Auto bluetooth

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#26 Re: Auto bluetooth

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
O'zone wrote:Muziku prilikom poziva prekida i ovaj što sam ja postavio a kamo li parrot....
eh onda je OK :thumbup:
Kazem ti ja da radi posao. :wink:
Haris.ba

#27 Re: Auto bluetooth

Post by Haris.ba »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:
O'zone wrote:Muziku prilikom poziva prekida i ovaj što sam ja postavio a kamo li parrot....
eh onda je OK :thumbup:
Kazem ti ja da radi posao. :wink:
Prekida muziku na radiu, ne muziku koju puštaš preko tog uređaja?
konektovan

#28 Re: Auto bluetooth

Post by konektovan »

Prekida muziku koju slusas preko uredjaja, koristeci fm frekvenciju. Na to sam i mislio. Ne moze prekinuti kad slusas samo radio.
Haris.ba

#29 Re: Auto bluetooth

Post by Haris.ba »

konektovan wrote:Prekida muziku koju slusas preko uredjaja, koristeci fm frekvenciju. Na to sam i mislio. Ne moze prekinuti kad slusas samo radio.
Pretpostavio sam. Hvala.

Nego, kod ovih malo ozbiljnijih investicija tipa parrot i Jabra drive - rade li isti kada je radio isključen?

P.S.
Mislim da i 200 stoje nije puno, kad skontaš kolika je kazna kad te uhvate da pričaš.
konektovan

#30 Re: Auto bluetooth

Post by konektovan »

Haris.ba wrote:
konektovan wrote:Prekida muziku koju slusas preko uredjaja, koristeci fm frekvenciju. Na to sam i mislio. Ne moze prekinuti kad slusas samo radio.
Pretpostavio sam. Hvala.

Nego, kod ovih malo ozbiljnijih investicija tipa parrot i Jabra drive - rade li isti kada je radio isključen?

P.S.
Mislim da i 200 stoje nije puno, kad skontaš kolika je kazna kad te uhvate da pričaš.
Mislim da rade, ali evo nek ostali potvrde koji imaju parrot, Amare javni se?! :D

Nije losa opcija i bluetooth slusalica, ko cesto koristi telefon
Haris.ba

#31 Re: Auto bluetooth

Post by Haris.ba »

Mislim da slušalica ne prolazi po zakonu.

A i naviklo se kad uđeš u auto ništa ne barćem, ne razmišljam je li napunjena, treba dugme pritisnuti...

Imam puno dionica dnevno po nekoliko kilometara ponekad. I nemam kuveta paliti slušalicu i montirati.

Ovako kad sam u autu radi, kad ugasim auto - ne radi.
amar1994

#32 Re: Auto bluetooth

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
Haris.ba wrote:
Pretpostavio sam. Hvala.

P.S.
Mislim da rade, ali evo nek ostali potvrde koji imaju parrot, Amare javni se?! :D

Nije losa opcija i bluetooth slusalica, ko cesto koristi telefon
Rade kao i fabricki BT, bez obzira je li upaljen ili ugasen fabricki radio ili sta slusas , bio to CD , RSG :mrgreen: ili USB/iPod :thumbup:

Moj fabricki radi i kad je ugasen radio :) , jedina mana BT sistema je da te ljudi gledaju cudno kad pricas s nekim , a nema telefona u ruci
:lol: :lol: :mrgreen:
tempuser

#33 Re: Auto bluetooth

Post by tempuser »

amar1994 wrote:
Moj fabricki radi i kad je ugasen radio :) , jedina mana BT sistema je da te ljudi gledaju cudno kad pricas s nekim , a nema telefona u ruci
Ja nemam BT nego se javljam na speakerphone i to pogotovo od kad su pooostrili kazne i bas obracam paznju na druge, dosta ljudi sad koristi ili BT ili speakerphone.
rimano

#34 Re: Auto bluetooth

Post by rimano »

Pauza wrote:Jabra Drive najjača stvar! Profesionalna stvar. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
http://www.jabra.com/in-car/jabra-drive
Jos jedan glas za Jabru. Ja sam kupio
https://www.jabra.com/supportpages/jabra-freeway
Na ebayu moze se kupiti jeftinije nego na oficijelnoj stranici.

Prije toga imao sam dvije vrste kineskih uredjaja i nisam bio zadovoljan.

Ovaj uredjaj ne zahtjeva nikakvu instalaciju. Pali se automatski kada detektuje vibracije kao zatvaranje vrata, start motora i sl i gasi sam nakon sto se vozilo napusti.
Baterija traje dugo, cini mi se da punim je jednom mjesecno, stim da ne vozim puno u toku dana.
condy

#35 Re: Auto bluetooth

Post by condy »

amar1994 wrote:

Čudno ?

Gledaju te ko da si fisno sa pameti...a i ja nekad tako gledam druge kad krenu okolišat da nešto ne čuješ :D ja bt isključim kad sam sa nekim u autu, nekako mi je tako lagodnije, doduše nije po propisu ali ja ne volim da mi drugi slušaju razgovore... :wink:
nivla

#36 Re: Auto bluetooth

Post by nivla »

ja imam parrot ck3100, nekad ne uhvati sinhronizaciju, ali to pripisujem losem telefonu, inace ok radi, kad svira muzika cim zazvoni telefon radio ide na mute i moze se pricati uz odlican kvalitet zvuka, ako je razgovor u toku a ti zavrsio sa voznjom i ugasio auto, parrot ti ponudi da prebacis poziv na mobitel, dosao mi ugradjen u auto
sto se tice ovih alternativa prije bih bolji radio sa bluetooth opcijom i mikrofonom kupio nego parrot ugradjivao, ali opet svak ima svoje, cijena skoro pa identicna
Haris.ba

#37 Re: Auto bluetooth

Post by Haris.ba »

nivla wrote:ja imam parrot ck3100, nekad ne uhvati sinhronizaciju, ali to pripisujem losem telefonu, inace ok radi, kad svira muzika cim zazvoni telefon radio ide na mute i moze se pricati uz odlican kvalitet zvuka, ako je razgovor u toku a ti zavrsio sa voznjom i ugasio auto, parrot ti ponudi da prebacis poziv na mobitel, dosao mi ugradjen u auto
sto se tice ovih alternativa prije bih bolji radio sa bluetooth opcijom i mikrofonom kupio nego parrot ugradjivao, ali opet svak ima svoje, cijena skoro pa identicna
Parot ima samo jednu prednost u odnosu na instalaciju koja ide na radio - može se prenijeti lahko u drugo auto. Nekome je to velika prednost - nekome je nebitno.

Nisam se još odlučio, ali najvjerovatnije ću uzeti instalaciju koja odgovara radiu u autu - jer onda mogu koristiti dugmad na volanu. Valjda kad bude se kupovalo slijedeće auto postaće taj blutut standard, pa neće biti toliko bitna mobilnost Parota.
zdruzdjo

#38 Re: Auto bluetooth

Post by zdruzdjo »

Za nekoga ko putuje hiljadama kilometrara sam u autu, bilo kakav ugradbeni BT je super i vise je nego potrebna stvar.
Medjutim ja licno se vozim autom i sam, sa djecom, i djecu u skolu, raja na posao, ponekad sa posla sa nekim, raja........ i fakat pravo mi je bezveze da neko slusa sta ja pricam sa suprugom ili bilo kim. A onda ako hoce nesto da mi kaze na telefon, prekidaj BT konekciju ili prebacuj na telefon razgovor i onda opet rizikujes da te klepi neki dokolicar u plavom.
Kupio stereo bt slusalicu koja mi je na vratu i ne smeta(bar meni). prednost mi je sto volim slusati muziku dok hodam sto pravo cesto radim. Biciklo takodje da mogu pricati.
Ne mora biti u uhu stalno, jer ima magnetni drzac slusalice/a koja ide u uho. kad zazvoni telefon "okovratnik" zavibrira i samo je stavim u uho i pricaj.

Image
hladan.preminger

#39 Re: Auto bluetooth

Post by hladan.preminger »

Bio sam u banovićima :D , pa se kasno uključujem u raspravu. Ja sam sebi na kraju od komponenti sa ebaya sam napravio bluetooth. Evo kako izgleda.

Kupio sam bluetooth modul sa ebaya, 6$

Image

Image

Onda sam uzeo kutije plastične i konektore za struju i 3,5mm audio-in konektore. Montirao sam bt modul, izbušio kutiju za strujne i audio konektore, zalemio žice na konektore i montirao sve i na kraju ucrvstio sa glue-gunom. Nakon čega je izlgedalo ovako:

Image

A kad se kutije zavori ovako:

Image

Posto kod mene nije dosao aux kabal na radiju morao sam i njega naruciti. Skinuti citavu prednju konzolu sa radiom i komandama kilme. Kad sam uključio aux-in onda sam morao skinuti čitavu konzolu sa naslonjačem za ruke kako bi provukao audio kabal i kabal za struji. Struju sam nakačio na konektor od upaljača tako kad dam kontakt odmah modul dobije struju. Nakon sto sam vratio dio handrmolje izleda ovako.

Image

Na kraju izgleda ovako:

Image

U donjem pretincu od rukonaslone se nalazi i ne zauzima uopće prostor. Zvuk je odličan. Čim se da kontakt bt modul se pali, a čim se upali bt na telefonu automatski se povezuje. Čak sam na bt modulu napravio i audio-in za moguću ogradnju mikrofona ako ne zelim korisiti mikrofon od telefona.

Super sam zaovoljan.
basicm

#40 Re: Auto bluetooth

Post by basicm »

Pa tebe valja poslati u banovice :mrgreen:
hladan.preminger

#41 Re: Auto bluetooth

basicm wrote:Pa tebe valja poslati u banovice :mrgreen:
Ma dobio ban zbog onih budala anivaxera.
konektovan

#42 Re: Auto bluetooth

Post by konektovan »

Svaka cast druze za uradjeni posao sa bt. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
hladan.preminger

#43 Re: Auto bluetooth

konektovan wrote:Svaka cast druze za uradjeni posao sa bt. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hvala :thumbup:

Kupovao one FM Transmitere, ali uvijek signal bude pomješan sa nekom radio stanicom, ne mozes birati playliste i pjesme itd.
Puko mi film i polako. Sve ukupno je kostalo 25KM i jedno popodne.
konektovan

#44 Re: Auto bluetooth

Post by konektovan »

hladan.preminger wrote:
konektovan wrote:Svaka cast druze za uradjeni posao sa bt. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kupovao one FM Transmitere, ali uvijek signal bude pomješan sa nekom radio stanicom, ne mozes birati playliste i pjesme itd.
Mogao bi ti kakav biznis pikrenutu?! :D :thumbup:
amar1994

#45 Re: Auto bluetooth

Post by amar1994 »

hladan.preminger wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

imas li kakav patent za usb :D
hladan.preminger

#46 Re: Auto bluetooth

konektovan wrote:
hladan.preminger wrote:

Mogao bi ti kakav biznis pikrenutu?! :D :thumbup:
Tek kad u julu pravosudni rješim. :D
hladan.preminger

#47 Re: Auto bluetooth

amar1994 wrote:
Samo za punjenje mobitela ili za muziku, ili oboje?
amar1994

#48 Re: Auto bluetooth

Post by amar1994 »

hladan.preminger wrote:
amar1994 wrote:
za muziku , stick da se ubaci samo i da prikazuje na display-u :thumbup:
hladan.preminger

#49 Re: Auto bluetooth

amar1994 wrote:
hladan.preminger wrote:
amar1994 wrote:
za muziku , stick da se ubaci samo i da prikazuje na display-u :thumbup:
Ako to nije ugrađeno u posotjeći radio, to je nemoguće nakndadno uraditi. Imaš mp3 emulatore ali ti neće pisati naziv na displayu od radija.
Novi radio je najbolje rješenje, ali kod mene to nije bilo moguće jer je integrisan u masku i ima neke optičke kablove, a novi radio koji paše i sa svim opcijama (bt, gps, navi, mp3 itd) je oko 1000 KM.
Ako možeš naći blendu za svoje auto vidi koliko ti je novi radio, i isplati ti li se.

Meni je ova opcija sa telefonom najbolja i najjeftinija.

PS.

Imas i ovaj način stick u telefon gdje ga učita normalno i onda sa telefona na autoradio kablom ili preko BT.

http://www.ebay.com/itm/SanDisk-32GB-64 ... GuZscmafeQ
dulekrele

#50 Re: Auto bluetooth

Post by dulekrele »

rimano wrote:
Pauza wrote:Jabra Drive najjača stvar! Profesionalna stvar. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
http://www.jabra.com/in-car/jabra-drive
Jos jedan glas za Jabru. Ja sam kupio
https://www.jabra.com/supportpages/jabra-freeway
Na ebayu moze se kupiti jeftinije nego na oficijelnoj stranici.

Prije toga imao sam dvije vrste kineskih uredjaja i nisam bio zadovoljan.

Ovaj uredjaj ne zahtjeva nikakvu instalaciju. Pali se automatski kada detektuje vibracije kao zatvaranje vrata, start motora i sl i gasi sam nakon sto se vozilo napusti.
Baterija traje dugo, cini mi se da punim je jednom mjesecno, stim da ne vozim puno u toku dana.
posto hocu i ja da je kupim malo cu te vise daviti sa pitanjima :D
Jel se i ova jabra kaci na neku slobodnu frekvenciju od radija ili se samo uveze preko bluetootha na mobitel?
da li se na telefonu treba pritisnuti kada hoces da odgovoris tj. da uspostavis vezu ili na jabri?
Koja je cijena na ebayu

hvala
ovo je definitivno najbolje rjesenje. jedina mana je sto nije uvezan sa audio uredajem pa se mora zvuk na radiju smanjivati kada se razgovara ali opet nije ni to neki problem.
Post Reply