smijem okladiti da je Belgija jedno dvije galaksije iznad svih ekipa u grupi. Oni su 100% prvi. Dvoboj za drugo je izmedju Grcke i BiH. Grki imaju tu debelu prednost sto utakmicu protiv BiH igraju (prvu) na domacem terenu. Druga prednost, vec su Kiparvu gostima savladali. Kad usporedim sinoc, te onu zadnju BiH sa Kiprom u gostima
Druga stvar, odnosno treca, pola BiH igraca igra u koje kakvim ljevim ekipama. Da nepricam o onim sto igraju u Seriji B i Bundesligi 2
- Romanista 101%
#47 Re: Grčka - BiH
Ja ne znam kako mogu Grcka i Kipar biti u istoj grupi po meni nije posteno jer Grci i prije pocetka kvala imaju 6 bodova od Kipra, plus sto ce ovi sve uciniti da nekome uzmu koji bod i tako jos pomognu "bracu".
-
Mirza007
#48 Re: Grčka - BiH
Begovic - Chelseahrle1976 wrote:Tomahawk11 wrote:hrle, mani se fudbala.
Cuj trebamo dobiti Belgiju 5-0![]()
Nije, ali u slucaju jednako bodova se racuna medjusobni dvoboj. Ja se smijem okladiti da je Belgija jedno dvije galaksije iznad svih ekipa u grupi. Oni su 100% prvi. Dvoboj za drugo je izmedju Grcke i BiH. Grki imaju tu debelu prednost sto utakmicu protiv BiH igraju (prvu) na domacem terenu. Druga prednost, vec su Kiparvu gostima savladali. Kad usporedim sinoc, te onu zadnju BiH sa Kiprom u gostimada budemo nacisto - sinoc je Kipar dao dva autogola. Prvo onaj doda nazad BiH igracu, drugi je pacer golmana. Ako ce nako kilavo igrati protiv Grcke, bolje da predaju utakmicu unaprijed. Druga stvar je trener, BiH se pribila domacih znj trenera, da budem iskren, uspjesnost BiH trenera lezi u lopticama, ko ce ih zapasti. Mesa, svaka cast, ali on u Engleskoj tesko da bi bio tener u trecij ligi tj. League One sto oni zovu.
Druga stvar, odnosno treca, pola BiH igraca igra u koje kakvim ljevim ekipama. Da nepricam o onim sto igraju u Seriji B i Bundesligi 2Ona zirafa sa cupicem se uzdize ko, pa kad si IGRACINA sto ne sutas za Valenciju, ako nista drugo. Jok velikan u Seriji B gdje izmedjuostalog dijele zelene kartone, ko na kongresu SFRJ kad su glasali za slovenacke amandmane, pa mahali zelenim i crvenim kartonima.
Vranjes - Tom Tomsk
Sunjic - Stuttgart
Spahic - Hamburger SV
Kolasinac - Schalke
Medunjanin - Maccabi
Pjanic - Juventus
Lulic - Lazio
Visca - Mediopol
Dzeko - Roma
Djuric - Cesena
Od jedanaest igraca jucer imas 6 iz Lige petice; osim Begovica I mozda Kolasinca svi standardni (ne racunam Sunjica mada je Stuttgart dugogodisnji Bundesligas); imas dvojicu iz drugih liga petice I po jednog iz turske, izraelske I ruske lige - ovo je ja bih rekao i Mesin trenerski rang. O klubovima iz petice gore navedenim on moze samo sanjati - objektivno. Ipak, sve u svemu dovoljan je to kvalitet za osvajanje drugog mjesta u grupi.
Eto poslozi Grke pa ces vidjeti gdje su i sta su. Nista bolji od nas.
- Tito_i_Partija
#49 Re: Grčka - BiH
SkyLimit wrote:Grci imaju lošije igrače od nas. Imaju samo dvojicu igrača top klase, i to stoperi Manolas iz Rome i Papastathopoulos iz Dortmunda. Za ostale njihove igrače su nedostižne karijere recimo jednog Ibiševića ili Lulića, a zna se kakvo mišljenje o njihovim "kvalitetama" vlada među našim navijačima.

-
bulevarmostar
#50 Re: Grčka - BiH
Posto je FIFA, a ne UEFA, prvo se gleda gol razlika ako dva tima imaju isto bodova ( a ne medjusobni).
Tiebreakers
In home-and-away league format, the ranking of teams in each group is based on the following criteria (regulations Articles 20.6 and 20.7):
Points (3 points for a win, 1 point for a draw, 0 points for a loss)
Goal difference
Goals scored
Points in matches between tied teams
Goal difference in matches between tied teams
Goals scored in matches between tied teams
Away goals scored in matches between tied teams (if the tie is only between two teams)
Play-off match(es) on neutral ground (if approved by FIFA Organizing Committee), with extra time and penalty shoot-out if necessary
Tiebreakers
In home-and-away league format, the ranking of teams in each group is based on the following criteria (regulations Articles 20.6 and 20.7):
Points (3 points for a win, 1 point for a draw, 0 points for a loss)
Goal difference
Goals scored
Points in matches between tied teams
Goal difference in matches between tied teams
Goals scored in matches between tied teams
Away goals scored in matches between tied teams (if the tie is only between two teams)
Play-off match(es) on neutral ground (if approved by FIFA Organizing Committee), with extra time and penalty shoot-out if necessary