Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vješalica

#26 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by vješalica »

sherbett wrote:jest, sve otapa, al papir ne dira :mrgreen:

Neg, čemu bi ti poslužio žilet..nikako ne razumijem :-)

pošto sam ja maher, znam ja ..ovako napravi: preko dijela koji na isprintanom papiru želiš prekriti..stavi komad bijelog papira, i skeniraj da ti ostanu žig i potpis..skenirano opet isprintaj, ako je potrbno, spremiš doc pod jpeg pa ga malo središ u photoshopu i isprintaš u boji...
ako ne ispadne dobro, iskidaj papir, pravi ponovo dokument, izmisli priču i odi opet da ti lupi žig..i priču ti mogu smislit... :mrgreen:

Daj sad svega ti objasni šta bi ti sa žiletom po papiru i tinti radio? :mrgreen:
tebi možda nije poznato da je lik pošao od toga da se žiletom može skidati npr.tuš,ali sa paus papira,što se zove radiranje,pa je pomislio da može to uraditi sa običnim papirom
znači nemaš pojma i još glumiš,a pojedinci ti se još i klebere,u istom dometu neznanja :lol:
Boskero

#27 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:05, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#28 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by dječak sa šibicama »

Odes u maticni ured, promijenis ime i prezime u to sto je na diplomi, i diploma tvoja.

Jedino te datum moze jebat` ali...
O'zone
Globalni moderator

#29 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by O'zone »

sherbett wrote:jest, sve otapa, al papir ne dira :mrgreen:

Neg, čemu bi ti poslužio žilet..nikako ne razumijem :-)

pošto sam ja maher, znam ja ..ovako napravi: preko dijela koji na isprintanom papiru želiš prekriti..stavi komad bijelog papira, i skeniraj da ti ostanu žig i potpis..skenirano opet isprintaj, ako je potrbno, spremiš doc pod jpeg pa ga malo središ u photoshopu i isprintaš u boji...
ako ne ispadne dobro, iskidaj papir, pravi ponovo dokument, izmisli priču i odi opet da ti lupi žig..i priču ti mogu smislit... :mrgreen:

Daj sad svega ti objasni šta bi ti sa žiletom po papiru i tinti radio? :mrgreen:
Vidi se ko zna znanje :thumbup:

Odličan način ispravljanja. Mada bi se i dokument mogao skenirati i u PS-u pobrisati dio (najčešće datum) i čak upisati novi ako je potrebno te isprintati. Malo je teže dobiti baš onu boju pečata mada se može napraviti da bude bljeđi.
O'zone
Globalni moderator

#30 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by O'zone »

sherbett wrote:
O'zone wrote: Vidi se ko zna znanje :thumbup:

Odličan način ispravljanja. Mada bi se i dokument mogao skenirati i u PS-u pobrisati dio (najčešće datum) i čak upisati novi ako je potrebno te isprintati. Malo je teže dobiti baš onu boju pečata mada se može napraviti da bude bljeđi.
Jednom smo mi na poslu, sad se ne sjećam točno kako je išla priča..al morali smo izmijeniti datum na faksiranom pozivu jer smo neš sje oko datuma. Pa da nas šefica ne ubije, mi smo nešto iskemijali...sad ako se dobro sjećam, išlo je ovako..prekrili smo datum, kopirali faks, slali skan nekome da ponovo faksira da se ne vidi stari datum..pa kao ono..oni su kasno poslali poziv, nismo mi ništa..tako je neka fora bila..pa krivotvorenje potpisa na zahtjevima za vize..pa lupanje pečata preko krivotvorenog potpisa..pa stari žig, nešto greška s adresom, pa stavljaj papir da žig lupa samo do pola da se dio ne vidi, pa rubi kao loša tinta...

al nek se oni sprdaju..ja sve krivotvorim i sredim..bar je tehnika napredovala :mrgreen:

a za priče, treba samo mašte :lol:

Nedavno meni šef reče da šaljem neko pismo suglasnosti klijentu poštom :lol: :lol: :lol: ja sam se smijala tri dana..
šta da mu objašnjavam skeniranje i mail :lol: :lol: :lol:
Meni često šalju PDF-ove da ispravljam datume pa iskustva koliko hoćeš
dobar osjecaj

#32 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by dobar osjecaj »

Kako citam ovu vijest, pade mi na pamet Samir i pitam se je li spreman za neki ovakav zaplet situacije :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/podignut ... /161005087
Adnan Podžo tereti se da je tokom aprila 2009. godine, u svojstvu načelnika Gorske službe spašavanja Sarajevo upotrebom krivotvorenih isprava prisvojio sebi motorno vozilo koje je donirano GSS-u u vrijednosti od 19.603,24 KM.

Potom je vozilo prodao drugoj osobi, a novac nikad nije položio na račun GSS-a.

Na taj način oštetio je Gorsku službu spašavanja za 19.603,24 KM te za isti iznos sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva KS.
Post Reply