Kupovina mobitela preko bh telecoma

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Dosadno mii

#26 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by Dosadno mii »

taureg71 wrote:

tebi bas " dosadno " hahaha...kucao neki dokument na zvanicnom pismu u BiH pa mi ostala tastatura, ne smeta ti nadat se ? pozzz :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:
aha :D ja kontala to nešto dramatično naglašavaš mtel na ćirilici :D
ćirilica :thumbup: :bih:
Dope_Man wrote:Gdje se moze dekodirati telefon (LG G3) koji je trenutno zakljucan na BH Telecom da moze korisiti bilo koju karticu? Koliko sam procitao BHT je malo spor i skup za ovakve stvari, pa bi nesto ekspresno i koliko-toliko jeftinije.
http://forum.klix.ba/dekodiranje-mobitela-t104192.html
http://www.olx.ba/servisi-i-usluge/serv ... i-regionu/
taureg71

#27 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by taureg71 »

Dosadno mii wrote:
taureg71 wrote:

tebi bas " dosadno " hahaha...kucao neki dokument na zvanicnom pismu u BiH pa mi ostala tastatura, ne smeta ti nadat se ? pozzz :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:
aha :D ja kontala to nešto dramatično naglašavaš mtel na ćirilici :D
ćirilica :thumbup: :bih:
Dope_Man wrote:Gdje se moze dekodirati telefon (LG G3) koji je trenutno zakljucan na BH Telecom da moze korisiti bilo koju karticu? Koliko sam procitao BHT je malo spor i skup za ovakve stvari, pa bi nesto ekspresno i koliko-toliko jeftinije.
http://forum.klix.ba/dekodiranje-mobitela-t104192.html
http://www.olx.ba/servisi-i-usluge/serv ... i-regionu/

sve udure...samo me nervira sto se pojava cirilice ovde shvata kao eksplozija u Cernobilu..odmah mora reakcija od "pametnova" sa foruma...toliko su ljudi uski, nemam rijeci...
supercali

#28 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by supercali »

To sto su uski ljudi krivi karabega :D
Mirzareli

#29 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by Mirzareli »

Kvare li se cesto telefoni preko bht ponude.. Mislio sam uzimati p10 lite ,pa me zanimaju iskistva ..Neki maju losa ,a neki dobra iskustva ?!*Sad iskreno ne znam sta bi ??? :bih:
diablobih

#30 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by diablobih »

Mirzareli wrote:Kvare li se cesto telefoni preko bht ponude.. Mislio sam uzimati p10 lite ,pa me zanimaju iskistva ..Neki maju losa ,a neki dobra iskustva ?!*Sad iskreno ne znam sta bi ??? :bih:
Imas garanciju, ne brini, to je sve od mobitela do mobitela. A prije ce ti se pokvariti onaj iz piljare, neko onaj iz nekog od provajdera.
Fauja Singh

#31 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by Fauja Singh »

Bas tako, imas garanciju i nemas brige. Skuplji telefon bi uvijek prije uzeo preko BH Telekoma nego u nekoj piljari, bas zbog te garancije zbog koje se ne moras brinuti hoce ti je uvaziti ili ne.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#32 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by mali_milojica »

Kupio sam nekih 10ak telefona u telekomu,sto sebi sto supruzi. Samo sam sa Sony T3 imao problem. U garanciji crkla maticna,ali isti napravljen u roku 10 dana i radi i dan danas,evo vec 4 godine.
valjuga

#33 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by valjuga »

Tako je i ja se slažem.
Ovi mobiteli Samsung i LG što se proizvode u BHTelekomu na malti su puno manje kvarljivi od recimo LG ili Samsunga koje proizvodi Univerzalno na palama.
Mada su i oni bolji od recimo Hustela koji proizvodi Samsung i LG na autopijaci u Hasanovićima kod čevljanovića.
febo_acm

#34 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by febo_acm »

:lol: :thumbup:
drndalo

#35 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by drndalo »

valjuga wrote:Tako je i ja se slažem.
Ovi mobiteli Samsung i LG što se proizvode u BHTelekomu na malti su puno manje kvarljivi od recimo LG ili Samsunga koje proizvodi Univerzalno na palama.
Mada su i oni bolji od recimo Hustela koji proizvodi Samsung i LG na autopijaci u Hasanovićima kod čevljanovića.
A kako objasnjavas razlike u garancijama?
valjuga

#36 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by valjuga »

Garanciju bh telekom daje iz ovlaštenih uvoznika i distributera.
Najjača garancija je kad imaš garanciju od oficijelnog uvoznika,baš kakva je iz bh Telecoma.No nisam na garanciju ni mislio.
Osvrnuo sam se na kvarljivost telefona koje proizvodi bh telekom u svojim postrojenjima duž obale slonovače.
almir1011

#37 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by almir1011 »

valjuga wrote:Tako je i ja se slažem.
Oplakah :lol: :lol: :lol:
LG G3 već godinu i 7 mjeseci kod mene iz Telecoma, ni jedan kvar do sad. Malo popustila baterija, ali inače sve ok.
mehoxy

#38 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:16, edited 1 time in total.
drndalo

#39 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by drndalo »

Naravno da moze... Samo je onda "Der preiss ist heiss..."
mehoxy

#40 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:15, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#41 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by mali_milojica »

mehoxy wrote:
drndalo wrote:Naravno da moze... Samo je onda "Der preiss ist heiss..."
Pretpostavio sam da je tako. Nista onda, moram okusati srecu u jednoj od piljara.
Iskreno,ja po piku nisanim telefone koje je raja uzela u telekomu sa 2god garancije,a sada ih prodaje. Naravno nov,ne stare po nekoliko mjeseci.
Taj telefon je u telekomu bez obaveza 630,na mojoj pretplati 530,a po PIKu su oko 400 KM.
valjuga

#42 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by valjuga »

Ovo je najbolje na piku kad nađeš telefon sa garancijom u ovlaštenom servisu..
Ja sam tako kupio neki lg i došao mi i fiskalni i garancija u stanić trade.Na fiskalnom računu se vidjelo da je kupljen prije 7 dana preko bh telekoma za 100 KM veću cijenu.
donator

#43 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by donator »

Fauja Singh wrote:Bas tako, imas garanciju i nemas brige. Skuplji telefon bi uvijek prije uzeo preko BH Telekoma nego u nekoj piljari, bas zbog te garancije zbog koje se ne moras brinuti hoce ti je uvaziti ili ne.
samo što je telefon tako kupljen skuplji od. 20 do 30 posto, pa kod flagshipova to dođe lijepa suma, takva da uglavnom za tu razliku možeš popravit i najskuplji kvar, zamjenu displeja ili matične, a to se desi njima 2 do 3 % u garantnom roku, ili možda 10-20% uopšte iskoristi ikakvu garanciju, tako da je vrlo upitna isplativost dati nekad i trećinu više para samo da bi se imala garancija koju 80-90% njih nikad neće ni iskoristiti
Sanjarko

#44 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by Sanjarko »

Moze li nezaposleno lice uzeti uredzaj bez ili sa pretplatom u BHT-u.
zrakomlat

#45 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by zrakomlat »

Vizionar 1985 wrote:Moze li nezaposleno lice uzeti uredzaj bez ili sa pretplatom u BHT-u.
Mislis na rate ili? Trebalo bi da moze, ali nakon tri placena racuna čini mi se.
Sanjarko

#46 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by Sanjarko »

zrakomlat wrote:
Vizionar 1985 wrote:Moze li nezaposleno lice uzeti uredzaj bez ili sa pretplatom u BHT-u.
Mislis na rate ili? Trebalo bi da moze, ali nakon tri placena racuna čini mi se.
Na rate a znam da mozda moze za kes ali nisam ni za to siguran.
diablobih

#47 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by diablobih »

Pa nije samo garancija sto je vazna koju daju provajderi, vec je vazan i mobitel, jer nisu ga provajderi dovlacili iz rumunije ili odakle vec ga piljare uzimaju. Kvalitetniji je dosta mob u odnosu na piljare.
donator

#48 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by donator »

prije ćeš kod "piljara" naći "original" jer uglavnom to nabavljaju od gastarbajtera koji kupe mob gore uz pretplate za džaba a onda ovdje uzmu dobru kintu za njih, dobro njima, dobro "piljarima" dobro nama koji nećemo da nas zakolju telekomi sa "oficijelnim" garancijama i bezobrazno višim cijenama
ko ne vjeruje nek vidi koliko je npr. s8 u slobodnoj prodaji u Njemačkoj a koliko kod bhtelekoma
https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... 862e5.html
uz MojMini 15
62 KM puta 24 mjeseca
Last edited by donator on 29/11/2017 18:28, edited 1 time in total.
exampLe.

#49 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by exampLe. »

U piljari je dobro kupit recimo Iphone jer imas internacionalnu garanciju, dok s druge strane kupis npr. S8 u Univerzalnom, das milju keka i kad ti nesto crkne masi usima.
donator

#50 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma

Post by donator »

već piso gore, najskuplji kvar može bit 400 KM
taman razlika u cijeni kod piljara i zvaničnika
a takav kvar se desi u jedno 2% slučajeva
Post Reply