Ti ne kontaš o čemu ja pričam. Ne znam ja koliko je koga poginulo eto među ustašama ima i pobijenih četnika a predsjednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks prisustvovao takođe jednom sramnom skupu. Predsjednik države kojem su puna usta demokratije nije u stanju osuditi takav skup.okin wrote:Zaboravio si da napises da je bilo i cetnika tamo:Nenadv24 wrote: Blajburg 14.maj 2005: Više od 10.000 ljudi okupilo se u austrijskom gradu Blajburgu kako bi odali poštu pobijenim ustašama a prisustvovao je predsjednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks.
Skupu je nazočio i uzoriti vrhbosaski nadbiskup Vinko Puljić.
Kako je Mesiću promakao ovaj skup ili više voli da gleda preko plota.
Pošta žrtvama Blajburga
14. maj 2005. | 17:17 -> 20:02 | Izvor: B92, Vip.hr
Blajburg -- Više od 10.000 ljudi okupilo se u austrijskom gradu Blajburgu kako bi odali poštu pobijenim ustašama, kvislinzima i ubijenim civilima.
Njih su posle završetka rata 1945. godine, u tom mestu zarobili i ubili, partizani dok su pokušavali da pobegnu na zapad. Među njima je bio i izvestan broj četnika.
http://64.233.183.104/search?q=cache:S1 ... =firefox-a
Mesic zbog cetnika ne dolazi u SCG
-
Nenadv24
Last edited by Nenadv24 on 16/05/2005 22:55, edited 1 time in total.
-
earth-simulator
Jebo i Vuka i Mesica, budale su obadvojica!
-
rei
Nenadv24 wrote:To je sve na papiru stvarnost je mnogo drugačija pa eto i skup u blajburgu a Mesić nije ni beknuo povodom toga.rei wrote:Zna se kako se Hrvatska vlada oglasila povodom Ustasa... nemaNenadv24 wrote:
Ja govorim kako to da se Mesić i vlada hrvatske nije oglasila povodom toga(vlada nije naravno jer iako ga nije organizovala prešutno ga je podržala).
Nego što se jedan Mesić nije oglasio povodom toga i sve javno osudio?
Trebaju oni takođe još dobro pročešljati vlastito dvorište.
Prethodni tekst sam prepravljao 6 puta uglavnom zbog grešaka u kucanju i pravopisnih grešaka.
se njima sta prigovoriti.... opet ponavljam Mesic je ljudina
Ma da se hoce Srbi oglasiti makar pismeno protiv cetnika ...
-
okin
Sramno je ubijat 10000 zarobljenika pa makar to bili ustase i cetnici.Nenadv24 wrote:Ti ne kontaš o čemu ja pričam. Ne znam ja koliko je koga poginulo eto među ustašama ima i pobijenih četnika a predsjednik vlade Hrvatske Vladimir Šeks prisustvovao takođe jednom sramnom skupu. Predsjednik države kojem su puna usta demokratije nije u stanju osuditi takav skup.okin wrote:Zaboravio si da napises da je bilo i cetnika tamo:Nenadv24 wrote: Blajburg 14.maj 2005: Više od 10.000 ljudi okupilo se u austrijskom gradu Blajburgu kako bi odali poštu pobijenim ustašama a prisustvovao je predsjednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks.
Skupu je nazočio i uzoriti vrhbosaski nadbiskup Vinko Puljić.
Kako je Mesiću promakao ovaj skup ili više voli da gleda preko plota.
Pošta žrtvama Blajburga
Blajburg -- Više od 10.000 ljudi okupilo se u austrijskom gradu Blajburgu kako bi odali poštu pobijenim ustašama, kvislinzima i ubijenim civilima.
Njih su posle završetka rata 1945. godine, u tom mestu zarobili i ubili, partizani dok su pokušavali da pobegnu na zapad. Među njima je bio i izvestan broj četnika.
http://64.233.183.104/search?q=cache:S1 ... =firefox-a
Al kako to objasnit srbinu poslije Srebrenice.
----------------------------------------------------------------
Pošta žrtvama Blajburga
Sa današnjeg okupljanja (index.hr)
Njih su posle završetka rata 1945. godine, u tom mestu zarobili i ubili, partizani dok su pokušavali da pobegnu na zapad. Među njima je bio i izvestan broj četnika. Hrvatski istoričari procenjuju da je tu ubijeno više desetina hiljada ljudi. Današnje okupljanje održano jeuz podršku hrvatskog Sabora.
http://64.233.183.104/search?q=cache:S1 ... =firefox-a[/quote]
-
Nenadv24
Toplo preporučujem b92 forum.rei wrote:Nenadv24 wrote:To je sve na papiru stvarnost je mnogo drugačija pa eto i skup u blajburgu a Mesić nije ni beknuo povodom toga.rei wrote: Zna se kako se Hrvatska vlada oglasila povodom Ustasa... nema
se njima sta prigovoriti.... opet ponavljam Mesic je ljudina
Ma da se hoce Srbi oglasiti makar pismeno protiv cetnika ...
- JBT
I SDA-u odgovara ovakav razvoj situacije. Nisu se bunili (jesu ali tek toliko da ne bi ko zamjerio) zbog odlaska Paravca na proslavu 60 g. od pobjede nad fasizmom.
Odgovara im jer se sa ovim potezima zeli umanjiti uloga partizana sa Titom na celu u borbi protiv fasizma. A znamo da nacionalizmu nije neprijatelj nacionalizam druge boje nego mu je neprijatelj nenacionalizam.
Odgovara im jer se sa ovim potezima zeli umanjiti uloga partizana sa Titom na celu u borbi protiv fasizma. A znamo da nacionalizmu nije neprijatelj nacionalizam druge boje nego mu je neprijatelj nenacionalizam.
-
zico
Ma što ti Nenade lupetaš,Mesić se milion puta oglasio povodom Bleiburga
i samioh Ustaša...nedavno je izjavio da se žrtve Jasenovca i Bleiburga nipošto ne mogu izjednačavati a i taj Šeks nije veličao Ustaštvo kao što je Vučina uzdizao đenerala...i on se u Jasenovcu(Šeks ) jasno odredio prema Ustašama...
Mora se znati da je na Bleiburgu bilo i civila i dosta mobiliziranih ustaša i domobrana jer je Pavelić pred kraj rata mobilizirao ljude a uz ustaše je
bilo dosta četnika,čerkeza,kozaka i belogardejaca...
i samioh Ustaša...nedavno je izjavio da se žrtve Jasenovca i Bleiburga nipošto ne mogu izjednačavati a i taj Šeks nije veličao Ustaštvo kao što je Vučina uzdizao đenerala...i on se u Jasenovcu(Šeks ) jasno odredio prema Ustašama...
Mora se znati da je na Bleiburgu bilo i civila i dosta mobiliziranih ustaša i domobrana jer je Pavelić pred kraj rata mobilizirao ljude a uz ustaše je
-
Nenadv24
zico wrote:Ma što ti Nenade lupetaš,Mesić se milion puta oglasio povodom Bleiburga
Ovdje se igramo izgleda gluhih telefona. Ja kažem da se Mesić nije uopšte oglasio povodom najnovijeg ustaškog okupljanja 14. maja ove godine u Bleiburgu.
- JBT
"Neko tu napisa da je Mesić ljudina. Ja se u vezi Mesića uvijek sjetim kad je dao ostavku na mjesto predsjednika SFRJ i rekao "Ispunio sam moj zadatak - rasturio sam Jugoslaviju!"
A prethodno je dao zakletvu na inauguraciji da će svim silama čuvati nepovredivost granica SFRJ ..."
-Mozda bi je i sacuvao da nije bilo Milosevica i klike mu.
I vara se Mesic. Nije on rasturio SFRJ. Tu moc je samo Milosevic imao.
A prethodno je dao zakletvu na inauguraciji da će svim silama čuvati nepovredivost granica SFRJ ..."
-Mozda bi je i sacuvao da nije bilo Milosevica i klike mu.
I vara se Mesic. Nije on rasturio SFRJ. Tu moc je samo Milosevic imao.
-
jebotenickname
Svaka čast Mesiću. Ovako bi trebao reagirat i HDZ, al neće oni, sunce im hebem izdajničko.
-
jebotenickname
Vuku treba trajno zabranit ulazak u BiH i Hrvatsku.
-
aris_angelis
Kekeckekec wrote:Draskovica treba na "kulturan" nacin poslati u pi-du mat-rinu i
zabraniti mu ulazak u BiH, a kontakt sa njim zabraniti zakonom.
Ako se nasa vlast ne oglasi bar nekim blagim prigovorom
i njih treba, jal´ poslati..., jal´posrati.
-
aris_angelis
Hajmo braco tifusari preko vode do slobode