Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

jao_situacije

#27 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by jao_situacije »

ABH017 wrote:
jao_situacije wrote:
ABH017 wrote:Nego, ne znam ima li otvorena tema "ezdea pobjednik u općini centar", pa ću ovdje iznijeti svoje viđenje radovanja riđobradog, uzrokovanog pobjedi u sarajevskoj općini Centar.
Naime, koliko sam upućen, obje sarajevske bolnice nalaze se na području pomenute općine. Teritorijalno, ima tu još mnogo nezauzetog zemljišnog prostora, na kojem se nalaze ruševine bivših firmi, a na kojima se može napraviti hrpa tržnih centara, ali i hotela za goste iz arapskih zemalja.
Kad nije uspjelo zatvaranje i prodavanje Vojne bolnice prije, sad bi se to moglo uraditi tiho, bez pompe. Zašto je Centar vrijedniji od deset drugih? Zato.
općina i bolnica nemaju veze to je nadležnost kantona, fazon je u nekim drugim stvarima
Zemljište je općinsko
stvar je u zaokruživanju interesne grupe ajnadžić memić konaković
mayab

#28 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by mayab »

Image
ABH017

#30 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by ABH017 »

jao_situacije wrote:
ABH017 wrote:
jao_situacije wrote: općina i bolnica nemaju veze to je nadležnost kantona, fazon je u nekim drugim stvarima
Zemljište je općinsko
stvar je u zaokruživanju interesne grupe ajnadžić memić konaković
Da, ali je lakše (uopšte moguće) prodati zemljište ako na mjestu načelnika imaš svog čovjeka. Kakve veze imaju ova trojica? Kompletno rukovodstvo SDA je interesna grupa. Svima je isti interes. Svoj džep.
Cohers

#31 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by Cohers »

mayab wrote:Image
http://forum.klix.ba/etjen-de-la-boesi- ... 44599.html:

“Bože, pomozi mi. Ako su ljudi gluhi, zvijeri urliču: živjela sloboda! Mnoge od njih uginu čim ih uhvate; kao što riba umire čim nije u vodi, tako i razna stvorenja napuštaju svjetlost dana ne želeći da prežive gubitak svoje prirodne slobode. Kada bi među životinjama postojala hijerarhija, te zvijeri koje odmah uginu kada ih uhvate bile bi životinjsko plemstvo. Ostale životinje, od najmanjih do najvećih, kada ih uhvate toliko se opiru svojim kandžama, rogovima, kljunovima da time dovoljno govore koliko drže do onoga što su izgubile…”

“Onaj koji tako gospodari vama ima samo dva oka, dvije ruke, jedno tijelo i ništa drugo što ne bi imao i poslednji stanovnik velikog i beskrajnog mnoštva naših gradova. Ono što mu pretiče su sredstva koja mu vi pružate da bi vas uništio. Odakle mu toliko očiju da vas uhodi, ako mu ih vi sami ne dajete? Odakle mu toliko ruku da vas udara, ako ih ne uzima od vas? Kako to da uopšte ima neku vlast nad vama, ako to nije zahvaljujući vašem pristanku? Zar bi se usudio da vas zajaši da nije u dosluhu sa vama? Šta bi vam uopšte mogao da niste jatak tog lopova koji vas pljačka, da niste saučesnik tog ubice koji vas ubija, svoj sopstveni izdajica? Sijete polja da bi ih on opustošio; zidate i punite vaše kuće da bi on imao odakle da krade; hranite svoje kćerke kako bi on imao čime da zadovolji svoju pohotu; hranite svoju djecu da bi ih on, u najboljem slučaju, vodio u svoje ratove, poveo u klanicu, učinio poslanicima svoje pohlepe i izvršiocima svojih osveta; satirete se od rada da bi on mogao da se prenemaže u svom uživanju, u svojim prljavim i gadnim nasladama. Vi slabite da bi on bio jači i da bi uzicu držao još kraće.

A mogli biste da se oslobodite svih tih poniženja, koje ni bi podnijele ni životinje, ako pokušate, ne da ih se oslobodite, već samo da pokažete volju da to učinite. Budite odlučni u tome da ne želite služenje i eto vas slobodnih! Ne tražim od vas da ga odbacite ili gurnete, već samo da mu više ne dajete podršku, pa ćete vidjeti da će on pasti od sopstvene težine, poput kolosa ispod koga se izvukla osnova.

Nije riječ o tome da mu se nešto oduzme, već da mu se ništa ne da; nije neophodno da zemlja učini nešto za sebe, ako ne čini ništa protiv sebe…”
sunceKOtepsija

#32 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by sunceKOtepsija »

Bakir o ratu i svojoj ulozi u njemu-(60 min. razmjena misljenja s Komsicem)
"Jestel ikad sreli neprijateljskog vojnika izbiliza...ja sam sreo"
"Bio sam sto puta u prilici da poginem"
SkyLimit

#33 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by SkyLimit »

Dvije izjave koje se savršeno nadopunjuju:

"Obećavam vam 100. 000 novih radnih mjesta."

"Ne vjerujte onima koji vam puno obećavaju".
AenemA

#34 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by AenemA »

"On sa svojih 35 godina živi u ovom centru BiH u koji je došao, bolje nego najbolji branioci zemlje, akademici, pisci, dobitnici nagrada za film i režiju, sportisti... I njemu ovakva stranka ne valja, treba bolja i vjerovatno će bolju i potražiti", zaključio je Izetbegović."

Najnovija mudrost našega mislioca, sve što treba je da budeš u SDA, ne vrijedi vrijeme gubiti oko sporta, kulture, nauke...
drugtito2011

#36 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by drugtito2011 »

sunceKOtepsija wrote:Image
Ovaj mislilac je zajebo i Bakira. Treba ga predložiti za savjetnika.
JThomas

#37 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by JThomas »

AenemA wrote:"On sa svojih 35 godina živi u ovom centru BiH u koji je došao, bolje nego najbolji branioci zemlje, akademici, pisci, dobitnici nagrada za film i režiju, sportisti... I njemu ovakva stranka ne valja, treba bolja i vjerovatno će bolju i potražiti", zaključio je Izetbegović."

Najnovija mudrost našega mislioca, sve što treba je da budeš u SDA, ne vrijedi vrijeme gubiti oko sporta, kulture, nauke...
potpuno u skladu sa djelima, država na putu da ostane bez sporta, kulture i nauke. cijelo duhovno djelovanje čovjeka kod nas je svedeno na politiku i malo vjere, i to samo onih propisa kojih se nije previše zahmetli držati.
sunceKOtepsija

#38 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by sunceKOtepsija »

Vikendom sam na Bjelašnici i Igmanu, s jeseni obično odem u Klagenfurt, koji je okružen planinama i jezerima. Jedno od najzanimljivijih mjesta koje sam posjetio je ledničko jezero na vrhu Turah, pedesetak kilometara od Klagenfurta. Nalazi se na skoro 2.000 metara nadmorske visine. Zimi je zamrznuto pa se po njemu možete voziti sankama koje vuku konji.
Image
Tito_i_Partija

#39 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by Tito_i_Partija »

sunceKOtepsija wrote:
Vikendom sam na Bjelašnici i Igmanu, s jeseni obično odem u Klagenfurt, koji je okružen planinama i jezerima. Jedno od najzanimljivijih mjesta koje sam posjetio je ledničko jezero na vrhu Turah, pedesetak kilometara od Klagenfurta. Nalazi se na skoro 2.000 metara nadmorske visine. Zimi je zamrznuto pa se po njemu možete voziti sankama koje vuku konji.
Sta ces, covjek voli da ga vuku konji, pogotovo oni sto na izborima glasaju za njega.
Innovation

#40 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by Innovation »

Tito_i_Partija wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Sta ces, covjek voli da ga vuku konji, pogotovo oni sto na izborima glasaju za njega.
Ne vuku oni sto glasaju .... :oops:
JThomas

#42 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by JThomas »

sve je rekao ko zna da čita. oni će kao ovo, mi ćemo kao ono, a i mi i oni muzemo vaše pare u međuvremenu...
Maharadza

#43 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by Maharadza »

JThomas wrote:sve je rekao ko zna da čita. oni će kao ovo, mi ćemo kao ono, a i mi i oni muzemo vaše pare u međuvremenu...
"...i tjeramo sve iole školovano i pametno u inostranstvo tako da sutra nemamo apsolutno ni od koga strahovati da ukaže na našu historijsku pljačku i/ili okrene (glupi) narod protiv nas! Jebo bijedi mater!" 8-)
palestinka

#44 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by palestinka »

Naravno da je moja žena najbolji izbor za šefa UKCS. Pa ona, ako joj zagusti, odmah može telefonom nazvati deset važnih ljudi.

Odlična tema. Njegove misli trebaju danas-sutra biti ukoričene, nikako ih ne smijemo pustiti zaboravu.
agent_zero

#45 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by agent_zero »

Zar ovaj riđobradi fašista i kreten nije podnio ostavku?

O kakvim on "legitimnim" predstavnicima hrvata priča? Pa on sam nije legitiman.
Novak20

#46 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by Novak20 »

Izetbegović: Podržat ćemo Hrvate da dobiju legitimne predstavnike kada prestanu priče o podjelama

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /170403136

Ne bi me iznenadilo da je popodne bilo ovako promišljanje, a da će do podne biti obrnuto. :D
JThomas

#47 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by JThomas »

popodne kad prestanu priče o podjelama, a odjutros odmah :mrgreen:
madner

#48 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by madner »

Kakav potez, Covic u ekstazi.
Roccohljup

#49 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by Roccohljup »

Najbolja....

Image
Šunj

#50 Re: Bakir Izetbegović - Citati, aforizmi, mudre misli

Post by Šunj »

Kada se ugase kamere svi političari su zagrljeni i nasmijani

Kada se kamere ugase i kada se lideri sklone od očiju javnosti ljubav procvjeta, objavio je mostarski portal Bljesak. Dodaju da tada nisu važni ni Hrvati, ni Bošnjaci, ni Srbi, ni ostali, ni revizija presude, ni majorizacija naroda. . .
Image
Ljuti neprijatelji i redoviti rivali pošteno su se izgrlili i izljubili, nasmješeni od uha do uha, a sve to zabilježio je fotoreporter portala Bljesak.info.

Inače, Dodik je danas u Mostaru poručio kako je Izetbegović ''nije nikakva faca'' te je za njega ''simpatičan lik'', dok je Izetbegović podvukao kako je ''Hrvatska izvršila agresiju na BiH'' i dodao da ''Milorad Dodik priželjkuje i planira podjelu BiH i kako je RS ekonomski pala na koljena''.
Image
Jedno je očito - kada se kamere ugase i kada se lideri sklone od očiju javnosti ljubav procvjeta. Tada nisu važni ni Hrvati, ni Bošnjaci, ni Srbi, ni ostali, ni revizija presude, ni majorizacija naroda...

Za stolom su tako večeras zasigurno neke druge teme u odnosu na poruke koje su poslane danas, a što se tiče naroda... Eh, sve će to, očito, narod opet pozlatiti, već na sljedećim izborima!
Post Reply