uglavnomja wrote:a i samira i dzemala i muhameda ... medju ateistimaL u c i f e r wrote:istom tom logikomcommendatore wrote:ima na forumetu isto tako kamara sto bi nas (ponovo) za glavu skratili sto se zovemo Mehmed, Alija, Samir, Dzemal.....
a glume raju, ateiste, liberale, lijevo orjentisane i tako to
kamara je onih što bi nas ateiste i ostale skratili za glavu
a glume muslimane
Svijet o Bosni
-
L u c i f e r
#26 Re: Svijet o Bosni
- uglavnomja
#27 Re: Svijet o Bosni
nesto rovim po netu i izleti mi ovo:
"10. Vedran Glisic iz BiH ima IQ 175. Kaže da voli eksperimentalnu glazbu, matematiku i šah."
http://znanost.geek.hr/clanak/medu-16-n ... ca-hrvata/
kako niko ovo nije upratio?
al' hebada sa imenom
"10. Vedran Glisic iz BiH ima IQ 175. Kaže da voli eksperimentalnu glazbu, matematiku i šah."
http://znanost.geek.hr/clanak/medu-16-n ... ca-hrvata/
kako niko ovo nije upratio?
al' hebada sa imenom
- Kombat
#28 Re: Svijet o Bosni
ma jashta...jerBo, 'naaade se - ko nije s vama taj bi odmah za glavu da vas skraticommendatore wrote:ima na forumetu isto tako kamara sto bi nas (ponovo) za glavu skratili sto se zovemo Mehmed, Alija, Samir, Dzemal.....
- commendatore
#29 Re: Svijet o Bosni
s kime vama? ja u te o kojima ti pricas ne spadam - tako da si se podobro zajebo.....Kombat wrote:ma jashta...jerBo, 'naaade se - ko nije s vama taj bi odmah za glavu da vas skraticommendatore wrote:ima na forumetu isto tako kamara sto bi nas (ponovo) za glavu skratili sto se zovemo Mehmed, Alija, Samir, Dzemal.....
a glume raju, ateiste, liberale, lijevo orjentisane i tako to![]()
klasicna budaletina
ja pricam o ljudskim pravima i pravima na misljenje.... ja protiv ateista teista kapitalista komunista nista nemam - nek radi ko sta hoce u okvirima zakona
P.S. samo da pitam ima li moderacije za vrijedjanje da i ja ospem koju ako je dozvoljeno da ja tebi kazem sta mislim o tebi
- commendatore
#30 Re: Svijet o Bosni
u pravu si i to jako - redom se osvestavaju, blagosiljaju kokarde, nozeve i slicno a vrhunac su dozivjeli 1992-1995.... volio bih da mi nabrojis koliko zrtava su napravili vehbosi prema ateistima u BIH od 1992e do danaas.... te zahvaljujem dubokoL u c i f e r wrote:istom tom logikomcommendatore wrote:ima na forumetu isto tako kamara sto bi nas (ponovo) za glavu skratili sto se zovemo Mehmed, Alija, Samir, Dzemal.....
a glume muslimane
koliko se ja sjecam u bih je najvise ateista koji su skraceni za glavu bilo medju muhamedima, dzemalima i samirima.... pili su lokali krmetinu zderali zivjeli hedonisticki sto im ja licno i ne zamjeram svako vodi svoj zivot na kraju krajeva i ja locem - ali ih je jebalo ime....
Last edited by commendatore on 07/08/2016 16:55, edited 1 time in total.
- GeeTnT
#31 Re: Svijet o Bosni
...ma da si i narkoman ... dzaba...
-
L u c i f e r
#32 Re: Svijet o Bosni
Ko to sporicommendatore wrote:u pravu si i to jako - redom se osvestavaju, blagosiljaju kokarde, nozeve i slicno a vrhunac su dozivjeli 1992-1995.... volio bih da mi nabrojis koliko zrtava su napravili vehbosi prema ateistima u BIH od 1992e do danaas.... te zahvaljujem dubokoL u c i f e r wrote:istom tom logikomcommendatore wrote:ima na forumetu isto tako kamara sto bi nas (ponovo) za glavu skratili sto se zovemo Mehmed, Alija, Samir, Dzemal.....
a glume muslimane
koliko se ja sjecam u bih je najvise ateista koji su skraceni za glavu bilo medju muhamedima, dzemalima i samirima.... pili su lokali krmetinu zderali zivjeli hedonisticki sto im ja licno i ne zamjeram svako vodi svoj zivot na kraju krajeva i ja locem - ali ih je jebalo ime....nisu vala svi ubijeni bili bes-vakat muslimani da ga jebes
Ja ne
Ali to nema veze sa temom
- commendatore
#33 Re: Svijet o Bosni
problem i jest u tome sto neko osporava i pojavi se da prdi o terorizmu u Parizu a Francuska napravila vise stotina hiljada zrtava po Sjevernoj i Srednjoj Affrici.... i sad kao "kako to da se kod nas desi"..... terorizam kao terorizam koji neko provodi iz nekih rekreativnih pobuda ne postoji....danasnja desavanja koja se lako nazivaju teror i terorizam su iznjedrena iz tlacenja i siromastva..... redovno je instrument a ne posljedica.... jer je sa najslabijim slojem uvijek bilo najlakse manipulisat.....L u c i f e r wrote:
Ko to spori
Ja ne
o tome sam pricao kad si nacrtao smajli kojem nista nije jasno.... ko je to Bosnu nesto plaho volio i cijenio u svijetu zajedno sa nasim zrtvama na pocetu rata.... cekali su ko na iglama da Milosevic rijesi muslimansko pitanje zauvijek u BIH i sad eto odjednom svjeCski smetaju vehbosi na standovima a cetnici sa nozevima u zvaljama koji se postrojavaju ne..... o tome pricam
-
L u c i f e r
#34 Re: Svijet o Bosni
To sto je francuska cinila zlo kroz imperijalizamcommendatore wrote:problem i jest u tome sto neko osporava i pojavi se da prdi o terorizmu u Parizu a Francuska napravila vise stotina hiljada zrtava po Sjevernoj i Srednjoj Affrici.... i sad kao "kako to da se kod nas desi"..... terorizam kao terorizam koji neko provodi iz nekih rekreativnih pobuda ne postoji....danasnja desavanja koja se lako nazivaju teror i terorizam su iznjedrena iz tlacenja i siromastva..... redovno je instrument a ne posljedica.... jer je sa najslabijim slojem uvijek bilo najlakse manipulisat.....L u c i f e r wrote:
Ko to spori
Ja ne
o tome sam pricao kad si nacrtao smajli kojem nista nije jasno.... ko je to Bosnu nesto plaho volio i cijenio u svijetu zajedno sa nasim zrtvama na pocetu rata.... cekali su ko na iglama da Milosevic rijesi muslimansko pitanje zauvijek u BIH i sad eto odjednom svjeCski smetaju vehbosi na standovima a cetnici sa nozevima u zvaljama koji se postrojavaju ne..... o tome pricam
Ne osporava da je islamisticko zlo pocinjeno u francuskoj terorizam
Ako toga nisi svjestan, a izgleda da nisi, to te diskvalifikuje kao kredibilnog i psihicki zdravog sagovornika
- commendatore
#35 Re: Svijet o Bosni
to zigosanje ljudi samo zato sto posjeduju drugacije misljenje o nekim stvarima ipak ostavi kuci pa provodi nije za tebe forum
to sto je francuska pravila po africi i svijetu - jeste PRAVI DRZAVNI EKSTREMNI TEROR, ZASTRASIVANJE i ISKORISTAVANJE.... svidjelo se to nekom demokrati koji bi zabranjivao misljenje po nahodjenju ili ne
treba takodjer biti poseban slucaj pa ogranicavat nekom prava i slobode izrazavanja koje odredjeni sloj ljudi brani kad im je cejf a zabranjuje kad im je cejf - zdravo demokratijo nisam te prepozn'o
- a pogotovo treba biti poseban slucaj pa nazivati stvari koje blage veze nemaju sa islamom - islamistickim.....
pojedini ateisti na forumu bi bili malo demokrate, malo totalitaristi, malo autokrate pa opet demokrate a kako vidim bi li bi rado i doktori bez diplome.... tipican sveznajuci balkanodinaroid
sreca pa smo kao drzava a i narod podobro u kurcu da nam je globalno nase misljenje relevantno ko prdez - stoga me ad hominem insinuacije toliko i ne tangiraju....
to sto je francuska pravila po africi i svijetu - jeste PRAVI DRZAVNI EKSTREMNI TEROR, ZASTRASIVANJE i ISKORISTAVANJE.... svidjelo se to nekom demokrati koji bi zabranjivao misljenje po nahodjenju ili ne
treba takodjer biti poseban slucaj pa ogranicavat nekom prava i slobode izrazavanja koje odredjeni sloj ljudi brani kad im je cejf a zabranjuje kad im je cejf - zdravo demokratijo nisam te prepozn'o
pojedini ateisti na forumu bi bili malo demokrate, malo totalitaristi, malo autokrate pa opet demokrate a kako vidim bi li bi rado i doktori bez diplome.... tipican sveznajuci balkanodinaroid
sreca pa smo kao drzava a i narod podobro u kurcu da nam je globalno nase misljenje relevantno ko prdez - stoga me ad hominem insinuacije toliko i ne tangiraju....
Last edited by commendatore on 07/08/2016 17:39, edited 1 time in total.
- insomnia78
#36 Re: Svijet o Bosni
Ali, ali, ali 
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
-
L u c i f e r
#37 Re: Svijet o Bosni
Cestitamocommendatore wrote:to zigosanje ljudi samo zato sto posjeduju drugacije misljenje o nekim stvarima ipak ostavi kuci pa provodi nije za tebe forum![]()
to sto je francuska pravila po africi i svijetu - jeste PRAVI DRZAVNI EKSTREMNI TEROR, ZASTRASIVANJE i ISKORISTAVANJE.... svidjelo se to nekom demokrati koji bi zabranjivao misljenje po nahodjenju ili ne![]()
![]()
treba takodjer biti poseban slucaj pa ogranicavat nekom prava i slobode izrazavanja koje odredjeni sloj ljudi brani kad im je cejf a zabranjuje kad im je cejf - zdravo demokratijo nisam te prepozn'o- a pogotovo treba biti poseban slucaj pa nazivati stvari koje blage veze nemaju sa islamom - islamistickim.....
pojedini ateisti na forumu bi bili malo demokrate, malo totalitaristi, malo autokrate pa opet demokrate a kako vidim bi li bi rado i doktori bez diplome.... tipican sveznajuci balkanodinaroid![]()
Kao negator terorizma i nepristojan sagovornik
Vi ste danasnji sretni dobitnik prestizne forumaske nagrade: Luciferov add foe
-
Fudo387
#38 Re: Svijet o Bosni
Nisam primjetio da smo im nesta posebno zanimljivi, ne sjecam se kad nas je zadnji put neki ozbiljniji medij spomen'o.
Cak ni onog budalas Mevlida nisu ispostovali, dali mu dva bajta prostora na portalima.
Cak ni onog budalas Mevlida nisu ispostovali, dali mu dva bajta prostora na portalima.
- commendatore
#39 Re: Svijet o Bosni
dobro si - kad potrosis svu suplju - onda ostane Add Foe....
ima l jos koji koš da me strpaš po svom nahodjenju
e moj sinko 
ima l jos koji koš da me strpaš po svom nahodjenju
-
L u c i f e r
- uglavnomja
#41 Re: Svijet o Bosni
eno sad je i kolonijalizam terorizam
ljudi, malo pokusajte sagledati situaciju globalno, ne parcijalno.
kolonijalizam jeste pljacka jedne drzave od strane druge, tako je bilo od kad postoji covjek, ratovi se vode radi terotorije i pljacke. mogu biti zamotani u svasta, od vjere do lijepe zene ... ali u biti je to to.
kolonijalizam koji su provodile engleska i francuska se ne moze posmatrati iskljucivo kao negativan. dapace.
zemlje koje su bile kolonije su danas razvijenije od zemalja koje nisu bile.
zapad je donio civilizaciju, red, zakone...
gradjevinarstvo
pruge, ceste ... (i danas je osnova zeljeznickog saobracaja u africi mreza izgradjena za vrijeme kolonijalizma)
medicinu, doktore, lijekove
poljoprivredu, navodnjavanje...
skole, opismenjavanje i to na jednom od svjetskih jezika (neka neko navede jednu jedinu koloniju koja je ukinula ucenje engleskog ili francuskog kad je prestala biti kolonija? ), obrazovanje generalno
pa nesto vezano za kanibalizam, prinosenje ljudskih zrtava ...
dalje, broj mrtvih je upitan. postojali su sukobi izmedju plemena, mrtvih bi bilo svakako. nagadjati je bezze.
broj mrtvih od bolescina, gladi i ostalog bio bi neizmjreljivo veci da zapad nije donio medicinu i lijekove.
i pljacka, naravno. to nema spora.
ali ostaje pitanje sta bi bilo da je eksploatator umjesto jean louisa bilo lokalni kunta-kinte? da li bi malom mujici bilo ista bolje u zivotu? ili gore?
da li bi kunta napravio muzeje i sacuvao umjetnine, artefakte ... ili bi ih unistio?
bla bla bla ... kolonijalizam je previse kompleksan da bi se upotrebljavao u dnevno politicke svrhe opravdavanja danasnjeg terorizma. (i to iskljucivo jedne vjere, kao da bilo nije hriscanskih kolonija. zasto oni ne samoubijaju nevine ljude po europ?)
pogotovo sa stanovistva da su stanovnici bivsih kolonija u posebnom polozaju pri useljavanju u te drzave.
a ima i prica o nekoj odsteti u strahovitim ciframa
kolonijalizam jeste pljacka jedne drzave od strane druge, tako je bilo od kad postoji covjek, ratovi se vode radi terotorije i pljacke. mogu biti zamotani u svasta, od vjere do lijepe zene ... ali u biti je to to.
kolonijalizam koji su provodile engleska i francuska se ne moze posmatrati iskljucivo kao negativan. dapace.
gradjevinarstvo
pruge, ceste ... (i danas je osnova zeljeznickog saobracaja u africi mreza izgradjena za vrijeme kolonijalizma)
skole, opismenjavanje i to na jednom od svjetskih jezika (neka neko navede jednu jedinu koloniju koja je ukinula ucenje engleskog ili francuskog kad je prestala biti kolonija? ), obrazovanje generalno
dalje, broj mrtvih je upitan. postojali su sukobi izmedju plemena, mrtvih bi bilo svakako. nagadjati je bezze.
broj mrtvih od bolescina, gladi i ostalog bio bi neizmjreljivo veci da zapad nije donio medicinu i lijekove.
ali ostaje pitanje sta bi bilo da je eksploatator umjesto jean louisa bilo lokalni kunta-kinte? da li bi malom mujici bilo ista bolje u zivotu? ili gore?
da li bi kunta napravio muzeje i sacuvao umjetnine, artefakte ... ili bi ih unistio?
bla bla bla ... kolonijalizam je previse kompleksan da bi se upotrebljavao u dnevno politicke svrhe opravdavanja danasnjeg terorizma. (i to iskljucivo jedne vjere, kao da bilo nije hriscanskih kolonija. zasto oni ne samoubijaju nevine ljude po europ?)
pogotovo sa stanovistva da su stanovnici bivsih kolonija u posebnom polozaju pri useljavanju u te drzave.
- insomnia78
#42 Re: Svijet o Bosni
Sve je, pojedincima, terorizam. Tako je, valjda lakse opravdati "svoje"
- cyprus
#43 Re: Svijet o Bosni
uglavnomja wrote:eno sad je i kolonijalizam terorizam![]()
![]()
![]()
gradjevinarstvo
Nego, ontopic, Bosna se najčešće u svijetu spominje u kontekstu Džeke i Pjanića
-
L u c i f e r
#44 Re: Svijet o Bosni
Povraca mi se na toinsomnia78 wrote:Sve je, pojedincima, terorizam. Tako je, valjda lakse opravdati "svoje"
Odmah se sjetim price o dahijama
Jadno
-
KIseljak12
#45 Re: Svijet o Bosni
L u c i f e r wrote:Povraca mi se na toinsomnia78 wrote:Sve je, pojedincima, terorizam. Tako je, valjda lakse opravdati "svoje"
Odmah se sjetim price o dahijama
Jadno
Upravo to htjedoh reci, sad bi stanovnici Balkana, koji su bili osmanska kolonija, trebali sta? Raznosit se po Istanbulu. Na zalost nisu nista pametniji od ovih "mudrih" apologeta terorizma, pa su nasrnuli na svoje sugradjane, od kojih su bar neki potomci begova i aga koji su tlacili njihove djedove, pa je valjda i to opravdano po logici "ovih"...
-
aratet
#46 Re: Svijet o Bosni
Prosle godine kad je legendarni glumac Benicio del Toro bio na SFF, kad ga onaj voditelj pitao sta zna o nama, on je rekao da zna za Drazena Dalipagica.cyprus wrote:uglavnomja wrote:eno sad je i kolonijalizam terorizam![]()
![]()
![]()
gradjevinarstvo
a ima i prica o nekoj odsteti u strahovitim ciframa![]()
Nego, ontopic, Bosna se najčešće u svijetu spominje u kontekstu Džeke i Pjanića
-
benjen
#48 Re: Svijet o Bosni
Hajte molim vas annoy i vi koji ovo podrzavate.
Evo veceras se ukazu superiorni izvanzemaljci i sprche planetu za 24 h te onda nametnu svoja superiorna pravila igre naravno tvrdeci da je to upgrade samo takav u odnosu na ovo sto mi danas zivimo.
Tako su se osjecali pripadnici plemena koje su kolonizatori istrijebili na putu ka blagostanju i usputnom ropstvu i crpljenjuu bogastava zemalja koje su blagosiljali posjetom.
Kolonizatori su donijeli samo nesrecu i Africi i svim ostalim dijelovima planeta.
Ljudi su tamo zivjeli onako kako su zeljeli sve dok ovi ne dodjose i nametnuse pravila "civilizacije".
Ja veceras zelim bacit na rostilj masniji ramstek i zaliti ga tuzlanskim pivom i nema tog civilizatora koji moze doci i ubijediti me da je bolje nesto sto on ima da ponudi u zamjenu za moj slobodni izbor..
Kolonizacija je "son of a bitch" i nikakvo opravdanje nikad nece oprati sramotu i zlo koje je donijela koloniziranim.
Evo veceras se ukazu superiorni izvanzemaljci i sprche planetu za 24 h te onda nametnu svoja superiorna pravila igre naravno tvrdeci da je to upgrade samo takav u odnosu na ovo sto mi danas zivimo.
Tako su se osjecali pripadnici plemena koje su kolonizatori istrijebili na putu ka blagostanju i usputnom ropstvu i crpljenjuu bogastava zemalja koje su blagosiljali posjetom.
Kolonizatori su donijeli samo nesrecu i Africi i svim ostalim dijelovima planeta.
Ljudi su tamo zivjeli onako kako su zeljeli sve dok ovi ne dodjose i nametnuse pravila "civilizacije".
Ja veceras zelim bacit na rostilj masniji ramstek i zaliti ga tuzlanskim pivom i nema tog civilizatora koji moze doci i ubijediti me da je bolje nesto sto on ima da ponudi u zamjenu za moj slobodni izbor..
Kolonizacija je "son of a bitch" i nikakvo opravdanje nikad nece oprati sramotu i zlo koje je donijela koloniziranim.
Last edited by benjen on 07/08/2016 19:36, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#49 Re: Svijet o Bosni
u norveskoj mediji obavezno spomenu 11.7. i srebrenicu, sa duzim prilogom
dalje, ako se nesto desi u haagu - i to ekspresno objave
ovi njihovi vehabije nisu bas zanimljive bosancima, ima nesto albanaca medju njima (ili kosovara
), ali mediji ne spominju ni jednog bosnju.
sto se tice ostalog - slabo.
dzeko dok je igrao u engleskoj je bio zanimljiv (jer su oni okrenuti americi i engleskom fudbalu)
recimo za tuku su govorili do olimpijade da trci u italiji, italija ovo ono, ali da je porijeklom iz bosne, sad su na oi poceli govoriti o njemu kao o bsancu, jako fin uvod na ceremoniji otvaranja oi.
obican narod manje vise zna (za) bar jednog bosanca, i to sve u superlativima, bar ovo sto ja znam.
aaa da i vrlo vazno, oni kao zimska sportska nacija, koja je i u sarajavu osvojila jedno zlato uredno spominju zoi 84
vezano i za sport i za neke njihove tv vremepolove
dalje, ako se nesto desi u haagu - i to ekspresno objave
ovi njihovi vehabije nisu bas zanimljive bosancima, ima nesto albanaca medju njima (ili kosovara
sto se tice ostalog - slabo.
dzeko dok je igrao u engleskoj je bio zanimljiv (jer su oni okrenuti americi i engleskom fudbalu)
recimo za tuku su govorili do olimpijade da trci u italiji, italija ovo ono, ali da je porijeklom iz bosne, sad su na oi poceli govoriti o njemu kao o bsancu, jako fin uvod na ceremoniji otvaranja oi.
obican narod manje vise zna (za) bar jednog bosanca, i to sve u superlativima, bar ovo sto ja znam.
aaa da i vrlo vazno, oni kao zimska sportska nacija, koja je i u sarajavu osvojila jedno zlato uredno spominju zoi 84
vezano i za sport i za neke njihove tv vremepolove
- BHCluster
#50 Re: Svijet o Bosni
Razlika je ta sto pripadnici ovog kulta smrti imaju platformu i ne boje se u javnosti direktno predstaviti svoj nacin zivota i vjerovanja, dok mi prdimo po internetu.