Nije ni cudo kad vidis da neki vjeruju u to
Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Zaradio g7 kao automehanicar
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#27 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Na njegovom profilu imaš slike tog Golfa što ga nabuđava... ako to nije dokaz ja ne znam šta je. A na slikama i laik može primijetit koliko novca je uloženo u to auto._BataZiv_0809 wrote:Jebiga i ti tvrdnje tog momka uzimas kao dokazane.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Mnoge zanatlije uzimaju ozbiljne pare a formalno pravno se vode na birou.
Pritom, ovakva vrsta samopromocije mi je degutantna, da ne ispadne da ga branim. Prvi put cujem za lika veceras.
Pritom, ovakva vrsta samopromocije mi je degutantna, da ne ispadne da ga branim. Prvi put cujem za lika veceras.
-
DonieBrasco
#29 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Mislim da mu je ime Senad Agic zovu ga Billy.
On je rekao da je vec imao nekoliko Golfova ovih starih keceva i dvica, nekog Fijata i neki Audi je spomenuo, pa Gof 5 koji, pa je onda uz Gofl 5 doplatio za Golf 7 GTI. Zna se za njega da radi oko auta dugi niz godina ove popravke, dorade, ide po tim tuning okupljanjima, takmicenjima...itd. Prije se kreveljio na YouTube a onda kad mu je ovaj drugo sto ga stalno spominje izvrsio samoubistvo valjda se slomio i dosao sebi, promjenio se i poceo sa ovim humanitarinim akcijama.
Sad da li on "krade" od tih humanitarnih akcija ili kako je vec zaradio za Gofl 7 i inace od cega zivi, obzirom da stanuje u nekoj trosnoj kucici kako on kaze baraci to jedino da određeni organi provjere ako ovo dobije veci znacaj. Na stranu sve on je puno ljudi pomogao sto ima na njegovom fb profilu snimljeno, slikano, ima dosta pratioca i ljudi koji su te novce donirali. Cak je i izovde iz banke pokazao a vjerujem da se i to moze dublje istraziti, pa ako je tako nema cega da se boji.
Ovdje bode u oci njegov Golf 7 GTI tj. kako ga je zaradio. Pored toga on je puno para ulagao u ranija auta Golf 2 i Corado, bas u ono napucani sređeni, odakle mu samo on zna.
On je rekao da je vec imao nekoliko Golfova ovih starih keceva i dvica, nekog Fijata i neki Audi je spomenuo, pa Gof 5 koji, pa je onda uz Gofl 5 doplatio za Golf 7 GTI. Zna se za njega da radi oko auta dugi niz godina ove popravke, dorade, ide po tim tuning okupljanjima, takmicenjima...itd. Prije se kreveljio na YouTube a onda kad mu je ovaj drugo sto ga stalno spominje izvrsio samoubistvo valjda se slomio i dosao sebi, promjenio se i poceo sa ovim humanitarinim akcijama.
Sad da li on "krade" od tih humanitarnih akcija ili kako je vec zaradio za Gofl 7 i inace od cega zivi, obzirom da stanuje u nekoj trosnoj kucici kako on kaze baraci to jedino da određeni organi provjere ako ovo dobije veci znacaj. Na stranu sve on je puno ljudi pomogao sto ima na njegovom fb profilu snimljeno, slikano, ima dosta pratioca i ljudi koji su te novce donirali. Cak je i izovde iz banke pokazao a vjerujem da se i to moze dublje istraziti, pa ako je tako nema cega da se boji.
Ovdje bode u oci njegov Golf 7 GTI tj. kako ga je zaradio. Pored toga on je puno para ulagao u ranija auta Golf 2 i Corado, bas u ono napucani sređeni, odakle mu samo on zna.
- FAP mashina
#30 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
sjecam se Billy the Agica na pocetku njegove karijere kao vlogera. kad je sjedio na nekom trosnom kaucu, pa se kasnije kupio neki bolji trosjed... na osnovu njegove sposobnosti da neke svoje ideje/misljenja priblizi prosjecnom bosancu jednostavnim govorom, dolazi do povecanje njegovih pratioca kao i broja pregleda. od tada nisam nista cuo o njemu, do trenutka kad je bila prica o njemu kao donoru bubrega. ne odmah, ali poslije ni jedne jedine vijesti o njemu kao donoru, svatih da je lik pronasao jednostavan recept kako da sebi napravi dobar marketing... tako i sada, vjerovatno je u pitanju samopromocija od koje on ima vrlo vjerovatno dobre materijalne koristi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#31 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Nema nista od takmicenja, tu samo troskove imas. Skup je to sport.
Naravno, ne treba nista tvrditi, pogotovo ako ne poznajemo konkretno sta i kako po pitanju momka.
Da ima prostora za sumnju, itekako. Puno je krokodila u ovoj bari sto gledaju da na tudjoj nesreci zarade, nazalost.
Naravno, ne treba nista tvrditi, pogotovo ako ne poznajemo konkretno sta i kako po pitanju momka.
Da ima prostora za sumnju, itekako. Puno je krokodila u ovoj bari sto gledaju da na tudjoj nesreci zarade, nazalost.
-
dnaxy
#32 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
interesantan je ovo lik. ovdje nesto smrdi i to pravo..
kaze da mu je 30 godina, i ko biva u tih 30 godina je mogao sebi priustit lovu za golfa..kako da ne, osim ako je odma cim se rodio poceo radit..pocu od sebe ,ja radim od svoje 15 godine..imam godina kao on, ali nisam si mogao priustit gti, ni ti mogu sad.jednostavno ima preci stvari, i kad dodje da nesto sebi kupim iskrsne nesto prece.a iskreno imam lijepu platu, medjutim ,imam i izdataka.sve to treba sabrat i oduzet,nije to tako lako ni zaradit a ni sacuvat.
onda ovi supljaci, ja sam ovo ja sam ono..ja ja i ja..
i ja sam pruzio/pruzam koliko sam mogao, al nisam isao na okolo i pricao oko toga..to je moja licna stvar.a ovo sto on radi, imam osjecaj kao da voli da mu se kaze bravo ti,bili vaki bili naki
necu rec nista ,mozda je to sve tako kako on to predstavlja medjutim krenimo od sebe..koliko ljudi u bosni,posebno omladine ima mogucnost da djeli , pomaze?? one koje ja znam, niti rade, niti popravljaju auta ,preprodaju djelove, ma nista,ljudi nemaju jednostavno, a sad on jedini pametan u svemu tome? kako da ne.
kaze da mu je 30 godina, i ko biva u tih 30 godina je mogao sebi priustit lovu za golfa..kako da ne, osim ako je odma cim se rodio poceo radit..pocu od sebe ,ja radim od svoje 15 godine..imam godina kao on, ali nisam si mogao priustit gti, ni ti mogu sad.jednostavno ima preci stvari, i kad dodje da nesto sebi kupim iskrsne nesto prece.a iskreno imam lijepu platu, medjutim ,imam i izdataka.sve to treba sabrat i oduzet,nije to tako lako ni zaradit a ni sacuvat.
onda ovi supljaci, ja sam ovo ja sam ono..ja ja i ja..
i ja sam pruzio/pruzam koliko sam mogao, al nisam isao na okolo i pricao oko toga..to je moja licna stvar.a ovo sto on radi, imam osjecaj kao da voli da mu se kaze bravo ti,bili vaki bili naki
necu rec nista ,mozda je to sve tako kako on to predstavlja medjutim krenimo od sebe..koliko ljudi u bosni,posebno omladine ima mogucnost da djeli , pomaze?? one koje ja znam, niti rade, niti popravljaju auta ,preprodaju djelove, ma nista,ljudi nemaju jednostavno, a sad on jedini pametan u svemu tome? kako da ne.
- commendatore
#33 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
dovoljno je samo spomenuti almira cehajica batka i njegov izuzetno zatvoren sistem "humanitare" kojeg niko ziv do sad nije procesljo
cinjenica je da je puno sirotinje nastalo i da je puno dosta uspjesnih ljudi steklo novce koje rado plasiraju za racun mnogih oboljelih ljudi..... ali je isto tako cinjenica - da se novci koji se ticu neuspjelih oporavaka i zalosnih svrsetaka lijecenja "tajanstveno" "pokriju"......
zalosno je jos i to, da dodam, sto velikom broju ljudi stvara dodatnu skepsu, sto onima koji jesu, koji su, koji bi, koji mogu - da se vise ne upustaju u slicne pothvate zbog velikog broja sitnosicarskih prevaranata koji na takav nacin dolaze do novaca..... zalosno je sto neki ako i ne "otmu", sebi priskrbljuju PR marketing zbog toboznog humanitarnog rada......
ovo je definitivno nesto sto treba da se proceslja istraznim radnjama, no izlisno je ocekivati u zemlji ogrezloj u korupciji, kriminalu, povezanosti mafijaskih jedinica za drzavom trazenje neke pravde, pravicnosti, te korektne istrage.....
ja samo mogu reci sto se mene tice da ja ovom i slicnim tipovima akcija - vise ne vjerujem.....
jos samo da kazem da nismo ni svjesni koliko bi bili bogata nacija da se ovakvi tipovi pljacki donacija i dobrotvorina (kao sto je to bila velika pljacka donacija a poplave 2014e) sprecavaju intervencijama tajnih sluzbi policije i tuzilastava..... ovako uj'o vuk magarca neki voze GTI nikom znano kako a neki jedva kupe tablu tableta.....
cinjenica je da je puno sirotinje nastalo i da je puno dosta uspjesnih ljudi steklo novce koje rado plasiraju za racun mnogih oboljelih ljudi..... ali je isto tako cinjenica - da se novci koji se ticu neuspjelih oporavaka i zalosnih svrsetaka lijecenja "tajanstveno" "pokriju"......
zalosno je jos i to, da dodam, sto velikom broju ljudi stvara dodatnu skepsu, sto onima koji jesu, koji su, koji bi, koji mogu - da se vise ne upustaju u slicne pothvate zbog velikog broja sitnosicarskih prevaranata koji na takav nacin dolaze do novaca..... zalosno je sto neki ako i ne "otmu", sebi priskrbljuju PR marketing zbog toboznog humanitarnog rada......
ovo je definitivno nesto sto treba da se proceslja istraznim radnjama, no izlisno je ocekivati u zemlji ogrezloj u korupciji, kriminalu, povezanosti mafijaskih jedinica za drzavom trazenje neke pravde, pravicnosti, te korektne istrage.....
ja samo mogu reci sto se mene tice da ja ovom i slicnim tipovima akcija - vise ne vjerujem.....
jos samo da kazem da nismo ni svjesni koliko bi bili bogata nacija da se ovakvi tipovi pljacki donacija i dobrotvorina (kao sto je to bila velika pljacka donacija a poplave 2014e) sprecavaju intervencijama tajnih sluzbi policije i tuzilastava..... ovako uj'o vuk magarca neki voze GTI nikom znano kako a neki jedva kupe tablu tableta.....
-
_someone
#34 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
...
Last edited by _someone on 01/11/2024 12:36, edited 1 time in total.
- CaneBos
#35 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Procitala sam i to sve..kazem ti, skeptik sam isto. Vrijeme ce pokazati, jer ne mozes pokrasti, a da se to negdje ne pokaze, na necemu. Jbg..nije Brankovic, pa da stan kupi ''sve po zakonu'' za par hiljadaJimmy McNulty wrote:Druže, pokazuje on svoju avliju i govori kako je mehaničar i kako se bavi preprodajom dijelova a u avliji ima 2-3 šasije, daj ba znam mehaničare koji upošljavaju ljude, rade ko mazge, imaju svoje auto otpade pa opet nisu u mogućnosti da odu u auto salon i priušte sebi novog GTI 7 golfa sa full opremom. Pri tome ima golfa 2 kojeg nabuđava u čast umrlog prijatelja i u koji je ulažen strašan novac. I sve to od preprodaje dijelova i pokojeg popravljenog auta. Zar naše sumnje nisu opravdane.CaneBos wrote: Momak nije nezaposlen, kako se konstantno lupa, nego samozaposlen, dakle radi za sebe, koliko vidim, popravlja vozila.
Posebnu pažnju izazvao je komentar nekog njegovog prijatelja sa kojim je navodno ovaj Billy bio jako dobar, momak je napisao da su njih dvojica družili se godinama, da nijednog nije imao pas za šta ujest i da je ovaj odjednom počeo trošiti velike količine novce, taj momak tvrdi da kad je pitao Billya na koji je način došao do novca da ga je ovaj samo blokirao na svim društvenim mrežama i izbrisao iz života, također momak navodi da je presvlake za tog golfa 2 plaćao hiljade maraka, da je naručivao neke dijelove iz Meksika i da je određene dijelove slao da se pozlate. Tvrdi momak da u ta 2 auta ima preko 100.000 maraka? Zar to može zaraditi jedan mehaničar u Bosni?
Imao sam previsoko mišljenje o njemu ali kako vrijeme prolazi sve više vjerujem da je u pitanju obični prevarant koji je skontao način kako i da ispadne velik u očima Bošnje i kako da usput digne pare. Napravi tu i tamo koju akciju, bla bla bla ali i hapi koju paru i živi ko lord. Krezuba sirotinja će svakako stat u moju odbranu jer imam snimljeno kako sam kupio riže, makarona i brašna određenim porodicama i kako sam platio par operacija. Njegova dobra djela kojih priznajem ima nikako ne opravdavaju ova loša a i za kraj što se tiče lako je tuđim kur.cem gloginje mlatite. Lako je biti humanitarac kad ti drugi šalju pare. Ne znam šta da kažem, ogorčen sam jer očigledno je da je profitirao na nesreći drugih ljudi i još se inati. Odmah danas objavljuje neki video gdje je on skupio 6000 maraka za operaciju nekog čovjeka. Baš isti dan kad je raskrinkan. Ofirno. A najgore je što ga ipak većina raje podržava i dalje, naš mentalitet je stvarno čudo. Ne vidimo dalje od svog nosa.
- dobojlija81
#36 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
jelahba.info Majka nije izbrisala profil već je Billyijeva ergela klinaca bez mozga profil prijavljivala FB-u. Pa je profil suspendovan. Profil će biti vraćen..
i tako
jala brat generacija,ovo ono
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5881474F
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5844A007
i tako
- drag_gost
#37 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Davno nekad sam pogledao par njegovih video-a, kada je bio relativno nepoznat i interesantan vjerovatno dijaspori. Nisam ga od tad pratio, dok ne vidjeh ovu temu.. ne volim galamdzije i moraliste preko youtube-a.
- Dinostula
#38 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Billy kao Batko razbacio biznis.dobojlija81 wrote:jelahba.info Majka nije izbrisala profil već je Billyijeva ergela klinaca bez mozga profil prijavljivala FB-u. Pa je profil suspendovan. Profil će biti vraćen..
i tako
Laka lova, dok je ovaca bice i vune.
- insomnia78
#39 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
E cuj interesantan dijaspori

- FAP mashina
#40 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
ovo je bilo na hinjaka ispod pojasa.insomnia78 wrote:E cuj interesantan dijaspori![]()
![]()
-
al-em
- Ljakan
#42 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Neke izjave poput ove doticnog su mi smjesne kaze"Automobil je kupio prije četiri mjeseca i kada je čuo za Nejlin slučaj shvatio je da ne može i ne želi biti sebičan, te da će biti sretan i s Golfom 2."
Sta sad svi koji imaju auta ispadose sebicni sto ih vozaju a bolesnih oko nas kolko hoces.Malo sam skeptican povodom ovakvih izjava.
Sta sad svi koji imaju auta ispadose sebicni sto ih vozaju a bolesnih oko nas kolko hoces.Malo sam skeptican povodom ovakvih izjava.
-
klixo
#43 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Ma ta izjava je puna kontradiktornosti kao i on sam.Ljakan wrote:Neke izjave poput ove doticnog su mi smjesne kaze"Automobil je kupio prije četiri mjeseca i kada je čuo za Nejlin slučaj shvatio je da ne može i ne želi biti sebičan, te da će biti sretan i s Golfom 2."
- USAblues
#44 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
100 000 Followers na facebook
ovo nema nigdje na svijetu...jos malo pa kao Pjanic 
-
Mutivoda
#45 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
koje su to preče stvari od golfa 7 gti?dnaxy wrote: kaze da mu je 30 godina, i ko biva u tih 30 godina je mogao sebi priustit lovu za golfa..kako da ne, osim ako je odma cim se rodio poceo radit..pocu od sebe ,ja radim od svoje 15 godine..imam godina kao on, ali nisam si mogao priustit gti, ni ti mogu sad.jednostavno ima preci stvari, i kad dodje da nesto sebi kupim iskrsne nesto prece.a iskreno imam lijepu platu, medjutim ,imam i izdataka.sve to treba sabrat i oduzet,nije to tako lako ni zaradit a ni sacuvat.
-
sha_ba
#46 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
zar ima sta preceMutivoda wrote:koje su to preče stvari od golfa 7 gti?dnaxy wrote: kaze da mu je 30 godina, i ko biva u tih 30 godina je mogao sebi priustit lovu za golfa..kako da ne, osim ako je odma cim se rodio poceo radit..pocu od sebe ,ja radim od svoje 15 godine..imam godina kao on, ali nisam si mogao priustit gti, ni ti mogu sad.jednostavno ima preci stvari, i kad dodje da nesto sebi kupim iskrsne nesto prece.a iskreno imam lijepu platu, medjutim ,imam i izdataka.sve to treba sabrat i oduzet,nije to tako lako ni zaradit a ni sacuvat.
-
dnaxy
#47 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
BMW M3Mutivoda wrote:koje su to preče stvari od golfa 7 gti?dnaxy wrote: kaze da mu je 30 godina, i ko biva u tih 30 godina je mogao sebi priustit lovu za golfa..kako da ne, osim ako je odma cim se rodio poceo radit..pocu od sebe ,ja radim od svoje 15 godine..imam godina kao on, ali nisam si mogao priustit gti, ni ti mogu sad.jednostavno ima preci stvari, i kad dodje da nesto sebi kupim iskrsne nesto prece.a iskreno imam lijepu platu, medjutim ,imam i izdataka.sve to treba sabrat i oduzet,nije to tako lako ni zaradit a ni sacuvat.
- KB9
#48 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
lik uveliko porodicu trebo zasnovat a ovde naucna fantastika sto ima novog golfa 
-
Nadzorna_ploca
#49 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Billy aga, majstore, sahu, kralju.. Samo klepaj od buranije i zovni mene da pojedemo i popijemo. 
- strong69
#50 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Kakav je ovo humanitarac. Ako nije bilo u medijima nije ucinio dobro djelo? Meni su svi koji eksponiraju i javno prikazuju svoju dobrotu u najmanju ruku cudni. Vise je tu rijec o nekim drugim potrebama nego da se pomogne.