Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Rasprave o vjerskim temama.
patriot_1

#26 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

"Drvosjeca iz Dejcica"

Koja vjera? Ona koja je spalila aleksandrijsku biblioteku i u krvi ugušila sve druge vjere? Ja sam agnostik tako da mene moja "vjera" ne uči ni blizu onome što tebe "uči" tvoja vjera. Mene samo živo interesuje kako je moguće ako vas ta vaša vjera ne uči da mrzite, kako je moguće da u okviru te vjere i kulturološkog kruga nastanu dva svjetska rata i dva genocida i to u srcu tog društva. :oops:
Lako,vjera uči ali nema mogućnosti prisiliti ikoga na bilo što!Ljudi su ljudi,mogu biti dobri ili zli bez obzira bili vjernici ili nevjernici.
Vjernik to može biti deklarativno , tradicijski, a da zapravo nema veze sa Bogom.
patriot_1

#27 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

"kakavdanakneiskustvu"

ako je on svemoguć,stvoritelj svega,onda ne vidim ko osim njega može biti odgovoran za sve dobro i sve loše što se desava
Ti.
Jer on te je stvorio a ti možeš sad bez problema ubiti , silovati,krasti itd.
Dakle,čovjek čini zlo jer ima mogućnost izbora!
kakavdanakneiskustvu

#28 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by kakavdanakneiskustvu »

patriot_1 wrote:
"kakavdanakneiskustvu"

ako je on svemoguć,stvoritelj svega,onda ne vidim ko osim njega može biti odgovoran za sve dobro i sve loše što se desava
Ti.

a bog cini iskljucivo dobre stvari jer takodje ima mogucnost izbora?
patriot_1

#29 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
patriot_1 wrote:
"kakavdanakneiskustvu"

Ti.

Ako je dobar ,da!
Ti ne vjeruješ da je dobar?
Dobra osoba zlo ne čini,ajmo se bar oko toga složiti!
kakavdanakneiskustvu

#30 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

patriot_1 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
"kakavdanakneiskustvu"

Ti.

Ako je dobar ,da!
Ti ne vjeruješ da je dobar?
Dobra osoba zlo ne čini,ajmo se bar oko toga složiti![/quote]

hm,u mom razmisljanju,ako je neko stvorio ljude i dopusta da nevini ljudi tek tako ginu,nesto nije u redu sa tim stvoriteljem,ako vec moze sprijeciti njihova stradanja,a ako je svemoguc valjda to moze??
patriot_1

#31 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

kakavdanakneiskustvu
hm,u mom razmisljanju,ako je neko stvorio ljude i dopusta da nevini ljudi tek tako ginu,nesto nije u redu sa tim stvoriteljem,ako vec moze sprijeciti njihova stradanja,a ako je svemoguc valjda to moze??
Kako to uskladiti sa slobodnom voljom?
Jer Bog nije stvorio robote,stvorio e tebe i mene,ja mogu ako hoću tebi učiniti zlo i ti meni!I što bi Bog tu trebao?
Imaš li djecu?Odgajaš ih da budu moralni kao i ti.A hoće li te poslušati ili ne,na njima je!Uostalom,mi vjerujemo ne samo u Boga nego da postoji i sotona koji potiče na zlo!I u tome uživa!Ova zemlja nije pod apsolutnom Božjom upravom.To očekujemo na nebu,ovdje je zlo prisutno!
dustaban

#32 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by dustaban »

patriot_1 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
patriot_1 wrote: Uostalom,primjećujem da ti je inteligencija na nivou drvosječe,(zgodno,takvo si si i ime dao).
Naime,Gotovini kojem je Marko Perković posvetio ovu pjesmu nisu sudili muslimani nego Haški sud kojem je tada glavna tužiteljica bila Karla Del Ponte.
Dakle,jasno je tko su "čudni ljudi čudnog imena"!Uostalom,on protiv muslimana nije ni ratovao!
A vidi, kada smo kod osobnog prebacivanja, obično ljudi koji izgube argumente u diskusiji potežu pitanje intaligencije, pismenosti ili izgleda svog sugovornika. O Tomsonu su mnogi kvalifikovaniji rekli svoje, zabranjivani mu koncerti upravo zbog ikonografije zla, pjevao pjesme da ti se želudac okrene ali sve to tebi kvazi vjerniku ne predstvalja problem jer eto on ima i dobrih pjesama...i Hitler je imao solidnih radova u akvarelu. :oops: Na žalost tvoje vjerovanje je samo služenje ovozemaljskim dogmama, strastima i kriminalnim politikama. Ruku na srce takvih ima kod svakog naroda na ovom svijetu, nisi ti izuzetak po svojim stavovima, samo vas čovjek može razlikovati po ideološkom svjetonazoru.
Ja sam napisao da Tomsona ne slušam.No ne uspoređujem ga sa Hitlerom.Čovjek je bio u ratu,doživio svašta,no ako je pjevao ono u Osjeku(on kaže da nije) onda je to za svaku osudu!Osuđujem mržnju prema bilo kome.Naša vjera nas to ne uči,neznam dali tvoja tebe!
Tomson (je li vi ovo namjerno krivo pisete?) je Ustasha, losh pjevach & Gowno.
:mrgreen:
Kad je on prekinuo koncert nakon ustaskih ispada?! Nikad.
I to je najveci problem i Thompsona i Hrvata. Tek mu Svicarci zabranjuju ustaske koncerte, Vatikan katolicima otvara oci oko Medjugorja, cio svijet ih moli da se odreknu nacistickog flertovanja... ali jok, oni zavrli da inate Srbima.
Budale, imaju najljepse more, najbolje pretpostavke za razvoj, Evropa im se sirom otvorila, a oni zaglavili u ustasko-balkanskom glibu.
slavonskilola

#33 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by slavonskilola »

Kad je on prekinuo koncert nakon ustaskih ispada?! Nikad.
I to je najveci problem i Thompsona i Hrvata. Tek mu Svicarci zabranjuju ustaske koncerte, Vatikan katolicima otvara oci oko Medjugorja, cio svijet ih moli da se odreknu nacistickog flertovanja... ali jok, oni zavrli da inate Srbima.
Budale, imaju najljepse more, najbolje pretpostavke za razvoj, Evropa im se sirom otvorila, a oni zaglavili u ustasko-balkanskom glibu.[/quote]

Prestani molim te drugima dijelit lekcije o jednom pjevaču dok u tvojoj državi Srbiji imaš legalizirani četnički pokret kroz institucije predsjednika vlade i države a gotovo da nema iole poznatijeg estradnjaka da nije pjevao četničke pjesme .
Drvosjeca iz Dejcica

#34 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

slavonskilola wrote:Kad je on prekinuo koncert nakon ustaskih ispada?! Nikad.

Prestani molim te drugima dijelit lekcije o jednom pjevaču dok u tvojoj državi Srbiji imaš legalizirani četnički pokret kroz institucije predsjednika vlade i države a gotovo da nema iole poznatijeg estradnjaka da nije pjevao četničke pjesme .
Nije valjda Hrvatska na to spala da se tješi onim što radi Srbija. :roll:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/10/2016 21:54, edited 1 time in total.
dustaban

#35 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by dustaban »

slavonskilola wrote: Prestani molim te drugima dijelit lekcije o jednom pjevaču dok u tvojoj državi Srbiji imaš legalizirani četnički pokret kroz institucije predsjednika vlade i države a gotovo da nema iole poznatijeg estradnjaka da nije pjevao četničke pjesme .
@slavonac

1) nauci baratati sa quotanjem na forumu
2) jebla te "moja" drzava Srbija i svi cetnici u njoj
3) jebo te i shupak Stepinac, kojeg zaboravih ranije pomenuti, to ti je onaj crkveni mish koji je imao idealnu priliku da postane svetac ali mish je mish. Sram ga bilo vojnika Srdjana a vas sve da je sram od kakvog shupka pravite sveca...
kakavdanakneiskustvu

#36 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

patriot_1 wrote:
kakavdanakneiskustvu
Kako to uskladiti sa slobodnom voljom?
Jer Bog nije stvorio robote,stvorio e tebe i mene,ja mogu ako hoću tebi učiniti zlo i ti meni!I što bi Bog tu trebao?
Imaš li djecu?Odgajaš ih da budu moralni kao i ti.A hoće li te poslušati ili ne,na njima je!Uostalom,mi vjerujemo ne samo u Boga nego da postoji i sotona koji potiče na zlo!I u tome uživa!Ova zemlja nije pod apsolutnom Božjom upravom.To očekujemo na nebu,ovdje je zlo prisutno!

zar ne bi taj stvoritelj svega trebao kazniti ljude koji čine zlo,da na zemlji ostanu samo dobri ljudi,mislim ja da sam svemoguc i da sam stvorio nesto tako veliko tako bi postupio
to nisam znao,to je novi detalj,to da neki ljudi vjeruju da postoji i sotona
nasa

#37 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by nasa »

dustaban wrote:
slavonskilola wrote: Prestani molim te drugima dijelit lekcije o jednom pjevaču dok u tvojoj državi Srbiji imaš legalizirani četnički pokret kroz institucije predsjednika vlade i države a gotovo da nema iole poznatijeg estradnjaka da nije pjevao četničke pjesme .
@slavonac

1) nauci baratati sa quotanjem na forumu
2) jebla te "moja" drzava Srbija i svi cetnici u njoj
3) jebo te i shupak Stepinac, kojeg zaboravih ranije pomenuti, to ti je onaj crkveni mish koji je imao idealnu priliku da postane svetac ali mish je mish. Sram ga bilo vojnika Srdjana a vas sve da je sram od kakvog shupka pravite sveca...
sedam dana
Ne znam sta te "uhvatilo" u zadnje vrijeme. Jeste bilo mao provakacije ali ti bas nabroja svega
:roll:
nasa

#38 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by nasa »

slavonskilola wrote:
Mi zivimo u vremenu kada mediji igraju ogromnu ulogu jer su najveci, a cesto i jedini izvor informacija te stvaraju odredjenu sliku svijeta.
U sustini posao pjevaca je da pjeva i ostalo sve je nebitno, jednako kao sto me boli briga za koju stranku glasa moja frizerka ili neka prodavacica i sl.
Medjutim pjevaci sami svojim izborom textova, onog sto pricaju u medijima itd. namecu da ih se ocjenjuje i kroz to.
Zalosno je sto svi oni samo pjevaju kako vjetar puse i sto to ni u pokusaju nisu licnsti koje zaista mogu poslati snazne i vazne poruke. Oni ne da to ne mogu o politici vec niti o jedenoj drustvenoj temi.
Ja bih voljela cuti koja je to stvarno vazna poruka koju bilo ko od tih pjevaca posalje pa da ga mi ovdje mozemo pohvaliti i reci da cini vaznu stvar i pri tome nosi i odredjen rizik jer je to sto prica/pjeva revolucionarno na neki nacin.
patriot_1

#39 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

="kakavdanakneiskustvu"

zar ne bi taj stvoritelj svega trebao kazniti ljude koji čine zlo,da na zemlji ostanu samo dobri ljudi,mislim ja da sam svemoguc i da sam stvorio nesto tako veliko tako bi postupio
To je navodno i napravio velikim potopom(e sad jeli bio opći ili lokalni,tko zna) i za par generacija opet isto,iskvareni naraštaj(uvjek je bilo izuzetaka.)
Imaš predivne roditelje,vrlo moralne i dobre ljude,jedan sin isto takav a drugi da nemože biti gori!Božja kazna,konačna je pakao,za one koji ga odbace.
Neznaš ti očito puno toga,svi kršćani vjeruju da postoji Bog ali i sotona!
patriot_1

#40 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

nasa wrote:
slavonskilola wrote:
Mi zivimo u vremenu kada mediji igraju ogromnu ulogu jer su najveci, a cesto i jedini izvor informacija te stvaraju odredjenu sliku svijeta.
U sustini posao pjevaca je da pjeva i ostalo sve je nebitno, jednako kao sto me boli briga za koju stranku glasa moja frizerka ili neka prodavacica i sl.
Medjutim pjevaci sami svojim izborom textova, onog sto pricaju u medijima itd. namecu da ih se ocjenjuje i kroz to.
Zalosno je sto svi oni samo pjevaju kako vjetar puse i sto to ni u pokusaju nisu licnsti koje zaista mogu poslati snazne i vazne poruke. Oni ne da to ne mogu o politici vec niti o jedenoj drustvenoj temi.
Ja bih voljela cuti koja je to stvarno vazna poruka koju bilo ko od tih pjevaca posalje pa da ga mi ovdje mozemo pohvaliti i reci da cini vaznu stvar i pri tome nosi i odredjen rizik jer je to sto prica/pjeva revolucionarno na neki nacin.
Ima ih dosta,npr. Giboni!
slavonskilola

#41 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by slavonskilola »

nasa wrote:
slavonskilola wrote:
Pokojni Vice Vukov je svojevremeno kroz glazbu slao snažnu gotovo revolucionarnu poruku no ona je naišla na osudu i diskreditaciju njega kao pjevača i čovjeka ,da bi se kasnije vrlo jasno pokazalo da on nije ništa od onoga što mu se imputiralo.
fatamorgana

#42 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by fatamorgana »

nasa wrote:
slavonskilola wrote:
Ja bih voljela cuti koja je to stvarno vazna poruka koju bilo ko od tih pjevaca posalje pa da ga mi ovdje mozemo pohvaliti i reci da cini vaznu stvar i pri tome nosi i odredjen rizik jer je to sto prica/pjeva revolucionarno na reno angažovanw i koje neki nacin.
Meni stvarno nije jasno koje si ti "pjevače" dosad čula ili slušala, stiče se utisak uglavnom neke domaće poslijeratne koji su skliznuli u tok određene društvene kloake da možeš dati ovako površan, generalizirajući i nepravedan sud o "pjevačima".

Ne bih sad nabrajao muzičare čiji su testovi i poruke društveno angažovani i koje zvuče iskreno za razliku od poruka raznoraznih političara i vjerskih vođa, to je za svakog ko iole poznaje muziku abeceda ....
kakavdanakneiskustvu

#43 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

patriot_1 wrote:
="kakavdanakneiskustvu"

To je navodno i napravio velikim potopom(e sad jeli bio opći ili lokalni,tko zna) i za par generacija opet isto,iskvareni naraštaj(uvjek je bilo izuzetaka.)
Imaš predivne roditelje,vrlo moralne i dobre ljude,jedan sin isto takav a drugi da nemože biti gori!Božja kazna,konačna je pakao,za one koji ga odbace.
Neznaš ti očito puno toga,svi kršćani vjeruju da postoji Bog ali i sotona!

čekaj,navodno???,zar se te zna sto posto,ili je to sve navodno?
a pazi,krsten sam,ali u bajke ne vjerujem
kakavdanakneiskustvu

#44 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

patriot_1 wrote:
nasa wrote:
slavonskilola wrote:
Ima ih dosta,npr. Giboni!

šta sa gibonijem?
nasa

#45 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
nasa wrote:
slavonskilola wrote:
Ja bih voljela cuti koja je to stvarno vazna poruka koju bilo ko od tih pjevaca posalje pa da ga mi ovdje mozemo pohvaliti i reci da cini vaznu stvar i pri tome nosi i odredjen rizik jer je to sto prica/pjeva revolucionarno na reno angažovanw i koje neki nacin.
Meni stvarno nije jasno koje si ti "pjevače" dosad čula ili slušala, stiče se utisak uglavnom neke domaće poslijeratne koji su skliznuli u tok određene društvene kloake da možeš dati ovako površan, generalizirajući i nepravedan sud o "pjevačima".

Ne bih sad nabrajao muzičare čiji su testovi i poruke društveno angažovani i koje zvuče iskreno za razliku od poruka raznoraznih političara i vjerskih vođa, to je za svakog ko iole poznaje muziku abeceda ....
joj tebe, pa pricaju o Tompsonu pa naravno da sam mislila na taj zanr, a mislim da je bilo sasvim ocigledno gledajacu da je moj komentar bio osvrt na pricu koja je rezultirala banom
fatamorgana

#46 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by fatamorgana »

nasa wrote:
fatamorgana wrote:
nasa wrote:

joj tebe, pa pricaju o Tompsonu pa naravno da sam mislila na taj zanr, a mislim da je bilo sasvim ocigledno gledajacu da je moj komentar bio osvrt na pricu koja je rezultirala banom
"Ego te absolvo a peccatis tuis in nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti. Amen" ... :wink:
patriot_1

#47 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

"kakavdanakneiskustvu"

šta sa gibonijem?
GIBONNI SVJEDOČIO O SVOJOJ VJERI – Vjerujem čvrsto u Boga jer me čini boljim nego što jesam, meni nikakvo drugo čudo ne treba

“Potrebno je znati prihvatiti Božja čuda u našim životima, a ona su svakodnevna”, rekao je popularni glazbenik

“Kada vidim svoju narav, koja je prgava, i kada vidim ‘materijal od kojeg sam napravljen’, shvaćam da Bog radi čudo svaki dan sa mnom. Bog je od mene nikakvoga napravio nekoga tko funkcionira s ljudima i tko je druželjubiv. Upoznao sam ljude koji su bili puno, da tako kažem, agresivniji od mene, pa su se kroz vjeru naučili trpljenju i strpljenju. Vidiš kako je Bog svugdje prisutan i kako od nas radi bolje ljude nego što jesmo. Meni nikakva druga čuda ne trebaju, to mi je dovoljno za vjeru”, rekao je glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni odgovarajući zašto vjeruje u Boga.

“Zašto vjerujem” ime je emisije Hrvatskog katoličkog radija u kojoj je Gibonni gostovao i svjedočio o svojoj vjeri. Kako je pojasnio, vjeru nije nikada “doživljavao kao nešto što mi je usađeno odgojom, nego kao moj osobni odabir koji je i time čvršći. Uvjeren sam u postojanje Boga, svaki dan dobijam potvrdu za to”. Kao presudnu odrednicu svoje vjere i kršćanstva, Gibonni navodi – Božju milost
http://hu-benedikt.hr/?p=25255
patriot_1

#48 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

=
"kakavdanakneiskustvu"

Dakle,potop je mogao biti lokalnog karaktera ili opći.
Možda ga nije ni bilo,o tome je pisano da bi se ljude poučilo da ne čine grijeh i zlo.
Najbliže sam tome da je bio opći!
To što si kršten ništa ne znači.Krstiti možeš i prase.Problem je općenito što se krštavaju mala djeca.Isus je rekao:"Tko UZVJERUJE i krsti se bit će spašen!"
Dakle,osobna vjera.To npr čine Protestanti!
Ne vjeruješ u bajke,a nema veće bajke od Big Banga i teorije evolucije,od nastanka svega bez pokretača,dakle,slučaj!
kakavdanakneiskustvu

#49 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

patriot_1 wrote:
"kakavdanakneiskustvu"

šta sa gibonijem?
GIBONNI SVJEDOČIO O SVOJOJ VJERI – Vjerujem čvrsto u Boga jer me čini boljim nego što jesam, meni nikakvo drugo čudo ne treba

“Potrebno je znati prihvatiti Božja čuda u našim životima, a ona su svakodnevna”, rekao je popularni glazbenik

“Kada vidim svoju narav, koja je prgava, i kada vidim ‘materijal od kojeg sam napravljen’, shvaćam da Bog radi čudo svaki dan sa mnom. Bog je od mene nikakvoga napravio nekoga tko funkcionira s ljudima i tko je druželjubiv. Upoznao sam ljude koji su bili puno, da tako kažem, agresivniji od mene, pa su se kroz vjeru naučili trpljenju i strpljenju. Vidiš kako je Bog svugdje prisutan i kako od nas radi bolje ljude nego što jesmo. Meni nikakva druga čuda ne trebaju, to mi je dovoljno za vjeru”, rekao je glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni odgovarajući zašto vjeruje u Boga.

“Zašto vjerujem” ime je emisije Hrvatskog katoličkog radija u kojoj je Gibonni gostovao i svjedočio o svojoj vjeri. Kako je pojasnio, vjeru nije nikada “doživljavao kao nešto što mi je usađeno odgojom, nego kao moj osobni odabir koji je i time čvršći. Uvjeren sam u postojanje Boga, svaki dan dobijam potvrdu za to”. Kao presudnu odrednicu svoje vjere i kršćanstva, Gibonni navodi – Božju milost
http://hu-benedikt.hr/?p=25255

:thumbup: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#50 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

patriot_1 wrote:
=
"kakavdanakneiskustvu"

Dakle,potop je mogao biti lokalnog karaktera ili opći.
Možda ga nije ni bilo,o tome je pisano da bi se ljude poučilo da ne čine grijeh i zlo.
Najbliže sam tome da je bio opći!
To što si kršten ništa ne znači.Krstiti možeš i prase.Problem je općenito što se krštavaju mala djeca.Isus je rekao:"Tko UZVJERUJE i krsti se bit će spašen!"
Dakle,osobna vjera.To npr čine Protestanti!
Ne vjeruješ u bajke,a nema veće bajke od Big Banga i teorije evolucije,od nastanka svega bez pokretača,dakle,slučaj!

a znači ako ne vjerujem u bajke poput zmije koja se nekako obraća ljudima,štapa koji razdvaja more odmah sam neko ko je darwinist,iako me ne poznaješ i ne znaš moje stavove,možda mi je jednostavno smiješno sve to napisano u bibliji???
Post Reply