Imaju nacini zaposjedanja ali se ne govori nista o tome ko su ti demoni.patriot_1 wrote:Imaš link!Drogo_rooq wrote:Mozes li malo detaljnije opisati te demone, njihovu prirodu i sl.?patriot_1 wrote:![]()
http://rastimo-u-vjeri.com/mijo-barada- ... kih-sekti/
Bio sam na dosta duhovnih seminara o ozdravljenju i oslobađanju od demona ,što Katoličkih što Protestantskih a samo sam jednom vidio kako pri molitvi za oslobođenje žena pada i grči se neprirodno!Ima pokreta i kod katolika i kod protestanata(od protestanata je krenulo) gdje u svakoj gluposti vide demonsko opsjednuće.No,siguran sam da demoni postoje i da ima opsjednutih ljudi!Pogotovo kod onih koji slijede sotonske sekte i okultne prakse.
Jedan svećenik dobro reče:"Đavo izgleda zastrašujuće ali kad spomenete Isusa,bježi glavom bez obzira!"
Što mislite o sotonskim sektama i štovanju Đavla?Zatim o okultizmu kao takvom i tajnim društvima?
Mišljenja sam da su pedofili(makar neki i svećenici bili) opsjednuti demonom također i masovne ubojice.Često i oni koji su užasno zli i pokvareni!
Opsjednuća demonima!
-
Drogo_rooq
#26 Re: Opsjednuća demonima!
- Rubaija
#27 Re: Opsjednuća demonima!
Zar se to u 21. vijeku ne zove "mentalno oboljenje"?
Obično šizofrenija (sa halucinacijama, 'mozgovnim' varkama tipa 'osjećam prisustvo', 'vidim nekoga koga niko drugi ne vidi', 'mogu namirisati', pričinjavanjem glasova, paranojom, itd).
Obično šizofrenija (sa halucinacijama, 'mozgovnim' varkama tipa 'osjećam prisustvo', 'vidim nekoga koga niko drugi ne vidi', 'mogu namirisati', pričinjavanjem glasova, paranojom, itd).
-
El Mumin
#28 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Ne, jer sam lično vidio šta se dešava sa zaposjednutim ljudima dok se uči Kur'an.Rubaija wrote:Zar se to u 21. vijeku ne zove "mentalno oboljenje"?
- raoul duke
#29 Re: Opsjednuća demonima!
300 do 500 miligrama klozapina dnevno
- Dope_Man
#30 Re: Opsjednuća demonima!
Bas me zanima nesto:
ZASTO TAJ BOG SELEKTIVNO LIJECI VEOMA MALI BROJ ONIH KOJI GA ZAMOLE?
Pitanje je velikim slovima jer svi koji ovakve teme predstavljaju obicno fulaju u citanju pitanja, pa da olaksa. Dakle, milioni ljudi pate od raznih psihickih i fizickih bolesti i barem velika vecina, ako ne skoro svi, mole svoje bogove za pomoc. Bar dobar dio njih su iskreni vjernici, dakle ne oni koji su se boga sjetili tek kada im je zatrebao, vec su se i ranije redovno molili. Takav slucaj imam i u porodici. I pazi sad, NIJEDNA od tih skupina nema postotak izlijecenja koji je znacajno veci od druge, barem nijedna studija to nije spomenula, a da je tako neko bi primjetio. Dakle, ako je jedan bog, po slucaju lijeci podjednako bez obzira na to ko, i zasto mu se moli. Zasto, koja je onda beneficija biti vjernik na zemlji.. a da, fora je nadati se boljem u nekod drugom zivotu.
Jos vaznije, veoma mali broj ljudi se izlijeci, a i to intervencijom doktora (sto se pripise bogu). Zasto tako mali postotak ljudi ikad dobije cast da ga svevisnji pogleda, a tako puno ljudi pomoc trazi. O tome razmislite svi vi koji propagirate ovakav nacin lijecenja kao nesto sto bi trebalo ikome pomoci. Samo uporedite postotak ljudi koje doktor spasi, i onih koje bog spasi (bez intervencije doktora) pa onda nesto preporucujte.
Pitanje je velikim slovima jer svi koji ovakve teme predstavljaju obicno fulaju u citanju pitanja, pa da olaksa. Dakle, milioni ljudi pate od raznih psihickih i fizickih bolesti i barem velika vecina, ako ne skoro svi, mole svoje bogove za pomoc. Bar dobar dio njih su iskreni vjernici, dakle ne oni koji su se boga sjetili tek kada im je zatrebao, vec su se i ranije redovno molili. Takav slucaj imam i u porodici. I pazi sad, NIJEDNA od tih skupina nema postotak izlijecenja koji je znacajno veci od druge, barem nijedna studija to nije spomenula, a da je tako neko bi primjetio. Dakle, ako je jedan bog, po slucaju lijeci podjednako bez obzira na to ko, i zasto mu se moli. Zasto, koja je onda beneficija biti vjernik na zemlji.. a da, fora je nadati se boljem u nekod drugom zivotu.
Jos vaznije, veoma mali broj ljudi se izlijeci, a i to intervencijom doktora (sto se pripise bogu). Zasto tako mali postotak ljudi ikad dobije cast da ga svevisnji pogleda, a tako puno ljudi pomoc trazi. O tome razmislite svi vi koji propagirate ovakav nacin lijecenja kao nesto sto bi trebalo ikome pomoci. Samo uporedite postotak ljudi koje doktor spasi, i onih koje bog spasi (bez intervencije doktora) pa onda nesto preporucujte.
Last edited by Dope_Man on 24/08/2016 16:29, edited 1 time in total.
- Dope_Man
#31 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Ti vidio dok se uci Kuran, ovaj gore patriota naravno tvrdi da hodze i Kurani ne pomazu, ali molitva Isusu cuda cini. E hajd se sad dogovorite.El Mumin wrote:Ne, jer sam lično vidio šta se dešava sa zaposjednutim ljudima dok se uči Kur'an.Rubaija wrote:Zar se to u 21. vijeku ne zove "mentalno oboljenje"?
-
El Mumin
#32 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Zato što Bog većinom prima dove od čistih duša koje mu se mole, klone se loših djela i čiji imetak nije haram.Dope_Man wrote:Bas me zanima nesto:
- nasa
#33 Re: Opsjednuća demonima!
Stvarno cu vas poceti banovati za ovakve i sl. upade, necu poceti bas od tebe ali pripaziraoul duke wrote:300 do 500 miligrama klozapina dnevno
Ovo je vrlo korisna tema, ljudi vise vjeruju u prikaze nego bilo sta drugo....
- Dope_Man
#34 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Klasican odgovor koji nije odgovor. Da uzmemo sve ljude kojima su navodno uslisene molitve, jesi li siguran da su svi oni ciste duse, bez grijeha, kradje, prevara itd, a istovremeno da uzmemo sve one kojima nisu uslisene, jesi li siguran da su svi oni necim zgrijesili? Ako jesi, svaka cast na hrabrosti da ih sve optuzis da su g**na od ljudi, a ja sam prilicno siguran da je omjer OK ljudi i onih losijih u obje grupe isti.El Mumin wrote: Zato što Bog većinom prima dove od čistih duša koje mu se mole, klone se loših djela i čiji imetak nije haram.
- raoul duke
#35 Re: Opsjednuća demonima!
Ovo nije upad, ovo je dobronamjerni zdravstveni savjet nasa-icenasa wrote:Stvarno cu vas poceti banovati za ovakve i sl. upade, necu poceti bas od tebe ali pripaziraoul duke wrote:300 do 500 miligrama klozapina dnevno![]()
- Ludzak
#36 Re: Opsjednuća demonima!
Zašto baš opsjeda te vjernike, katolike, kako hoćeš ??
Valjda smo mi ateisti na udaru tih demona ?
- MyTao
#37 Re: Opsjednuća demonima!
Mi smo odavno opsjednuti, zbog toga i jesmo ateistiLudzak wrote:Zašto baš opsjeda te vjernike, katolike, kako hoćeš ??
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#38 Re: Opsjednuća demonima!
to vam je dovoljna kazna

- fatamorgana
#39 Re: Opsjednuća demonima!
U svu tu nevidljivu menažeriju, ne vidim a k'o da gledam!nasa wrote:Stvarno cu vas poceti banovati za ovakve i sl. upade, necu poceti bas od tebe ali pripaziraoul duke wrote:300 do 500 miligrama klozapina dnevno![]()
-
Sehro
#40 Re: Opsjednuća demonima!
Black swan wrote:to vam je dovoljna kazna![]()
![]()
- Njanjavi
#41 Re: Opsjednuća demonima!
Ja kontam da ovo pali samo uz jako veliku pomoc autosugestije.
Vjernici su najcesce u tome jer imaju usadjenu klicu poslusnosti, validovanja toga, prepadnutosti od toga i onda autosugestija odradi lakse posao.
Ja ne validujem laznog boga kojem se vi klanjate, nije me strah sejtana jer je sejtan poveo pobunu protiv laznog boga jahvea zbog nas insana, samim tim znam istinu, nemam se cega bojat.
Masu puta u zivotu sam znao zaspat na mrvama, nagazit na neznam sta, nikad mi nikad nista bilo, cak ni ruzni snovi.
Jbga nisam ovca da vjerujem u laznog boga, nisam popusio priču kao bilioni ovcica.
I btw, fakat ne trolam ako se kome učini da je trola, definitivno mislim da je sejtan, sotona kako god ocete veci pozitivac u priči oko religije nego onaj kojeg ste opisali u sve tri objave kao boga.
Pravi bog ne treba strah kao alat da ga insan postuje a ni uslovljavanje.
PoslaTo priko sporeta za lozenje
Vjernici su najcesce u tome jer imaju usadjenu klicu poslusnosti, validovanja toga, prepadnutosti od toga i onda autosugestija odradi lakse posao.
Ja ne validujem laznog boga kojem se vi klanjate, nije me strah sejtana jer je sejtan poveo pobunu protiv laznog boga jahvea zbog nas insana, samim tim znam istinu, nemam se cega bojat.
Masu puta u zivotu sam znao zaspat na mrvama, nagazit na neznam sta, nikad mi nikad nista bilo, cak ni ruzni snovi.
Jbga nisam ovca da vjerujem u laznog boga, nisam popusio priču kao bilioni ovcica.
I btw, fakat ne trolam ako se kome učini da je trola, definitivno mislim da je sejtan, sotona kako god ocete veci pozitivac u priči oko religije nego onaj kojeg ste opisali u sve tri objave kao boga.
-
El Mumin
#42 Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
U svakom slučaju ko smo ti i ja da određujemo od koga će Gospodar svjetova primati dove? On je absolut, Njegova volja je krajnja.Dope_Man wrote:Klasican odgovor koji nije odgovor. Da uzmemo sve ljude kojima su navodno uslisene molitve, jesi li siguran da su svi oni ciste duse, bez grijeha, kradje, prevara itd, a istovremeno da uzmemo sve one kojima nisu uslisene, jesi li siguran da su svi oni necim zgrijesili? Ako jesi, svaka cast na hrabrosti da ih sve optuzis da su g**na od ljudi, a ja sam prilicno siguran da je omjer OK ljudi i onih losijih u obje grupe isti.El Mumin wrote: Zato što Bog većinom prima dove od čistih duša koje mu se mole, klone se loših djela i čiji imetak nije haram.
- Dope_Man
#43 Re: Opsjednuća demonima!
Njanjavi wrote:Ja kontam da ovo pali samo uz jako veliku pomoc autosugestije.
Pa u osnovi i je pozitivac, pobunio se protiv diktatora..ili u najgorem slucaju neutrala. Lik nije uradio prakticno nista u cijeloj prici, vrlo malo se i spominje, a glavni akter jer taj koji aktivno kroz cijelu pricu salje posasti, bolesti, unistava, pali, staje uz jedne protiv drugih u ratovima, trazi obozavanjae i zrtvu.. i na kraju za sve lose samo kaze krivite onog tamo. Tako i ove pojave, obicni mentalni problemi, su se u nedostatku boljeg rjesenja objasnjavale opsjednutoscu djavolom. A vjernici upravo zbog labilnosti i sugestije se ponasaju kako se ponasaju u svemu tome. Najtuznije je sto su mnogi poput npr. Aneliese Michel (sjetih se jer sam nedavno nesto citao) morali proci torturu ''iscjeljivanja'' po vjerskim obicajima, i na kraju veoma cesto i umirali, a mir mir mir, niko nije kriv kaze pop/hodza i okrivi djavola.
-
patriot_1
#44 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
"
Pa Isus je Bog!El Mumin"
Ne liječi Isus, liječi Bog.
-
patriot_1
#45 Re: Opsjednuća demonima!
="Drogo_rooq"
Ima nešto ovdje:
http://--- no links ---/vjera/duhovnost/tk ... juci-93506
.Imaju nacini zaposjedanja ali se ne govori nista o tome ko su ti demoni
Ima nešto ovdje:
http://--- no links ---/vjera/duhovnost/tk ... juci-93506
-
patriot_1
#46 Re: Opsjednuća demonima!
Ima i toga.Rubaija wrote:Zar se to u 21. vijeku ne zove "mentalno oboljenje"?
No nije to samo TO!
Npr. neki psiholozi iz Zagreba šalju pojedine ljude svećeniku radi Egzorcizma jer kuže da to nije samo psihičko oboljenje nego opsjednuće!
I obratno,neki svećenici šalju psihologu one koje su im doveli radi egzorcizma a prepoznali su u istom samo bolesnu osobu!
-
patriot_1
#47 Re: Opsjednuća demonima!
Eh i ti ga nadrobi!Dope_Man wrote:Bas me zanima nesto:
Nitko normalan nebi rekao bolesniku:"Nemoj ići doktoru,moli se Bogu i sve će proć!"
Treba ići doktoru ali ima slučajeva gdje je medicina nemoćna.U liječenju tijela dosta je moćna ali ne svemoćna.Kod psihe je puno nemoćnija.
I kao i kod molitve,neće svatko biti ozdravljen.Samo neki!Zašto je tome tako,neznam.Ali znam podosta osoba koje su izliječeni nakon molitve,bilo da se radi o bolesti tijela ili duševnoj!
-
patriot_1
#48 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Ne ozdravi svatko tko se molio Isusu!Dope_Man wrote:Ti vidio dok se uci Kuran, ovaj gore patriota naravno tvrdi da hodze i Kurani ne pomazu, ali molitva Isusu cuda cini. E hajd se sad dogovorite.El Mumin wrote:Ne, jer sam lično vidio šta se dešava sa zaposjednutim ljudima dok se uči Kur'an.Rubaija wrote:Zar se to u 21. vijeku ne zove "mentalno oboljenje"?
No znam neke koji jesu!
Znam neke koji su išli hodžama,i stanje se pogoršalo!Ako su isti petljali sa vodom i zapisima kao ovaj spomenuti!
Ja bih rekao da je malo onih koji ozdrave od tjelesnih bolesti nakon molitve Bogu ali ih ima,znam ih nekoliko!No,oni koji se mole a imaju problem sa demonima i sotonom,ako se mole iskreno(i još netko za njih) bivaju oslobođeni svi!
- Truba
- Truba
#50 Re: Opsjednuća demonima!
neće grom u kopriveLudzak wrote:Zašto baš opsjeda te vjernike, katolike, kako hoćeš ??