Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dezurni_ucenik

#26 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by dezurni_ucenik »

supercali wrote:
dezurni_ucenik wrote:
supercali wrote:Jeste vi nepismeni ili sta
Nije bitno na cijoj je strani bio prije 20 godina bitna je poruka i kome je poslana
Niko od vojnika nije ratovao jer je zelio nego jer je morao na ovaj ili onaj nacin
I srdjan iz trebinja je bio vojnik rs-a a heroj je za drugu stranu
Ne gledajte kroz nacionalisticke naocale

Zao mi je ali trebao je o tome razmisljati prije dvadeset godina. Propade ideja o velikoj Srbiji, skonto da nema nista od srbovanja i poceo prodavat price o oduzimanju mladosti.
Sta ima on razmisljati kad je morao uzeti pusku kao i sa ove strane sto si morao uzeti

Zalim slucaj :oops:
Krokodajl

#27 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by Krokodajl »

Moram gledati kroz nacionalne naočale jer se ovdje u prvi plan baca priča "Bivši branitelj"

Kakav crni branitelj, hoćemo sutra oplakivati i Biljanu Plavšić kad završi u u staračkom domu "dr. Radovan Rašo Karadžić" i eto kako je obolila zbog "belosvetske politike".

Taj lik je 1992-e znao u šta se upušta kao što je i svako znao, za razliku od njih mi smo se borili za fizički opstanak dok su se oni borili za Srpsku Republiku, Veliku Srbiju, i šta ja znam.
Srbima fizički opstanak nije bio upitan, a da se pita one koje je on i njegovo društvo i porodica 1990-e zaokružilo mi bi danas naseljavali prostor Izmira i Kodžaelija.

Isti taj "branitelj" je na svim izborima od tada pa na ovamo birao te iste ljude, zato što mu godi priča koju on sluša, lijepo je živjeti u Srpskoj republici sa Srpskom vlašću, a sad kad su skontali kuda ih je ta politika odvukla "jao Bože, pa oteće nam mladost", kad su vidjeli da nema Rusa da nema JNA da nema Slobodana, da ih cijeli svijet ne jebe ni 2% sad Srbi mirotvorci.

Iz principa nisam pročitao to što je napisao, previše sam drugova izgubio od Jakeša do Bosanskog Broda da bi oplakivao nekog "branitelja".

I kao što kažu "Da Bog da nam Dodik vlad'o čitav vijek, jer je njegov moto Srpska zauvijek".

Ja na to mogu samo reći, amin, bolje nisu ni zaslužili :thumbup:
supercali

#28 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

Sta ba zalis slucaj
O vojsci kojoj je pripadao o namjerama te vojske mozemo na temi vojska rs ako postoji
On kao pojedinac ne znaci nista u sistemu a i to nije tema nego poruka politicarima da ljudi ako su ratovali nece dati svojoj djeci da ratuju za tudje ciljeve ma koji oni bili

Ovako sada razimislja svako normalan nebitno koja je strana u pitanju
cyprus

#29 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by cyprus »

Meni se pak povraća od komentara na ovoj temi...
dezurni_ucenik

#30 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by dezurni_ucenik »

supercali wrote:Sta ba zalis slucaj
O vojsci kojoj je pripadao o namjerama te vojske mozemo na temi vojska rs ako postoji
On kao pojedinac ne znaci nista u sistemu a i to nije tema nego poruka politicarima da ljudi ako su ratovali nece dati svojoj djeci da ratuju za tudje ciljeve ma koji oni bili

Ma ja sta ba, naivan, uliva mu kalas njemu nespremnom, :oops:

EDIT: Miroslav Miki Čerek
September 25 at 10:13am ·

NEMAM VREMENA GLASATI NA REFERENDUMU...RIJETKO KADA UOPSTE GLASAM

Momak ipak nije glasao.
Last edited by dezurni_ucenik on 27/09/2016 14:19, edited 1 time in total.
supercali

#31 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

Krokodajl wrote:Moram gledati kroz nacionalne naočale jer se ovdje u prvi plan baca priča "Bivši branitelj"

Kakav crni branitelj, hoćemo sutra oplakivati i Biljanu Plavšić kad završi u u staračkom domu "dr. Radovan Rašo Karadžić" i eto kako je obolila zbog "belosvetske politike".

Taj lik je 1992-e znao u šta se upušta kao što je i svako znao, za razliku od njih mi smo se borili za fizički opstanak dok su se oni borili za Srpsku Republiku, Veliku Srbiju, i šta ja znam.
Srbima fizički opstanak nije bio upitan, a da se pita one koje je on i njegovo društvo i porodica 1990-e zaokružilo mi bi danas naseljavali prostor Izmira i Kodžaelija.

Isti taj "branitelj" je na svim izborima od tada pa na ovamo birao te iste ljude, zato što mu godi priča koju on sluša, lijepo je živjeti u Srpskoj republici sa Srpskom vlašću, a sad kad su skontali kuda ih je ta politika odvukla "jao Bože, pa oteće nam mladost", kad su vidjeli da nema Rusa da nema JNA da nema Slobodana, da ih cijeli svijet ne jebe ni 2% sad Srbi mirotvorci.

Iz principa nisam pročitao to što je napisao, previše sam drugova izgubio od Jakeša do Bosanskog Broda da bi oplakivao nekog "branitelja".

I kao što kažu "Da Bog da nam Dodik vlad'o čitav vijek, jer je njegov moto Srpska zauvijek".

Ja na to mogu samo reći, amin, bolje nisu ni zaslužili :thumbup:
Pa da ne gledas kroz te naocale onda bi se u prvi plan bacalo da niko ne zeli dati dijete da gine za necije ciljeve
O njemu kao pojedincu ae vjerovatno moze svasta napisati al ni ti ni ja ne znamo je li glasao za snsd i sds
Mozda je bas on glasao za protivnike rs-a i sl mozda su mu roditelji glasali za nezavisnu bih 91-e

Nemoj bezveze lupati kad ne znas i dok ne provjeris
Krokodajl

#32 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by Krokodajl »

Neka druže, gledao sam i ja zaprepaštena lica mojih komšija Srba 92-e kad je JNA tumarala ulicama mog grada, nije im poslije bilo mrsko namaket kokardu na glavu, iste te komšije su me poslije rata dočekale i u čudu gledale "pa komšija dragi šta nam se desi", iste te komšije su jučer sretne i izašle na "dešavanje naroda" iste te komšije će u nedjelju izaći i glasati za Dodika.

I ne boj se, nisu njegovi glasali za neovisnu BiH 100%, pobrinuo se SDS 1992-e da se u mnogim mjestima biračka mjesta nikad i ne otvore :thumbup:
supercali

#33 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

dezurni_ucenik wrote:

Ma ja sta ba, naivan, uliva mu kalas njemu nespremnom, :oops:

EDIT: Miroslav Miki Čerek
September 25 at 10:13am ·

NEMAM VREMENA GLASATI NA REFERENDUMU...RIJETKO KADA UOPSTE GLASAM

Momak ipak nije glasao.
I vi odmah opleli pricu glasao sa kalasom za rs
A inace sa 17 godina imas predstavu da se boris za necartanlije za nezavisnu ovakvu onakvu drzavi

Najbolji primjer je onaj tuzlak u sloveniji
Oni se kao odvajaju a mi im kao nedamo
Da mi je kuci ici i sl
dezurni_ucenik

#34 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by dezurni_ucenik »

supercali wrote:
Da mi je kuci ici i sl

Uvijek je Bosnjo bio pun takvih kretenskih pitanja. Cetnik ostri nozeve a Bosnjo se pita "Pa kako, zasto, otkud". Zato se i desila 92. godina zbog te naivnosti.
supercali

#35 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

Krokodajl wrote:

Neka druže, gledao sam i ja zaprepaštena lica mojih komšija Srba 92-e kad je JNA tumarala ulicama mog grada, nije im poslije bilo mrsko namaket kokardu na glavu, iste te komšije su me poslije rata dočekale i u čudu gledale "pa komšija dragi šta nam se desi", iste te komšije su jučer sretne i izašle na "dešavanje naroda" iste te komšije će u nedjelju izaći i glasati za Dodika.

I ne boj se, nisu njegovi glasali za neovisnu BiH 100%, pobrinuo se SDS 1992-e da se u mnogim mjestima biračka mjesta nikad i ne otvore :thumbup:
A da dam primjer srdjana aleksica
Onda da ne pominjem moje komsije u ratu
Jedan ratko drugi dejan koji su bili u armiji bih od prvog dana a prvi je i zivot dao za nju drugom ubili kcerku od 8 godina

Kako mozete generalizirati tako sve a ne znate o njima nista
To sto pises bi mogao pisati da je jedan od tvojih komsija to napisao a ovoga sigurno ne znas i me mozes reci nista o njemu

Kao sto se ucenik zaletio pa onda kasnije brisanje i editovanje
supercali

#36 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

dezurni_ucenik wrote:
supercali wrote:
Da mi je kuci ici i sl

Uvijek je Bosnjo bio pun takvih kretenskih pitanja. Cetnik ostri nozeve a Bosnjo se pita "Pa kako, zasto, otkud". Zato se i desila 92. godina zbog te naivnosti.
Nemoj opet nalijetati kao maloprije
Isao glasati kalasom za rs a onda se ispostavi da nije nikako glasao

Ps. 92-a se desila zbog takvih kao sto si ti na sve 3 strane ajmo mi njih sve biti samo nek je drugaciji od mene a to sta on misli kako misli moze li se uopste razgovarati vam nije ni na kraj pameti

A onda dobijemo ante koji kazu pa oni isti mi ja mislio oni skroz drugaciji i sl
Last edited by supercali on 27/09/2016 14:33, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#37 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by dezurni_ucenik »

supercali wrote:

Kao sto se ucenik zaletio pa onda kasnije brisanje i editovanje

To tebra samo hipi ideologija, peace bro peace

When the moon is in the Seventh House
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars

Taj rad samo :thumbup: :oops:
dezurni_ucenik

#38 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by dezurni_ucenik »

supercali wrote:
dezurni_ucenik wrote:
supercali wrote:
Da mi je kuci ici i sl

Nemoj opet nalijetati kao maloprije
Isao glasati kalasom za rs a onda se ispostavi da nije nikako glasao

Ps. 92-a se desila zbog takvih kao sto si ti na sve 3 strane ajmo mi njih sve biti samo nek je drugaciji od mene a to sta on misli kako misli moze li se uopste razgovarati vam nije ni na kraj pameti

A onda dobijemo ante koji kazu pa oni isti mi ja mislio oni skroz drugaciji i sl

To tebra svi smo isti :thumbup: .

Tomasica, Srebrenica, Prijedor, Zepa...
cyprus

#39 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by cyprus »

dezurni_ucenik wrote:To tebra svi smo isti :thumbup: .

Ne dao Bog da smo svi isti... Ti međutim smatraš da su svi Srbi isti... Ili bar da su oni anamo Srbi isti... E tu je problem...
supercali

#40 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

Ma to samo pljuj ubij ga jer je glasao za rs a ustvari nije
Ko ga jebe kad je bio zlocinac a ustvari nije i sl stvari koje kad provjeris vidis da nisu tacne

Ono treba ga ubiti samo zato jer je srbin i jer je bio u vojsci rs bez da se ista provjeri o njemu
Nazalost tako dosta srba razmislja sa one strane o muslimanima i hrvatima a da ne pominjem i hrvate koji su kopija prvih i drugih

Samo naprijed kalas u ruke i rokaj sve sto ne kaze alahu ekber i lailaheilalah
supercali

#41 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

dezurni_ucenik wrote:

Ko prica da smo svi isti?
Jesu li u armiji bih bili svi juka i caco?
dezurni_ucenik

#42 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by dezurni_ucenik »

supercali wrote:Ma to samo pljuj ubij ga jer je glasao za rs a ustvari nije
Ko ga jebe kad je bio zlocinac a ustvari nije i sl stvari koje kad provjeris vidis da nisu tacne

Ono treba ga ubiti samo zato jer je srbin i jer je bio u vojsci rs bez da se ista provjeri o njemu
Nazalost tako dosta srba razmislja sa one strane o muslimanima i hrvatima a da ne pominjem i hrvate koji su kopija prvih i drugih

Vidim pogubio si se na spomen Srebrenice i Zepe.
dezurni_ucenik

#43 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by dezurni_ucenik »

cyprus wrote:

Ne dao Bog da smo svi isti... Ti međutim smatraš da su svi Srbi isti... Ili bar da su oni anamo Srbi isti... E tu je problem...

A gdje sam ja to tacno napisao? Molicu citat.
cyprus

#44 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by cyprus »

dezurni_ucenik wrote:
cyprus wrote:

A gdje sam ja to tacno napisao? Molicu citat.
Pa proizilazi iz tvojih stavova... U istu ravan dovodiš Srbe koji su klali, i one koji nisu... Oni koji prijete novim klanjem i oni koji pozivaju na mir... Tebi je to isto...
Last edited by cyprus on 27/09/2016 14:43, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#45 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by dezurni_ucenik »

supercali wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Ti prije par minuta.

supercali wrote:
supercali

#46 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

dezurni_ucenik wrote:
supercali wrote:Ma to samo pljuj ubij ga jer je glasao za rs a ustvari nije

Vidim pogubio si se na spomen Srebrenice i Zepe.
Vidom ja da ti ides skroz u drugu stranu
Bas ono sto je mladic pominjao da se osvetimo dahijama i sl

Ko ti prica svi smo isti?
Ako nadjes da sam to igdje napisao spalit cu se pred bbi-em a tebi prepisati sve sto posjedujem
Krokodajl

#47 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by Krokodajl »

Ja ću se povući iz rasprave jer ne mogu biti objektivan oko ovakvih stvari.

To da li je 1992-e moglo ili nije moglo biti drugačije ne vrijedi sada raspravljati.

I meni je situacija ista kao i tom gore liku, ni ja ne bih dao svome djetetu da se bori za nečije interese, ja se nisam borio ni za čije interese, ja sam se borio za opstanak sebe, svoje porodice i svog naroda, u tome nisam uspio jer sam kao popišan protjeran iz svog doma od svojih komšija koji su istu ovakvu priču imali do 1992 godine, bilo je i ovde mitinga za mir, ne damo našu djecu, nećemo da nam djeca ginu u Vukovaru, a onda se odjednom ta djeca vratiše "iz Njemačke" sa zlatnim kajlama, sa kalašima.
Ne generalizujem čitav Srpski narod, govorim prije svega o Srpskoj politici koju je većina Srba zdušno podržavala i koju i danas podržaje.

Lako je prditi iz Federacije, dođite malo u RS, vidite kako ljudi razmišljaju.
Ja živim sa njima svakog dana, i zato se nimalo ne zanosim tim pričama o bratstvu jedinstvu, miru p****** materinama, vi opet kako hoćete.

Ovog gore mi momka nije nimalo žao jer nisam ni ja 92-e ništa stariji od njega bio, pa sam vrlo dobro znao šta se dešava, ali nisam mogao razumiti zašto, danas znam i razumijem, a i znam da te 92-e nisam uzeo pušku u ruke danas bi me vjerovatno tražili negdje po Bosanskoj Posavini.

Do pisanja i prijatno :thumbup: :bih: :bih: :bih:
Last edited by Krokodajl on 27/09/2016 14:45, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#48 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by dezurni_ucenik »

cyprus wrote:
Pa proizilazi iz tvojih stavova... U istu ravan dovodiš Srbe koji su klali, i one koji nisu... Tebi je to isto...

Pa jaro kako da ti kazem. Vidio sam 92. godine kako je to kad ti se komsije povampire. I uprkos tome, na tvoju zalost, ne smatram sve Srbe istim. Niti sam ratnohuskac niti zelim ratove. Samo ne volim satro naivne price.
supercali

#49 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

dezurni_ucenik wrote:
supercali wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Ti prije par minuta.

supercali wrote:
Ti ni prije par minuta a ni sada ne znas procitati napisano
supercali

#50 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

Krokodajl wrote:Ja ću se povući iz rasprave jer ne mogu biti objektivan oko ovakvih stvari.

To da li je 1992-e moglo ili nije moglo biti drugačije ne vrijedi sada raspravljati.

I meni je situacija ista kao i tom gore liku, ni ja ne bih dao svome djetetu da se bori za nečije interese, ja se nisam borio ni za čije interese, ja sam se borio za opstanak sebe, svoje porodice i svog naroda, u tome nisam uspio jer sam kao popišan protjeran iz svog doma od svojih komšija koji su istu ovakvu priču imali do 1992 godine, bilo je i ovde mitinga za mir, ne damo našu djecu, nećemo da nam djeca ginu u Vukovaru, a onda se odjednom ta djeca vratiše "iz Njemačke" sa zlatnim kajlama, sa kalašima.
Ne generalizujem čitav Srpski narod, govorim prije svega o Srpskoj politici koju je većina Srba zdušno podržavala i koju i danas podržaje.

Lako je prditi iz Federacije, dođite malo u RS, vidite kako ljudi razmišljaju.
Ja živim sa njima svakog dana, i zato se nimalo ne zanosim tim pričama o bratstvu jedinstvu, miru p****** materinama, vi opet kako hoćete.

Ovog gore mi momka nije nimalo žao jer nisam ni ja 92-e ništa stariji od njega bio, pa sam vrlo dobro znao šta se dešava, ali nisam mogao razumiti zašto, danas znam i razumijem, a i znam da te 92-e nisam uzeo pušku u ruke danas bi me vjerovatno tražili negdje po Bosanskoj Posavini.

Do pisanja i prijatno :thumbup: :bih: :bih: :bih:
Vidis upravo u tome je poenta ne mozes generalizirati citav narod

Dovoljno je pomenuti srdjan aleksic
Post Reply