Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Kat

#26 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Kat »

ActionWoman wrote:Sta je napisao Velic?
Sve 5 o svom kolegi, a raja su komentarisala sto hafiz Bugari ne odgovara IZ.
ActionWoman

#27 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by ActionWoman »

Njanjavi wrote:Manje bi se bojao popit kafu sa serijskom ubicom obucenom u klovnovsko odjelo, puknutog pcp-em.
Daleko mu kuca od moje jarane.

PoslaTo priko sporeta za lozenje
Jel to challenge :)
zagortenej

#28 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by zagortenej »

Kat wrote:
Pa se Velic prep'o za svoje dupe i obrisao post. Kao da se radi o nekoj tajnoj organizaciji, a ne o islamskoj vjerskoj zajednici.
emmir1

#29 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by emmir1 »

Njanjavi wrote:Manje bi se bojao popit kafu sa serijskom ubicom obucenom u klovnovsko odjelo, puknutog pcp-em.

Dobro očigledno malo trolaš

Malo druže pretjeruješ, treba znati trolati
mali_balon

#30 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by mali_balon »

Dovio da padne kisa za vrijeme koncerta Joksimovica na kosevu
Njanjavi

#31 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Njanjavi »

emmir1 wrote:

Dobro očigledno malo trolaš

Malo druže pretjeruješ, treba znati trolati
Jaraniko nauci prvo sta je trollanje.
Ne mora znacit ako ima i mrva sarkazma, saljive usporedbe ili pretjerivanja u stavu da je trollanje.
Dosta vas ovdje povlaci taj termin olako, a mensecini pojma nemate u kojim i kakvim situacijama se koristi taj termin.
I kad vec moram nacrtat, ne ne trolam ni sekunde ;)

ActionWoman

#32 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by ActionWoman »

Njanjavi, nije problem da izneses svoje misljenje. Bas Bugari je odgovorio na pitanje koje cu parafrazirati "Kako to da nekoga prvi put vidimo i odmah nam legne ko da je rod rodjeni, a opet nekog drugog kog po prvi put vidimo kao da zamrzimo tu osobu. Zasto je to tako?" na sta je Bugari rekao "Jednostavno, duse se prepoznaju.". Znaci da tvojoj dusi ne godi njegova dusa. Ja kad vidim reisa odmah promijenim kanal jer na mene djeluje negativno tj. moja dusa i njegova se ne begenisu, a mozda nije zao covjek. Meni se dopada sto se Bugari smijesi kad prica, cak i o teskim temama. Ne svidjaju mi se oni koji dramaticno pricaju, izrogace oce i samo im kandzija fali. Eto, sve najljepse :)
SmokingMan

#33 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by SmokingMan »

Ne ide na Mars,šta ti je.Cirka 4 sata gore,4 sata dole.Voila!!! :D
Better Man

#34 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Better Man »

nekoeko wrote:otici ce i drugi ili ce napustiti IZ jer su nezadovoljni sa reisom kavazovicem. postao je pijun sda. IZ nikada nije imala vece probleme, ali se njima ne zeli baviti. Reis je oko sebe okupio karijeriste i samo povecao administraciju IZ. Zaboravio je obecanja data na pocetku mandata. Bugarijev potez ne iznenadjuje upucene. :run:
Kada Ti na čestitanje Bajrama dolaze ratni profiteri, kriminalci od političara koji su opljačkali državu i drugi lopovi, onda to sve govori o reisu kakv je i on sam kao čovjek.
Connaisseur Karlin

#35 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Connaisseur Karlin »

Zasto je hafiz Bugari bio odusevljen marokancem iscjeljiteljem Torabi?
arzuhal

#36 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by arzuhal »

Dobro Podgorica, malo drndanja preko Huma al' eto te začas, šta da je u Cazin otišao...Šalim se malo, ja evo tek sad čuh za ovo, ne znam...Mislim, hafiz je bio trn mnogim, od Islamske Zajednice do ovih božanskih islamskih zajednica...

Odluka je već donesena, i od strane hafiza, a i u Podgorici je već postavljen na poziciju...

Ništa nije slučajno, pa ni to...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#37 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by konektovan »

Connaisseur Karlin wrote:Zasto je hafiz Bugari bio odusevljen marokancem iscjeljiteljem Torabi?
Zar jest?!

poslano sa Sonija Ze
doktor78

#38 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by doktor78 »

Zašto je ova tema u pdf-u "Politika"?
Kikibombona

#39 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Kikibombona »

ActionWoman wrote:Njanjavi, nije problem da izneses svoje misljenje. Bas Bugari je odgovorio na pitanje koje cu parafrazirati "Kako to da nekoga prvi put vidimo i odmah nam legne ko da je rod rodjeni, a opet nekog drugog kog po prvi put vidimo kao da zamrzimo tu osobu. Zasto je to tako?" na sta je Bugari rekao "Jednostavno, duse se prepoznaju.". Znaci da tvojoj dusi ne godi njegova dusa. Ja kad vidim reisa odmah promijenim kanal jer na mene djeluje negativno tj. moja dusa i njegova se ne begenisu, a mozda nije zao covjek. Meni se dopada sto se Bugari smijesi kad prica, cak i o teskim temama. Ne svidjaju mi se oni koji dramaticno pricaju, izrogace oce i samo im kandzija fali. Eto, sve najljepse :)
Ne mora izgled nista znaciti, naravno. Al' Bugari stvarno ima nekakv tezak, ostar pogled. I meni stvara nelagodu. Rijetko grijesim na prvu, smatram da je 'lice ogledalo duse', narocito oci i pogled, ali opet, nije pravilo. Makar dva puta sam ofulao sa procjenom.

Bugari lijepo prica. Na osnovu njegovog djelovanja, makar onog sto sam ja upratio, za mene je pozitivac. Da zanemarimo osjecaj koji imam na osnovu njegovog izgleda... :D

Onaj Kacavenda recimo izgleda kao crni djavo. Za njega vec imamo dokaze da je bolestan. Amfilohije ubija pogledom. Ludak. Vinko Puljic prava hinjara. Itd itd :D

Meni je Resid Hafizovic ok lik, al' nije los ni Kukakvica.

Al' apsolutni idol je ipak ucenjak Husejn Bosnic! :D
Kikibombona

#40 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:Dobro Podgorica, malo drndanja preko Huma al' eto te začas, šta da je u Cazin otišao...Šalim se malo, ja evo tek sad čuh za ovo, ne znam...Mislim, hafiz je bio trn mnogim, od Islamske Zajednice do ovih božanskih islamskih zajednica...

Odluka je već donesena, i od strane hafiza, a i u Podgorici je već postavljen na poziciju...

Voli iznijeti misljenje i ne voli se ulizivati?
Je li to?

To nas covjek ne oprasta. Jedino je onim na vrhu piramide, tzv. liderima, dozvoljeno takvo ponasanje.
ActionWoman

#41 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by ActionWoman »

Kikibombona wrote:
ActionWoman wrote:Njanjavi, nije problem da izneses svoje misljenje. Bas Bugari je odgovorio na pitanje koje cu parafrazirati "Kako to da nekoga prvi put vidimo i odmah nam legne ko da je rod rodjeni, a opet nekog drugog kog po prvi put vidimo kao da zamrzimo tu osobu. Zasto je to tako?" na sta je Bugari rekao "Jednostavno, duse se prepoznaju.". Znaci da tvojoj dusi ne godi njegova dusa. Ja kad vidim reisa odmah promijenim kanal jer na mene djeluje negativno tj. moja dusa i njegova se ne begenisu, a mozda nije zao covjek. Meni se dopada sto se Bugari smijesi kad prica, cak i o teskim temama. Ne svidjaju mi se oni koji dramaticno pricaju, izrogace oce i samo im kandzija fali. Eto, sve najljepse :)
Ne mora izgled nista znaciti, naravno. Al' Bugari stvarno ima nekakv tezak, ostar pogled. I meni stvara nelagodu. Rijetko grijesim na prvu, smatram da je 'lice ogledalo duse', narocito oci i pogled, ali opet, nije pravilo. Makar dva puta sam ofulao sa procjenom.

Bugari lijepo prica. Na osnovu njegovog djelovanja, makar onog sto sam ja upratio, za mene je pozitivac. Da zanemarimo osjecaj koji imam na osnovu njegovog izgleda... :D

Onaj Kacavenda recimo izgleda kao crni djavo. Za njega vec imamo dokaze da je bolestan. Amfilohije ubija pogledom. Ludak. Vinko Puljic prava hinjara. Itd itd :D

Bas si se zado :)
karanana

#42 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by karanana »

Kikibombona wrote:

da. i meni nekako pogledom izgleda cudan. cesto pomislim da li je i on neki lijeceni ovisnik i da li mu je prezime pravo ili je mijenjao.
licno mi se cini ubleha covjek, i ako sam dobro cuo i jeste vodio neku vrstu paradzemata. ok, ne valja islamska zajednica, vaki su naki su...nek se odljepio od njih....ali sta onda imamo reci ovim drugim paradzematima?
arzuhal

#43 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote:
arzuhal wrote:Dobro Podgorica, malo drndanja preko Huma al' eto te začas, šta da je u Cazin otišao...Šalim se malo, ja evo tek sad čuh za ovo, ne znam...Mislim, hafiz je bio trn mnogim, od Islamske Zajednice do ovih božanskih islamskih zajednica...

Voli iznijeti misljenje i ne voli se ulizivati?
Je li to?

To nas covjek ne oprasta. Jedino je onim na vrhu piramide, tzv. liderima, dozvoljeno takvo ponasanje.
Ne.
mousstapha

#44 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by mousstapha »

Kakvu je on poziciju imao u IZ? Da li je bio "samo" hodža u nekoj džamiji ili je imao neku funkciju u IZ, medžlis ili kako već ide?
insomnia78

#45 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by insomnia78 »

I meni je nekako jeziv
Kat

#46 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Kat »

zagortenej wrote:
Kat wrote:
Pa se Velic prep'o za svoje dupe i obrisao post. Kao da se radi o nekoj tajnoj organizaciji, a ne o islamskoj vjerskoj zajednici.
Sa njegovog FB, Velic:
Hafiz Sulejman Bugari me zamolio da skinem tekst kojeg sam napisao nakon našeg emotivnog razgovora. No, u tom kratkom vremenu, koliko je bio na profilu, već su ga mnogi portali preuzeli i objavili. No, ispoštovao sam njegovu želju, pa sam tekst odmah ukinuo, a on je kazao da je ovo samo njegova odluka, niko ga ne tjera i želi da u miru ode, a još je potcrtao da najmanje želi da se sada ljudi, koji njega vole i cijene, okome na Islamsku zajednicu. On to ne želi. Zasigurno! Jer, on i ne napušta IZ-e. Islamska zajednica i kolektivni interes treba da nam bude svima najvažniji. Džematski interes je ispred interesa pojedinca. Zajednica je ogromna i uvijek će biti izvjesnog neslaganja i nerazumijevanja između ljudi i struktura. Ali, jedinstvo je najvažnije i institucija, ljubav među nama i rad u ime Allaha, - dušom mi je govorio dok me je molio da skinem tekst zbog eventualno većeg neshvatanja i nepotrebnog, pogrešnog okrivljavanja.
Connaisseur Karlin

#47 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

konektovan wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Zasto je hafiz Bugari bio odusevljen marokancem iscjeljiteljem Torabi?
Zar jest?!

poslano sa Sonija Ze
http://vijesti.ba/clanak/13701/torabi-u ... et-planeta
Nje­gov dar je bo­ži­ji dar i on nji­me po­ma­že lju­di­ma. To je za­pra­vo sa­mo do­da­tni be­rekt tom čo­vje­ku - ka­že ha­fiz Bu­ga­ri.
:D :lol:
insomnia78

#48 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by insomnia78 »

Dok god se kojekakvi sejfovi, ucenjaci i iscjelitelji budu uzimali shvatali ozbiljno nece tu biti 'leba
Connaisseur Karlin

#49 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

insomnia78 wrote:Dok god se kojekakvi sejfovi, ucenjaci i iscjelitelji budu uzimali shvatali ozbiljno nece tu biti 'leba
:thumbup:
stari grad Visegrad

#50 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by stari grad Visegrad »

Connaisseur Karlin wrote:
konektovan wrote:
Zar jest?!

poslano sa Sonija Ze
http://vijesti.ba/clanak/13701/torabi-u ... et-planeta
Nje­gov dar je bo­ži­ji dar i on nji­me po­ma­že lju­di­ma. To je za­pra­vo sa­mo do­da­tni be­rekt tom čo­vje­ku - ka­že ha­fiz Bu­ga­ri.
:D :lol:
Ti nisi islamske vjere i ne zanima nikoag tvoje misljenje na ovu temi. Nemas pojma, niti si obrazovana o stvarima kojima se smijes.
Kako te nije stid da ista pises na ovu temu i da se se podsmjevas? :oops:

Mnogi ne znaju za lijecenje energijom. Ali to nije tema.
Energy therapies are alternative therapies that aim to create a state of balance, health and peace in a person. Most alternative and complementary energy therapies are based on the concept that a subtle, life-force energy pervades all living things. The most popular forms of energy therapy are music therapy, Therapeutic Touch and Reiki.
Post Reply