Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Point.

#26 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Point. »

Je li velika razlika u zacinima, mesu ovih razlicitih sorti cevapa? Ima li nesto sto izdvaja pojedini cevap, pa recimo i da od sarajevske smjese naprave banjalucke ploce, bi li se skontala razlika? Daaaaaaaavno sam jeo u Sarajevu tako da sam i zaboravio ukus, ali eto kazu da u banjaluckim ima vise bijelog luka.
Ajatolah_

#27 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Ajatolah_ »

Jimmy McNulty wrote:sarajevski su mi ubjedljivo najgori od ponuđenih :mrgreen: jebiga ali ono fakat poslije nekih zeničkih i travničkih dođe ko slama :-) banjalučki su mi super isto tako ali poslije ovih. Inače najlošiji ćevap što sam pojeo je u Gradačcu na onom njihovom restoranu što se nalazi na kuli. Šta je ono onako, fuj. I dan danas žalim za šta sam pare dao. :-)
Valjda što smo smo navikli na drugačiji šmek, generalno ne znam nikog iz Travnika ili Zenice da voli sarajevske ćevape. Ja ih u Sarajevu jedem samo kad baš moram, ono kad sam s nekom ekipom koja navali da se ide na ćevape. A još skupi. Mada me isto tako ne čudi ako čujem od nekog iz Sarajeva da mu smeta šmek ovčetine ili lepina kod ovih, navika tu igra ogromnu ulogu.

Banjalučke probao samo jednom u životu, kod Muje... bili su OK.

U Zenici se inače mogu pojesti dosta dobri ćevapi, tu su mi jedini ćevapi uz travničke za koje mogu reći da ih fakat volim pojesti, mada nije baš grad nadaleko poznat po dobrim ćevapima.

I ja sam iste te gradačačke ćevape zapamtio kao loše, al' najgore su mi se urezali u pamćenje nekakvi fojnički, pojeo dva i nisam mogao dalje... Otad ne eksperimentišem s ćevapima po manjim mjestima. :D Mostar također jednom u životu, tanko skroz...

Najbolje u životu sam slučajno jeo negdje na Vlašiću.

Toliko na ovu temu. :)
muminovic

#28 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by muminovic »

Tuzlanski, probao u restorazu Zlatnik, nemaju uopste masnoce, odlicni !

Sarajevski su sve masniji i masniji.

Travnicki nisu losi.

Banjlucki mi ne gode.
esmasaric

#29 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by esmasaric »

Najdraži su mi definitivno Travnički, a pogotovo lepina.
Zatim Banjalučki.
ketronsd1

#30 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by ketronsd1 »

Kažu,najbolja čokolada je ona uz koju si odrastao ;-)
kockica_kockica

#31 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by kockica_kockica »

O ukusima se ne raspravlja...

Travnicki cevap jedem iskljucivo na jednom mjestu naglasavajuci bez tog zaljeva ... moji prijatelji odrasli u srednjoj bosni obozavaju zaljev ali im nikad ne bih nametala svoje misljenje o necemu s cim su odrasli

Banjalucki jedem samo na jednom mjestu u BL... kod Muje ne idem iz principa... jednom sam cekala 45 min za kafu koju nije donio ali ju je naplatio... od tad Mujo zdravo... ali to ne znaci da drugima trebam nametnuti svoj los dozivljaj.....

Sarajevski cevap volim odrasla sam uz njega ... to sto ja volim sarajevske cevape ne znaci da ga drugi moraju voljeti niti da neko ima pravo sra.i kako je to jelo govno...

Ni ja ne volim ovcetinu pa se ne ibretim ljudima koji ju vole.. njihov izbor...

O ukusima se ne raspravlja.... valjda vam je to jasno
BHCluster

#32 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by BHCluster »

esmasaric wrote:Najdraži su mi definitivno Travnički, a pogotovo lepina.
Zatim Banjalučki.
:thumbup:
Edin H.

#33 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Edin H. »

esmasaric wrote:Najdraži su mi definitivno Travnički, a pogotovo lepina.
Zatim Banjalučki.
Kakvi su to cevapi u lepinji? :shock:

Ne bih ni probao cevape, ako nema somuna :izet:

Bosna je cudo. :zoka:
Last edited by Edin H. on 01/10/2016 21:08, edited 1 time in total.
Dr Baltazar

#34 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Dr Baltazar »

Ajatolah_ wrote:
Najbolje u životu sam slučajno jeo negdje na Vlašiću.
Vjerovatno u ćevabdžinici "Hari" :)

Iz Sarajeva sam, ali su meni bolje legli ti travnički (prvi put ih probao ove godine). Iako ni sarajevske neću odbiti :mrgreen:
Blek Stena

#35 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Blek Stena »

20 komada u Zmaju na autobuskoj, zalijes sa dvije koka kole i kesicom sode bikarbone,mada opet nisi siguran da ces ih svarit, i nemas zelju za cevapima u narednih 4 mjeseca :D
E to su najbolji cevapi :D
Better Man

#36 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Better Man »

Najbolji su Banjalučki kod Muje u Kastelu. Još od prije rata sam jeo kod njega i stvarno su vrh. Prije rata nisu servirali u limene sahane, već kartonski tanjiri i umjesto vilice bila je čačkalica i nisu posluživali luk, već samo fafarone. I prostor je bio manji, odnosno bila je samo ona prostorija gdje je roštilj, nije bilo sprata i onog djela gdje se treba penjati na sprat i nije bilo onako stolova vani.
Last edited by Better Man on 01/10/2016 21:35, edited 1 time in total.
l33t

#37 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by l33t »

zenicki i fino poljevena lepina ! beslic, sejo, the end edit moze i salcinovic
Horcrux

#38 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Horcrux »

l33t wrote:zenicki i fino poljevena lepina ! beslic, sejo, the end edit moze i salcinovic
ajsa? :O
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#39 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Jimmy McNulty »

Ma kakva Ajša, tanki ćevapi skroz ali lepina doduše bogovska. Salčinović ne valja već 10 godina, Sejini su i meni najbolji, a sjećam se da sam dobre jeo i u Piccolu a ruku na srce i kod Bešlića.
Ajatolah_

#40 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Ajatolah_ »

l33t wrote:zenicki i fino poljevena lepina ! beslic, sejo, the end edit moze i salcinovic
U Zenici su mi najbolji Bešlić (samo mi nije nikad usput pa rijetko navrnem), Piccolo, a s vremena na vrijeme mi pravo sjedne kod Merdanovića, mada ono je nekako čudan ćevap skroz. :D
Meni se lično Sejo nije nikad naročito sviđao, mada puno raje voli kod njega, a ima već dugo kako Salčinović doživio katastrofalan pad u kvalitetu...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#41 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Jimmy McNulty »

Ajatolah_ wrote: U Zenici su mi najbolji Bešlić (samo mi nije nikad usput pa rijetko navrnem), Piccolo, a s vremena na vrijeme mi pravo sjedne kod Merdanovića, mada ono je nekako čudan ćevap skroz. :D
Meni se lično Sejo nije nikad naročito sviđao, mada puno raje voli kod njega, a Salčinović već dugo ne valja...
Ne znam jesi li Zeničanin ali kod Merdanovića naruči pljeskavicu. Nije sa ovog svijeta, kunem se :D
Ajatolah_

#42 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Ajatolah_ »

Jimmy McNulty wrote:
Ajatolah_ wrote: U Zenici su mi najbolji Bešlić (samo mi nije nikad usput pa rijetko navrnem), Piccolo, a s vremena na vrijeme mi pravo sjedne kod Merdanovića, mada ono je nekako čudan ćevap skroz. :D
Meni se lično Sejo nije nikad naročito sviđao, mada puno raje voli kod njega, a Salčinović već dugo ne valja...
Ne znam jesi li Zeničanin ali kod Merdanovića naruči pljeskavicu. Nije sa ovog svijeta, kunem se :D
Sa sirom* :D
karanana

#43 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by karanana »

skala razdaljinski otprilike:
travnik
.
.

banjaluka
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sarajevo

mislim da ne postoje zenicki, tuzlanski ili neki drugi cevapi. ove tri gore nabrojene vrste pa se onda rade kombinacije necega sto je mozda u zenici, tuzli ili negdje drugo.
l33t

#44 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by l33t »

Horcrux wrote:
ajsa su beslicevi modifikovani :D bila dobra pokvarila se

gdje je taj merdanovic ?
Jack Be Nimble

#45 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Jack Be Nimble »

Najgore cevape sto sam probao su u Tuzli. Mislim da mi se jos negdje vucaju po stomaku dan danas.
channel10

#46 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by channel10 »

Cevapi se jedu samo u trouglu gradova Sarajevo -Zenica-Travnik. Sve ostalo nije cevap.
channel10

#47 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by channel10 »

l33t wrote:
Horcrux wrote:
ajsa su beslicevi modifikovani :D bila dobra pokvarila se

gdje je taj merdanovic ?
Na carini. Meni se cini da su im ono pileći cevapi. Malo sam ih pod.ebavao, da li imaju pilećih,ali ne daju se prevariti :mrgreen:
Idemedosumom

#48 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by Idemedosumom »

U Travniku se cevapi iskljucivo kod Harija jedu. Raja se zezne pa ode na plavu vodu il kod Bajre. Ima jos jedna malja cevabdzinica kod samog ulaza na zelenu pijacu "Bosna" se lokalcic zove, cevapi su im za 10, samo sto su jako sitni u odnosu na Harijeve.

Ko ne voli puno polivenu piticu treba naglasiti prilikom narucivanja. I treba napomenuti da je u Travniku skolska 5 cevapa, mala je 10 u pola pitice, srednja je 15 u cijelu, velika 20 u cijelu. Nedavno su mi kolege iz Tuzle svracale, svi po veliku narucili kad ih slag nije strefio :D

Sto se Sarajevskih tice, kod Zelje su mi bili bljak, kod Ferhatovica dosta solidni ali slabiji nego kod Harija. I da, preskupi.

Banjalucke imam volju probati.
Last edited by Idemedosumom on 02/10/2016 16:52, edited 1 time in total.
esmasaric

#49 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by esmasaric »

Banjalučki u Kastelu. Uzmem jednom mjesečno. Baš su masni, i mada ti iz usta smrdi ko da je nešto crklo u tebi. Ne žalim :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#50 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi

Post by _BataZiv_0809 »

Zenicki zakon ;-)
Post Reply