Pretpostavljam da hoćeš reći Prevent, kao grupacija.nineac wrote:Mi smo u tolikim govnima da ako neko u BiH zaposli 3 čovjeka treba mu odat priznanje!
VW u BiH može zaposliti sa ovom montažom oko 200 radnika, e zato im treba dati mogućnosti i ostaviti povlastice kakve jesu! Što? Zato što će to voditi onoj montaži koju smo imali prije rata! Kada se prijeratna montaža uvodila, bube su sklapane na indentičan način kao sada Golf IV ili ova nova V! Onda se nakon nekoliko godina prešlo na komplikovaniju montažu i proizvodnju djelova u BiH za prvu ugradnju u ta vozila! E sad mi opet moramo zbog jebenog rata proći svu tu konplikovanu proceduru!
I to je to! ASA auto ima 2100 zaposlenih ljudi u BiH i napravila je izvoza koji se mjeri u stotinama miliona KM (mislim oko 400 ali nisam siguran) pa gospodo zar trebamo UJEBAT to tako što je nekom seljaku iz hercegovine i bivšem nastavniku (Dragan Doko) palo na pamet da može tako ucjenjivati za struju za aluminiji! Ako smo već patriote onda prestanimo kupovat Mercedese u kojima je mostarski aliminiji koji su naši rudari platili!
A VW I ASA auto ostavite na miru, možda ljudi za 5 godina umjesto 2100 budu imali 21000 zaposlenih, samo im odrješite ruke! Lično gadi mi se golf kao auto, ali ako će to auto zaposliti jednu porodicu u ovoj državi bolji je od onoga koji neće ni jednu
Generalno sam i ja za to da im se ostave povlastice! Ovaj Doko kaže da to nije fer za ostale...