Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spreca

#26 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by spreca »

irac300 wrote:Dozer je dobar čo'jk, ali očito su mu dirnuli u svetinju (dijete), ne znam ko ne bi zubima griz'o ako treba za svoje dijete. Prema tome, manite moralisanja.
:thumbup: oni bi bili i gori
zigson

#27 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by zigson »

Dozer wrote:Ma radi "moralisanja", a ponajvise pickaluka, stanje na ulicama i jeste kakvo jeste.

Svi samo sute, i vode se onom "dobro je, ne rida(ju) mene..." i "hajde, suti...ziva glava...". A sutra-prekosutra kada i on/a dodje na red, ili neko njego/njen, onda bude - joooooj, majkoooo...policijaaa... jbm i majke/oceve/familije...
To jest, al opet oni izvide imal krupnijih momaka tu, imal spremnijih, dobri su oni psiholozi kad skontas.. Al opet, nije ni jednostavno priletiti ili se zaletiti na lopova za kojeg znas da ima oruzje, noz i sl. Ko ima malo mozga on ce razmisljati bil ne bil i dok se premisli dzeparosi su izdzeparili i odleprsali, a sa druge strane koga prevrne on leti bez razmisljanja..

Evo sad se sjetih one teme o samoodbrani od nozeva, pistolja.. hehh.. kako ljudi razmisljaju neracionalno boze..
Dozer

#28 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

Sta konkretno znaci racionalno razmisljati u ovom kontekstu?
Vjeruj mi, imam dovoljno godina u guzici, a raznoraznih iskustava za bar duplo vise godina zivota. I daleko sam od iracionalnog razmisljanja, pogotovo jer znam kako sve oko mene funkcionise.
SmokingMan

#29 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by SmokingMan »

.
Dr Baltazar

#30 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dr Baltazar »

Dozer wrote:Ma radi "moralisanja", a ponajvise pickaluka, stanje na ulicama i jeste kakvo jeste.

Svi samo sute, i vode se onom "dobro je, ne rida(ju) mene..." i "hajde, suti...ziva glava...". A sutra-prekosutra kada i on/a dodje na red, ili neko njego/njen, onda bude - joooooj, majkoooo...policijaaa... jbm i majke/oceve/familije...
:thumbup:

Nikad nisam bio u situaciji da naletim na takve, ali znam da se ne bi dobro proveli (krali od mene ili od nekog drugog, apsolutno je nebitno) :) Vjerovatno što sam i krupniji, neko spomenu iznad da takve izbjegavaju.
Dozer

#31 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

Ma jasno da oni izbjegavaju takve/nas. I u meni je 190/95, a jos uvijek sam u raznim treninzima (mislim da se to moze i uvidjeti jednostavnim vizuelnim pregledom izvana), od fizickih, do brzinsko-preciznih (pucanje) ;)
Last edited by Dozer on 16/09/2016 15:02, edited 1 time in total.
zigson

#32 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by zigson »

Dozer wrote:Sta konkretno znaci racionalno razmisljati u ovom kontekstu?
Vjeruj mi, imam dovoljno godina u guzici, a raznoraznih iskustava za bar duplo vise godina zivota. I daleko sam od iracionalnog razmisljanja, pogotovo jer znam kako sve oko mene funkcionise.
Kod racionalnog razmisljanja sam malo skrenuo na onu temu "Kako se zastititi od razbojnika", a konkretno u ovom slucaju znaci da ti znas da ako se upustis u potjeru ili otvoreni sukob mozes popusiti noz, metak i sl. A neracionalno razmisljanje bi bilo pa eto ja sam sam, njih je trojica imam dosta velike sanse jer sam pregledao 6 filmova od van dama, gledo sam borbe od cro copa dok se borio u pride-u, vidio sam kako se udara nogom u glavu, ma prebicu ih ko debilcice, znaci nisi svjestan da mozes popusiti noz, metak i sl. :D

Nemam iskustva kao ti Dozeru, ali opet ne mogu reci da ga nemam nikako, jer znam kako je kad neko na tebe izvadi noz u blizini, iz daljine, pa pistolj iz zajebancije, nisu nikad vadili s namjerom da pucaju, u svakom slucaju nije svejedno, i sjecam se dobro kako sam JA razmisljao u tim situacijama, ne kazem da svi isto razmisljaju..
Last edited by zigson on 16/09/2016 15:04, edited 1 time in total.
Dozer

#33 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

Nema kod mene filmova drug, ni u cemu, a pogotovo u ovakvim stvarima. Samo realnost. I reakcije u odnosu na nju.
A imao sam vec situacija i s pistoljem i s nozem. Reultat s pistoljem bio - pistolj presao kod mene, a s nozem - probao i fulio, pa razgulio.
Last edited by Dozer on 16/09/2016 15:07, edited 1 time in total.
commendatore

#34 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by commendatore »

Dozer wrote:Svi znamo kako "operisu", a "radna mjesta" su im trole, tramvaji i autobusi.

Uvijek su minimalno dvojica/dvoje, a najcesce trojica/troje.
Modus operandi se zasniva na uocavanju zrtve, a zatim akciji koja se sastoji iz dzeparenja uz odvlacenje paznje i nadzora. Najcesce dvojica/dvoje dzepare, pri cemu jedan to fizicki radi, dok drugi skrece paznju, a treci sluzi kao nadzor ostalih putnika.

Ukoliko se desi da reaguje neko od ostalih putnika koji sve to vide (sto su raritetne situacije i svi se u 99% slucajeva prave blesavi i coravi), onda onaj treci krece u "akciju" naguravanja i dreke, kako bi onoj dvojici dao vremena da se izmaknu i izlete vani.

Klepaju sve redom sto ima vrijednost, a najcesce su to novcanici i mobiteli, sto se jucer desilo i mojoj kcerki s mobitelom. Mobitel je tu nebitna stavka jer cu ga prije ili kasnije locirati, samo dok ga upali, a onda cu mu ga bukvalno razbiti od glavu i dijelove nagurati u grlo, i usput mu zdrobiti oba rucna zgloba (dozivotni invaliditet). Ako ga zateknem s pajdasima, onda ce neki imati i raznesena koljena.

Odavno vec s nekim svojim PTSP-ovcima cavrljam na ovu temu, i svaki put se zajebavamo da bi se trebali organizovati i malo vozati trolama i tramvajima u cilju klepanja ovih majmun(cic)a, i na licu mjesta im lomiti ruke i noge.

Svidja li se ideja? :D
Interesenti?
you're to go sir :thumbup: :!: :mrgreen:
kritichar

#35 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by kritichar »

Dozer wrote:a onda cu mu ga bukvalno razbiti od glavu i dijelove nagurati u grlo, i usput mu zdrobiti oba rucna zgloba (dozivotni invaliditet). Ako ga zateknem s pajdasima, onda ce neki imati i raznesena koljena.
a pretpostavljam da si protiv šeriatske kazne za krađu
commendatore

#36 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by commendatore »

FAP mashina wrote: od ovog sto si srocio nema nista. da su svi tako uzimali pravdu u svoje ruke, deparose bi svaki dan na glavu izbacivali iz javnog prijevoza. ako grijesim, ovo ce biti presedan poslije kojeg ce svaki pojedinac uzimat pravdu u svoje ruke.
od uzimanja pravde u svoje ruke, gospodine, nastade amerika - mocnija nego ista na svijetu :mrgreen: :wink:
Dozer

#37 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

kritichar wrote:
Dozer wrote:a onda cu mu ga bukvalno razbiti od glavu i dijelove nagurati u grlo, i usput mu zdrobiti oba rucna zgloba (dozivotni invaliditet). Ako ga zateknem s pajdasima, onda ce neki imati i raznesena koljena.
a pretpostavljam da si protiv šeriatske kazne za krađu
Protiv necega, tacnije protiv vecine - da, protiv takvih kazni - ne.
Last edited by Dozer on 16/09/2016 15:09, edited 1 time in total.
zigson

#38 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by zigson »

Dozer wrote:Nema kod mene filmova drug, ni u cemu, a pogotovo u ovakvim stvarima. Samo realnost. I reakcije u odnosu na nju.
A imao sam vec situacija i s pistoljem i s nozem. Reultat s pistoljem bio - pistolj presao kod mene, a s nozem - probao i fulio, pa razgulio.
Ma ne govorim covjece za tebe, nego za nekog desetog ko bi se nasao u takvoj situaciji a bez dovoljno iskustva i treninga kao ti
Dozer

#39 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

zigson wrote:
Dozer wrote:Nema kod mene filmova drug, ni u cemu, a pogotovo u ovakvim stvarima. Samo realnost. I reakcije u odnosu na nju.
Ma ne govorim covjece za tebe, nego za nekog desetog ko bi se nasao u takvoj situaciji
Dobro, ne deri se :D
zigson

#40 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by zigson »

Kad si nedokazan :lol:

A kriticaru da te brat iskritikuje, serijatski se pise sa j :D (ja mislim :-? )
Last edited by zigson on 16/09/2016 15:13, edited 1 time in total.
commendatore

#41 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by commendatore »

e da - ako budes ekipu okupljao za slucaj bilo kakve pizdarije - slobodno me upiši.... :wink: dovukljacu se nekako :thumbup:
mO k3

#42 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by mO k3 »

Dozer wrote:Svi znamo kako "operisu", a "radna mjesta" su im trole, tramvaji i autobusi.

Uvijek su minimalno dvojica/dvoje, a najcesce trojica/troje.
Modus operandi se zasniva na uocavanju zrtve, a zatim akciji koja se sastoji iz dzeparenja uz odvlacenje paznje i nadzora. Najcesce dvojica/dvoje dzepare, pri cemu jedan to fizicki radi, dok drugi skrece paznju, a treci sluzi kao nadzor ostalih putnika.

Ukoliko se desi da reaguje neko od ostalih putnika koji sve to vide (sto su raritetne situacije i svi se u 99% slucajeva prave blesavi i coravi), onda onaj treci krece u "akciju" naguravanja i dreke, kako bi onoj dvojici dao vremena da se izmaknu i izlete vani.

Klepaju sve redom sto ima vrijednost, a najcesce su to novcanici i mobiteli, sto se jucer desilo i mojoj kcerki s mobitelom. Mobitel je tu nebitna stavka jer cu ga prije ili kasnije locirati, samo dok ga upali, a onda cu mu ga bukvalno razbiti od glavu i dijelove nagurati u grlo, i usput mu zdrobiti oba rucna zgloba (dozivotni invaliditet). Ako ga zateknem s pajdasima, onda ce neki imati i raznesena koljena.

Odavno vec s nekim svojim PTSP-ovcima cavrljam na ovu temu, i svaki put se zajebavamo da bi se trebali organizovati i malo vozati trolama i tramvajima u cilju klepanja ovih majmun(cic)a, i na licu mjesta im lomiti ruke i noge.

Svidja li se ideja? :D
Interesenti?
:thumbup:
polomi ih da nikada vise ne mogu na noge stati ...
kritichar

#43 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by kritichar »

zigson wrote:
A kriticaru da te brat iskritikuje, serijatski se pise sa j :D (ja mislim :-? )
jest
al' nema veze :mrgreen:
Dozer

#44 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

Ma ekipa ima. Samo da se jos nadje vremena. Al' hvala na ponudi :thumbup:
Ipak ne bih ni u sta uvlacio nekoga "izvana" ;-)

A samo da upali mob, da ga lociram. Dalje cemo lako ;)
mO k3

#45 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by mO k3 »

Dozer wrote:Ma ekipa ima. Samo da se jos nadje vremena. Al' hvala na ponudi :thumbup:
Ipak ne bih ni u sta uvlacio nekoga "izvana" ;-)

A samo da upali mob, da ga lociram. Dalje cemo lako ;)
sta je ptps??
Lociraj , nocu pricekaj i polomi , bejzbol palicom ih , polomi im prste zapravo smrskaj ......

jesam li brutalan?
Dozer

#46 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

Puno je posla sve sto ti nabroja. :lol:
Lagane uvrcuce poluge ce rijesiti rucne zglobove. Dovoljno. ;)
mO k3

#47 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by mO k3 »

Dozer wrote:Puno je posla sve sto ti nabroja. :lol:
sta ti je ptps?
commendatore

#48 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by commendatore »

mO k3 wrote:
Dozer wrote:Puno je posla sve sto ti nabroja. :lol:
sta ti je ptps?
ja l azici ja l otes ja l zuc ha ja to je to :mrgreen:
sema911s

#49 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by sema911s »

Drug imaš podršku, samo govna lupat, pusti ove komunističko- pacificke jebivjetre

Samo kada ih uhvatiš nemoj udarat da slomis kost, prst rotiraj oko zgloba(tako se oštećenje hrskavice i zivci)na rendgen se ne vidi gotovo ništa samo otok koji kada prodje ostavlja traumu, ne udarajj u licce samo u meko meso i ako možeš isto čupaju prstima i uvrci tragovi minimalni a šteta velika, da oštetis koljeno isto uvrtnje otok se brzo povuče a ligamenti i ostali vodovi stradaju... kada ga oboris na zemlju pritisti koljenom bubreg(ako si teži lakše će ti bit) stvaraš traumu u organu koji blokira protok krvi i kroz nekoliko dana otoka stvara se ugrusak,
Dozer

#50 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

Nije PTPS, nego PTSP = Post traumatski sindrom poremecaja. :mrgreen:
Obicno ga imaju oni koji su prosli kroz neki rat, ili imali neke druge traume u zivotu, ali ratni su najgori jer su im i manifestacije najgore.
Mogu se ogledati u raznim polusvjesnim stanjima u kojima oboljeli nema pojma da je nesto uradio, ili u smanjenoj samokontroli koja najcesce rezultira nekim nasilnim ispadima, ili nasilnim reakcijama u snu (a nije mjesecarenje), zatim raznoraznim kosmarnim snovima koji se onda prenose i u javu, tj. covjek ih opetovano prozivljava i budan, itd. itd.

Ali, dobra stvar u tome je sto oni s PTSP-om mogu u penziju i sa 20 godina, a jos bitnije je da radi smanjene ili nikakve uracunljivosti u datim situacijama, a u to prvenstveno spadaju stresne situacije - zakon ih treteira kao neuracunljive i ne salje ih u zatvor. Odu na psiholosko promatranje, malo pod lijekove na neki kraci period, i hajd' kuci :D
sema911s wrote:Drug imaš podršku, samo govna lupat, pusti ove komunističko- pacificke jebivjetre
Samo kada ih uhvatiš nemoj udarat da slomis kost, prst rotiraj oko zgloba(tako se oštećenje hrskavice i zivci)na rendgen se ne vidi gotovo ništa samo otok koji kada prodje ostavlja traumu, ne udarajj u licce samo u meko meso i ako možeš isto čupaju prstima i uvrci tragovi minimalni a šteta velika, da oštetis koljeno isto uvrtnje otok se brzo povuče a ligamenti i ostali vodovi stradaju... kada ga oboris na zemlju pritisti koljenom bubreg(ako si teži lakše će ti bit) stvaraš traumu u organu koji blokira protok krvi i kroz nekoliko dana otoka stvara se ugrusak,
Upravo o tim polugama i govorim - uvrcuce :D
A znam i za sve ostale "tehnike", kao i jos poneke :D Nista ne brini :lol:
Last edited by Dozer on 16/09/2016 15:37, edited 1 time in total.
Post Reply