Malo panike
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#26 Re: Malo panike
ako je globalno haos, zasto bi civilna zastita pozivala na obnavljanje zaliha ??
-
defaktofukara
#27 Re: Malo panike
Pa, turbulentna su vremena. Mozda je to nacin da se pripremi stanovnistvo na drasticne i neocekivane stvari. Iako ja mislim da ni top politicari (USA,Rusija,Kina) neznaju 100% sta ce biti. Igra se igra sa puno spilova karti tako da nitko ne moze biti siguran ni u sta.
-
Bodkin
#28 Re: Malo panike
Evropske zemlje trenutno ubijaju lovu izvozom mesa u kinu. Toliko da u evropi nema dovoljno pa uvoze iz zemaja koje ne mogu izvoziti u kinu trenutno (brazil). Eveopa odavno ne proizvodi dovoljno da sebe prehrani pa uvozi meso ali ima lokalnu prozvodnju. Trenutno bruka toga ode u kinuToto wrote:pa na izvoz u RusijuBodkin wrote:kojeg embarga?Toto wrote:visak hrane na trzistu zbog embarga, pa da malo poguraju poljoprivredu i da vjezabju
-
mali_balon
#29 Re: Malo panike
Znaci, napokon ce bit posla za nas koji smo zavrsili dsz i ono 
- Toto
#30 Re: Malo panike
ovi iz proslog stoljeca su zaostali u razvojumali_balon wrote:Znaci, napokon ce bit posla za nas koji smo zavrsili dsz i ono
svabe su uvezi nesto lahke punokrvne konjice sa Arapskog poluotoka
- sema911s
#31 Re: Malo panike
Decki sjecate se poplava u njemackoj prosle godine, pa godina prije i tako cesto, mnogo ljudi doslovno nije imalo sta jest, dok vlada nije nesto donijela..
U tekstu se to navodi, da se podigne svijest ljudi, da i oni malo brinu o svojoj gujici...
Vlada je napunila skladista nafte, gasa, potrebstina mnogo vise no sto im treba sve pouceni lekcijama kada ih neprilike nagooze...
U tekstu se to navodi, da se podigne svijest ljudi, da i oni malo brinu o svojoj gujici...
Vlada je napunila skladista nafte, gasa, potrebstina mnogo vise no sto im treba sve pouceni lekcijama kada ih neprilike nagooze...
- Toto
#32 Re: Malo panike
tipicna svabska organizacije i planiranje
-
Hadzi Lojo
#33 Re: Malo panike
Mogli bi vi svi malo u izvidjanje izvan vasih gradova i sela gdje zivite, jer mogli bi nam cetalji uskoro novi haos pripremiti!
Od Bakira neocekujte nista pametno!
Od Bakira neocekujte nista pametno!
- dječak sa šibicama
#34 Re: Malo panike
Bom ovi moji iz Njemacke kazu vec poceli ukopavanje ispod kuce 
Bez zezanja, ozbiljno se ljudi spremaju, kupuju zalihe, Merkelica rekla i ljudi je ozbiljno shvatili. Sta, zbog cega, o cemu se radi, niko nema pojma.
Bez zezanja, ozbiljno se ljudi spremaju, kupuju zalihe, Merkelica rekla i ljudi je ozbiljno shvatili. Sta, zbog cega, o cemu se radi, niko nema pojma.
- Montana
#35 Re: Malo panike
ne rekoše gdje da se hrana bunkeriše..u podrume il gore..
- Russki
#36 Re: Malo panike
Ja ovakve stvari uzimam za ozbiljno.
Švabe nikad takvo nešto prije nisu govorili.
Očigledno da vlada i obavjestajni aparat zna vrlo dobro šta će biti...Što i nije čudno na kraju krajeva...Ali mi je čudno da stanovnike upozoravaju. Još niko nikada nije stanovnike upozoravao na ovakav način..
Nešto se krčka...bog mu jebo mater da prostite. Zabrinuo sam se.
Švabe nikad takvo nešto prije nisu govorili.
Očigledno da vlada i obavjestajni aparat zna vrlo dobro šta će biti...Što i nije čudno na kraju krajeva...Ali mi je čudno da stanovnike upozoravaju. Još niko nikada nije stanovnike upozoravao na ovakav način..
Nešto se krčka...bog mu jebo mater da prostite. Zabrinuo sam se.
- Bluemore
#37 Re: Malo panike
Prije godinu -dvije prenosi meni tako lik da su mu prijatelji iz svice potvrdili da su s i dobili neka konkretna upustva od civilne zastite i kao zakljucak ocekuju neko sranje....
Ja mu kazem ma super, pricacemo za par mjeseci da vidim jesi li jos uvijek tako uvjeren....
Ja mu kazem ma super, pricacemo za par mjeseci da vidim jesi li jos uvijek tako uvjeren....
- Njanjavi
#39 Re: Malo panike
Dosta tih nekih potiho aktueliziranih u zadnje vrjeme analiza ukazuje na new level prjetnje o prljavim bombama u eu.
Volio bi da se varam al meni najprije smrdi na nesto nalik tome.
Na kraju krajeva, ne mora ni bit klasicna prljava bomba, dovoljno je da ujebu neku nuklearku u eu i eto kontaminacije i sranja kakvo ne mozemo zamislit.
Ja sam nedavno gledao mapu nuklearnih elektrana u eu, strasno koliko ih ima, kako je nacickano sa njima, da se najezis.
A mnogo nas nije svjesno koliko je labilan taj proces, malo zesci zemljotres kao u japanu ujebe elektranu i dodje do topljenja a bombaski napad na krucijelne djelove tih postrojenja moze ucinit i gori belaj garant.
Najvise me toga strah bgm.
PoslaTo priko sporeta za lozenje
Volio bi da se varam al meni najprije smrdi na nesto nalik tome.
Na kraju krajeva, ne mora ni bit klasicna prljava bomba, dovoljno je da ujebu neku nuklearku u eu i eto kontaminacije i sranja kakvo ne mozemo zamislit.
Ja sam nedavno gledao mapu nuklearnih elektrana u eu, strasno koliko ih ima, kako je nacickano sa njima, da se najezis.
A mnogo nas nije svjesno koliko je labilan taj proces, malo zesci zemljotres kao u japanu ujebe elektranu i dodje do topljenja a bombaski napad na krucijelne djelove tih postrojenja moze ucinit i gori belaj garant.
Najvise me toga strah bgm.
PoslaTo priko sporeta za lozenje
- Connaisseur Karlin
#40 Re: Malo panike
Da li je CZ na svojoj sluzbeoj stranici postavila doticne infomracije?Toto wrote:ako je globalno haos, zasto bi civilna zastita pozivala na obnavljanje zaliha ??
- fakat
#41 Re: Malo panike
mali_balon wrote:Znaci, napokon ce bit posla za nas koji smo zavrsili dsz i ono
-
SOMA
#42 Re: Malo panike
bez imalo panike, klasicni rad medija:
koncept civilne zastite u njemackoj je zadnji put bio preradjen 1995 godine. od 2012 rade po nalogu vlade na update koncepta, jer su se i svijet a i prijetnje od 1995 radikalno promijenili.
2016 zavrsavaju update i predstavljaju koncept javnosti. novinari vade iz tog informaciju o potrebnoj kolicini zaliha po glavi osobe u svakom kucanstvu.
mix loseg timinga i medija koje vole da prave frku....
ja 2 dana ne bih prezivjela...
koncept civilne zastite u njemackoj je zadnji put bio preradjen 1995 godine. od 2012 rade po nalogu vlade na update koncepta, jer su se i svijet a i prijetnje od 1995 radikalno promijenili.
2016 zavrsavaju update i predstavljaju koncept javnosti. novinari vade iz tog informaciju o potrebnoj kolicini zaliha po glavi osobe u svakom kucanstvu.
mix loseg timinga i medija koje vole da prave frku....
ja 2 dana ne bih prezivjela...