Priloženim video zapisima želiš da demantuješ moje pisanje da u slučaju moždane smrti (moždanog stuba) zapravo ima reakcije tijela?
Miješaš babe i žabe što bi se reklo.
Ne razumiješ šta je moždana smrt i kako se manifestira uključujući i dijagnostiku moždane smrti.
Potpuno neozbiljna tema izvan kompetentnih mišljenja i ozbiljnije rasprave kao što neko gore reče.
Nema ni potrebe za učešćem.
ISTINA O DONIRANJU ORGANA
- karanana
#27 Re: ISTINA O DONIRANJU ORGANA
ponovo teorije zavjere iz onih tabloida i cudnih internet stranica. ne nisam otvarao linkove. samo sam procitao tekst iz zenice i ne vidim problem sa tim. dijete je bilo mrtvo. biljka kojoj nije bilo spasa. roditelji su odlucili i potpisali donaciju organa i kraj price. ne znam sta je trebalo drugacije uraditi.
fakat, da je postavljac teme neki ekspert iz neuromedicine pa bi se i dalo raspravljati. a on postavi nekakve linkove i to je to. pa eno idi na youtube, imas hiljade linkova o dokazima da je zemlja ravna ploca. mozemo i o tome raspravljati.
fakat, da je postavljac teme neki ekspert iz neuromedicine pa bi se i dalo raspravljati. a on postavi nekakve linkove i to je to. pa eno idi na youtube, imas hiljade linkova o dokazima da je zemlja ravna ploca. mozemo i o tome raspravljati.
- vješalica
#28 Re: ISTINA O DONIRANJU ORGANA
ako je donor ustvari živ onda što ne reaguje kad već osjeti??
ako su organi bezvrijedni onda što se presađuju i kako uopće kao beskorisni funkcionišu??
dva pitanja na koja nećeš dobiti od autora odgovor osim propagandnih video materijala teorija zavjera i sl stvari
treba bacati ljagu na čovjeka koji je izgubio 2 djece i donirao bubrege nekom djetetu da živi radi američke propagande i neprovjerenih informacija i informacija koje uopšte nisu ni tačne niti imaju uporišta u nauci
umjesto što štanca postove sa upitnom sadržinom nek dokaže da čovjek kojem je nastupila moždana smrt je živ!!!
neka dokaže,konkretnim sopstvenim angažmanom a ne lijepljenjem zamarajućih i uvrijeđujućih sadržina o donorima
ako su organi bezvrijedni onda što se presađuju i kako uopće kao beskorisni funkcionišu??
dva pitanja na koja nećeš dobiti od autora odgovor osim propagandnih video materijala teorija zavjera i sl stvari
treba bacati ljagu na čovjeka koji je izgubio 2 djece i donirao bubrege nekom djetetu da živi radi američke propagande i neprovjerenih informacija i informacija koje uopšte nisu ni tačne niti imaju uporišta u nauci
umjesto što štanca postove sa upitnom sadržinom nek dokaže da čovjek kojem je nastupila moždana smrt je živ!!!
neka dokaže,konkretnim sopstvenim angažmanom a ne lijepljenjem zamarajućih i uvrijeđujućih sadržina o donorima
-
Innovation
#29 Re: ISTINA O DONIRANJU ORGANA
vješalica wrote:ako je donor ustvari živ onda što ne reaguje kad već osjeti??
- dust in the wind
#30 Re: ISTINA O DONIRANJU ORGANA
paranoja uzela mi dušu sve mi uzela... najslađe su mi ove kvazinaučne teme 
- KB9
#31 Re: ISTINA O DONIRANJU ORGANA
tema je bolesna, morbidna
radi se o toliko ozbiljnim i najplemenitijim mogucim stvarima da ne treba dopustat da neka budala dodje pljuvat iste jer im se eto upalila neka lampica u glavi pogurana totalnom izgorenoscu i paranojom tokom gledanja nekog od navodnih otvorite oci dokumentaraca ili citanjem neke od knjiga gustera ajka i njemu slicnih
fuj, tacno mi se gadi da svako uzima sebi za pravo kometarisat bas svaku stvar ovog svijeta, komentarisi legendo ono o cemu si upucen, sto si vidio, dozivio, ako sadis krompire onda pricaj o sadnji krompira a ne o teorijama pri doniranju organa gdje smrt nekog znaci spasavanje drugih zivota
FUJ
radi se o toliko ozbiljnim i najplemenitijim mogucim stvarima da ne treba dopustat da neka budala dodje pljuvat iste jer im se eto upalila neka lampica u glavi pogurana totalnom izgorenoscu i paranojom tokom gledanja nekog od navodnih otvorite oci dokumentaraca ili citanjem neke od knjiga gustera ajka i njemu slicnih
fuj, tacno mi se gadi da svako uzima sebi za pravo kometarisat bas svaku stvar ovog svijeta, komentarisi legendo ono o cemu si upucen, sto si vidio, dozivio, ako sadis krompire onda pricaj o sadnji krompira a ne o teorijama pri doniranju organa gdje smrt nekog znaci spasavanje drugih zivota
FUJ
-
mario001
#32 Re: ISTINA O DONIRANJU ORGANA
Ko ti je to slagao decko, cak i kod autotranspantacije ide anastezijapojedinac wrote:To je sve tačno gledajuči sa strane PRIMAOCA eksplantiranih organa, ali ovdje je poenta na onome, DONORU, kome se ti organi vade.Ecci wrote:Ljudi, postoje situacije kada je jedina moguća terapija transplantacija.
Znači, jedina mogućnost da dijete ima normalan život je da mu se presadi organ. Bez toga je patnja i na kraju prerana smrt.
Sva sreća pa se presađivanje počelo raditi i kod nas, a uvjeren sam da su presađeni organi nekom našem djetetu koje je trebalo takvu terapiju.
DONOR je još živ i organi mu se bez anestezije vade.
- vješalica
#33 Re: ISTINA O DONIRANJU ORGANA
on i mozdanu smrt kad se proglasi smatra da je covjek ziv haha
pa nek onda vrhunski atrucnjak objasni zasto ljudi umiru i da li smrt doista postoji u tom slucaju ako mozdana smrt nije pokazatelj nicega
tj.pokazatelj je prema njegovim stavovima koje propagira da to nije smrt
pa kako onda veliki strucnjace se smrt proglasava?
pa nek onda vrhunski atrucnjak objasni zasto ljudi umiru i da li smrt doista postoji u tom slucaju ako mozdana smrt nije pokazatelj nicega
tj.pokazatelj je prema njegovim stavovima koje propagira da to nije smrt
pa kako onda veliki strucnjace se smrt proglasava?