Belgija - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
al-em
#26 Re: Belgija - BiH
Posto je mesa levat ocekujem da ce igrati sa dva napadaca sto ce biti pogubno za nas. Opravdanje ce mu biti vedina odlicna forma, a ne bi se smio citav tim zrtvovati zbog jednog igraca.
A da je pameti krenuo bi nazad sa jajalom, jer nemamo drugog igraca koji ce drzati sredinu. Mozda cimirot al nema mesa muda.
A da je pameti krenuo bi nazad sa jajalom, jer nemamo drugog igraca koji ce drzati sredinu. Mozda cimirot al nema mesa muda.
-
Frankyee
#27 Re: Belgija - BiH
Nisam imao prilike da gledam kako igraju Milicevic, Jajalo ili Cimorot ( osim nesto malo ) , ali ako je doveo te igrace valjda nije za klupu. Vjerovatno se oni u drugoj utakmici da dobiju koju minutu da se uklope lakse.Mirza007 wrote:Nece Mesa u ovako bitnoj utakmici kvalifikacija experimentirati sa necim sto nikada prije nismo igrali.Frankyee wrote:Sto se tice ekipe postoje izjave Mese da ce da ovo odigraju iskusni reprezentativci.
znaci vjerovatno igraju:
Begovic
Kolasinac, Spahic, Vranjes, Sunjic
Visca, Medo, Pjanic, Lulic + ?
Dzeko
Da li ce igrati jos Vedo ili neko na zadnjem veznom . Moguce da Kolasinac zaigra zadnjeg veznog a uleti Zukanovic na lijevog beka. Odnosno pitanje da li se igra 4-4-2 ili 4-5-1 a falice mnogo Besic, mzda najveci problem.
Mozda bi bilo bolje da odigra bez Mede jer je spor ali zvi znamo da Medo zna iz daljine da zvekne dobar udarac ili dodavanje a posto necemo imati mnogo lopti ispred gola Belgije taj daljinski udarac bi mogao biti jedino nase opasno oruzje.
Ocekivati je da Belgija potpuno poklopi Pjanica , svima je jasno koliko je on vazan za nasu igru. Ko ce tu da preuzme teret i oslobodi priticak na Pjanica. Ako bude Kolasinac ispred odbrane ili Medo , vjerovatno je Medo bolji kao igrac pasa naprijed. Sa druge strane u fazi odbrane Kolasinac je bolji a posto mi moramo da se branimo onda bi ja prednost dao odbrani.
Mesa nije imao priliku da isproba neku bunker odbranu i tu je nasa najveca slabost jer nikako nismo cvrsti u odbrani ni protiv losijeg protivnika kao Irska a pogotovo Belgija. Ja licno nisam zadovoljan kako nasa krila generalno lose odigraju ( ili bar ispod ocekivanja) i kada je Dzeko sam onda je on bez ucinka ali ko bi se usudio ostaviti Lulica na klupi.
Mozda neki kompromis bi bilo igra 3-5-2 koju je forsirao Ciro, tu je ta nekakva kombinacija jacine dva spica i mogucnosti transformacije u fazi odbrane na 5-4-1 . Da se to igra treba imati dva bocna igraca koji drze cijelu duzinu terena , sto je tesko 90 minuta bilo kom nasem igracu.
Znaci 4-2-3-1 ili 4-4-2 (manje vjerovatno). Pri tome je najveca enigma zadnji vezni (Cimirot?, Cocalic? da je igrao ranije mozda i Jajalo; mislim da od Mede na toj poziciji nema nista).
Ovako ce mislim biti:
--------------------------Begovic----------------------------
Vranjes-----Spahic-----Zukanovic/Sunjic-----Kolasinac
-------------------????????------------------------------------
--------------------------------------Pjanic------------------
Visca----------------------------------------------------Lulic
---------------------Medunjanin/Milicevic-----------------
--------------------------Dzeko/Ibisevic--------------------
Nisam siguran kakvo je stanje sa Dzekinom ozljedom. Ako nije spreman u 4-2-3-1 otpoceti sa Ibisevicem. Cim belgijanci dobiju posjed lopte Visca flaster na Hazarda.
Ako na poluvremenu budemo gubili vise od 1 razlike odmah preci na 4-4-2 (Ibisevic/Dzeko umjesto Visce, pred kraj uvesti Hajrovica da opali koju iz daljine). Pri jednom razlike za njih, zadnjih 20 minuta obavezno 4-4-2.
Mislim da mozemo izvuci bod ako se dosta stvari poklopi.
Znam da su Visca i Lula vjerovatno starteri ali meni je Lula samo solidan ali ne bas igrac koji donosi prevagu u nasoj reprezentaciji. Visca je u par utakmica pokazao mnogo nekih pokusaja i prodora u napadu ali on nije nesto siguran u odbrani.
Pjanic ce biti totalno poklopljen i okrizen sa dvojicom, znaju Belgijanci koliko nam znaci. U takvoj utakmici moguce je da drugi igraci dobiju malo prostora ako to budu mogli da koriste. U svakom slucaju mi necemo imati velik posjed lopte.
- luckylaka
#28 Re: Belgija - BiH
U ovoj eventualnoj situaciji mi bi imali bar 2-3 igraca viska .Ako ce Mireta cuvati dvojica cuvat ce i Dzeku dvojica sto nam vec stvara dva igraca viska.Tesko je biti pametan i opredjeliti se za napadacku varijantu ili ici na bod mi to ne znamo nikako.Sa Vedom i Dzekom ako krenemo onda je to tatalna ofanziva i mogla bi se ponoviti utakmica nesto kao protiv Francuske da ih razbijemo a cini mi se da su i igraci shvatili da je proslo vrijeme igre svako za sebe.Daj boze vrijeme je da se uozbilje .ABD.InsAllah al imam osjecaj da cemo ih rasturitiFrankyee wrote:Nisam imao prilike da gledam kako igraju Milicevic, Jajalo ili Cimorot ( osim nesto malo ) , ali ako je doveo te igrace valjda nije za klupu. Vjerovatno se oni u drugoj utakmici da dobiju koju minutu da se uklope lakse.Mirza007 wrote:Nece Mesa u ovako bitnoj utakmici kvalifikacija experimentirati sa necim sto nikada prije nismo igrali.Frankyee wrote:Sto se tice ekipe postoje izjave Mese da ce da ovo odigraju iskusni reprezentativci.
znaci vjerovatno igraju:
Begovic
Kolasinac, Spahic, Vranjes, Sunjic
Visca, Medo, Pjanic, Lulic + ?
Dzeko
Da li ce igrati jos Vedo ili neko na zadnjem veznom . Moguce da Kolasinac zaigra zadnjeg veznog a uleti Zukanovic na lijevog beka. Odnosno pitanje da li se igra 4-4-2 ili 4-5-1 a falice mnogo Besic, mzda najveci problem.
Mozda bi bilo bolje da odigra bez Mede jer je spor ali zvi znamo da Medo zna iz daljine da zvekne dobar udarac ili dodavanje a posto necemo imati mnogo lopti ispred gola Belgije taj daljinski udarac bi mogao biti jedino nase opasno oruzje.
Ocekivati je da Belgija potpuno poklopi Pjanica , svima je jasno koliko je on vazan za nasu igru. Ko ce tu da preuzme teret i oslobodi priticak na Pjanica. Ako bude Kolasinac ispred odbrane ili Medo , vjerovatno je Medo bolji kao igrac pasa naprijed. Sa druge strane u fazi odbrane Kolasinac je bolji a posto mi moramo da se branimo onda bi ja prednost dao odbrani.
Mesa nije imao priliku da isproba neku bunker odbranu i tu je nasa najveca slabost jer nikako nismo cvrsti u odbrani ni protiv losijeg protivnika kao Irska a pogotovo Belgija. Ja licno nisam zadovoljan kako nasa krila generalno lose odigraju ( ili bar ispod ocekivanja) i kada je Dzeko sam onda je on bez ucinka ali ko bi se usudio ostaviti Lulica na klupi.
Mozda neki kompromis bi bilo igra 3-5-2 koju je forsirao Ciro, tu je ta nekakva kombinacija jacine dva spica i mogucnosti transformacije u fazi odbrane na 5-4-1 . Da se to igra treba imati dva bocna igraca koji drze cijelu duzinu terena , sto je tesko 90 minuta bilo kom nasem igracu.
Znaci 4-2-3-1 ili 4-4-2 (manje vjerovatno). Pri tome je najveca enigma zadnji vezni (Cimirot?, Cocalic? da je igrao ranije mozda i Jajalo; mislim da od Mede na toj poziciji nema nista).
Ovako ce mislim biti:
--------------------------Begovic----------------------------
Vranjes-----Spahic-----Zukanovic/Sunjic-----Kolasinac
-------------------????????------------------------------------
--------------------------------------Pjanic------------------
Visca----------------------------------------------------Lulic
---------------------Medunjanin/Milicevic-----------------
--------------------------Dzeko/Ibisevic--------------------
Nisam siguran kakvo je stanje sa Dzekinom ozljedom. Ako nije spreman u 4-2-3-1 otpoceti sa Ibisevicem. Cim belgijanci dobiju posjed lopte Visca flaster na Hazarda.
Ako na poluvremenu budemo gubili vise od 1 razlike odmah preci na 4-4-2 (Ibisevic/Dzeko umjesto Visce, pred kraj uvesti Hajrovica da opali koju iz daljine). Pri jednom razlike za njih, zadnjih 20 minuta obavezno 4-4-2.
Mislim da mozemo izvuci bod ako se dosta stvari poklopi.
Znam da su Visca i Lula vjerovatno starteri ali meni je Lula samo solidan ali ne bas igrac koji donosi prevagu u nasoj reprezentaciji. Visca je u par utakmica pokazao mnogo nekih pokusaja i prodora u napadu ali on nije nesto siguran u odbrani.
Pjanic ce biti totalno poklopljen i okrizen sa dvojicom, znaju Belgijanci koliko nam znaci. U takvoj utakmici moguce je da drugi igraci dobiju malo prostora ako to budu mogli da koriste. U svakom slucaju mi necemo imati velik posjed lopte.
-
Frankyee
#29 Re: Belgija - BiH
Slazem se da je tesko biti pametan sta i kako tu ce se vidjeti kako Mesa misli o fudbalu.
Dosta ce zavisiti od Belgije i kako ce oni da se uklope. Znamo da nikad nismo mogli odigrati na x i mozda je bolje ici na napad pa sta bude. Nama fale dva igraca sredine koji jedu travu nesto kao Besic sa mnogo vise ozbiljnosti.
Dzeko ako igra usamljen ce biti bez ucinka kada vidis kvalitet koji ima Belgija u zadnjoj liniji.
Dosta ce zavisiti od Belgije i kako ce oni da se uklope. Znamo da nikad nismo mogli odigrati na x i mozda je bolje ici na napad pa sta bude. Nama fale dva igraca sredine koji jedu travu nesto kao Besic sa mnogo vise ozbiljnosti.
Dzeko ako igra usamljen ce biti bez ucinka kada vidis kvalitet koji ima Belgija u zadnjoj liniji.
-
Mirza007
#30 Re: Belgija - BiH
Protiv francuza u Parizu smo igrali 4-2-3-1.
- ovo_malo_duse
#31 Re: Belgija - BiH
Kakvo je stanje kod Belgijanaca vidim DeBrune je out, Naingolan van forme totalno, ovi u odbrani iz Engleske su im u formi.
Hazard standardan, sta je sa ostalima im ali neki info?
- Logovan
#32 Re: RE: Re: Belgija - BiH
Courtois los i nikakav, naprimat ce se golova.ovo_malo_duse wrote:Kakvo je stanje kod Belgijanaca vidim DeBrune je out, Naingolan van forme totalno, ovi u odbrani iz Engleske su im u formi.
- Point.
#33 Re: Belgija - BiH
Ma pusti to sve, kad nama mrtvi Fellaini zabije gol.
- Logovan
#34 Re: Belgija - BiH
Ma vala ako nam čupavi opet zabije gol, onda se trebamo zapitati....

- Tito_i_Partija
#35 Re: Belgija - BiH
Pregazicemo ih k'o plitak potok. 
- Edin H.
#36 Re: Belgija - BiH
Gazi Bosno, gazi.Tito_i_Partija wrote:Pregazicemo ih k'o plitak potok.
- Šibicar
#37 Re: Belgija - BiH
Jebaćemo im majku!!!!
-
Tyke
#38 Re: Belgija - BiH
De Brunea me najvise bilo strah, igracina i po. Hazarda udvajati i to je to, ali tu je problem Medo i njegova trka na sredini, umjesto neke radilice koja ce pomagati Visci da pritiscu Hazarda.
Uz izostanak De Brunea i Kompanija mozemo probati igrati malo ofanzivnije jer nisu ni oni u nekoj Bog zna kakvoj formi. A nasi igraci su odlicno odigrali posljednje kolo u svojim klubovima i raduje cinjenica da su nam igraci sve standardniji klubovima.
Uz izostanak De Brunea i Kompanija mozemo probati igrati malo ofanzivnije jer nisu ni oni u nekoj Bog zna kakvoj formi. A nasi igraci su odlicno odigrali posljednje kolo u svojim klubovima i raduje cinjenica da su nam igraci sve standardniji klubovima.
- Tito_i_Partija
#39 Re: Belgija - BiH
Spaha, Gazija Bosanski, ce vodit' primjerom.Edin H. wrote:Gazi Bosno, gazi.Tito_i_Partija wrote:Pregazicemo ih k'o plitak potok.
- Droog
#40 Re: Belgija - BiH
Visconi zna odigrati u odbrani,doduse kad mu se to naredi...Tyke wrote:De Brunea me najvise bilo strah, igracina i po. Hazarda udvajati i to je to, ali tu je problem Medo i njegova trka na sredini, umjesto neke radilice koja ce pomagati Visci da pritiscu Hazarda.
Gledam ga protiv hrvata u Ligi Evrope, lik trci, razvaljuje, ali ne igra odbranu koliko bi trebao...mozda mu je tako receno...da ostane svjez za kontre.
Sad ima tu i Hajrovic...(ozbiljnan sam
Posebno mi se dopala njegova igra pred put u Brazil, protiv Mexica ili koga vec...
Gledao sam i zadnje dvije u Werderu, nije nesto bio dobar zadnju, ali je dobar posao uradio praveci pritisak na zadnju liniju...
- Romanista 101%
#41 Re: Belgija - BiH
Nainggolan je OUT.
- Logovan
#42 Re: Belgija - BiH
Znači dvojica. Hajmo još jedan.Romanista 101% wrote:Nainggolan je OUT.
- MaroonBrigade
#43 Re: Belgija - BiH
Evo ja cu biti skroman i pozeliti da to bude HazardLogovan wrote:Znači dvojica. Hajmo još jedan.Romanista 101% wrote:Nainggolan je OUT.
- SkyLimit
#44 Re: Belgija - BiH
Belgija ima igrača za sastaviti 3 jake ekipe a i svake sezone izbace par novih sjajnih talenata tako da njih par povreda neće previše uzdrmati pa o kome da se radilo.
Tek sam vidio da i je onaj Carrasco iz Atletica što je presudio Bayernu također Belgijanac
Jedan Mertens koji je za klasu bolje krilo od i Višće i Lulića je u sjeni još boljih igrača koje ima Belgija na raspolaganju, ovo bi mogla biti utakmica gdje će imati dovoljno prostora da se iskaže. Slično bi se moglo napisati i za Chadlia, mlađeg Hazarda...
I kakvi Lukaku, Benteke i Origi, niti jedan od ovih napadača mi se ne sviđa. Ali zato je Batshuayi odličan, sjećam ga se kad je tek počinjao u prvom timu Standarda i već tada je odskakao, nastavio trpati mreže i u Marseillu, sad je u Chelseau, karijera mu ide sjajnim tokom. Volio bih da igra bilo koji od ove trojice a on ne, predobar igrač.
Da bi se Bosna mogla nečemu nadati za početak je neophodno da umjesto šetača Medunjanina u sredini bude neki trkač Jajalo ili Cimirot a ostalo može proći, mada ni Vranješ ne ulijeva pretjerano povjerenje.
Tek sam vidio da i je onaj Carrasco iz Atletica što je presudio Bayernu također Belgijanac
Jedan Mertens koji je za klasu bolje krilo od i Višće i Lulića je u sjeni još boljih igrača koje ima Belgija na raspolaganju, ovo bi mogla biti utakmica gdje će imati dovoljno prostora da se iskaže. Slično bi se moglo napisati i za Chadlia, mlađeg Hazarda...
I kakvi Lukaku, Benteke i Origi, niti jedan od ovih napadača mi se ne sviđa. Ali zato je Batshuayi odličan, sjećam ga se kad je tek počinjao u prvom timu Standarda i već tada je odskakao, nastavio trpati mreže i u Marseillu, sad je u Chelseau, karijera mu ide sjajnim tokom. Volio bih da igra bilo koji od ove trojice a on ne, predobar igrač.
Da bi se Bosna mogla nečemu nadati za početak je neophodno da umjesto šetača Medunjanina u sredini bude neki trkač Jajalo ili Cimirot a ostalo može proći, mada ni Vranješ ne ulijeva pretjerano povjerenje.
-
Itsoktobealone
#45 Re: Belgija - BiH
Ne znam ko prati Belgiju, al' im je dosta igrača van forme + najbolji igrač DB nece igrati. Naigollan je isto out. Kurto je u lošoj formi. Fellaini ništa posebno. Carrasco igra strašno i bit će problem. Lukaku isto. Hazard standardno. Al' možda najlošija stvar za nas je što su Vertonghen i Alderweireld u životnoj formi. Ko je gledao Totenham ove sezone, vidio je.
Ne možeš bit' pametan ovdje u ovoj utakmici. Valjda Meša posloži kockice da to liči na nešto. Sve osim poraza je za derneka
Ne možeš bit' pametan ovdje u ovoj utakmici. Valjda Meša posloži kockice da to liči na nešto. Sve osim poraza je za derneka
-
Frankyee
#46 Re: Belgija - BiH
Cao i bez najboljih igraca Belgija ima dubinu klupe i ostaju veliki favoriti.
Nije lako Mesi jer ima Vedu i Dzeku u dobroj formi pa ce biti tesko ostaviti jednog na klupi. Tu lezi bas odluka o tome kako ce igrati protiv Belgije. Mnogi misle da dva napadaca su ludost ali .... meni se sad cini da je vrijeme da se neko pokusa iznenaditi postavom. Iako dvojac Dzeko i Vedo nije sigurno nesto nevidjeno
Po meni se to svelo na odluku da li je Vedo korisniji nego recimo Cocalic cisto kao primjer. Ocekujem Pjanica , Viscu, Medu i Lulu u sredini
Ali to je sve ista neka dilema koju uvijek imamo sa nasim timom i tu bas i jeste mozda problem. Kada nas neko procita i spremi taktiku kao Irci recimo, tad padamo. Ocekivati je da ce iz Belgije procitati nasu igru i sjetiti se kako su nas pobijedili nedavno.
Mesa treba nesto novo ali to osim one grupe japanaca nije postigao, a vidim da na japance ne racuna osim mozda Durica. Sad se vidi koliko je nedostatk utakmica bitan.
Nije lako Mesi jer ima Vedu i Dzeku u dobroj formi pa ce biti tesko ostaviti jednog na klupi. Tu lezi bas odluka o tome kako ce igrati protiv Belgije. Mnogi misle da dva napadaca su ludost ali .... meni se sad cini da je vrijeme da se neko pokusa iznenaditi postavom. Iako dvojac Dzeko i Vedo nije sigurno nesto nevidjeno
Po meni se to svelo na odluku da li je Vedo korisniji nego recimo Cocalic cisto kao primjer. Ocekujem Pjanica , Viscu, Medu i Lulu u sredini
Ali to je sve ista neka dilema koju uvijek imamo sa nasim timom i tu bas i jeste mozda problem. Kada nas neko procita i spremi taktiku kao Irci recimo, tad padamo. Ocekivati je da ce iz Belgije procitati nasu igru i sjetiti se kako su nas pobijedili nedavno.
Mesa treba nesto novo ali to osim one grupe japanaca nije postigao, a vidim da na japance ne racuna osim mozda Durica. Sad se vidi koliko je nedostatk utakmica bitan.
- Pismonosa
#47 Re: Belgija - BiH
Odbrana nam je kriza, srednji red - 'nako, napad dobar.
Neriješeno, 1:1 npr. i od sreće se udarat nogom u guzicu
Neriješeno, 1:1 npr. i od sreće se udarat nogom u guzicu
- ljevoruki
#48 Re: Belgija - BiH
Da mi je vidjeti da se pobijemo muski pa makar i izgubili.
Atkinson sudi, pustice malo ostriju igru, 4-5-1 i preorat teren pa sta bude.
Mislim da necemo izgubiti.

Atkinson sudi, pustice malo ostriju igru, 4-5-1 i preorat teren pa sta bude.
Mislim da necemo izgubiti.
- Jack Be Nimble
#49 Re: Belgija - BiH
Ne znam zasto ali mislim da nam je Atkinson vec jednom sudio i bio dobar/fer.
Lično me ova tekma ne brine toliko puno jer sve od minimalnog poraza ili bolje je za mene ok. Ali zato Kipar vidim kao mogucu nagaznu minu za nas, tako da se vise bojim te tekme.
Lično me ova tekma ne brine toliko puno jer sve od minimalnog poraza ili bolje je za mene ok. Ali zato Kipar vidim kao mogucu nagaznu minu za nas, tako da se vise bojim te tekme.
- ljevoruki
#50 Re: Belgija - BiH
Ako se ne varam sudio je BiH Bjelorusija u Zenici kad smo dobili 1:0 golom Misimovica.Jack Be Nimble wrote:Ne znam zasto ali mislim da nam je Atkinson vec jednom sudio i bio dobar/fer.
Inace utakmica poznata po rafalanju Misketa prema selektoru u suskavcu.