Možes ti staviti i 700 KM, ali nećeš naći budalu da ti plati. Na to sam mislio. Nekih 80-100 KM i budi zadovoljan, a i prije ćeš naći nekoga za te pare nego da radi 20ak KM stoji par mjeseci prazna
Iznajmljivanje garaze ?
-
Dr Baltazar
#26 Re: Iznajmljivanje garaze ?
Iznad 100 KM jako teško. Imam, izdajem i znam šta pričam 
Možes ti staviti i 700 KM, ali nećeš naći budalu da ti plati. Na to sam mislio. Nekih 80-100 KM i budi zadovoljan, a i prije ćeš naći nekoga za te pare nego da radi 20ak KM stoji par mjeseci prazna
- O'zone
- Globalni moderator
#27 Re: Iznajmljivanje garaze ?
100 KM je OK cijena za taj dio grada. Kovačići su u rasponu od 80-120 KM. Ja imao sreće pa naletio na jednu od 60 nije nešto ali je auto sklonjeno.
- mirsek
#28 Re: Iznajmljivanje garaze ?
Ja na lokaciji izmedju skenderije i drvenije izdajem garazu za 110 KM u dvoristu zgrade gdje niko ne parkira ispred bilo cije garaze.Razmisljam da povecam na 140-150 KM jer je i tada jeftinije od zakupa mjesta u podzemnim garazama u centru grada.
Sent from my LG-H500 using Tapatalk
- Daryl Dixon
#29 Re: Iznajmljivanje garaze ?
.
Last edited by Daryl Dixon on 21/03/2019 22:44, edited 1 time in total.
- Edin H.
#30 Re: Iznajmljivanje garaze ?
Haris.ba wrote:Ne želim da napravimo nauku od iznajmljivanja garaže. Ali tržište zakupa jeste čudno u Sarajevu.
Kad kažem čudno - onda mislim da kažem da osim ponude-potražnje igraju i neki drugi faktori. Naravno lokacija određuje ponudu i potražnju. Jer za lokaciju se vežu određene aktivnosti koje povećavaju ili smanjuju cijenu.
Dok nisam kupio garažu, i time riješio parkiranje, bilo je raznih iskustava. Sa fetistički vezanim za garažu vlasnicima koji smatraju da je bolje da garaža stoji prazna nego se iznajmi. I danas viđam bruku garaža koje su prazne i koje se ne koriste.
To je meni čudno. Nigdje nisam vidio grad u kojem se više isplati da nekretnina stoji onako. A samim time što mnoge garaže ostaju prazne - utiče na cijenu iznajmljivanja ostalih garaža (dobro - ima tu sad i politike tolerisanja parkiranja gdje ne bi smelo se dopustitit).
Recimo ima dosta praznih garaža na Ilidži, Malti, Koševskom brdu, na Grbavici mnogo manje - ali ima.
Miks nelegalnog parkiranja, nesređenog odnosa zakupac i zakupodavac u praksi, bruka nelegalnih sklepanih garaža (pa i u centru grada) su neki faktori koji meni odgovaraju da to sve nazovem čudnim.
Harise ti napravi analizu za doktorske disertacije oko iznajmljivanja garaze.
- Haris.ba
#31 Re: Iznajmljivanje garaze ?
Je li se šta promjenilo od 2016?
Da dodam - novogradnja opasana parkiranim autima, a parking mjesta na podzemnim etažama stoje prazna.
Ko što kaže jedan - ovo niđe na svijetu nema.
Da dodam - novogradnja opasana parkiranim autima, a parking mjesta na podzemnim etažama stoje prazna.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#32 Re: Iznajmljivanje garaze ?
Je li garaza ima autmatska vrata? Je li uređena?mirsek wrote:Ja na lokaciji izmedju skenderije i drvenije izdajem garazu za 110 KM u dvoristu zgrade gdje niko ne parkira ispred bilo cije garaze.Razmisljam da povecam na 140-150 KM jer je i tada jeftinije od zakupa mjesta u podzemnim garazama u centru grada.
-
ado_sar
#33 Re: Iznajmljivanje garaze ?
nema ni ovolike besparice niđe na svijetuHaris.ba wrote:Je li se šta promjenilo od 2016?![]()
- mirsek
#34 Re: Iznajmljivanje garaze ?
Nema automatska vrata, uredjena je, 13 kvadrata.un1ted wrote:Je li garaza ima autmatska vrata? Je li uređena?mirsek wrote:Ja na lokaciji izmedju skenderije i drvenije izdajem garazu za 110 KM u dvoristu zgrade gdje niko ne parkira ispred bilo cije garaze.Razmisljam da povecam na 140-150 KM jer je i tada jeftinije od zakupa mjesta u podzemnim garazama u centru grada.
-
DonieBrasco
#35 Re: Iznajmljivanje garaze ?
Predpostavljam da se onda za podzemne garaze u stambenim zgradama moze uzimati i 200 KM mjesecno, onde su dosta sigurnije pogotovo ako imaju glavna (u prostor garaza) uzlazna vrata automatska (na daljinski) a ond jos svaka garaza ima svoja ona standarna ili zasticena.
- mirsek
#36 Re: Iznajmljivanje garaze ?
Moja garaza je u dvoristu koje ima ulaznu automatsku kapiju, rampu i video nadzor citavog dvorista sa 5 kamera.DonieBrasco wrote:Predpostavljam da se onda za podzemne garaze u stambenim zgradama moze uzimati i 200 KM mjesecno, onde su dosta sigurnije pogotovo ako imaju glavna (u prostor garaza) uzlazna vrata automatska (na daljinski) a ond jos svaka garaza ima svoja ona standarna ili zasticena.
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#37 Re: Iznajmljivanje garaze ?
imam garazu i zbog lokacije (ma samo tri minute da nesto uzmem) je stalno bila blokirana, ali stalnoBlack swan wrote:dzaba garaza ako se neko ispred stalno parkira
takva garaza nikome ne treba
posto sam imao dva auta jednog dana odlucim da ja pocnem blokirati svoju garazu
ritual je izgledao ovako, krenem negdje i idem sa onim autom sto je ispred garaze
sklonim ga i izvezem drugi auto koji je bio u garazi, te ga parkiram ispred iste
kad se vratim obrnuta procedura
nazalost to je bio jedini nacin da kada zelim negdje otici, imam auto na raspolaganju
tako 8 godina
na kraju prodam i stan i garazu i odselim se