Jeste li vi jedan od kukacha?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Njanjavi

#26 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Njanjavi »

Stob reko jala mali brat, nije para puna vreca sreca, al je sreca veca ako je para vreca sto veca, nesta u tom fazonu mensecini :roll:
Last edited by Njanjavi on 08/08/2016 11:21, edited 1 time in total.
esmasaric

#27 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by esmasaric »

Nekako lakše podnosim činjenicu da nije sve u novcu kad imam novac.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Tomahawk11 »

Nije sve u cashu....

ima nesto i na karticama :D :D
Dope_Man

#29 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Dope_Man »

Jednostavno.. sve je relativno. Npr. dok sam tokom studija radio neke bezveze poslice za sicu bio sam sasvim zadovoljan time. Nekako se skupi do ljeta za neko manje putovanje, uvijek se u djepu ima nesto i super. Onda kraj studija, pravi posao, veca plata i odmah rastu ambicije, sada ''treba'' auto, pa da je ponesto u kuci promijeniti pa... uglavnom, vise para, vise mogucnosti i odmah vise zelja. Sad bih mogao govoriti joj nemam za auto ako bi uzeo ovo, il ako uzmem ovo nema se za ono.. i tako ljudi pocnu kukati da se nema, jer u poredjenju sa zeljama, nema se, alu poredjenju sa jucer ima se puno vise, ali je fora da vecina nas poredi trenutno stanje u djepu sa zeljama, i onda kaze nema se.
Henry Chinaski

#30 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Henry Chinaski »

Imam dovoljno i ne kukam da nemam. Kukam da nemam vremena ali, s vremena na vrijeme mi bude krivo što kukam i zbog toga.
Kukam i zbog opšteg papanluka i kako može bolje ali to je već dio folklora...
Henry Chinaski

#31 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Henry Chinaski »

Mentalna Higijena wrote:kad imaš para ne ideš na teme o siriji, izraelu, turskoj, arapima i sličnim blasfemijama, ko ima para boli ga kita ko je ko, žut, crn, ovaki, naki, što reče jedna moja prijateljica ne izlazim više nigdje jer ne mogu slušat ko je koje nacionalnosti i ostale gluposti, naučno dokazano sirotinja je veliko ZLO.
"Nacionalizam je tema za one do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi" - Rambo Amadeus
esmasaric

#32 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by esmasaric »

Problem je nažalost što je sirotinje 70% u državi. Čak i u široj porodici vjerovatno ima neko ko jedva živi.
GaRGa

#33 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by GaRGa »

samo pred sponzorusama :D
ultima_palabra

#34 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by ultima_palabra »

Henry Chinaski wrote:Imam dovoljno i ne kukam da nemam. Kukam da nemam vremena ali, s vremena na vrijeme mi bude krivo što kukam i zbog toga.
Kukam i zbog opšteg papanluka i kako može bolje ali to je već dio folklora...
Tako nekako, s tim da sam na papanluk oguglao odavno.

Uglavnom, prijateljima kažem kako jest, a ovim drugima nemam šta ni govoriti.
zeina

#35 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by zeina »

Mentalna Higijena wrote: Ja bježim od sirotinje ko đavo od krsta, kako je to jadno i pogano u duši ne može se opisat a zavidno na sve i svakoga, svi krivi za njegovu/njihovu neimaštinu.
Citam i ne vjerujem da neko ovo pise i ne stidi se

Nece ti bolan niko otet ne brini, a da kome pomognes ne bi ti nista falilo, covjek ima onoliko koliko daje
julisiz es grant

#36 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by julisiz es grant »

Henry Chinaski wrote:
Mentalna Higijena wrote:kad imaš para ne ideš na teme o siriji, izraelu, turskoj, arapima i sličnim blasfemijama, ko ima para boli ga kita ko je ko, žut, crn, ovaki, naki, što reče jedna moja prijateljica ne izlazim više nigdje jer ne mogu slušat ko je koje nacionalnosti i ostale gluposti, naučno dokazano sirotinja je veliko ZLO.
"Nacionalizam je tema za one do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi" - Rambo Amadeus
Kako neprirodno zvuči čitat' Ramba na ekavici :run: :D
zeina

#37 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by zeina »

Haram je zaspat sit a da ti komsija zaspi gladan, al koga danas briga za komsije, daj samo da ja imam ostali nek pokrepaju, takav smo mi narod...i onda se cudimo sto na vlasti imamo lopove, sto Sebi_ja i ridjokosi uzimaju samo sebi...kakav narod takva i vlast, pogan i jedno i drugo
NeenaSa

#38 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by NeenaSa »

Alfons Kauders wrote:Jesam.

Najgori.

:D
:izet: slani. :D
Javi IBAN i sve :D da ti poshaljemo koju kintu. :D

Neg' fakat, ta kukanjava ubija kad znash i vidish.
Nakon decenija se otkachish. Zadnji je bio onaj sa stablom i katancima okachenim.
:izet: ga, kad-tad spoznash. Od tad, samo lichno (u)spoznati i dati koliko mozhesh.
annoy

#39 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by annoy »

Ja cesto kukam ali ne zbog para, ne zato sto ih imam, nego eto, kukam zbog nekih drugih stvari
Od ljudi s kojima se druzim nitko ne kuka (oko para) previse osim jedne prijateljice koja, ironicno, ima najvise
O'zone
Globalni moderator

#40 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by O'zone »

Kukam ko kukavica sinja. Ne znam dvije spojit a da ne zakukam :mrgreen: Mislim nije da nekog zaboli zato što ja kukam pa imam neke koristi nego navikao od okruženja.
hrle1976

#41 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by hrle1976 »

radiša wrote:Cesto cujem od osoba koje su zaposlene,dobri poslovi,plate,dobra se kola vozaju,ima se krov nad glavom...kazu nema se,jedva kraj sa krajem :lol:
Kad ih pitam sto se ne mjenjaju sa onim sto ne rade ne bude im pravo.Sto kukaju oni koji imaju vise od onih sto nemaju i jeste li jedan od njih?
Nemam kuke na svom autu pa zato ne slepam nikoga.

Bosna je puna onih nekih, te pomakni se sa mjesta, ako ti ide dobro stavi kamencic neka zulja, i bla bla bla... nemoj prati ves na taj i taj dan i sl. Ko to sve izmisli majko mila. Jos kad vidis koliko ih je hardcore vjernika tacno znas da stanje kao u kakvoj pecini. Zato se i kuka. Kao to je neko spiritualno stanje za bolje sutra.
Banksy

#42 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Banksy »

Nikad.
U stvari, nekad... :D :(

NeenaSa

#43 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by NeenaSa »

O'zone wrote:Kukam ko kukavica sinja. Ne znam dvije spojit a da ne zakukam :mrgreen: Mislim nije da nekog zaboli zato što ja kukam pa imam neke koristi nego navikao od okruženja.
"Istresi" se, kao slani, :D pa ce vidimo :D
P.s.
Fakat, kad promislim shto pishem ... ispade da kukam ja. :sad:
madner

#44 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by madner »

Od circa 1:50, kopiro od mene. :D
Donnie Smith

#45 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Donnie Smith »

Kukavica kuka i na punoj trešnji, a slavuj pjeva i na praznoj grani. Sve kako je ko naučio. Nije pravilo, ali, vala uglavnom kukaju oni što imaju, dok, znam ljude koji jedva sastavljaju kraj s krajem, i nikad ih ne čujem da se žale. :repetirana:
Last edited by Donnie Smith on 08/08/2016 13:56, edited 1 time in total.
belfy

#46 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by belfy »

madner wrote:

Od circa 1:50, kopiro od mene. :D
sta ti ovo gledas? :shock:
palermo

#47 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by palermo »

radiša wrote:Sjedim juce sa jednom ekipicom i najgori ovaj sto najvise ima.Bio na odmoru u Spaniji,auto voza od 30-40 hiljada,hoce da kupi drugo od 80.000 a kaze dok se kredit vrati dok ovo dok ono nista ne ostane :lol:
Pa vjerovatno ti je istinu i rekao. Ništa mu ne ostane, nakon što sve skaši.....
djevojka bez imena

#48 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by djevojka bez imena »

Ja ne kukam,ljutim se,uglavnom na samu sebe,iako radim posao koji nije adekvatno placen,dobro je,radim malo i honorarno pa ima kol'ko ima,uklapam se. Od kukanja nema nista,treba se truditi da bude bolje,znam da ne moze nista preko noci.

Al' zato od Nove godine ima da bude :igrac:
kakavdanakneiskustvu

#49 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by kakavdanakneiskustvu »

valjda kukača,ne kukacha
KIseljak12

#50 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by KIseljak12 »

zeina wrote:
Mentalna Higijena wrote: Ja bježim od sirotinje ko đavo od krsta, kako je to jadno i pogano u duši ne može se opisat a zavidno na sve i svakoga, svi krivi za njegovu/njihovu neimaštinu.
Citam i ne vjerujem da neko ovo pise i ne stidi se

Nece ti bolan niko otet ne brini, a da kome pomognes ne bi ti nista falilo, covjek ima onoliko koliko daje
Pa podaj ti raji s foruma, znamo da imas.
Post Reply