Šporet Beko radi besprijekorno već nekoliko godina, sve pet.
Frižider Beko se jednom pokvario usljed kratkoj spoja u kući. Zvali servis, došao čikica isti dan, popravio i otišao. Ima i njemu već šest ili sedam godina.
Da ne pričam da mi tv marke Bira već desetak godina radi... kad je došla moda ovih lcd ekrana, završio je na vikendici gdje je nastavio svoju karijeru.
TV marke Samsung od aman 1200 KM se kvario do sad dva puta
HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA
- shiny
-
LikeLike
#27 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA
Hvala svima na odgovorima. Kupio sam sve ugradbenu tehniku marke Beko. Ostalo mi je da kupim ves masinu. Svidjaju nam se one masine sto se ubacuje ves odozgo. U Beku cini mi se imaju samo Indesit takav model. U Tehnomagu smo nasli Candy i Whirlpool.
Kakva iskustva imate sa ovim modelom masina, a i sa navedenim markama??
Kakva iskustva imate sa ovim modelom masina, a i sa navedenim markama??
-
foton
#28 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA
I ja sam cuo da je Hotpoint i Indesit u stvari iz iste fabrike, ali kao Hotpoint da je "brend viseg ranga". Ves masina Hotpoint radi odlicno vec godinama i nije nikad bilo kvarova...Arc_Angel wrote: Treci brend po snazi u BiH je Indesit.
Ono sto jako malo ljudi zna je da je Hotpoint zajedno sa Indesitom u vlasnistvu Americkog Whirlpool-a, najvece kompanija na citavoj planeti kada govorimo o prodaji i trzisnom udjelu na planeti.
Prije toga Hotpoint je bio u dijeljenom vlasnistvu izmedju Americkog general Electrica i italijanskog Indesita.
Sto se ostale tehnike tice, izbjegavao bih Gorenje (sta god da sam uzeo njihovo, moralo je na servis) i Candy, iako mnogi hvale Candy. Od Beko uredjaja ne bjezim, ali mislim da ih nemam u kuci... Oni navodno rade po Grundigovim licencama.
-
amir79
#29 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA
Da ne otvaram novu temu trebam savjet. Danas me je pravo pukla struja dok sam vadio veš iz susilice, uzeo sam brifer i citava mašina je pod naponom, bubanj, ledja masine...!
U pitanju je Gorenje aparat koji je jos pod garancijom ali ne mogu naci račun. Sta da radim, da nisam bio u papucama mogo sam poginut! Kako da im ebem mater?
Koji je najbolji način pristupim rješavanju ovog problema?
U pitanju je Gorenje aparat koji je jos pod garancijom ali ne mogu naci račun. Sta da radim, da nisam bio u papucama mogo sam poginut! Kako da im ebem mater?
- KB9
#30 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA
bez racuna nikako jer nemas kome odnijet aparat
- amortizer
#31 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA
Neka ti zena odradi taj dio, tj. vadi ves iz susilice.amir79 wrote:Da ne otvaram novu temu trebam savjet. Danas me je pravo pukla struja dok sam vadio veš iz susilice, uzeo sam brifer i citava mašina je pod naponom, bubanj, ledja masine...!
-
Neregistrirani
#32 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA
Bio sam ubijedjen da cu morati platiti popravak TV-a koji je prestao raditi nakon zadnje grmljavine (totalno umro), iako je pod garancijom jos uvijek, ali kvar nije bio do Grundigove tehnike nego izazvan vanjskim uticajem. Iz Beko servisa dosli po TV, tri dana nisam nista cuo od njih, cetvrti dan vratili TV popravljen i nisu nista naplatili.
Eto, da ih pohvalim.
Eto, da ih pohvalim.
-
Satori
#33 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA
Ako si platio karticom, pokusaj na izvodu naci datum kada si kupio susilicu, odes u prodavnicu, zamolis da ti izdaju duplikat racuna. Tako su mojoj prijateljici izasli u susret.amir79 wrote:Da ne otvaram novu temu trebam savjet. Danas me je pravo pukla struja dok sam vadio veš iz susilice, uzeo sam brifer i citava mašina je pod naponom, bubanj, ledja masine...!
- Altsa
#34 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA
Imao isti problem sa masinom za ves. Problem je sa uticnicom kod mene bio. Dva limena listica u uticnici su se uvukli i nije bilo uzemljenja. Dosli iz servisa i rekli da se to cesto desava. Nisu trazili racun vec one servisne kupone.amir79 wrote:Da ne otvaram novu temu trebam savjet. Danas me je pravo pukla struja dok sam vadio veš iz susilice, uzeo sam brifer i citava mašina je pod naponom, bubanj, ledja masine...!