Bosanski jezik

Locked
155_mm

#26 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by 155_mm »

radostan dan wrote:Pa jebem mu led, jesmo li stoput rekli...prvo T- terapija, pa onda T - tastatura.
ma reklo se i mnogim srpskim prvacima u bosni, prvo terapija pa politika, ali nece da slusaju. iako su zbog istih nebulozi popusili terapiju osiromasenim uranijumom. ali dzaba referendum pa referendum. samo da ovi sto tom terapijom lijece ovaj put ne pojacaju dozu.
:D
Bradafilozof

#27 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by Bradafilozof »

155_mm wrote:
exliberal-ex wrote:
eki to...jel to sad neko novo otkrice strucnjaka
ja radio dnk analizu kazu mi da dolazim iz afrike....ali da nas ovakvih ima bruka I u njemackoj...sad me ti zbuni tom tvrdjim da sam rumun...de usaglasi se neznam sad sta sam :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cojek raddio DNK analizu platio nekoliko stotina eura da bi mu rekli da su mu pretci dosli iz afrike,
svak ko je imao istoriju 5. razreda osnovne ti je tio mogao reci.
a je su te preveslali.
To je za njih vrlo sokantno i bolno otkrice koje ce pobijati referendumom. Naime, afrikanci su dosli iz srbije i oni su ustvari srbi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#28 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by hrasno38 »

stari grad Visegrad wrote:
hrasno38 wrote:Kakve sve gluposti i nebuloze covjek moze procitati na ovom forumu da bi zakonski trebalo izdavati dozvole ko smije a ko ne smije koristiti racunar. Nije u BiH problem Srpskog nego Bosanskog jezika kojeg fasisti jednostavno ne priznaju jer se direktno tice Bosanske drzave. I koga boli kurac kako ce se zvati Srpski jezik vec treba naci nacina da natjeras fasiste da se u RS-u Bosanski jezik zove BOSANSKIM!!! Postavljac teme otprilike stiti bosansku drzavnost isto ko i Bakir i njegova bratija tako da od Bosanskog jezika neme u Bratuncu i okolini ni slovo B. Isto kao i najavljeni referendum na koje Bakir i velicanstvena SDA nema odgovor umjesto da momentalno zakaze kontra referendum o potrebi postojanja entiteta u BiH. Mi da smo se 92 godine borili za ovu zemlju kao sto se vi danas borite ovdje bi bila samo dva jezika Srpski i Hrvatski!!!!
Nemoj me mjesati sa Bakirom ziv bio. nemam nista sa SDA i njihovom politikom.
Kada ti fashisti u RS ne kontaju da nikada ne mou pobjediti sa lazima i ukidanjem jednog zivog jezika, ond aim treba pokazati istom mjerom, da bi osjetili koliko je glupo i nelogicno to so oni rade bosnjackom arodu u RS.
t
A takodje isto rade i Hrvati prema Bosnjackom narodu, treba i njih spustiti na zemlju. To me je jako razocaralo. Neki tamo u kantonu sa hrvatskom vecinom propisuje kako drugi narod govori. Koji su to idiot.
Ama covjece jel tebi cilj da se jezik umjesto Bosnajcki zove Bosanski ili da jezik ostane Bosnajcki ali da se Srpski zove Vlaski :? :? :? :? ja ne znam ali meni je uvijek ciklj da se na cijelom teritoriju BiH sto vise stvari zove imenom drzave a to necu sigurno dobiti ako se pokusavam baviti budalastinama u nekom kao osvetnickom tonu. I ne uporedjujem ja TEBE sa Bakirom nego Bakir i njegova svita isto tako nerezonski razmislja i za to nas Dodik i prca kako hoce.
escobar__

#29 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by escobar__ »

Oko za oko, zub za zub... Iliti, negirati postojanje srpskog jezika u Federaciji, odbijat unosit ga kao takvog u đačke knjižice i u konačnici nazivat ga jezikom Srba u BiH.
Point.

#30 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by Point. »

Sa njima samo njihovim oruzjem. Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede.
Patriotska_Liga

#31 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by Patriotska_Liga »

Pa tzv. srpski jezik ionako ne postoji, to je za ozbiljnu lingvistiku bosanski jezik. Vuk Karadžić, varalica i samoproglašeni reformator tzv. srpskog jezika, brutalno je pokrao ključne elemente tada već standardizovanog bosanskog jezika i taj svoj đikanski lopovluk nazvao tzv. srpskim jezikom.
hAZNADAR

#32 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by hAZNADAR »

escobar__ wrote:Oko za oko, zub za zub... Iliti, negirati postojanje srpskog jezika u Federaciji, odbijat unosit ga kao takvog u đačke knjižice i u konačnici nazivat ga jezikom Srba u BiH.

Stari su davno rekli da se u sukobu sa budalom nikako ne smijes pustiti na njegov nivo. Jer te tu tuce iskustvom.

Neki spominju vlaski jezik. :lol: Pa taj jezik vec postoji u to u samoj Srbiji, kojom prica vlaska manjina.

OK, kontam da je najveci dio ovoga parodija,.. ali u sali se malo i privali.
Dr Arsla

#33 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by Dr Arsla »

bosansko-hercegovački jezik i tačka/točka :mrgreen:
arzuhal

#34 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by arzuhal »

Protiv nacionalizma se ne može boriti drugim nacionalizmom, protiv jednog šovinizma drugim šovinizmom, niti se može demokratija donositi bombardovanjem...Na vatru bacati benzin.

Nacional-šovinizam (u ovom slučaju) u srpskim političkim i intelektualnim strukturama i krugovima i očekuju slične odgovore i reakcije druge strane kako bi potvrdile razlog svog postojanja, kako bi im druga strana dala opravdanje i smisao, logiku opstanka, dokaz njihove ispravnosti i potrebe, da bi nacional-šovinizam nastavio da kvasa i raste...
Lopez1981

#35 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by Lopez1981 »

Naravno :thumbup:
Djikanima treba odgovarati samo ostro.
Svejedno je, jezik vlaskog naroda, djianski jezik, jezik cetaljskog zivlja, jezik genocidnog naroda itd...
Referendum o danu genicidne tvorevine? Nema problema, isti dan uzvratiti referendumom o ukidanju rs na nivou BiH i vratiti ustav Republike Bosne i Hercegovine. :bih:
exliberal-ex

#36 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by exliberal-ex »

155_mm wrote:
exliberal-ex wrote:
eki to...jel to sad neko novo otkrice strucnjaka
ja radio dnk analizu kazu mi da dolazim iz afrike....ali da nas ovakvih ima bruka I u njemackoj...sad me ti zbuni tom tvrdjim da sam rumun...de usaglasi se neznam sad sta sam :lol:
cojek raddio DNK analizu platio nekoliko stotina eura da bi mu rekli da su mu pretci dosli iz afrike,
svak ko je imao istoriju 5. razreda osnovne ti je tio mogao reci.
a je su te preveslali.
To sam radio iz zajebancije, jah ko neznam da smo svi dosli iz afrike...nego su fakat pokazali da imam dosta slicnosti sa nekim in njemacke iz okoline minhena I italijaokolina firence....naravno pored jakih veza sa balkanom

zato me malo buni to da sam sad rumun :-) ...eh 155 sad me I ti razocaravas... :kiss:
GeeTnT

#37 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by GeeTnT »

Jesu li radili analizu na Vucicu....sa onakvim gubicama bi dobio stalni boravak u Africkim zemljama..
Patriotska_Liga

#38 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Vjerovatno si nešto povuk'o i sa Neptuna.
kamberovica polje

#39 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by kamberovica polje »

Ako već hoćeš trollat idi na PC forume oni će se barem upecat na ovakve nebuloze, mi te samo možemo ismijavat zbog gluposti koju si izvalio.
exliberal-ex

#40 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by exliberal-ex »

kamberovica polje wrote:Ako već hoćeš trollat idi na PC forume oni će se barem upecat na ovakve nebuloze, mi te samo možemo ismijavat zbog gluposti koju si izvalio.

koje forume ?
koje gluposti?
jel ovo bosnjacki ili bosanski ili ....samo za podobne dozvoljen forum?
pa fakat ....sve se rugate srbima a isti ste....o tito dragi :lol:
Patriotska_Liga

#41 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Ti si Bošnjak ateist pravoslavnog backgrounda.
ABH017

#42 Re: Srpski jezik preimenovati u Vlaški jezik

Post by ABH017 »

stari grad Visegrad wrote:
Rostiljdzija wrote:
stari grad Visegrad wrote:RS institucije i RS ministarstva i ostali u RS nazivaju Bosani jezik, Bosnjackim jezikom ili jezikom Bosnjackog naroda, i pored dokaza, ukaza i istorijskih cinjenica.

Prema tome i FBiH bi trebala preimenovati srpski jezik u Vlaški jezik, ili jezik bosanskih Vlaha.
Ako se na bosnjackom jeziku srpski kaze vlaski, onda bosnjaci svakako imaju pravo da ga zovu vlaskim.

Na sprskom se ne kaze ingliš nego engleski i englezi se ne bude zato sto u srpskom jeziku nije ista rijec u upotrebi kao u engleskom jeziku. Ostaje nejasno zasto Bosnjaci insistiraju da se i u srpskom jeziku koristi ista rijec kao i u bosanskom, kao da je to isti jezik.
Manjemoj, a na srpskom kako se kaze Bosna i Bosanki? Sta pises gluposti.
Samo provocira i trola. Zar nisi naučio do sad?
ABH017

#43 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by ABH017 »

exliberal-ex wrote:
stari grad Visegrad wrote:RS institucije i RS ministarstva i ostali u RS nazivaju Bosani jezik, Bosnjackim jezikom ili jezikom Bosnjackog naroda, i pored dokaza, ukaza i istorijskih cinjenica.

Prema tome i FBiH bi trebala preimenovati srpski jezik u Vlaški jezik, ili jezik bosanskih Vlaha.

Nisi ti dobar meni se cini

a takvi kao sto si I ti su me pokusavali "ubjedit na demokratski nacin" da sam ja bosanac pravoslavac
Nedaj se ti. Kakav bosanac a pravoslavac? Zar to postoji? Još bi ti rekli i da pričaš izmišljenim bosanskim jezikom. Gdje li izvukoše takvu glupost? Srpski jezik bi da nazivaju "bosanski" i da ga podvaljuju drugima. :lol:
ABH017

#44 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by ABH017 »

bubugogo wrote:?....dobro je da ga ne nazvase balinski jezik ili jezik balija....a slicnosti ima koliko i ovaj naziv teme
Taman.
Ja ovu temu i jesam shvatio kao ironicno-satiričnu temu, na kojoj mogu da se izbacuju nakupljene frustracije, uzrokovane morbidnim, fašističkim tumačenjem zakona o ljudskim pravima iz centra PC-ja.
No, neke je to, očigledno, pogodilo do srži, pa se očekuje guslarijada i na ovoj temi, u narednim danima. Naravno, uz pretpostavku, da nam moderacija ne zaključa temu, te, na taj način, uskrati to zadovoljstvo.
ABH017

#45 Re: Srpski jezik preimenovati u Vlaški jezik

Post by ABH017 »

Rostiljdzija wrote:
155_mm wrote:
Rostiljdzija wrote: Ako se na bosnjackom jeziku srpski kaze vlaski, onda bosnjaci svakako imaju pravo da ga zovu vlaskim.

Na sprskom se ne kaze ingliš nego engleski i englezi se ne bude zato sto u srpskom jeziku nije ista rijec u upotrebi kao u engleskom jeziku. Ostaje nejasno zasto Bosnjaci insistiraju da se i u srpskom jeziku koristi ista rijec kao i u bosanskom, kao da je to isti jezik.
na kraju krajeva dobar ti je prijedlog. ali mislm da bi se trebali manuti vlaskog. bolje bi bilo "srbijanski jezik" i "srbijanski narod" tj. srbijanci". ili mozda da koristimo starobosanske nazive "servi" i "servijanski" . i nece biti nikakve ljutnje. sta mislis?
Svasta. Pa koga briga za drugi jezik? Moze ti smetati samo ako mislis da je to isti jezik. Ti to ne mislis, jel tako?
Pazi sad roštiljdžija. Ovdje se ne govori o tome kako će Srbi, između sebe, i u svom jeziku nazvati bosanski jezik. Neka ga zovu kako god hoće i na taj način liječe 500-godišnje frustracije.
Ovdje se radi o tome, da se pokušava osporiti pravo na naziv jezika, jednom od konstitutivnih naroda. Koliko sam informisan, Englezi još uvijek nisu postali konstitutivan narod u Bosni i Hercegovini. Ili ćete, zarad svojih mitomanskih ciljeva smisliti neku prigodnu čičinu priču, kojom ćete i to potvrditi. :-)
Znam da je teško shvatiti, ali, prema Dejtonskom mirovnom sporazumu, koji je još uvijek na snazi, Bošnjaci su konstitutivni narod na području čitave Bosne i Hercegovine, samim tim i na području entiteta, fašističkog i šovinističkog naziva, Republika Srpska. Dakle, Bošnjaci imaju puno pravo, na teritoriji cijele države Bosne i Hercegovine, da svoj jezik zovu onako kako oni hoće. Podsjećam te da su sva tri jezika, na teritoriji cijele države, u entitetima i kantonima, službeni jezici, pa se ne može reći "evo na srpskom jeziku se taj jezik zove tako, pa ćemo ga tako i zvati" (mislim može, ali samo u PiSiju i nigdje više na planeti Zemlji). Bošnjaci, stanovnici manjeg entiteta govore Bosanskim jezikom, koji je jedan od službenih jezika tog istog entiteta, te ga stoga imaju pravo nazivati onako, kako se on i zove, bosanski jezik, na službenom, bosanskom jeziku. Srbi ga, u svojim prepiskama, imaju pravo zvati na svom jeziku, onako kako se taj jezik i zove na njihovom jeziku. To je njihovo legitimno pravo, ali o tome ne pričamo, jelde?!
U tom slučaju je inicijativa, iz naslova ove teme, sasvim legitimna, pa bi bilo sasvim opravdano (slijedeći tu tvoju bolesnu logiku) da se u knjižice, djece srpske nacionalnosti u FBiH, u poziciju maternjeg jezika, upiše šta god smisle bolesni umovi, kao što je bio i slučaj u manjem entitetu. Naravno, svi mi znamo da toliko bolesnih umova u Sarajevu, na sreću, nemamo, ili barem nisu toliko jaki da dobiju vlast, kao što je slučaj sa drugim konstitutivnim narodom u Bosni i Hercegovini.
ABH017

#46 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by ABH017 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Rijeka Bosna je u stvari rijeka bošnjačkog naroda.
Hotel Bosna u Banjaluci je Hotel bošnjačkog naroda...itd. :oops:
Ali samo u jeziku srpskog naroda. :lol:
:thumbup:
ABH017

#47 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by ABH017 »

Patriotska_Liga wrote:Ti si Bošnjak ateist pravoslavnog backgrounda.
.... i afričkog porijekla.. :lol:
KB9

#48 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by KB9 »

najbolje je cetaljski jezik jer u granicama ove drzave on bas ima tu ulogu, presudama je to jasno dokazano :thumbup:
Alfons Kauders

#49 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by Alfons Kauders »

Srbijanski jezik

ili

Jezik turskog naroda pravoslavne vjeroispovjesti

:D
hAZNADAR

#50 Re: Srpski jezik preimenovati u jezik bosanskih Vlaha ili Vlaški jezik

Post by hAZNADAR »

Mrsko mi je citati sve postove da skontam koliko je zahebancija, parodija,. a koliko zbilja.

Ali samo ime ovog topica je uvreda za ovaj forum i sve normalne ljude ovdje. Bode i u oci i u svijest.

Ne mogu da vjerujem da ovakvi naslovi(a tek ideje) mogu uopce zauzimati mjesto ovdje.
Locked