Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
PM72

#26 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by PM72 »

Ma Hadžić ti je šibicar za ovog...

Prije par mjeseci mene u Dobrinji zaustavi neki hojrat pored novoobnovljenog mostića.Kaže "može li jedno pitanje" .Velim može."Kako vam se sviđa ovaj novoobnovljeni most?" a u pitanju je posao od nekih par hiljada KM(samo povareni limovi) .Kažem da je to dobro." E to vam je zasluga našeg načelnika,glasajte za njega u oktobru" i pođe mi levat objašnjavati kako je on čisto radi sebe tu stao da hvali načelnika i njegove poteze...
ali,naletio je na pogrešnog.Dotični bilmez je njegov komšija iz Briješća i on je izvodio radove a čak je i familijarno vezan...da nije utek'o...
Artest

#27 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by Artest »

NG je kolonija IB-ovaca. Sehmir to uzima glat.
mario001

#28 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by mario001 »

PM72 wrote:E moj prijatelju,
Da je Microsoft ili koncern WV prebacio svoje sjedište iz USA na Mojmilo ili na Sokolje ne bi došlo do povećanja budžeta od skoro 100%...pogledaj samo podatak o pismenim u krajevima gdje vladaju SDA,SNSD,HDZ...

a ovo kako lažem... :lol: pa pogledaj malo ko su mu bili profesori i kod koga je polagao...jebo li te FPN,to svaki drot jal čuvar magistrira u par godina.Nije bio na elektrotehnici,mašinstvu jal medicini.

Prestani se sramotiti
Ovogodišnji budžet Općine Novi Grad Sarajevo veći je za blizu četiri miliona konvertibilnih maraka u odnosu na planirani, tako da ukupna budžetska sredstva za 2016. godinu iznose 39.768.000 konvertibilnih maraka. Rebalans budžeta usvojen je na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo, a njime su osigurana sredstva za izgradnju obdaništa u zgradi ŽIŠ-a u Buča Potoku i druge kapitalne projekte.
PM72

#29 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by PM72 »

Ako ti je jaran,prijatelj,poslovni partner,taldžija ili komšija - ne sramoti se više.Uporedi opštinske budžete od prije 15,10 ili 5 godina pa ćeš MOŽDA skontati neke stvari.Također,uporedi broj zaposlenih ili nezaposlenih.Ja znam da ćeš vrlo unovčiti svoju podršku i trud prema nosonji iz Briješća ali nemoj meni prosipati ublehe.Znam mnogo toga.A sve što sam napisao da se lako provjeriti.Ili imaš PP pa mi se javite ili ti ili on.

P.S.kad ukucaš na zvaničnoj opštinskoj stranici upit o budžetu za 2015 ili nedaj Bože za 2010 ili prije - stranica ne postoji,veli,greška...što li Bože?
mario001

#30 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by mario001 »

PM72 wrote:Ako ti je jaran,prijatelj,poslovni partner,taldžija ili komšija - ne sramoti se više.Uporedi opštinske budžete od prije 15,10 ili 5 godina pa ćeš MOŽDA skontati neke stvari.Također,uporedi broj zaposlenih ili nezaposlenih.Ja znam da ćeš vrlo unovčiti svoju podršku i trud prema nosonji iz Briješća ali nemoj meni prosipati ublehe.Znam mnogo toga.A sve što sam napisao da se lako provjeriti.Ili imaš PP pa mi se javite ili ti ili on.

P.S.kad ukucaš na zvaničnoj opštinskoj stranici upit o budžetu za 2015 ili nedaj Bože za 2010 ili prije - stranica ne postoji,veli,greška...što li Bože?
Prestani se sramotiti i pocni pisati nesto sto ima smisla, suplje kafanske price ne prolaze tu.
Ako imas nesto sto osporava cinjenicu za ovaj budget napisi, ako nemas nemoj se sramotiti bez veze.
Ovo sto 'znas' ispricaj konkurenciji, pomozi im da ga pobjede
soha96

#31 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by soha96 »

Btw Efendic je zavrsio fakultet u Maleziji.
PM72

#32 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by PM72 »

mario001 wrote:
PM72 wrote:Ako ti je jaran,prijatelj,poslovni partner,taldžija ili komšija - ne sramoti se više.Uporedi opštinske budžete od prije 15,10 ili 5 godina pa ćeš MOŽDA skontati neke stvari.Također,uporedi broj zaposlenih ili nezaposlenih.Ja znam da ćeš vrlo unovčiti svoju podršku i trud prema nosonji iz Briješća ali nemoj meni prosipati ublehe.Znam mnogo toga.A sve što sam napisao da se lako provjeriti.Ili imaš PP pa mi se javite ili ti ili on.

Prestani se sramotiti i pocni pisati nesto sto ima smisla, suplje kafanske price ne prolaze tu.
Ako imas nesto sto osporava cinjenicu za ovaj budget napisi, ako nemas nemoj se sramotiti bez veze.
Ovo sto 'znas' ispricaj konkurenciji, pomozi im da ga pobjede

Maksuz ćeš mu selam.Zaista se trudiš da uljepšaš njegov lik i djela.S obzirom da nema protiv kandidata - proći će glat.E sad moš' mislit' kakvi su ostali.Jadna majko - jadnih svatova...
Fox_Fox

#34 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by Fox_Fox »

Treba Efendić za predsjednika... Da ne bude za 2 godine Bošnjaci glasaju za Sandžakliju da bude predsjednik iz reda Bošnjaka.
kritichar

#35 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by kritichar »

Bolji je SDP-ovac neradnik od SDAovca radnika

Semir, Jasmin Imamović, rahmetli Huso, nema ih puno, njihov rad je vidljiv
Opal_89

#36 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by Opal_89 »

Nevazno mi je iz koje je stranke, realno covjek je puno toga uradio za NG. Sad iz kojih izvora i sa kakvim motivima to on zna, ali bar je nesto islo u napredak. Kad se samo sjetim prenemaganja sa dobrinjskom gimnazijom hoce li se praviti i gdje ce se praviti, na kraju Mercator dobije planiranu lokaciju, a skolu naprave pored rijeke i to jedva.
Jos ako lik ostvari planove koje je zacrtao (Kongresni centar, Memorijalni centar na Zuci,...) bice tu nekog dobra. Mozete se pretrpiti jos koju godinu, ko zna ko ce sljedeci vladati.
Istina, cula sam da kod prijema stranaka nije bas susretljiv, kazu pozovu sve stranke u salu i pricas pred svima sto si dosao na kraju ti kaze "Rijesit cemo to, nema problema", a slabo sta rijese :-?
crno_sa_zlatnim

#37 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by crno_sa_zlatnim »

#netreba jer nije u stanju naći nekog pismenog da mu radi kampanju na klixu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

crno_sa_zlatnim wrote:#netreba jer nije u stanju naći nekog pismenog da mu radi kampanju na klixu
:D :thumbup:
mario001

#39 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by mario001 »

Mentalna Higijena wrote:
crno_sa_zlatnim wrote:#netreba jer nije u stanju naći nekog pismenog da mu radi kampanju na klixu
pismeni ne glasaju, njemu i ne treba niko pismen, samo hodža iz džamije uputi za koga će glasat.
Vi stvarno mislite da on stoji iza ove teme :-) :-) :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#40 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by _BataZiv_0809 »

Stojis ti.
mario001

#41 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by mario001 »

_BataZiv_0809 wrote:Stojis ti.
Dobro Dzemila :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#42 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by _BataZiv_0809 »

mario001 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Stojis ti.
Dobro Dzemila :D
Nema na cemu @weerdf
Dosadno mii

#43 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by Dosadno mii »

Što vam se ne sviđa?
Zbog rumenih obraza?
Hakiz

#44 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by Hakiz »

Ako je gledati samo dio opštine od RTV doma do Nedžarića, ne treba.

Znam da nije u njegovom mandatu to urađeno, ali, ona nikada završena zgrada Volving i pored Škode onaj ograđeni prostor na kojem se ništa ne radi. Ono treba investitora natjerati ili da završi i stavi u funkciju, ili (što bih ja više volio) da vrati prostor u prvobitno stanje, to jeste da vrati djeci ono malo trave koja je tu bila da imaju gdje trčkarati. Neki parkić da se sredi na tom prostoru.
Last edited by Hakiz on 09/08/2016 13:52, edited 1 time in total.
law2

#45 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by law2 »

doko-miki wrote:Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat
Iz ovog naslova se odmah vidi nivo pismenosti i razmišljanja autora ove teme.

Po Vama,(razmak nakon zareza), TREBALI (riječca "li " napisana zajedno) Samir Efendić,(razmak nakon zareza),načelnik općine(Općine, prvo slovo velikim!) Novi grad(Novi Grad, također prvo slovo velikim) Sarajevo,(razmak nakon zareza) da obnovi mandat (bez upitnika na kraju pitanja ?).

Sine, ti nisi u stanju ni pitanje napisati kako treba. A želiš da raspravljaš o politici i izboru načelnika opštine!
Pametnije ti je da se raspitaš za neku večernju školu i da naučiš bosanski jezik ispravno koristiti.

:run:
Ramzess Veliki

#46 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by Ramzess Veliki »

Meni je on odličan načelnik. Mnogo bolji nego prethodni.
Jedino mi smeta što je pozdrav u općini selam pa dobar dan, trebao bi malo na tome poraditi.
"Đe si ba" mi djeluje urbanije i multikonfesionalno. :D
¤ jelena ¤

#47 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by ¤ jelena ¤ »

law2 wrote:
doko-miki wrote:Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Po Vama,(razmak nakon zareza), TREBALI (riječca "li " napisana zajedno) Samir Efendić,(razmak nakon zareza),načelnik općine(Općine, prvo slovo velikim!) Novi grad(Novi Grad, također prvo slovo velikim) Sarajevo,(razmak nakon zareza) da obnovi mandat (bez upitnika na kraju pitanja ?).

Sine, ti nisi u stanju ni pitanje napisati kako treba. A želiš da raspravljaš o politici i izboru načelnika opštine!
Pametnije ti je da se raspitaš za neku večernju školu i da naučiš bosanski jezik ispravno koristiti.

A zašto ne?

Kakve veze ima nivo pismenosti i.....stanje glasača sa izborima :?

Pravo glasa imaju i pismeni i nepismeni i glupi i pametni i dobri i zli podjednako.... i to vala svuĐe u svijetu.
Hakiz

#48 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by Hakiz »

¤ jelena ¤ wrote:
law2 wrote:

A zašto ne?

Pravo glasa imaju i pismeni i nepismeni i glupi i pametni i dobri i zli podjednako.... i to vala svuĐe u svijetu.
To je sasvim tačno.

Samo, nije isto, na primjer, kada o umjetnosti raspravljaju ljudi koji nisu umjetnički obrazovani pa im je rasprava na nivou "sviđa mi se ili ne", i ljudi koji su istoričari ili poznavaoci umjetnosti, pa raspravljaju o tome da li neko djelo ima kvalitet ili ne, govoreći o elementima tog djela poznavajući tehniku kojom je rađeno, simbolizam elemenata ugrađenih u to djelo itd.

Pa se i političar može diskutovati na nivou sviđa mi se ili na nivou informisane i obrazovanjem kvalifikovane analize pojedinih elemenata tog političara i sinteze tih elemenata u njegovu cjelokupnu ličnost.
mario001

#49 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by mario001 »

Dok su ti isti gradjani glasali za SDP 12 godina nisu bili nepismeni i glupi, kada su glasali za SDA odmah su to postali :D :D
¤ jelena ¤

#50 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by ¤ jelena ¤ »

Hakiz wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
law2 wrote:

A zašto ne?

To je sasvim tačno.

Samo, nije isto, na primjer, kada o umjetnosti raspravljaju ljudi koji nisu umjetnički obrazovani pa im je rasprava na nivou "sviđa mi se ili ne", i ljudi koji su istoričari ili poznavaoci umjetnosti, pa raspravljaju o tome da li neko djelo ima kvalitet ili ne, govoreći o elementima tog djela poznavajući tehniku kojom je rađeno, simbolizam elemenata ugrađenih u to djelo itd.

Pa se i političar može diskutovati na nivou sviđa mi se ili na nivou informisane i obrazovanjem kvalifikovane analize pojedinih elemenata tog političara i sinteze tih elemenata u njegovu cjelokupnu ličnost.
Nije isto, i ne treba biti, ali je na jednom forumu jednako korisno.

Uostalom, izlazak na izbore je građanska dužnost - uživanje u umjetnosti, a pogotovo rasprava o istoj, nije.

Zato jedan nepismeni (i neškolovani) pojedinac, koji pita i informiše se, tako što inicira raspravu o nekom političkom kandidatu, ispoljava viši stepen građanske odgovornosti i veće su šanse da će donijeti pametniju odluku na izborima, od nekog pismenog i školovanog pojedinca koji mu na inicijativu odgovara sa: slušaj, nepismeni, ti se našao da raspravljaš o politici, idi prvo uči škole...i tome slično.

Na kraju... bez obzira na to ko je inicijator rasprave, svako se može uključiti u istu i iznijeti svoje mišljenje, analizu....i pismeni, obrazovani i onaj koji to nije. Naravno, pod uslovom da taj pismeni i obrazovani nije ujedno i nadmeni snob, koji misli da samo on i njemu slični imaju monopol na pametni odabir i koristan komentar - što je, naravno, nonsens.
Locked