Povratak SNSD-a u vlast na državnom nivou

Da li SNSD treba zamijeniti SzP na državnom nivou?

Da
8
35%
Ne
15
65%

Total votes: 23

vivaldi

#26 Re: Povratak SNSD-a u vlast na državnom nivou

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:
vivaldi wrote:
palermo wrote:A ono što Vivaldi reče, dogovaraš se sa onim ko može završiti stvari u kontekstu BH zbilje jednostavno ne vrijedi.
ja mislim da to vrijedi svugdje na svijetu. Ni zapadne zemlje ne pregovaraju sa terostima/otmicarima....sve dok se s njima ne dogovore :skoljka:

medjutim cinjenica je da se malo stvari moze dogovoriti, ali tu nista ne moze promjeniti partner koji nema poluge moci.

sa snsd se godinama nije moglo dogovoriti ministarstvo poljoprivrede...ne vidim nekog napretka ni sa savezom za promjene.

to je ko da sad uvedes u VM niksica ili komsica. Sta ces se s njima dogovarati? sta oni mogu sprovesti? mozda jedino ako ti treba neka opstinska dozvola u tuzli i to je otprilike to.
U TZ se za te stvari sarajevski SDP ne jebe ni 2%

...a nakon sto su komsicevi puleni odlucili da idu u koaliciju sa SDA i SBB, bojim se da se ni on nista vise ne pita u Tuzli...

U Tuzli se danas vise pitaju Banovici nego Sarajevo.

Sreca da je tako, jer Sarajevo i nema neki dobar track record s Tuzlom - sjebali su sve sto su dodirnuli, cak i u prolazu. Ovi iz Banovica mozda i nece, jer kako je krenulo, uskoro ce se svi preseliti u Tuzlu, pa nece valjda svoj grad sjebat.
ma sdp sam ubacio ko neku metaforu jer su popushili prosle izbore i oni vise nemaju nikakve pologe moci. Nema nikakve svrhe sada dogovorati sa Niksicem bilo sta kada je impotentan i to nema veze s tim kakav je on covjek. ako nekad opet uzjase i bude imao dovoljno ruku po kojekavim parlamentima da moze progurat nesto, onda ce on biti prava adresa - pa ako se dogovore dobro i jeste, a ako ne, onda nije ni vazno jer nema svrhe s bilo kim drugim pricat ako su nemocni da dogovor odrze.
mO k3

#27 Re: Povratak SNSD-a u vlast na državnom nivou

Post by mO k3 »

Danguba wrote:Ja ih ne bi vratio po cijenu totalne blokade drzavnih institucija.

Njihovim povratkom, vracamo se ponovo na ucjene, blokade, opstrukcije...i kao sto rece Kata, zivoti nam u tome prodjose.

Ljude ne interesuje drzava i ucinit ce sve da je razruse i ono sto se godinama postiglo.
:thumbup:
vivaldi

#28 Re: Povratak SNSD-a u vlast na državnom nivou

Post by vivaldi »

palermo wrote:
vivaldi wrote:
ne potvrdjujem nego drugacije gledamo na stvari. kao sto sam u prvom postu napisao moc je u entitetima. moc nije u VM, tamo se drzava nit moze ojacat nit oslabit. zvizdiceva vlada bez snsd-a ako nije oslabila sasvim sigurno nije ni ojacala drzavu naspram one npr spiriceve. Znaci ne one u kojoj su participirali vec one u kojoj su cak imali mandatara.

kada sam rekao da sds nema moc, mislio sam na entitetsku moc, a ocigledno imaju i slabija ledja izvan granica bih.
as you said....drugačije gledamo, a i polazne pozicije su nam prilično različite
vjerovatno..za razliku od ekonomije u politici ne mogu nista dokazivati egzaktnim brojevima a to mi fali, nego mi nema Tota odavno :roll:
Danguba

#29 Re: Povratak SNSD-a u vlast na državnom nivou

Post by Danguba »

vivaldi wrote:
sa snsd se godinama nije moglo dogovoriti ministarstvo poljoprivrede...ne vidim nekog napretka ni sa savezom za promjene.
pa eto, zasto da ih prihvate?
da bi uhljebili kadrove? da bi se nesto pitali a oni kao bajagi ne daju jer time stite eres bla, bla...kratko receno, srbovali i na tome izbore dobijali...pa neka srbulu u brlogu
vivaldi

#30 Re: Povratak SNSD-a u vlast na državnom nivou

Post by vivaldi »

Danguba wrote:
vivaldi wrote:
pa eto, zasto da ih prihvate?
da bi uhljebili kadrove? da bi se nesto pitali a oni kao bajagi ne daju jer time stite eres bla, bla...kratko receno, srbovali i na tome izbore dobijali...pa neka srbulu u brlogu
u politici nema emocija, osim predizborne svrhe
Danguba

#31 Re: Povratak SNSD-a u vlast na državnom nivou

Post by Danguba »

Tako je neka se 'lade daleko od Sarajeva.
vivaldi

#32 Re: Povratak SNSD-a u vlast na državnom nivou

Post by vivaldi »

to je poptuno legitiman stav :thumbup:
Post Reply