Logika je da nema logike... možda je dotični glup ali ne sumnjam i da su u sudu nesposobni a i u policiji. Ja sam se svega nagleda,isto tako su me slali iz suda u policiju a ovi me vraćali nazad. U katastru tražiš da ti izdaju posjedovnu dokumentaciju koju imaš 1/1, oni ti daju nerješene papire 1/5. Masivna nepismenost uhljeba, ne znaju rimske brojeve u nazivu ulice. Ovaj narod zaslužuje službenike kakve ima, žao mi je mene jer se ne uklapam u taj krajolik.kakavdanakneiskustvu wrote:Cherry-Cherry wrote:Kakve veze ima plata sa svim ovim?Bez veze ti je ta priča.
Suosjećam sa tetama na šalteru. Mogu samo misliti kako im je. Meni je kroz kancelariju znalo prodefilovati oko stotinu (glupih) ljudi dnevno. Zamisli kako je tek na šalterima. Ja bih tetama na šalteru dala beneficirani staž.
svojim očima nekoliko puta vidio i dalje ne vjerujem,mlada osoba,pismena,zna čitati,dođe u pol. stanicu,kaže imam ovu kovertu ,dobio iz opć. suda,šta trebam,a na koverti i papiru koji mu je neko iz opć. suda dobio piše da se treba javiti u sud,nekakav poziv,i on dodje u pol. stanicu,mislim kojom logikom to uradi??
Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
-
Last December
#26 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
-
Last December
#27 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Moraš da vratiš dug kolektivu koji je ulagao u tebe sve te godineCherry-Cherry wrote:Joj znamkakavdanakneiskustvu wrote:O'zone wrote:Jbga evo već osam godina gulim sa narodom. Jebeno zna biti. Svašta je prošlo kroz mene od hemije do prirodnih pripravaka (sve legalno da se razumijemo) u trenutcima depresije. Nema nekog lijeka jednostavno što se prije pomiriš da si tu gdje jesi to će ti lakše biti.
Mada ima i zanimljivih i smješnih stvari nije nikad monotono, znaju me i iznervirati do nevjerovatnih granica i moram priznati da je ovaj posao koji trenutno radim napravio džubre od mene, istjerao i zadnji molekul empatije i suosjećanja i gledam se svaki dan u ogledalu kako postajem gori i gori.
sličan sam tirodila sam se kako sam se naroda riješila.
Al najjače mi je kad neko kaže: tu si da pomažeš narodu. Ma mrš u pičku materinu, jebo te narod...
-
kakavdanakneiskustvu
#28 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Last December wrote:Logika je da nema logike... možda je dotični glup ali ne sumnjam i da su u sudu nesposobni a i u policiji. Ja sam se svega nagleda,isto tako su me slali iz suda u policiju a ovi me vraćali nazad. U katastru tražiš da ti izdaju posjedovnu dokumentaciju koju imaš 1/1, oni ti daju nerješene papire 1/5. Masivna nepismenost uhljeba, ne znaju rimske brojeve u nazivu ulice. Ovaj narod zaslužuje službenike kakve ima, žao mi je mene jer se ne uklapam u taj krajolik.kakavdanakneiskustvu wrote:Cherry-Cherry wrote:Kakve veze ima plata sa svim ovim?Bez veze ti je ta priča.
Suosjećam sa tetama na šalteru. Mogu samo misliti kako im je. Meni je kroz kancelariju znalo prodefilovati oko stotinu (glupih) ljudi dnevno. Zamisli kako je tek na šalterima. Ja bih tetama na šalteru dala beneficirani staž.
svojim očima nekoliko puta vidio i dalje ne vjerujem,mlada osoba,pismena,zna čitati,dođe u pol. stanicu,kaže imam ovu kovertu ,dobio iz opć. suda,šta trebam,a na koverti i papiru koji mu je neko iz opć. suda dobio piše da se treba javiti u sud,nekakav poziv,i on dodje u pol. stanicu,mislim kojom logikom to uradi??
da,slazem se,svega ima u organima uprave,ali te osobe dobiju kovertu na kojoj piše da je dosla iz suda,na papiru na kojem pise da je poziv sa suda,i on dođe u pol. stanicu i kaže je li trebam ovdje?
-
mali_balon
#29 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Otprilike znam kako se vodi diskusija bez da sam procitao ijedan post...garant ide oni koji se zale na rad sa narodom i oni koji kazu daj otkaz, promjeni posao ako ne mozes, picka si , ili haj na biro pa da vidis kako je......dakle za protiv, nista cudno ipak je ovo forum...
Dakle znamo svi da je teska situvacija sto se posla tice ali ja bi svakom pozelio to zadovoljstvo rada sa narodom, sto na salterima raznih ustanova, cekaonicama domova zdravlja bolnica i raznih zdravstvenih ustanova, konobarisanjem, mehanicari, prodavaci itd itd itd...pa da se malo prestane seruckat tipa sta je sta ti fali.....
Dakle znamo svi da je teska situvacija sto se posla tice ali ja bi svakom pozelio to zadovoljstvo rada sa narodom, sto na salterima raznih ustanova, cekaonicama domova zdravlja bolnica i raznih zdravstvenih ustanova, konobarisanjem, mehanicari, prodavaci itd itd itd...pa da se malo prestane seruckat tipa sta je sta ti fali.....
-
Last December
#30 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Pa kažem ti, možda su ga poslali iz suda u policiju. Štos je da narod ne zna đe goni jer su instrukcije nejasne osim ako nisi diplomirani pravnik (ili da vodaš pravnika sa sobom sve vrijeme za najbanalnije stvari). S druge strane svaka državna firma kao da ima svoje lokalne zakone i organizaciju koji kao da su iz druge države i nemaju nikakve međuinstitucionalne povezanosti. Da ne govorim o bilo kakvom odsustvu makar rudimentarnog informacionog sistema koji bi to lako povezao. Njima to sve i odgovara jer dok mi hodamo od šaltera do šaltera oni jedu bureke i srču svoju kahvu.
Elem, prosječan "građanin" je baš takav, poluretardiran i pogubljen, pa ko radi s kolektivom mora da spusti kriterije na minimum i bude spreman da trpi. To definitivno vremenom utiče na spuštanje IQa kad svaki dan trpiš raznorazne gluposti. Čovjek otupi pa mu bude lakše.
Najebali smo i mi s ove strane šaltera a i tete iza stakla, jer većina klijenata su poluretardirani idioti sa tendencijom ekspanzije. Dakle, bolje biti neće to je sigurno.
Elem, prosječan "građanin" je baš takav, poluretardiran i pogubljen, pa ko radi s kolektivom mora da spusti kriterije na minimum i bude spreman da trpi. To definitivno vremenom utiče na spuštanje IQa kad svaki dan trpiš raznorazne gluposti. Čovjek otupi pa mu bude lakše.
Najebali smo i mi s ove strane šaltera a i tete iza stakla, jer većina klijenata su poluretardirani idioti sa tendencijom ekspanzije. Dakle, bolje biti neće to je sigurno.
- MJAU - da
#31 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Kad sam tek počela raditi na zadnjem radnom mjestu, stalno sam se nervirala, strahovala od svakog klijenta, šta će reći, kad me napadne šutim i molim boga da niko ne čuje, nervirala se doma zbog toga, na sve uticao posao i to je trajalo neke dvije godine. Neću reći da je preko noći, ali sam radila na sebi da odvojim posao od sebe doslovno. Svaki taj klijent je isto čovjek sa svojim problemima, dobar, ili loš, meni isto danas. Odradim svoje što imam, ti sviraj materi, živo me ne dotiče niti jedno njihovo slovo, a kamo li nešto više. Sve je stvar kako u glavi odlučiš. A baš mi nekad i dobro dođe kad sam u PMS da im se onako diplomatski nagovorim, kakvo olakšanje. Ima to svoje prednosti. 
- Cherry-Cherry
#32 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Bila sam u opštini u redu da nešto ovjerim. Dolazi čovjek i kaže da je dobio propušten poziv. Teta ga pita ima li podnesen zahtjev u opštini za nešto, da ga uputi gdje treba, kaže on nema. Pita ga s kojeg broja, vadi on telefon i govori broj nekog mobitela. Kaže teta mi ne zovemo s mobitela, pozovite taj broj, zove čovjek broj i priča s nekim... Taj neko je neki čovjek, koji je pogriješio broj, veze nema sa ovim likom i sa opštinom. Al ovaj genije je došao u opštinu, jer kad imaš propušten poziv s nekog nepoznatog broja onda je to iz opštine, logično. Nema veze što nisi ništa u opštini trebao ni bio prije toga ni ništa. Propušten poziv i pravac opština. Ne bi se to samo sjetilo pozvati taj broj. Jebem ti narod glupi. Da ne govorim koliko je bio drzak i bezobrazan. Dvadeset ljudi iza njeg u redu se valjaju od smijeha, al ne može on ni skontati da je retard.Last December wrote:Logika je da nema logike... možda je dotični glup ali ne sumnjam i da su u sudu nesposobni a i u policiji. Ja sam se svega nagleda,isto tako su me slali iz suda u policiju a ovi me vraćali nazad. U katastru tražiš da ti izdaju posjedovnu dokumentaciju koju imaš 1/1, oni ti daju nerješene papire 1/5. Masivna nepismenost uhljeba, ne znaju rimske brojeve u nazivu ulice. Ovaj narod zaslužuje službenike kakve ima, žao mi je mene jer se ne uklapam u taj krajolik.kakavdanakneiskustvu wrote:Cherry-Cherry wrote:Kakve veze ima plata sa svim ovim?Bez veze ti je ta priča.
-
Last December
#33 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Haha, taj rad, podsjetio si me na situaciju kad imaš recimo da prodaješ paket prozvod(fizički) + usluga pa napraviš obračun tako da izađe usluga puno skuplja od proizvoda (ako se radina satnicu recimo). Klijent onda pizdi kako je tako velika satnica ovo ono. Napraviš isti obračun samo staviš manju satnicu a povećaš cijenu proizvoda na maksimum da dostigneš cifru i niko ni riječiMickeyPierce wrote:Radim poprilicno s narodom i svakakvih ima .... Od ljubaznih i korektnih do glupit i bezobraznih ... Ovi zadnji su mi najdrazi .. Nazove i kaze daces mi odlozeno placanje i 10% rabatakazem da mu necu dati onda on plane i pocne omalovazavati proizvod ... Nazove direktora koji ga hladno preusmjeri na mene kao nadleznog za cijene ... E onda ga ja sacekam
naredni put kad mu treba nesto drugo dignem mu cijenu za 30 % i onda dam rabata 7% (zarad dobre poslovne saradnhe) ... Volim svoj posao
Tako i ova naša sezonska sniženja ferceraju, fola sniženo a digli osnovnu cijenu 30%
- O'zone
- Globalni moderator
#34 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Što odajete tajne [emoji28][emoji28][emoji28]
Poslato sa radnog mjesta...
-
kakavdanakneiskustvu
#35 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Last December wrote:Pa kažem ti, možda su ga poslali iz suda u policiju. Štos je da narod ne zna đe goni jer su instrukcije nejasne osim ako nisi diplomirani pravnik (ili da vodaš pravnika sa sobom sve vrijeme za najbanalnije stvari). S druge strane svaka državna firma kao da ima svoje lokalne zakone i organizaciju koji kao da su iz druge države i nemaju nikakve međuinstitucionalne povezanosti. Da ne govorim o bilo kakvom odsustvu makar rudimentarnog informacionog sistema koji bi to lako povezao. Njima to sve i odgovara jer dok mi hodamo od šaltera do šaltera oni jedu bureke i srču svoju kahvu.
mislim,ako mu na koverti piše da je poziv dosao iz suda,i ako mu na pozivu koji je u koverti koju je otvorio i pročitao piše da se treba javiti u zgradu suda,koja je vjerovatnoća da mu u u sudu kažu idi u policiju,mislim vrlo,vrlo mala
-
kakavdanakneiskustvu
#36 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Bila sam u opštini u redu da nešto ovjerim. Dolazi čovjek i kaže da je dobio propušten poziv. Teta ga pita ima li podnesen zahtjev u opštini za nešto, da ga uputi gdje treba, kaže on nema. Pita ga s kojeg broja, vadi on telefon i govori broj nekog mobitela. Kaže teta mi ne zovemo s mobitela, pozovite taj broj, zove čovjek broj i priča s nekim... Taj neko je neki čovjek, koji je pogriješio broj, veze nema sa ovim likom i sa opštinom. Al ovaj genije je došao u opštinu, jer kad imaš propušten poziv s nekog nepoznatog broja onda je to iz opštine, logično. Nema veze što nisi ništa u opštini trebao ni bio prije toga ni ništa. Propušten poziv i pravac opština. Ne bi se to samo sjetilo pozvati taj broj. Jebem ti narod glupi. Da ne govorim koliko je bio drzak i bezobrazan. Dvadeset ljudi iza njeg u redu se valjaju od smijeha, al ne može on ni skontati da je retard.[/quote]Cherry-Cherry wrote:Logika je da nema logike... možda je dotični glup ali ne sumnjam i da su u sudu nesposobni a i u policiji. Ja sam se svega nagleda,isto tako su me slali iz suda u policiju a ovi me vraćali nazad. U katastru tražiš da ti izdaju posjedovnu dokumentaciju koju imaš 1/1, oni ti daju nerješene papire 1/5. Masivna nepismenost uhljeba, ne znaju rimske brojeve u nazivu ulice. Ovaj narod zaslužuje službenike kakve ima, žao mi je mene jer se ne uklapam u taj krajolik.Last December wrote:Cherry-Cherry wrote:Kakve veze ima plata sa svim ovim?Bez veze ti je ta priča.
- Gojeni H
#37 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
ODlicna tema.
Postovi za doktorske disertacije iz oblasti antropologije ... ili sociologije, vidjet' cemo.
Od ljudi koji zaista sa svim i svacim deveraju, do dna od ljudi ... bica koja lice na ljude ali koji mrze prvo sebe pa druge, podzivotinjskih pasmina koje nam sisu krv i oduzimaju energiju na salteru, radnom mjestu ...
Pratim.
Postovi za doktorske disertacije iz oblasti antropologije ... ili sociologije, vidjet' cemo.
Od ljudi koji zaista sa svim i svacim deveraju, do dna od ljudi ... bica koja lice na ljude ali koji mrze prvo sebe pa druge, podzivotinjskih pasmina koje nam sisu krv i oduzimaju energiju na salteru, radnom mjestu ...
Pratim.
-
Last December
#38 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Neki bi ih nazvali organskim portalima i antropoidima, istina, baš kao da u njima nema ništa više ljudskosti, obični botovi. Sistem koji favorizuje psihopatiju dovodi do negativne selekcije i već smo na tom nekom stupnju gdje kritična masa psihopata postaje većina. Strogi piramidalni sistem gdje svi resursi idu ka vrhu piramide. Naravno, vrh piramide je samo proxy marionetska vlada koja će biti zatrvena s ostakom nas ugnjetenih kad se svi resursi iscrpe. Kolonizacija je potpuna.Gojeni H wrote:ODlicna tema.
Postovi za doktorske disertacije iz oblasti antropologije ... ili sociologije, vidjet' cemo.![]()
Pratim.
Jedini način je da ono malo normalnog svijeta pravi neki paralelni umreženi sistem ala internet, a evo već smo ga i izgradili, za sad je virtuelni a nadam se dajednog dana postane i ekonomski i privredni. Ne mora kolaps centralnog sistema biti jedino rješenje.
-
modem33
#39 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Last December wrote:Logika je da nema logike... možda je dotični glup ali ne sumnjam i da su u sudu nesposobni a i u policiji. Ja sam se svega nagleda,isto tako su me slali iz suda u policiju a ovi me vraćali nazad. U katastru tražiš da ti izdaju posjedovnu dokumentaciju koju imaš 1/1, oni ti daju nerješene papire 1/5. Masivna nepismenost uhljeba, ne znaju rimske brojeve u nazivu ulice. Ovaj narod zaslužuje službenike kakve ima, žao mi je mene jer se ne uklapam u taj krajolik.kakavdanakneiskustvu wrote:Cherry-Cherry wrote:Kakve veze ima plata sa svim ovim?Bez veze ti je ta priča.
Logika je u tome da je doticni glup. Jer kad je procitao kratak tekst ... "nije nista skontao"
Vi zaboravili viceve o Haso i Husi i njihov komentar "a vidi saldeeeee 5000 KM"
-
modem33
#40 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
MickeyPierce wrote:Radim poprilicno s narodom i svakakvih ima .... Od ljubaznih i korektnih do glupit i bezobraznih ... Ovi zadnji su mi najdrazi .. Nazove i kaze daces mi odlozeno placanje i 10% rabatakazem da mu necu dati onda on plane i pocne omalovazavati proizvod ... Nazove direktora koji ga hladno preusmjeri na mene kao nadleznog za cijene ... E onda ga ja sacekam
naredni put kad mu treba nesto drugo dignem mu cijenu za 30 % i onda dam rabata 7% (zarad dobre poslovne saradnhe) ... Volim svoj posao
Hahahahahahahahaahhahahahahahahahahaha
Ovo je nesto inovativno. Svidja mi se. Imas nekog dobrog direktora.
-
modem33
#41 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
[quote="Cherry-Cherry"/quote]
Logika je da nema logike... možda je dotični glup ali ne sumnjam i da su u sudu nesposobni a i u policiji. Ja sam se svega nagleda,isto tako su me slali iz suda u policiju a ovi me vraćali nazad. U katastru tražiš da ti izdaju posjedovnu dokumentaciju koju imaš 1/1, oni ti daju nerješene papire 1/5. Masivna nepismenost uhljeba, ne znaju rimske brojeve u nazivu ulice. Ovaj narod zaslužuje službenike kakve ima, žao mi je mene jer se ne uklapam u taj krajolik.[/quote]
Bila sam u opštini u redu da nešto ovjerim. Dolazi čovjek i kaže da je dobio propušten poziv. Teta ga pita ima li podnesen zahtjev u opštini za nešto, da ga uputi gdje treba, kaže on nema. Pita ga s kojeg broja, vadi on telefon i govori broj nekog mobitela. Kaže teta mi ne zovemo s mobitela, pozovite taj broj, zove čovjek broj i priča s nekim... Taj neko je neki čovjek, koji je pogriješio broj, veze nema sa ovim likom i sa opštinom. Al ovaj genije je došao u opštinu, jer kad imaš propušten poziv s nekog nepoznatog broja onda je to iz opštine, logično. Nema veze što nisi ništa u opštini trebao ni bio prije toga ni ništa. Propušten poziv i pravac opština. Ne bi se to samo sjetilo pozvati taj broj. Jebem ti narod glupi. Da ne govorim koliko je bio drzak i bezobrazan. Dvadeset ljudi iza njeg u redu se valjaju od smijeha, al ne može on ni skontati da je retard.[/quote]
Generalno je u BiH 80% glupih ljudi. Takvih se ja nagledam na BH Telecom salteru .... i kaze kako "ga nesto sleduje jer su i neki njegovi to dobili a ne zna sta ga sleduje"

Logika je da nema logike... možda je dotični glup ali ne sumnjam i da su u sudu nesposobni a i u policiji. Ja sam se svega nagleda,isto tako su me slali iz suda u policiju a ovi me vraćali nazad. U katastru tražiš da ti izdaju posjedovnu dokumentaciju koju imaš 1/1, oni ti daju nerješene papire 1/5. Masivna nepismenost uhljeba, ne znaju rimske brojeve u nazivu ulice. Ovaj narod zaslužuje službenike kakve ima, žao mi je mene jer se ne uklapam u taj krajolik.[/quote]
Bila sam u opštini u redu da nešto ovjerim. Dolazi čovjek i kaže da je dobio propušten poziv. Teta ga pita ima li podnesen zahtjev u opštini za nešto, da ga uputi gdje treba, kaže on nema. Pita ga s kojeg broja, vadi on telefon i govori broj nekog mobitela. Kaže teta mi ne zovemo s mobitela, pozovite taj broj, zove čovjek broj i priča s nekim... Taj neko je neki čovjek, koji je pogriješio broj, veze nema sa ovim likom i sa opštinom. Al ovaj genije je došao u opštinu, jer kad imaš propušten poziv s nekog nepoznatog broja onda je to iz opštine, logično. Nema veze što nisi ništa u opštini trebao ni bio prije toga ni ništa. Propušten poziv i pravac opština. Ne bi se to samo sjetilo pozvati taj broj. Jebem ti narod glupi. Da ne govorim koliko je bio drzak i bezobrazan. Dvadeset ljudi iza njeg u redu se valjaju od smijeha, al ne može on ni skontati da je retard.[/quote]
Generalno je u BiH 80% glupih ljudi. Takvih se ja nagledam na BH Telecom salteru .... i kaze kako "ga nesto sleduje jer su i neki njegovi to dobili a ne zna sta ga sleduje"
-
kakavdanakneiskustvu
#42 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Bila sam u opštini u redu da nešto ovjerim. Dolazi čovjek i kaže da je dobio propušten poziv. Teta ga pita ima li podnesen zahtjev u opštini za nešto, da ga uputi gdje treba, kaže on nema. Pita ga s kojeg broja, vadi on telefon i govori broj nekog mobitela. Kaže teta mi ne zovemo s mobitela, pozovite taj broj, zove čovjek broj i priča s nekim... Taj neko je neki čovjek, koji je pogriješio broj, veze nema sa ovim likom i sa opštinom. Al ovaj genije je došao u opštinu, jer kad imaš propušten poziv s nekog nepoznatog broja onda je to iz opštine, logično. Nema veze što nisi ništa u opštini trebao ni bio prije toga ni ništa. Propušten poziv i pravac opština. Ne bi se to samo sjetilo pozvati taj broj. Jebem ti narod glupi. Da ne govorim koliko je bio drzak i bezobrazan. Dvadeset ljudi iza njeg u redu se valjaju od smijeha, al ne može on ni skontati da je retard.[/quote]modem33 wrote:[quote="Cherry-Cherry"/quote]
Logika je da nema logike... možda je dotični glup ali ne sumnjam i da su u sudu nesposobni a i u policiji. Ja sam se svega nagleda,isto tako su me slali iz suda u policiju a ovi me vraćali nazad. U katastru tražiš da ti izdaju posjedovnu dokumentaciju koju imaš 1/1, oni ti daju nerješene papire 1/5. Masivna nepismenost uhljeba, ne znaju rimske brojeve u nazivu ulice. Ovaj narod zaslužuje službenike kakve ima, žao mi je mene jer se ne uklapam u taj krajolik.
- Edin H.
#43 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
kakavdanakneiskustvu wrote:Bila sam u opštini u redu da nešto ovjerim. Dolazi čovjek i kaže da je dobio propušten poziv. Teta ga pita ima li podnesen zahtjev u opštini za nešto, da ga uputi gdje treba, kaže on nema. Pita ga s kojeg broja, vadi on telefon i govori broj nekog mobitela. Kaže teta mi ne zovemo s mobitela, pozovite taj broj, zove čovjek broj i priča s nekim... Taj neko je neki čovjek, koji je pogriješio broj, veze nema sa ovim likom i sa opštinom. Al ovaj genije je došao u opštinu, jer kad imaš propušten poziv s nekog nepoznatog broja onda je to iz opštine, logično. Nema veze što nisi ništa u opštini trebao ni bio prije toga ni ništa. Propušten poziv i pravac opština. Ne bi se to samo sjetilo pozvati taj broj. Jebem ti narod glupi. Da ne govorim koliko je bio drzak i bezobrazan. Dvadeset ljudi iza njeg u redu se valjaju od smijeha, al ne može on ni skontati da je retard.modem33 wrote:[quote="Cherry-Cherry"/quote]
Logika je da nema logike... možda je dotični glup ali ne sumnjam i da su u sudu nesposobni a i u policiji. Ja sam se svega nagleda,isto tako su me slali iz suda u policiju a ovi me vraćali nazad. U katastru tražiš da ti izdaju posjedovnu dokumentaciju koju imaš 1/1, oni ti daju nerješene papire 1/5. Masivna nepismenost uhljeba, ne znaju rimske brojeve u nazivu ulice. Ovaj narod zaslužuje službenike kakve ima, žao mi je mene jer se ne uklapam u taj krajolik.
Odgovoran gradjanin, nema zbora
Da su barem svi takvi, ne bi se desavalo da opstinski sluzbenik mora nazvati vise puta.
- Russki
#44 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
koda gledam da 89,6 % ovih sto kazu da promijenis posao je garant uhljebljeno negdje u drzavnim institucijama
ne znam burazeru, i sam se nekad zapitam odakle mi snaga da izduram sve to kad se nesto lose desi
popije se koja ljuta, bude dobro (iluzija vecinom) ali jebiga, tad nemas puno opcija
ne znam burazeru, i sam se nekad zapitam odakle mi snaga da izduram sve to kad se nesto lose desi
popije se koja ljuta, bude dobro (iluzija vecinom) ali jebiga, tad nemas puno opcija
- djevojka bez imena
#45 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Ko god radi s ljudima njemu treba dati orden.
- O'zone
- Globalni moderator
#46 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Zadovoljiti ćemo se beneficiranim radnim stažom 
-
Mezopotamija
#47 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Potpis na svaku rijec, 4 god rada s ljudima, zivim za dan kad cu ovo izgovoritiCherry-Cherry wrote:Godinama sam radila sa ljudima i hvala Bogu riješila sam se toga. Možeš samo na živcima otići. Ne valjamo ko narod pet para, većih lažova i prevaranata na svijetu nema. A svi su najpametniji. I svi sve najbolje znaju. A sve glupo u vražju mater. I bezobrazno. I polupismeno.
Naučiš vremenom procijeniti kakav je ko čim ga vidiš, pa znaš kako se postaviti. A živci se troše. Lexilijumi i apaurini su ti svakodnevnica. Ali riješila sam se tog zla. Nemam sada puno kontakta sa ljudima. Milina. Život mi je ljepši.
-
modem33
- kockica_kockica
#49 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
Nije se rodio ko je narodu ugodio... I bas je tako...
Neki dan u jednoj prodavnici stoji od prilike troje-cetvoro ljudi... ispred mene dvoje ja i jedna zena iza mene... svi cekamo na toj kasi... prva osoba ima poprilicno artikala i prodavacici treba vremena... prije njenog zavrsavanja doticna iza mene drzi neke artikle u ruci i stala pored mene... za pola minute vec je na pola ispred mene... kucnem je prstom i kazem da je red iza mene a ne tu... skupila se ko cvarak njoj ce pobjeci autobus da je pustim... u normalnim okolnostima bi je pustila ali je pokusala otici preko reda prevarom i onim "pravim se luda", stoga je nisam pustila... cijelo vrijeme je govorila stvarno me "neces" pustiti (kao da smo zajedno ovce cuvale)... mislim da je ostala u soku i nevjerici zbog toga...
Danas je stvarno postalo tegobno cekati u redu da bi nesto zavrsio jer se uvijek nadje neko kome se strasno zuri i koje ono bas nadrk...an na sesnestu pa sve maltretira ... cesto me nerviraju one zene sto dovedu malu djecu u nadi da ce tako brze zavrsiti... naravno da hoce jer smo svi slabi na djecu, pa da dijete ne ceka... onda teske rasprave sa slater ljudima sto je samo jedan ili dva saltera, sto je spora, sto ovo ili ono... Mislim da su ljudi izgubili osnovnu kulturu ... Najvise me nerviraju kad stojim u redu oni sto te bockaju u ledja kako bi red isao brze... ili ti se natovare na zivotni prostor valjda vizualno mora biti blize tako sto se meni nakaci na ledja...
U prodavnicama gledam one nedoj...ane primadone koje prodavacicu dovedu do crkavanja i na kraju samo odu... ni oprostite nista... jos mi je gore kad su izlozene neke majice u 16 boja i ona trazi boju koje nema pa onako sva zamisljena "stvarno nemaaaaa paaa jaaaa bi uzela da jeeee u toooj bojiiii, stvarno nema te boje a da ipak provjeriteeeee opet" kao da su prodavacice poremecene pa ne znaju sta imaju...
Ljudima koji rade na tim mjestima sa ljudima direktno treba dati orden... beneficirani radni staz i neke pogodnosti za rehabilitaciju svakih 3 mjeseca...
Ovo se ne odnosi na ljude koji rade a nemaju pojma sta rade... pa ne znaju osnove normalnog komuniciranja, prema ljudima se odnose kao prema stoci, ne znaju rimske brojeve, nemaju pojma da je recimo svibanj = maj a ne juli mjesec itd...
Neki dan u jednoj prodavnici stoji od prilike troje-cetvoro ljudi... ispred mene dvoje ja i jedna zena iza mene... svi cekamo na toj kasi... prva osoba ima poprilicno artikala i prodavacici treba vremena... prije njenog zavrsavanja doticna iza mene drzi neke artikle u ruci i stala pored mene... za pola minute vec je na pola ispred mene... kucnem je prstom i kazem da je red iza mene a ne tu... skupila se ko cvarak njoj ce pobjeci autobus da je pustim... u normalnim okolnostima bi je pustila ali je pokusala otici preko reda prevarom i onim "pravim se luda", stoga je nisam pustila... cijelo vrijeme je govorila stvarno me "neces" pustiti (kao da smo zajedno ovce cuvale)... mislim da je ostala u soku i nevjerici zbog toga...
Danas je stvarno postalo tegobno cekati u redu da bi nesto zavrsio jer se uvijek nadje neko kome se strasno zuri i koje ono bas nadrk...an na sesnestu pa sve maltretira ... cesto me nerviraju one zene sto dovedu malu djecu u nadi da ce tako brze zavrsiti... naravno da hoce jer smo svi slabi na djecu, pa da dijete ne ceka... onda teske rasprave sa slater ljudima sto je samo jedan ili dva saltera, sto je spora, sto ovo ili ono... Mislim da su ljudi izgubili osnovnu kulturu ... Najvise me nerviraju kad stojim u redu oni sto te bockaju u ledja kako bi red isao brze... ili ti se natovare na zivotni prostor valjda vizualno mora biti blize tako sto se meni nakaci na ledja...
U prodavnicama gledam one nedoj...ane primadone koje prodavacicu dovedu do crkavanja i na kraju samo odu... ni oprostite nista... jos mi je gore kad su izlozene neke majice u 16 boja i ona trazi boju koje nema pa onako sva zamisljena "stvarno nemaaaaa paaa jaaaa bi uzela da jeeee u toooj bojiiii, stvarno nema te boje a da ipak provjeriteeeee opet" kao da su prodavacice poremecene pa ne znaju sta imaju...
Ljudima koji rade na tim mjestima sa ljudima direktno treba dati orden... beneficirani radni staz i neke pogodnosti za rehabilitaciju svakih 3 mjeseca...
Ovo se ne odnosi na ljude koji rade a nemaju pojma sta rade... pa ne znaju osnove normalnog komuniciranja, prema ljudima se odnose kao prema stoci, ne znaju rimske brojeve, nemaju pojma da je recimo svibanj = maj a ne juli mjesec itd...
- burekodsira
#50 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!
imao sam prilike raditi s ljudima
i svi su ista kaka
i svi su ista kaka