Pa nije da nisu pokusali. Mislim, ovo oko Merlina. Njihov pandan Dveri su itekako vodili takvu kampanjuBodkin wrote:Prvo, zar su se trudili? Drugo, zasto bi sprijecili? Trece, kako ce sprijeciti dolazak u vecim gradovima gdje su hrvati i srbi vecina? I peto, jel ovom logikom trebalo sprijeciti merlina da pheva u begesu? Eto, dosta pitanja za vecerasGojeni H wrote:Kad je Saff uspio sprijeciti dolazak bilo koje srpske pjevaljke u bilo koji veci grad u BiH?
Kakvo pretjerivanje u davanju uloge novini koja ima ogranicen uticaj medju veoma ogranicenim brojem ljudi.![]()
Zato im mediji dizu rep kao da se radi o Time-u.![]()
A i ja sam misljenja da saff nema nikakav utjecaj.
Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
- insomnia78
#26 Re: RE: Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
- Streptokok
#27 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Neam pojmaBodkin wrote:Prvo, zar su se trudili? Drugo, zasto bi sprijecili? Trece, kako ce sprijeciti dolazak u vecim gradovima gdje su hrvati i srbi vecina? I peto, jel ovom logikom trebalo sprijeciti merlina da pheva u begesu? Eto, dosta pitanja za vecerasGojeni H wrote:Kad je Saff uspio sprijeciti dolazak bilo koje srpske pjevaljke u bilo koji veci grad u BiH?
Kakvo pretjerivanje u davanju uloge novini koja ima ogranicen uticaj medju veoma ogranicenim brojem ljudi.![]()
mozda zato sto dolaze iz genocidne drzave
nikako
Fali ti cetvrto
merlin nije opsjedao gradove u srbiji-nismo svi bre isti
koga briga?
-
Bodkin
#28 Re: RE: Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Nije to pitanje nego jesu trebali? Organizacija sa bolesnim idejama tipa dveri je bilo i bice. Al u pravu si. Dveri=saffinsomnia78 wrote:Pa nije da nisu pokusali. Mislim, ovo oko Merlina. Njihov pandan Dveri su itekako vodili takvu kampanjuBodkin wrote:Prvo, zar su se trudili? Drugo, zasto bi sprijecili? Trece, kako ce sprijeciti dolazak u vecim gradovima gdje su hrvati i srbi vecina? I peto, jel ovom logikom trebalo sprijeciti merlina da pheva u begesu? Eto, dosta pitanja za vecerasGojeni H wrote:Kad je Saff uspio sprijeciti dolazak bilo koje srpske pjevaljke u bilo koji veci grad u BiH?
- Acid25
#29 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Zajebi Saff.ba, otvaraj temu o mindži iz koje izlazi zastava. 
-
-H-E-L-L-
#30 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
To je to.Ja licno nikad nisam cuo taj portal,niti ga pogledao dok nisam vidio da ovdje forumasi spominju upravo taj portal.Evo vidim kolega aratet iznad spominnje jos neki.Marginalni portali kojim se posvecuje bespotrebna paznja.Gojeni H wrote:Kad je Saff uspio sprijeciti dolazak bilo koje srpske pjevaljke u bilo koji veci grad u BiH?
Zato im mediji dizu rep kao da se radi o Time-u.
Last edited by -H-E-L-L- on 09/10/2016 20:51, edited 1 time in total.
- insomnia78
#31 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Pokusava se, iz dobro znanih pobuda ovaj dio BiH prikazati dzihadlijskim utocistem. Eto, to su jedini razlozi zasto se paznja pridaje ovim nebitnim sajtovima
- JThomas
#32 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
sajt k'o sajt je nebitan i nikakvog uticaja sam po sebi. ali on govori ono što se sve više misli, a još uvijek ne smije otvoreno reći od strane "mainstream" političara i ličnosti. ali vrlo skoro će moći. to su probni baloni i lagano kuhanje žabe...
- Streptokok
#33 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Prijavljeno reda radi. Ne ocekujem reakciju.Bodkin wrote:Ok u pravu siStreptokok wrote:Na moje gluposti ne vrijedi odgovarati
-
Zahran
#34 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Sjevernokorejanci na aparatimakolegione wrote:Ko su ljudi koji stoje iza tog projekta?
Sta su njihove agende?
Kako su uspjeli priskrbriti toliki utjecaj.
U kontekstu su uspjeli "dedektovati" mnoge islamofobe (Vuk Bacanovic, ona mala sa dildom, ect...)
Uspjeli su izvrsiti pritisak na univerzitetske profesore...
Pogurali au mnoge stavove u Sarajevu kao mainstream.
Izgurace i ovu dzumu za nase studente (Allah ih nagradio)
Odredjuju sta ce se igrati u nacionalnom pozoristu ect...
Imaju veci utjecaj od mnogo citanijih portala.
Mislim naravno na specificne drustvene procese u nasem gradu...
-
kolegione
#35 Re: RE: Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
hahahahah koliko si plitakc:)Zahran wrote:Sjevernokorejanci na aparatimakolegione wrote:Ko su ljudi koji stoje iza tog projekta?
Sta su njihove agende?
U kontekstu su uspjeli "dedektovati" mnoge islamofobe (Vuk Bacanovic, ona mala sa dildom, ect...)
-
Heller
#36 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Otkad je Saff utjecajan?
-
Zahran
#37 Re: RE: Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
volim kmerima reći da su sjevernokorejancikolegione wrote:hahahahah koliko si plitakc:)Zahran wrote:Sjevernokorejanci na aparatimakolegione wrote:Ko su ljudi koji stoje iza tog projekta?
Sta su njihove agende?
-
Dr Baltazar
#38 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Ne znam zbog čega pridajete pažnju ovom sajtu toliko i zbog čega on predstavlja osnovu kako to ostali Bošnjaci muslimani razmišljaju ? 
-
kolegione
#39 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Ja mrzim komunizam u svakom obliku ali kad ti kazes da sam komunista onda jesam 
- choxnox
#40 Re: RE: Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Ovako nepismen samo moze biti Bosnjo kojem je "rington" podesen na turbo-folk melodiju, a dogadjaj desetljeca mu je kada ispodprosjecno talentovana srbijanska "pevaljka" napuni Zetru do koje se iz svoje zabiti vozi 4 sata makadamom do prvog asfalta.kolegione wrote:Ne opterecavam se ...insomnia78 wrote:Ne osvrnu se ti na ulogu KC u zabrani predstave?
Sta se takav ima osvrtati na katolicku crkvu?
-
Zahran
-
kolegione
#42 Re: RE: Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
ne pridajem ja, pitam vas koji vise pratite scenu jel vam se cini da im sve prolazi?insomnia78 wrote:Pokusava se, iz dobro znanih pobuda ovaj dio BiH prikazati dzihadlijskim utocistem. Eto, to su jedini razlozi zasto se paznja pridaje ovim nebitnim sajtovima
Sto bih ja to prikazivao tako ne kontam koliko ste zaludjeni nekim cudnim spikama kao sto je komunista djihadista ustasa cetnik.
Citas druze sve bolje kontas od mene, sigurno kako im prodju takve stvari niko i ne zna ko su ti likovi ali ociglednk im se vjeruje...
ili sam u zabludi?
- insomnia78
#43 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Ama koje stvari. Navedi sta im je to tacno proslo. Koja saffovska inicijativa je opsteprihvacena?
-
kolegione
#44 Re: RE: Re: RE: Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
100% je tacno da se pravilno pise opterecujem, mada je cesto i nedoumica ali eto priznajem da sam nepismenchoxnox wrote:Ovako nepismen samo moze biti Bosnjo kojem je "rington" podesen na turbo-folk melodiju, a dogadjaj desetljeca mu je kada ispodprosjecno talentovana srbijanska "pevaljka" napuni Zetru do koje se iz svoje zabiti vozi 4 sata makadamom do prvog asfalta.kolegione wrote:Ne opterecavam se ...insomnia78 wrote:Ne osvrnu se ti na ulogu KC u zabrani predstave?
Sve ostalo sto si napisao je samo pokusaj da vrijedjas, ali to je tebi tvoja borba dala ups anonimnost
- choxnox
#45 Re: RE: Re: RE: Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Zaboraviti slovo, tacku ili neki drugi "minorni feler" je ok, ali za ovakvu nepismenost treba biti talentovan. Valjda ti je jasno da kada izvalis ovo sto si ti izvalio onda automatski prestajes biti relevantan sagovornik u diskusiji, pogotovo kada se radi o ovakvim i slicnim temama gdje trebas pokazati visoki nivo obrazovanosti i upucenosti u iste.kolegione wrote:Sve ostalo sto si napisao je samo pokusaj da vrijedjas, ali to je tebi tvoja borba dala ups anonimnost
Hajde se ti sada "neopterecivaj" ovakvim temama i idi na pocinak ranije. Ucinit ces nam svima uslugu.
-
kolegione
#46 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Ja sam napravio gresku onako kao sto uvijek kazem "vazda" iako nije pravilno.choxnox wrote:Zaboraviti slovo, tacku ili neki drugi "minorni feler" je ok, ali za ovakvu nepismenost treba biti talentovan. Valjda ti je jasno da kada izvalis ovo sto si ti izvalio onda automatski prestajes biti relevantan sagovornik u diskusiji, pogotovo kada se radi o ovakvim i slicnim temama gdje trebas pokazati visoki nivo obrazovanosti i upucenosti u iste.kolegione wrote:Sve ostalo sto si napisao je samo pokusaj da vrijedjas, ali to je tebi tvoja borba dala ups anonimnost
Hajde se ti sada "neopterecivaj" ovakvim temama i idi na pocinak ranije. Ucinit ces nam svima uslugu.
Ali u svakom slucaju hvala na ispravci, mozda poslije ovakvog niza etiketiranja i uvreda uspijem i procitati sta napisem
Nadalje uopste nisam pokrenuo temu da bih se raspravljao o nekim ideoloskim stavovima.
Nego me zanima kako tako mali broj ljudi dobije sto zeli i ko su ljudi koji stoje iza ovog projekta
Sad mozes nastaviti svoju seljacku demagogiju hvala lijepo i prijatno
- Kikibombona
#47 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Ne bih rekao da je nebitan. 32 000 ljudi prati ovaj sajt na fb. To nije malo.JThomas wrote:sajt k'o sajt je nebitan i nikakvog uticaja sam po sebi. ali on govori ono što se sve više misli, a još uvijek ne smije otvoreno reći od strane "mainstream" političara i ličnosti. ali vrlo skoro će moći. to su probni baloni i lagano kuhanje žabe...
Ima jos dosta slicnih stranica koje su itekako posjecene. Pozamasna je brojka kada se sve to sabere.
Pogledaj predavanja selefijskih sejhova iz BiH na youtube. Mnogi imaju desetine hiljada pregleda. Pune dvorane gdje god se pojave. Bukvalno se nema gdje sjesti na njihovim predavanjima. Trend rasta popularnosti je itekako uocljiv.
-
Heller
#48 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Ti talibaski portali imaju uglavnom istu publiku. Nego ima i Sloboda 100k na fb pa nije utjecajna ni za kurac.Kikibombona wrote:Ne bih rekao da je nebitan. 32 000 ljudi prati ovaj sajt na fb. To nije malo.JThomas wrote:sajt k'o sajt je nebitan i nikakvog uticaja sam po sebi. ali on govori ono što se sve više misli, a još uvijek ne smije otvoreno reći od strane "mainstream" političara i ličnosti. ali vrlo skoro će moći. to su probni baloni i lagano kuhanje žabe...
Ima jos dosta slicnih stranica koje su itekako posjecene. Pozamasna je brojka kada se sve to sabere.
Pogledaj predavanja selefijskih sejhova iz BiH na youtube. Mnogi imaju desetine hiljada pregleda. Pune dvorane gdje god se pojave. Bukvalno se nema gdje sjesti na njihovim predavanjima. Trend rasta popularnosti je itekako uocljiv.
-
Cohers
#49 Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
http://www.vecernji.ba/americki-portal- ... ma-1119717
Američki portal Veterans Today, objavio je poprilično kompromitirajući članak za BIH, u kojem kao glavnu vezu za napade kako u Parizu tako i Brusselexu optužuje građanina BIH, g.Ezhera Beganovića. Nakon što je SAFF negirao bilo kakvu povezanost s ISIL-om, Veterans Today osvježile su članak dodatnom informacijom s WikiLeaksa u kojoj tvrde da je Beganović od prije poznat kao dio “Bugojanske terorističke skupine koja je već u BIH sudjelovala u podmetanju eksploziva, i napadom na policajce kao i hrvatske povratnike.”
(...)
Ezher Beganović jedna je od osoba osumnjičenih za veze s terorističkim organizacijama i ekstremnim skupinama, koji, uz Fatmira Alispahića, Abdusameda Nasufa Bušatlića i Semira Imamovića, s njima blisko surađuje, navodi se u članku.
On je, zajedno sa svojim kolegama, jedan od glavnih pripadnika vjerske ekstremne grupe, koji, koristeći društvene medije i virtualni prostor, privlače ekstremne i radikalne osobe.
Ezher Beganović jedan je administratora portala Saff, koji upravlja s još nekoliko internetskih portala u BIH, tvrdi Veterans Today te portal Bir, Bosna-media, Islamska TV, Minber, Soupkitchen Bosnia, Facebook i Twitter navodi kao sredstva koja u BIH služe za razvoj radikalne vehabijske misli i promicanje ekstremizma i nasilja ovog tima vjerskih fundamentalista.
(...)
-
summerwine
#50 Re: RE: Re: Portal Saff.ba postao jedan od najutjecajnih portala u Sarajevu?
Ne, no se Dario Kordić treba osvrtati na katoličku crkvu.choxnox wrote:Ovako nepismen samo moze biti Bosnjo kojem je "rington" podesen na turbo-folk melodiju, a dogadjaj desetljeca mu je kada ispodprosjecno talentovana srbijanska "pevaljka" napuni Zetru do koje se iz svoje zabiti vozi 4 sata makadamom do prvog asfalta.kolegione wrote:Ne opterecavam se ...insomnia78 wrote:Ne osvrnu se ti na ulogu KC u zabrani predstave?
Jedan od boljih naslova na Saff-u
http://saff.ba/zlocinac-kordic-je-predi ... _qkCcmYGVs
E sad, da li Saff ima svoje prste u ovom dešavanju?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/foto ... 21807.aspx