Taxi Sarajevo
-
Nadzorna_ploca
#26 Re: Taxi Sarajevo
Nije njegova briga da o tome brine. 
- trambusek88
#27 Re: Taxi Sarajevo
Boga mi jeste. Pogotovo što su sad uvedene kazne i za putnike koji se voze sa divljim taksistima.
-
rizibizi
#28 Re: Taxi Sarajevo
Ima finih Sa Taxi vozaca bez daljnjeg (rijetko, ali ima), a ima i smradova od kojih treba bjezati. Crveni taxi me zaista ugodno iznenadio, fini, kulturni, auta tip-top uvijek oprana, sredjena, merak sjesti i provozati se. Dakle Crveni definitivno preporuka, Sa samo ako znas nekoga da je OK ili mu imas broj mobitela, Holand ima onu aplikaciju na mobitelu a inace ne vidim koja je razlika izmedju njih i onih VW Transportera sto stoje po autobuskim stajalistima po gradu (mada ni s njima nisam nikad imao problema). Iskreno kad mi je guzva i kasnim, a kraca relacija, ne obracam puno paznje.
Nije moja briga ko je licenciran, a ko nije, to je izmedju ministarstva i taxi udruzenja, a o tim kaznama za putnike
standardna zakonska nebuloza nasih prostora.
Nije moja briga ko je licenciran, a ko nije, to je izmedju ministarstva i taxi udruzenja, a o tim kaznama za putnike
-
mirzet87sa
#29 Re: Taxi Sarajevo
Sa taxi i crveni taksi su jedini legalni taksi prevoznici kod nas, s tim da prvih ima oko 80%. Kompanije tipa samir i emir, zuti taksi, holand su divljaci koji ne daju marke drzavi, vec sve gazda uzima sebi. Vozaci rade za bijednih 300-500km i dan i noc, s tim da je slicna situacija i kod crvenog. U najboljoj poziciji se nalaze vozaci sa taxija, rade sami za sebe. Voznjom u divljem taksiju niste osigurani, kao ni vas prtljag, u slucaju saobracajne nesrece i sl. stvari gdje moze doci do materijalne stete. Takodjer rizikujete i novcanu kaznu za voznju u istim u iznosu od 50, dok za vozaca se kazna krece od 500 do 3000km. Svi ti koji taksiraju divlje imaju po par hiljada, neki i desetina kazni koji ce morati platiti kad tad. Mrzili ih ili ne, sarajevo taxi je najjaca taxi firma u sarajevu, imaju iza sebe jak politicki lobi i u zadnje vrijeme veoma, veoma jaku podrsku inspekcije. Ista je na terenu svakodnevno, a sad i saobracajna policija ima ovlast kaznjavati divlje taksiste i putnike.. Izborili se i za to
Sve u svemu ima finih, kulturnih, obrazovanih dok s druge strane ima kriminalaca, dilera..
- Bradafilozof
#30 Re: Taxi Sarajevo
dzaba im sve kad ih narod mrzi. A politicari se vozaju u sluzbenim pa im preostaje da vozaju jedni druge.mirzet87sa wrote:Sa taxi i crveni taksi su jedini legalni taksi prevoznici kod nas, s tim da prvih ima oko 80%. Kompanije tipa samir i emir, zuti taksi, holand su divljaci koji ne daju marke drzavi, vec sve gazda uzima sebi. Vozaci rade za bijednih 300-500km i dan i noc, s tim da je slicna situacija i kod crvenog. U najboljoj poziciji se nalaze vozaci sa taxija, rade sami za sebe. Voznjom u divljem taksiju niste osigurani, kao ni vas prtljag, u slucaju saobracajne nesrece i sl. stvari gdje moze doci do materijalne stete. Takodjer rizikujete i novcanu kaznu za voznju u istim u iznosu od 50, dok za vozaca se kazna krece od 500 do 3000km. Svi ti koji taksiraju divlje imaju po par hiljada, neki i desetina kazni koji ce morati platiti kad tad. Mrzili ih ili ne, sarajevo taxi je najjaca taxi firma u sarajevu, imaju iza sebe jak politicki lobi i u zadnje vrijeme veoma, veoma jaku podrsku inspekcije. Ista je na terenu svakodnevno, a sad i saobracajna policija ima ovlast kaznjavati divlje taksiste i putnike.. Izborili se i za toSve u svemu ima finih, kulturnih, obrazovanih dok s druge strane ima kriminalaca, dilera..
- bleee_sa
#31 Re: Taxi Sarajevo
Narod koji se voza sa nama nema vremena da palamudi po forumima. 
- Bradafilozof
#32 Re: Taxi Sarajevo
Fuck mi se za te debilne kazne. Ova drzava ne moze ni ubice da kazni a ja bi trebao strahovati od taxi lobija. Ma zdravo.trambusek88 wrote:Boga mi jeste. Pogotovo što su sad uvedene kazne i za putnike koji se voze sa divljim taksistima.
- bleee_sa
#33 Re: Taxi Sarajevo
Nije to taxi lobi, to je država filozofe, institucijaBradafilozof wrote:Fuck mi se za te debilne kazne. Ova drzava ne moze ni ubice da kazni a ja bi trebao strahovati od taxi lobija. Ma zdravo.trambusek88 wrote:Boga mi jeste. Pogotovo što su sad uvedene kazne i za putnike koji se voze sa divljim taksistima.
- Bradafilozof
#34 Re: Taxi Sarajevo
Kaki ti imas vremena? Jel to imate autopilot?bleee_sa wrote:Narod koji se voza sa nama nema vremena da palamudi po forumima.
- Bradafilozof
#35 Re: Taxi Sarajevo
d
Sefe to djeci po vrticima pricaj. Mada ni oni vise ne kupuju bajke.bleee_sa wrote:Nije to taxi lobi, to je država filozofe, institucijaBradafilozof wrote:Fuck mi se za te debilne kazne. Ova drzava ne moze ni ubice da kazni a ja bi trebao strahovati od taxi lobija. Ma zdravo.trambusek88 wrote:Boga mi jeste. Pogotovo što su sad uvedene kazne i za putnike koji se voze sa divljim taksistima.
Last edited by Bradafilozof on 17/08/2016 19:24, edited 1 time in total.
- bleee_sa
#36 Re: Taxi Sarajevo
Mi smo bajka koja traje 
- Bradafilozof
#37 Re: Taxi Sarajevo
Bolje reci basna. A kako vam ide najbolje govori vasa kuknjava.bleee_sa wrote:Mi smo bajka koja traje
- bleee_sa
#38 Re: Taxi Sarajevo
Gladni, bosi, žedni..Bradafilozof wrote:Bolje reci basna. A kako vam ide najbolje govori vasa kuknjava.bleee_sa wrote:Mi smo bajka koja traje
-
mirzet87sa
#39 Re: Taxi Sarajevo
Mrzili ili ne, ja ovo sto vidim, a vidim, sa taxi je iz godine u godinu sve puniji musterijama. Ne trebamo se lagati, te price zovem drugi, necu sa taksi, vjerovatno i koristite taksi jednom sedmicno. Ne mislim da se vozaju politicari, nego sarajevo taxi kao udruzenje ima politicku podrsku. Pitanje je vremena kad ce crveni taxi propasti, ne voze oni jer im je lijepo i dobrog sefa imaju, vec radi golog opstanka.. Sarajevo taxi po tom pitanju je po za sebe najbolji, nema radnog vremena, sefa, radis koliko hoces ali dadzbine te na kraju mjeseca, koje platiti moras, cekaju. A ovako, zaradi sefu pa cekaj da ti da sadaku, dojadi i vozacima..Bradafilozof wrote: dzaba im sve kad ih narod mrzi. A politicari se vozaju u sluzbenim pa im preostaje da vozaju jedni druge.
- bleee_sa
#40 Re: Taxi Sarajevo
mirzet87sa wrote:Mrzili ili ne, ja ovo sto vidim, a vidim, sa taxi je iz godine u godinu sve puniji musterijama. Ne trebamo se lagati, te price zovem drugi, necu sa taksi, vjerovatno i koristite taksi jednom sedmicno. Ne mislim da se vozaju politicari, nego sarajevo taxi kao udruzenje ima politicku podrsku. Pitanje je vremena kad ce crveni taxi propasti, ne voze oni jer im je lijepo i dobrog sefa imaju, vec radi golog opstanka.. Sarajevo taxi po tom pitanju je po za sebe najbolji, nema radnog vremena, sefa, radis koliko hoces ali dadzbine te na kraju mjeseca, koje platiti moras, cekaju. A ovako, zaradi sefu pa cekaj da ti da sadaku, dojadi i vozacima..Bradafilozof wrote: dzaba im sve kad ih narod mrzi. A politicari se vozaju u sluzbenim pa im preostaje da vozaju jedni druge.
Ovo su ti burazeri sve oni koji pljuju po sa taxiju, najgori su, ovakvi su, onakvi su, a kad je kiša, snijeg kad ne mogu dobiti ove ostale zovu nas jer znaju da će dobiti u roku od 2-3 minute vozilo.
Pa ja bi sebi muda pojeo, pokis'o, smrz'o se al' ne bi vala sjeo, drž'o bi se principa, al' znaš naš narod.
- Bradafilozof
#41 Re: Taxi Sarajevo
Zato smatram da treba svima omoguciti da rade i ukinuti ogranicenja i izmisljene licence. I ovi problemi bi bili rijrsenimirzet87sa wrote:Mrzili ili ne, ja ovo sto vidim, a vidim, sa taxi je iz godine u godinu sve puniji musterijama. Ne trebamo se lagati, te price zovem drugi, necu sa taksi, vjerovatno i koristite taksi jednom sedmicno. Ne mislim da se vozaju politicari, nego sarajevo taxi kao udruzenje ima politicku podrsku. Pitanje je vremena kad ce crveni taxi propasti, ne voze oni jer im je lijepo i dobrog sefa imaju, vec radi golog opstanka.. Sarajevo taxi po tom pitanju je po za sebe najbolji, nema radnog vremena, sefa, radis koliko hoces ali dadzbine te na kraju mjeseca, koje platiti moras, cekaju. A ovako, zaradi sefu pa cekaj da ti da sadaku, dojadi i vozacima..Bradafilozof wrote: dzaba im sve kad ih narod mrzi. A politicari se vozaju u sluzbenim pa im preostaje da vozaju jedni druge.
-
Dr Baltazar
#42 Re: Taxi Sarajevo
mirzet87sa wrote:Mrzili ili ne, ja ovo sto vidim, a vidim, sa taxi je iz godine u godinu sve puniji musterijama. Ne trebamo se lagati, te price zovem drugi, necu sa taksi, vjerovatno i koristite taksi jednom sedmicno. Ne mislim da se vozaju politicari, nego sarajevo taxi kao udruzenje ima politicku podrsku. Pitanje je vremena kad ce crveni taxi propasti, ne voze oni jer im je lijepo i dobrog sefa imaju, vec radi golog opstanka.. Sarajevo taxi po tom pitanju je po za sebe najbolji, nema radnog vremena, sefa, radis koliko hoces ali dadzbine te na kraju mjeseca, koje platiti moras, cekaju. A ovako, zaradi sefu pa cekaj da ti da sadaku, dojadi i vozacima..Bradafilozof wrote: dzaba im sve kad ih narod mrzi. A politicari se vozaju u sluzbenim pa im preostaje da vozaju jedni druge.
Odgovaralo nama ovo ili ne, ovo je istina. U Sa taxi vozač ustane ujutro i dođe na štand, kaže sebi "Danas mi treba 30 KM" i za 3-4 h nek odradi te vožnje, kasnije ga ne možeš pomjeriti sa štanda. Nije mi se jednom desilo da centrala govori da su svi zauzeti, a ja za 5 minuta prolazim kraj štanda na kojem je 15 auta
- bleee_sa
#43 Re: Taxi Sarajevo
Taxista bez 10 sati rada dnevno ne može ni račune poplaćati. 
-
mirzet87sa
#44 Re: Taxi Sarajevo
Citam i ja, da ko sa strane procita rekao bi ljudi nemaju hljeba jesti, a odgovorni tvrdim da sada sarajevo taxi ima vise posla nego prije godinu dvije. Zutom su dohakali, provlacio se divljim taksiranjem, rent a carom, stali mu u kraj. Par prijatelja radi po hotelima, samo sarajevo taxi im dolazi, crveni ne moze pokriti potrebe. A gdje ces gosta poslat u divlji taksi?bleee_sa wrote:![]()
Ovo su ti burazeri sve oni koji pljuju po sa taxiju, najgori su, ovakvi su, onakvi su, a kad je kiša, snijeg kad ne mogu dobiti ove ostale zovu nas jer znaju da će dobiti u roku od 2-3 minute vozilo.
Pa ja bi sebi muda pojeo, pokis'o, smrz'o se al' ne bi vala sjeo, drž'o bi se principa, al' znaš naš narod.
- bleee_sa
#45 Re: Taxi Sarajevo
Sve hotela što ima na ilidži samo nas zove, Radon Plaza, Evropa, President, Astra jedna druga, evo i Holiday sad kako je ponovo otvoren, državne institucije, zgrada UN-a, al' mrski smo mi svimamirzet87sa wrote:Citam i ja, da ko sa strane procita rekao bi ljudi nemaju hljeba jesti, a odgovorni tvrdim da sada sarajevo taxi ima vise posla nego prije godinu dvije. Zutom su dohakali, provlacio se divljim taksiranjem, rent a carom, stali mu u kraj. Par prijatelja radi po hotelima, samo sarajevo taxi im dolazi, crveni ne moze pokriti potrebe. A gdje ces gosta poslat u divlji taksi?bleee_sa wrote:![]()
Pa ja bi sebi muda pojeo, pokis'o, smrz'o se al' ne bi vala sjeo, drž'o bi se principa, al' znaš naš narod.Smanjite pljuvanje, budimo iskreni, izadjimo na ulicu i pogledajmo realno stanje. Sarajevo taxi, volili ih ili ne, rastura poslom. Crveni ce propasti, kad tad, kao i ostali.
Jebote centrala danas primi preko 5 hiljada poziva, znaš ti šta je to
- bleee_sa
#47 Re: Taxi Sarajevo
A neće Erović nikad propasti, može se samo desiti da mu dosadi pa da proda nekome firmu, a zaposleni su mu većinom sve ok momci 
-
mirzet87sa
#48 Re: Taxi Sarajevo
Znam da hoteli, drzavne firme i sl. zovu sarajevo taxi zbog kolicine auta i cinjenice da su putnici osigurani/legalni, nece dovesti goste u nezgodnu situaciju s policijom itd.. Ma nema crvenih nesto puno, vidim jednu te istu c klasu vrti od jutra do mraka, male plate.. Daj boze, konkurencija je zdrava 
- Pauza
#49 Re: Taxi Sarajevo
Koja je svrha postojanja broja telefona za žalbe Sarajevo taxia kada se ljudi nikada neće javiti. Već par dana zovem i nema šanse da se jave: 033/523-156
Zovem ih u 15:00 na zvanični broj Sarajevo taxija i kažem želim da prijavim taxistu za nedolično ponašanje, kaće ti zovite na ovaj broj, ali da znate oni su na PAUZI. Na pauzi u 3 popodne
Konkretno sam se htio požaliti na taxistu br 724, Crna Škoda oktavija zbog drskog, nedoličnog, ružnog, bahatog ponašanja i ne izdavanja računa. Jbte odera me lik ko zeca!!!
Zovem ih u 15:00 na zvanični broj Sarajevo taxija i kažem želim da prijavim taxistu za nedolično ponašanje, kaće ti zovite na ovaj broj, ali da znate oni su na PAUZI. Na pauzi u 3 popodne
Konkretno sam se htio požaliti na taxistu br 724, Crna Škoda oktavija zbog drskog, nedoličnog, ružnog, bahatog ponašanja i ne izdavanja računa. Jbte odera me lik ko zeca!!!
- cendlerbing
#50 Re: Taxi Sarajevo
Koliko su dispečeri Sarajevo Taxija ljubazni toliko su vozači nezgodni. Uopšte nije bitno jesu li u pravu, ego im je vrlo lako povrijediti i uvijek su spremni za raspravu a da ne govorimo o tome kako će zavaliti koga god stignu.